ואיזה סיבה תהיה לשמקיע להכנס? הרי גם אם הוא לוקח אליפות, זה לא מבטיח לו השתתפות ביורוליג, לעומת מכבי שמקומה שם משוריין. וג כשיש משקיע, כמו ג'ף רוזן, באורח פלא הוא מקבל הצעה ממכבי, ערב גמר פיינל פור 2009, להצטרף כמשקיע.
תגיד לי איתי, מה אתה קופץ ליורוליג? אי אפשר להתחיל מהצלחות ביורוקאפ? מה שטוב לחימקי ובשיקטאש לא טוב לירושלים? כשהם כבר קיבלו כרטיס, מה הם עשו איתו אתה זוכר? אז מספיק לתרץ. תפסיקו לחפש אינסטנט. צריך להשקיע, הרבה כסף והרבה זמן. גם מכבי לא נבנתה בשנה ולא בחמש שנים. ואת ההמצאות וההזיות של רוזן תשמור לעצמך. מעניין שלמנבר, ארקדי וגומא הם לא הציעו כלום אבל רק מרוזן הם חששו. אתם כבר מאמינים לשטויות של עצמכם.
איתי, אני חושב שאם תגביל קבוצות ל-3 זרים, אפילו אני יכול להיות שחקן לגיטימי בליגת העל. אני מסתכל מידי פעם בערב הכדורסל ואני לא מאמין, ההבדל ברמה בין ליגת העל ליורוליג הוא יותר גדול מההבדל בין ישראל לאירופה בכדורגל. הקבוצה שלך היא אולי היוצאת דופן היחידה בנושא הזה (וגם זה נטו בגלל שאין לה כסף) אבל תחשוב רגע איך הייתה נראית נתניה בלי קילינגסוורת', ירושלים בלי דאנקן ובטח מכבי חיפה בלי קלאת'ס, תומאס וסמית' - שאיתם יוצרת קבוצה שאולי תעשה סנסציה בסוף העונה לפני שחצי מהם יעברו למכבי ת"א. דווקא עם יותר זרים יש יותר סיכוי לתחרותיות בליגה, שכן לא מעט זרים שמכבי ת"א מביאה מתבררים ככישלונות מהדהדים ודווקא זרים שהיא לוקחת מקבוצות ישראליות (דורון פרקינס, טרנס מוריס, ג'רמי פארגו, שון ג'יימס) מתגלים כשחקנים מהרמה הגבוהה ביותר באירופה. להביא זר טוב זה הרבה פחות קשה מלגדל שחקן ישראלי (שב-99% מהמקרים בא עם נקודת זינוק פחות טובה מאמריקאי כי הוא לא אתלט) לרמה שתביא אותך לתחרות עם מכבי ת"א.
לא דיברתי על תחרותיות. לא הייתה תחרותיות עם בכדורסל גם עם אפס, שלושה או עשרה זרים. העניין הוא שבליגת העל קבוצות מתקיימות על הקצבות של המדינה, זה לא סביר שהמדינה תממן אמריקאים שיבואו לשחק פה כדורסל. לפני 10 שנים שיחקו בליגה 3 זרים לקבוצה, הרמה הייתה יותר טובה. לא סביר בעליל שפתאום באופן גורף ישראלים שכחו איך לשחק כדורסל. נראה לי הרבה יותר סביר לקשור בין הירידה ברמה הכללית של הכדורסלן הישראלי ובין עליית כמות הזרים.
מכבי לא מתקיימת על שום הקצבה של המדינה, כך שאם הם ירצו להחתים גם עשרים זרים, לא צריך למנוע את זה. ולדעתי כן יש ירידה ברמת השחקן הישראלי כמו שליאור אמר, בדיוק כמו שיש ירידה ברמת הכדורגלן הישראלי ושם אין בעיות זרים. מה לעשות, לא כל דור יוצא מוכשר. הלפרין, שסומן כאחד הכישרונות הגדולים, מדשדש בליגה בינונית. זו הרמה היום.
הוא גם מקבל הרבה פחות הזדמנויות מפעם. אמרתי שלדעתי יש קשר מסויים בין העליה בכמות הזרים וירידה באיכות הכדורסלן הישראלי. לברוח להחתמת אמריקאים זולים זה כיסוי תחת זול. מכבי היחידה שעומדת בזכות עצמה, יש גבול כמה השאר צריכות להקריב בשביל ההצלחה שלה באירופה כשהיא לא מוכנה להקריב כלום. אי אפשר להנות מהכל.
מה זה יש גבול כמה אפשר להקריב? לא מדובר פה על הסכם קיבוצי בין כל הקבוצות כדי להגיע לשיוויוניות. מדובר על ספורט, שבו כל אחד דואג לעצמו וצריך לשאוף להכי גבוה. בארסה דואגת להקריב מעצמה כדי שהיא לא תגמור את הליגה כבר במחזור ה-15? נו בחייאת, מספיק עם השטויות האלו. הורגים אותי הטענות האלו כביכול נגד מכבי, שצריכה "לוותר" על תארים, או לדאוג גם ששאר הקבוצות יצליחו להחזיק מעמד בליגה. מכבי ת"א ושמעון מזרחי צריכים לדאוג אך ורק למכבי ת"א. מי שלא יכולה לעמוד בהחתמת זרים, שתתבסס על ישראלים. באותה נשימה אני גם יכול לטעון שאין זכות למנהלת הליגה לפגוע במכבי, שהיא הנציגה היחידה של ישראל באירופה שגם לוקחת את המפעל ברצינות ועם כל הטענות של מכבי היא עוד קבוצה בישראל, כולנו יודעים שזה ממש לא ככה ושהמשקל שלה הוא הרבה יותר כבד מזה. בגלל זה אמרתי, לי הפיתרון הכי טוב נראה פשוט היפרדות לפחות לשנה לראות איך זה עובד, אבל ברור לי שזה ככל הנראה לא יקרה.
אבל אין לי בעיה עם מכבי, אתה תמיד מושך את זה לכיוון הזה. הם לא צד בעניין. לא חושב שלדרוש שבליגת העל ישחקו יותר ישראלים מזרים זאת בקשה מוגזמת. אם הבעיה זה רק מכבי אין שום סיבה שמכבי תועדף על השחקן הישראלי.
אני לא אמרתי שיש לך בעיה עם מכבי, אבל אתה גם לא יכול לכפות על הקבוצה היחידה שמייצגת את ישראל באירופה לרדת לרמה של שאר הליגה. נכון שבגדול זה כביכול נראה "לא פייר", אבל אי אפשר לתת לקבוצה היחידה של הכדורסל הישראלי שבאמת עושה משהו בזירה האירופאית, להיות שונה משאר אירופה רק כי לקבוצות בליגה הישראלית לא מסתדר להעמיד 4 זרים בחמישייה. אתה רוצה, תחוקק את חוק האופציה שחוקקו השנה. מי שרוצה זרים ללא הגבלה ותציג תקציב שהיא יכולה לממן אותם, סבבה. ומי שלא, שתבנה סגל עם 2-3 זרים. עד כמה שננסה לצייר את מכבי כקבוצה מן המניין, היא לא, לא בהתעניינות שלה בתקשורת ולא מבחינת מספר האוהדים ולא מבחינת המעמד שלה באירופה, לכן גם אי אפשר להגביל אותה לבנות קבוצה שתתאים לליגה הישראלית ואיתה היא תצטרך למשוך באירופה שמפוצצת זרים.
אוקיי מאז ההודעה האחרונה שלי התפתח פה דיון ארוך אז הנה ההערות שלי: 1) מי שכתב בהפועל מתבססת על ישראלים בגלל שאין לה כסף - זה בעליל לא נכון! המצב במדינת ישראל כ"כ מעוובת, שלקבוצות עניות יותר משתלם להביא זרים מאשר ישראלים. זר של 70 אלף דולר עולה לקבוצה 70 אלף דולר, וישראלי של 70 אלף דולר עולה לקבוצה 140 אלף דולר! להפועל היה מאוד משתלם לשחרר שחקן ישראלי ולהביא במקומו זר, אבל היא לא עשתה את זה. ענייני זהות, ואני בטוח שנרוויח מזה בעתיד. הקהל נדבק הרבה יותר לקבוצה ככה, וקהל גדול לטווח ארוך זה הנכס הכי חשוב. 2) עידן, מצידי באירופה תשחק עם כמה זרים שאתה רוצה. לליגה תחתים שלושה! לאירופה תחתים עוד שניים, והנה התפנו עוד כמה ישראלים (כי מכבי לא תחזיק סגל ישראלי שלא ישחק באירופה אלא רק בליגה) ליתר הקבוצות, ונראה ליגה שרובה מתבססת על ישראלים. תבין, איך אוהד בני הרצליה יכול ליצור זהות עם הקבוצה שלו, כשכל עונה יש לו רביעיית (במקרה הטוב, הרי יש פה שרשרת זרים שמתחלפת) זרים אחרת? את מי הוא אמור לאהוב? חולצה עם שם של איזה שחקן הוא אמור ללבוש?
אתה יודע טוב מאוד שזה לא רציני. מכבי לא תחתים זרים בשביל 10 משחקים במקרה הרע וגם אף זר שמכבד עצמו לא יבוא אליה בשביל לשחק אחת לשבוע מבלי לדעת אם הוא יסיים את העונה בדצמבר, מרץ או יוני. אף קבוצה בעולם שמכבדת את עצמה לא בונה שני סגלים לשתי מסגרות שונות ומכבי לא שונה מהם. אתה רוצה, תעשה בחירה בין הקבוצות כמו שעושים עם החוק הרוסי השנה. זו האופציה הכי הגיונית שאני יכול לחשוב עליה. אל תכליל. אני יכול לומר לך שיש המון אוהדי מכבי שמעדיפים ציביון ישראלי גם אם זה יפגע בקבוצה מבחינה הישגית ויש אחרים וביניהם אני, שיעדיפו את 12 השחקנים הטובים ביותר, גם אם לאף אחד מהם לא יהיה לאום ישראלי. אני אוהד של המועדון ולא של שחקן כזה או אחר. בינתיים במועדון שלי העונה, ג'יימס וסמית' הוכיחו שיש להם לב ומלחמה לסמל הרבה יותר מכל הישראלים בקבוצה ביחד.
מכבי לא אחת מהקבוצות והיא לא צריכה להסתגל לשום דבר. לכן אמרתי, אין פיתרון לעניין וכנראה שמכבי תאלץ לעזוב. אנחנו לא יכולים להיות שונים מאירופה גם בשיטת המשחקים, גם בעניין רישום המשחקים, רק בשביל לתת לכמה ישראלים כושלים את הבמה. בשביל זה יש לאומית א' וליגה ארצית.
לא ממש קשור לליגה אבל טעימה קטנה משמעון מזרחי, חתן פרס ישראל. השופטים רוצים לראות האם יש לאשר את הסל של אליהו בסיום המחצית, או שלא. מזרחי כמובן נדחף, כמו גם הצלם שבדחף ע"י מזרחי עצמו. עומד שם דקה מאחור השופט ומפעיל לחץ, פלא שבמחצית השניה השיפוט הלך עם מכבי? ובלי קשר, מה יו"ר של קבוצה עושה שם? ופדרמן? וזה באירופה. אולי תגידו שזה "חוקי" ובלה בלה, זה פשוט לא נראה טוב. לא רוצה לחשוב מה הולך עם האיש הזה בכל מה שקשור לכדורסל פה בארץ, ועדיף גם שלא אדע. http://www.youtube.com/watch?v=ogDnRiElN0k...player_embedded