ליגת ווינר סל 2013/2014

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י idans10, ‏13/10/12.

1. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

וואלה? הייתי בטוח שכבר שיריינת כרטיס. גם גמר, גם קל"ב...באסה. מקווה בשבילך שתצליח להשתחל פנימה איכשהו.

2. VAR Member

אני מכיר את מרפי מקרוב ואיפשהו הייתה ההרגשה שאם אשריין אנחנו לא נהיה שם.

לפחות אפשר להתנחם בכך שזו השנה האחרונה שבה הגמר יוכרע במשחק אחד ואם נהיה במעמד הזה בשנה הבאה הבעיות האלה יחסכו מאיתנו. חבל שזה מגיע באיחור.

3. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אוהדים כמוך אני מעריך הרבה יותר. גם שהגמר הוא משחק אחד ואצלך בבית, אתה תעדיף לראות סדרת כדורסל איכותית שגם תתן לך הרבה יותר סיפוק גם בחובב כדורסל וגם כאוהד, בין אם תפסידו או תנצחו, מאשר משחק אחד שמבטל 8 חודשים שלמים. רק תחשוב איזו סדרה אדירה היינו יכולים לקבל בין שני המועדונים הללו, בטח לאור המשחקים ביניהן השנה.

4. זכאי Member

לחיפה לא היה סיכוי בסדרה...
    דווקא אולי השיטה של השנה הבאה יכולה להיות טובה
    תארו לכם את חיפה מארחת ברוממה כל ירוק את המשחק הראשון, מנצחת ואז מגיעה עם יתרון כלשהו ליד אליהו
    וזו גם שיטה שנותנת משמעות לעונה הרגילה, כי יש משמעות לאירוח הגומלין ולכן יש חשיבות לסיים ראשון

בכל מקרה, יום מרגש
    מניח שכל חובב כדורסל נייטרלי מעדיף את חיפה היום,
    ואני מוכרח לציין שמאוד הרגיע אותי לקרוא את הראיונות של ג'ף רוזן בימים האחרונים על זה שהוא מתכוון להישאר. כבר חששתי שהוא יעזוב. יש פה סיכוי לבנות מועדון כדורסל רציני, עם אולם, קהל, מפעל אירופי וכסף. וניצחון היום יפתח לו את התיאבון.
    בהצלחה לירוקים!

5. Telkiyski Member

זכאי, בכל מקרה חיפה תלויה בגחמות של איש עשיר.
    זה לא באמת מרגיע כי הוא יכול בכל רגע להחליט שנמאס לו ואז הם חוזרים להיות בני הרצליה.
    אני מאוד מאוד מקווה ששנה הבאה הם יעמידו קבוצה חזקה ושגם ישחקו באירופה.

למשחק היום אין משמעות אחרת מלבד יוקרה.

6. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

זכאי, אני לא חושב שצריך לבטל את הסיכוי של חיפה בסדרה. למרות ה-0-3, מולכם לא היה לנו קל וחיפה היא קבוצה טובה מכם. נכון שניצחנו אותם 5 משחקים העונה, אבל כולם היו צמודים ולא היה חסר שגם הם ינצחו. בטח את מכבי של השנה, שהיא אחת החלשות שאני זוכר. סדרה מול חיפה היתה יכולה להיות אדירה וגם אם היינו מנצחים 0-3. גם עליכם עשינו סוויפ אבל היתה סדרה מהנה עם משחקים צמודים, זה לא שהמשחקים נגמרו 20+ הפרש.

אני אגב, כמו גרינברג, מתנגד לשיטה של שנה הבאה, אבל היא כן מתקנת טיפה את העיוות, כמו שאתה אומר. אם הסדרה טובה לרבע ולחצי, אין סיבה שלא תהיה טובה לגמר. שיפסיקו עם ההכלאות המשונות האלו. ולגבי רוזן, גם אני שמח שהוא נשאר, אבל אני מקווה שהוא ישאיר גם את המאמן ורוב הסגל ויילך בכל הכוח גם על היורוקאפ. אני באמת חושב שלחיפה יש קבוצה מצויינת שעם קצת סבלנות, אני לא אתפלא אם הם גם יגיעו ליורוליג בעוד כמה שנים, אבל מילת המפתח היא המשכיות.

7. Telkiyski Member

סתם שאלה, רוממה עומד בתנאים של אולם ליורוליג?

8. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אני לא חושב, אם אני לא טועה, המינימום הוא 6000-7000 מקומות, בטח לא 5000. אני יכול לבדוק, אבל אני כמעט משוכנע שהוא לא עומד בסטנדרטים. אבל גם אם הוא לא עומד בסטנדרטים, אני חושב שחיפה צריכה לחטוף בהזדמנות הראשונה שתהיה לה, את הכרטיס ליורוליג וחיפה עוד רחוקה מת"א גיאוגרפית מאשר ירושלים ות"א. שטות גמורה של דני קליין לוותר בזמנו לדעתי.

עריכה: טוב, אז בדקתי שמסתבר שרוממה ממש על הקשקש. 5,000 זה המינימום נכון לעונת המשחקים שעברה עבור קבוצות שהן לא בעלות רישיון A (שיריון אוטומטי).

Effective as of the 2012–13 season, Euroleague clubs with an "A License" must host their home matches in arenas that have a seating capacity of at least 10,000 people. In 2008, Euroleague Basketball (Company) decided to increase the arena seating requirement to 10,000 within four years time in order to force clubs to move into and/or build bigger arenas. This was done in hopes of increasing revenues through more ticket sales. Non "A License" Euroleague clubs must play in arenas that seat at least 5,000 people.

נערך לאחרונה ב: ‏13/6/13
  9. OriRR Member

יורם ארבל צפוי להחליף את ניר רסקין בתור השדר במשחקי היורוליג של מכבי. פיני גרשון ומליניאק מועמדים לעמדת הפרשן.
    לא ייאמן שנצטרך לסבול את הסנילי הזה גם בכדורסל. נראה שערוץ 10(וגם הצופים) עוד לא התאוששו מהעזיבה של שלח.
    http://sports.walla.co.il/?w=/7/2650824

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

למה שחיפה תלך ליורוליג? אתה חושב שהם היום ברמה הזאת?
    אני כמעט בטוח שעונה שתיים ביורוקאפ תעשה להם רק טוב ותיתן להם ניסיון אירופאי מה שאין להם.
    אני לא חושב שיש לחיפה סיכוי בסדרה, במשחק בודד כל קבוצה יכולה לנצח כל קבוצה לא משנה כמה הפער משמעותי. ראינו מה קרה בסדרה נגד ירושלים כשהיה נראה שהם יכלו לתת פייט למכבי.
    ועדיין, אני תומך ב200% בחזרה לסדרות של הטוב מ-5 מהרבע גמר ועד לגמר, בנוסף אני נגד החלוקה לפלייאוף תחתון ועליון, או שתתחילו משמינית גמר או שתעשו סיבוב שלישי.
    עידן, מה השינוי בשיטה בעונה הבאה?

10. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

לא אמרתי שחיפה תלך ליורוליג. בכל מקרה הם לא הולכים ליורוליג בשנה הבאה, אבל אולי בעוד שנתיים-שלוש, למה לא? אני חושב שברמה שלהם כיום, הם לא נופלים מקבוצות כמו שאלון, אלבה, ליובליאנה, באמברג וכדומה. מה שהתכוונתי לומר, זה שאם הם ישמרו על יציבות ועל הסגל הקיים, יילכו חזק על היורוקאפ גם כדי לצבור ניסיון אירופאי ולא לעשות טובה שהם עפים אחרי סיבוב ראשון, תהיה לנו עוד קבוצה אירופאית לגיטימית, ישראל תעלה בדירוג האירופאי ואולי בעתיד נקבל 2 נציגות ליורוליג.

אני גם לא מבין למה ישר אתם פוסלים את חיפה בסדרה. אני חוזר על מה שאמרתי לזכאי: הפועל הפסידה 0-3 אבל זה ממש לא היה רחוק מ-3-1 או 3-2. לא ראיתי שום עליונות ברורה של מכבי באף משחק. תסכים איתי שחיפה קבוצה טובה יותר ובמומנטום, מה מונע מהם לתת פייט אדיר ואולי אולי לגנוב סדרה? זו לא מכבי של 2004 וגם לא של 2011. זו מכבי מאוד פגיעה, לא מבין מה אתם ישר פוסלים ניצחון חיפאי בסדרה.

לגבי השיטה, ההבדל היחיד בעונה הבאה שבמקום משחק אחד, יהיה שני משחקים בית-חוץ והקבוצה שתנצח בהרש הכללי, תהיה אלופה. פחות מפגר מהשנה, אבל עדיין מפגר. רק חסר שלא יכניסו גם חוק סלי חוץ http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx כמו בכדורגל. שיחזירו סדרות הטוב מ-5 ויעזבו אותנו לנפשותינו.

11. OriRR Member

מכבי זאת מכבי אין מה לעשות. גם אם היא תיתן עונה גרועה היא תגיע למאני טיים ותנצח, למרות הסגל הרע והעונה הרעה עוד יותר אני לא חושב שחיפה או אילת ברמה שלהם מבחינת עומק ספסל ואם הייתה מתקיימת סדרה היינו גם רואים את זה.
    הפועל הייתה קרובה לנצח משחק או שניים אבל זה בגלל רוח הלחימה של המועדון והדחיפה מהקהל. הדוגמה הטובה ביותר זאת ירושלים שלטעמי יותר כישרונית מאיתנו וגם עם עומק הרבה יותר רחב מאשר אצלנו יש. הם הגיעו לסדרה וחירבנו במכנסיים. ראו את העליונות הברורה של מכבי(בין אם זה בגלל הלוזריות של ירושלים ובין אם לא).

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/BangHead.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/BangHead.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/BangHead.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/BangHead.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/BangHead.Xxx

12. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אל תכניס את ירושלים למשוואה. ירושלים מבחינתי בכלל לא קבוצה. הובילה 0-2 על נתניה וכמעט הפסידה בסיכום; אין לי ספק שחוץ ממכבי, כל שאר הקבוצות בפלייאוף היו מטיילות מולה כולל הפועל ת"א.

13. VAR Member

מכל מה שכתבת לא זיהיתי הצדקה אחת שלך לקיום משחק גמר על חשבון סדרה. מה שכתבת במילים אחרות זה "סדרה זה יותר טוב למכבי ולכן צריך לערוך גמר במשחק אחד".

אין הרבה אנשים ששונאים את השמעון מזרחיזם יותר ממני, אבל זה לא ימנע ממני להיות הוגן עם עצמי. אליפות שמוכרעת במשחק אחד זו אליפות עם כוכבית. מה שניחם אותי לאחר ההפסד ב-2009 זה שאין כוכבית ליד התואר הראשון שלנו. זה לא ימנע ממני לרצות לנצח היום כמובן, אבל אם זה יקרה עדיין יהיה לזה טעם של פגם. הרי עבור מכבי ת"א אליפות יותר או פחות לא תשנה יותר מידי, בטח לא לטווח הארוך (לטווח הקצר הם יתבאסו קצת מכך שקבוצה אחרת חוגגת על חשבונם כאילו מדובר פה בניצחון דוד על גולית). אליפות של מכבי חיפה תהיה טובה לה ולאוהדיה בלבד ולא לליגה. כמו שחולון לקחה אליפות וגביע ונעלמה ולאחר מכן גלבוע גליל כך יקרה גם עם מכבי חיפה, התחרותיות כאן היא אשליה שיצר הפיינל פור ולא יותר מזה.

לא תמיד האינטרסים של מכבי ת"א והכדורסל הישראלי הפוכים. קודם שחק הוגן, אחר כך תנסה לצמצם פערים.

14. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

:aaa8:

15. OriRR Member

אני חושב שלא הבנת אותי נכון.
    אני נגד לחלוטין של קיום משחק גמר. אני חושב שזה לא ספורטיבי כשבנוסף לזה קיום סדרה מספקת מתח ועניין רחב יותר אצל הצופים מאשר משחק אחד בודד.
    בסך הכל הגבתי לעידן על זה שהוא אמר שחיפה/אילת/ירושלים יכולות לנצח היום את מכבי גם בסדרה. אני חושב שהיום לא חיפה ולא אילת ולא ירושלים יכולות לאיים על מכבי(בטווח הקצר כמובן). לא בסדרה ולא במשחק אחד.

דבר אחד לא הבנתי ממה שאמרת, למה אליפות לא טובה לחיפה?