ליגת ווינר סל 2013/2014

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י idans10, ‏13/10/12.

1. samoel Member

עידן סיבה אחת - והיא טובת הכדורסל. כי אח"כ אנשים כמו עמית גל יגידו שהם לא מוכנים לליגה שיש בה פליאוף. כי לא יהיה להם סיכוי לגנוב אליפות - אבל כשאתה מציג חולשה ואפשר לגנוב אליפות אז כולם רוצים חלק בתהילה המפגרת הזאת. בעונה הראשונה של הפיינל פור אם אתה זוכר פיני גרשון התנהג בשיא השחצנות וןרמס את הליגה וגם את הפיינל פור(כן נכון היה לו את פארקר וכל החבר'ה וסולומון ולא שאראס) אבל עדיין היה חשוב לו דווקא באירוע השיא למחוץ א היריבות שיבינו שזה שעשו כאן חוסר ספורטיויות לא ישנה דבר ומכבי תמשיך לקחת אליפויות.
    אבל אם אתה ממשיך לאבד אותן מאי אלו סיבות - אז זה רק נותן לגיטימציה לחוסר הספורטיויות.

2. זכאי Member

עידן - זה לא שמכבי עומדת עם אקדח ומונעת מלבייב להשקיע בהפועל, אבל מכבי כן עושה דברים כדי להכשיל משקיעים מלבוא ולהשקיע בקבוצות אחרות
    למשל, הפניה שלה לג'ף רוזן, ממש לפני הגמר סל ב2009:
    http://sports.walla.co.il/?w=/7/1577821/@@/talkbacks

מעבר לזה, אתה צריך להבין, "משקיע" זה לא דבר שנוחת משמיים
    "פראיירים" כמו ג'ף רוזן (תסלח לי שאת גומא או גוזינסקי אני לא מחשיב כי זה לא רצני) לא באמת באים בהמוניהם. אצל מכבי כמעט ואין השקעת בעלים. היא מוציאה מה שהיא מכניסה. והיא מכניסה המון. וזה ייאמר לזכותה. אבל - אם רוצים פה ליגה שוויונית, אז במצב כזה, בה חברה אחת מכניסה הרבה יותר מכל המתחרות שלה, אפשר למצוא פתרונות סוצליאליסטיים. כמו שבעולם העסקים יש את הממונה על ההגבלים העסקיים למשל.

3. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

הייתי אומר עד כמה מעניין אותי מה שעמית גל אומר וחושב, אבל לא נעים לי להיות כ"כ בוטה, בכל זאת בנאדם מבוגר...

כמו שכבר אמרנו, אם יגבילו שני זרים והשאר ישראלים, אתה לגמרי רוצח פה את האופציה של הקבוצות האחרות לעשות משהו (אני מדבר מנקודת המבט שלהן כרגע), ככה שלדעתי אתה קצת יותר מדי בטוח בעצמך שכולן תתנגדנה.

תרשה לי בבקשה להטיל בספק את כל מה שוואלה מפרסמת וכל עוד לא הוכח אחרת, אני הולך כאן עם הקבוצה שלי. מעבר לעובדה שבאמת יש טעם רע לדבר כזה לפני סדרת גמר, זה לא שרוזן לא היה רוצה לקחת אליפות או שהמקום של מכבי באירופה היה בסכנה אם חיפה היו מנצחים. עזוב, זה שטויות. מכבי לא מכשילים שום דבר. הכשילו את גומא? את ארקדי בירושלים? ב-2004 היתה לירושלים אחלה קבוצה כשהיה להם כסף. אז מכבי התנגדו באיזושהי צורה?
    אני גם לא אמרתי שזה קל להביא משקיעים, אבל גם מי שרוצה להשקיע, צריך להבין שזה לא ששמים כסף ולוקחים אליפות. אני רוצה שיבואו עוד 2-3 לירושלים, אליכם, לחולון, יש את רוזן בחיפה, שיתחילו להשקיע בצורה חכמה, לבנות שלד שירוץ יותר משנה אחת (לא חייבים לשפוך מיליונים, אבל לבנות משהו מאפס) וגם אם ייקח 5-7 שנים, אני כן מאמין שאפשר לעשות כאן ליגה מעניינת.

4. זכאי Member

רוזן בעצמו אישר את הפניה ההיא
    ואני יכול להגיד לך מאנשים בתוך הפועל תל אביב שכן, מכבי מכשילים ספונסרים מלהגיע לקבוצות אחרות. לפחות מנסים.
    ותבין שמול קבוצה שמייצרת 20 מיליון דולר בעונה אין מה להתחיל לדבר על משקיעים בלי שיטות שידחפו לשיוויוניות.

לענייננו - בריאן רנדל - וואו! ניצחון ענק להפועל היום. הפנים לנתניה

5. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

נו באמת זכאי, אלו אותם אנשים שגם אמרו ששום אוהד של הפועל לא תקף שום אוהד מכבי אחרי המשחק כי כולם חגגו בראשון לציון, נכון? עזוב אותך, אני לא נגרר לשטויות המומצאות שלהם. מילא למכבי היה מה להפסיד מהליג הזו, אבל אפילו ליורוליג הם משוריינים, רק למזרחי יפריע שאיזה אלמוני יזרוק כמה מיליונים להפועל ת"א, חולון או ירושלים. כבר הוכח שאין עם זה בעיה, רק שהירושלמים הלוזרים לא ממש השכילו לנצל את המתנה ודורסמן בחולון, נו הוא עשה את שלו ולא המשיך.

אז בוא על הדרך נדחוף לשיוויוניות גם בכדורסל היווני וגם בכדורגל הספרדי וגם בכדורסל הרוסי, גם שם לשתי קבוצות יש תקציב משולש משל הבאות אחריה וגם ככה הליגה נראית. ועדיין לא ראיתי אף אחד שמתחיל לחוקק חוקים כל חצי שנה ולקבוע עונה שלמה לפי משחק ללא קשר לתוצאות שהושגו בליגה.

6. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

זכאי, אתה זוכר את נחום מנבר וארקדי גאיידמק?
    הטענות שלך לא מבוססות ורק עושות ממך צחוק. שונאי מכבי רוצים להוריד את הקבוצה לרמת הפח של כל הליגה. לרמת החובבנות שנמצאת בקבוצות האחרות.

אני מניח שספונסורים מבינים שאין מה להרוויח בכדורסל הישראלי. שחקן ישראלי תמיד ירצה לעבור למכבי כי הוא רוצה כמו כל בן אדם הצלחה וחשיפה. האם אתה רוצה להעניש את מכבי ואוהדיה בגלל ששמעון מזרחי בנה משום דבר אימפריה אירופאית?

לדעתי רק אנשים עם כסף רב שמוכנים להפסיד הרבה כסף לאורך זמן יצליחו להרים את הרמה של הכדורסל הישראלי. מנבר וגאיידמק נראו מוכנים לזה, אבל זכאי אל תאשים את מזרחי בכל מיני שטויות כי השניים היו אנשים עבריינים...

כאוהד מכבי אני באמת רוצה יותר תחרות בארץ, אבל בשביל זה צריכים שקבוצות אחרות יעזבו את החובבנות ויעלו במדרגות לכיוון מכבי. לא ההיפך...

7. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

1+

וזה מה שאנשים כאן לא מבינים. הם חושבים שכל אוהדי מכבי רוצים רק לרמוס 40 הפרש כל יריבה. לא! אני יותר נהניתי מהזכיות ביורוליג כשהכל הלך קשה, הרבה יותר כיף ומספק ככה, אבל משגע אותי שאנשים חושבים שמכבי נוסדה עם 20 מיליון דולר בפה. מכבי נבנתה לאורך 50 שנה, אכלה כישלונות באירופה במשך שנים טובות, אבל ביססה את עצמה בזכות הרבה עבודה, משהו שאי אפשר להגיד על אף קבוצה ישראלית. אבל מה, לאנשים נוח לשכוח את כל זה וזורקים ישר שמכבי גדולה על הליגה בגלל התקציב המשולש שיש לה. מי שירצה להשקיע, צריך לבוא ולהבין שהוא כנראה (אולי, אבל לא בטוח בכלל) לא יראה אליפות בשנים הקרובות, אבל לפחות לנסות לבנות משהו. לנסות להשתתף ולהצליח באירופה גם אם זה רק ביורוקאפ או יורוצ'אלנג'. מרוב שכולם מזלזלים בזה ורק מתלוננים על המקום של מכבי ביורוליג, הם לא שמים לב שהכדורסל הישראלי כבר מזמן לא פונקציה באירופה למעט מכבי, בגביעים שפעם היינו שולחים נציגות לרבע גמר ויותר. תאמינו לי שרוב אוהדי מכבי רוצים כאן ליגה תחרותית ושיוויונית, אבל לא על חשבון הורדת הרמה של הקבוצה שלנו. זה לא פשוט להביא לכאן משקיעים, זה לא יהיה תוך שנה-שנתיים, אבל זה בהחלט אפשרי עם המון סבלנות.

8. VAR Member

אני גם נגד.

9. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

תודה רבה ליאור, צדיק בסדום.

10. Telkiyski Member

אני בעד...
    במצב כרגע קבוצות ישראליות עם שלל זרים לא מנצחות גם את נימברוק ובוודיבלניק קייב.
    לא יקרה כלום אם לכל קבוצה פה יהיו 3 זרים.

11. חוצפן חיובי Member

איתי, אתה לא צריך להיות בעד.
    כמה שפחות זרים יפגע במחלה ביורוליג אבל רק יגרום להם לקחת יותר בקלות את הליגה. פשוט כי במקום שהם יקחו את חמשת הישראלים הכי טובים בליגה, הם יקחו את שמונת הישראלים הכי טובים בליגה, וזה כשכל שאר הקבוצות צריכות לשים בהרכב עוד ישראלי ממבחר הישראלים הבינוניים שנשאר במקום זר.
    כיום מכבי לוקחת את ישראלים 1-5 ועוד שישה זרים, ושאר הקבוצות צריכות ישראלי אחד בהרכב ועוד נגיד שחקן שישי ושביעי כשהמבחר (ל-11 קבוצות ביחד) הוא כל הישראלים מלבד חמשת הטובים ביותר, אם עושים שלושה זרים אז מכבי לוקחת את ישראלים 1-8 ועוד שלושה זרים, ושאר הקבוצות צריכות שני ישראלים בהרכב ועוד שחקן שישי ושביעי כשהמבחר (ל-11 קבוצות ביחד) הוא כל הישראלים מלבד שמונת הטובים ביותר.

מה שכן אפשר לעשות זה להרוג שתי ציפורים במכה אחת. מכל הקשקושים וההתבכיינויות של השחקן הישראלי והלוביסטים שלו, יש טענה אחת נכונה - בגלל שהמס על ספורטאי זר הוא רק 25% (לעומת ישראלי שמשלם 35, 45 אחוז נראה לי, תלוי כמה הוא מרוויח), שקל שאתה משקיע בשחקן זר אפקטיבי יותר משקל שאתה משקיע בשחקן ישראלי. ואז נוצר מצב שגם אם שמים מכסה סבירה לחלוטין של ארבעה זרים, הקבוצות משקיעות כמה שיותר כסף בזרים (כאמור, כי כסף על זרים הוא יותר אפקטיבי), ואז כל זר שמגיע פה כבר שווה מינימום 30 דקות למשחק (בניגוד, אגב, לטענה המטומטמת שבגלל הקלת המס מביאים לפה זרים גרועים. בכדורסל זה בדיוק ההפך).
    מה שאפשר לעשות, זה שהמנהלת תמסה בעצמה שחקנים זרים, נגיד בגובה 30% מהמשכורת, ותחלק את כל ההכנסות באופן שווה, בלי קשר לתקציבים או לכמה כסף השקעת בזרים. ואז מה שנקבל זה אמנם יותר כסף לישראלים ופחות לזרים, מה שאומר זרים פחות טובים, בעיקר לקבוצות הגדולות (אפשר לחשוב, אז יקלעו פה ב-30% מהשלוש ולא ב-35%) ועקב כך יותר דקות לישראלים, וחשוב מהכל, "ליגת רווחה" - ממסים את הקבוצות העשירות יותר, ומחלקים את העושר באופן שוויוני, משהו שמזכיר קצת תקרת שכר, וזה ייצור ליגה קצת יותר תחרותית (עדיין לא מספיק, אבל זה יכול להיות צעד ראשון).
    אני מודה שיש בעיות עם ההצעה הזאת. קודם כל, לא בטוח שהמדינה תאהב שמצד אחד היא נותנת הקלות מס לספורטאים זרים בשביל לעזור לקבוצות, ומצד שני האיגודים הספורטיביים ממסים את הזרים בעצמם (למרות שזה לא באמת מס הכנסה כי על הזרים כי המס יבוא מהקבוצות, והוא גם ילך חזרה אליהן). דבר שני, שימון לא יאהב כל דבר שנשמע לו דומה לתקרת שכר. דבר שלישי, הסמרטוטים מירושלים, שכל מה שחשוב להם זה לא להילחם במכבי אלא להיות עלק הסגנית שלה (למרות שאפילו בזה הפתטיים האלה תמיד נכשלים), גם יתנגדו כי זה מקרב גם אותם, אמנם במידה פחותה, לשאר הקבוצות, וגם בטח עוד קבוצה שתיים עם תקציב יחסית גבוה באותו רגע נתון. דבר רביעי, הישראלים לא יוכלו להתבכיין עוד, ונראה בדיוק מה הם שווים.

12. זכאי Member

צודק במאה אחוז!
    שורש הבעיה היא במיסוי השחקנים הזרים, הרבה הרבה לפני הגבלות על מספרם

13. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

זכאי, זה נכון שהמס הוא לא שורש הבעיה, אבל מה שחוצפן אומר זה נכון וזה מה שגם אני כתבתי. הגבלה על זרים לא תביא לשום התקרבות מבחינת פערי הרמות. כיום בניגוד לעבר, כמות הכישרונות הישראלים מצומצמת בהרבה וכך יווצר מצב שרוב הסגל של מכבי יהיה בנוי מהישראלים הבכירים שיש כאן (כמו שבעבר נבחרת ישראל היתה מכבי מחוזקת במתאזרח) וכל השאריות יתפזרו בין שאר הליגה. אתה אולי תגלה עוד כמה כישרונות בעקבות זאת (וגם לא בטוח), אבל חוץ מכישלון צפוי של מכבי באירופה, לא תשיג דבר.

14. אלי מתחן Member

עידן עם כל הכבוד לפגיעה במכבי ת"א, המצב לא יכול להמשך. מכבי היא רק אחת מ12 (או כמה שלא יהיה) קבוצות בליגה, וזה לא סביר שיהיו בליגת העל הישראלית יותר אמריקאים מישראלים.
    אין לי בעיה עם זרים כל עוד מדובר בגופים עסקיים לכל דבר, כמו בפרמייר ליג או בNBA, ועובדתית מדובר בעניין קיומי עבורן, אבל בליגת העל גם ככה הקבוצות חיות מהקצבות של הטוטו והעיריות ומפסידות כספים כל הזמן, זה לא סביר שהכספים האלה ילכו ישירות לכיסים של זרים שבאים לשנתיים ועפים (בעיקר בגלל הגבלות מס).
    אני בכל מקרה נגד חוקים שרירותיים כמו חוק רוסי ודומיו, אם רוצים להגביל זרים, צריך להוריד בהדרגה את הכמות של הזרים בקבוצה עד שמגיעים לכמות סבירה, הייתי אומר 3 כמו בתחילת שנות ה2000.

15. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אבל אף אחד לא מחייב את הקבוצות הקטנות לשלם מעל הפופיק לזרים. הרי המצב הוא בעייתי גם ככה: מכבי בכל מקרה שולטים בליגה, עם או בלי ההגבלה על הזרים. אז מה זה משנה לשאר הקבוצות? הדבר היחיד שיוצא מזה שאנחנו נהיה שונים מכל אירופה (מלבד הפיינל פור המגוחך), זה שמכבי מוגבלת בזרים לא יכולה להצליח באירופה. עכשיו, אני מבין שזה לא אמור לעניין את שאר הליגה, אבל מצד שני כמו שאמרתי, הגבלה כזו לא תועיל בשיט לתחרותיות בליגה. לא שמעתי ציוצים מיוון או רוסיה על השליטה הבלעדית של פאו וצסק"א ולא ראיתי שיש שם הגבלות של זרים.מבחינתי הכי יהיה טוב אם פשוט מכבי יעזבו את הליגה הזו, זה כנראה יועיל לשני הצדדים. מאחר וזה לא ריאלי לצערי, אני מקווה שהמנהלת תפסיק את החלטורות שיותר באות לפגוע במכבי מאשר בשאר הליגה ותתן חופש פעולה כמו שיש בכל אירופה. מספר הזרים או הישראלים על המגרש ואיך זה ישפיע על התחרותיות, כלל לא רלוונטים כשכל הליגה שמתקיימת היא אינה ספורטיבית מעיקרה, אז מה זה משנה אם יהיו 5 ישראלים או 5 זרים? הפיתרון היחיד הוא לנסות ולגרום לעוד 2-3 קבוצות להרכש ע"י אנשי עסקים שישקיעו בתווך הארוך ואולי יראו פירות בעתיד. מעבר לזה אני לא מוצא שום פיתרון ריאלי שיהיה מקובל על כולם.