1. מה לטחון מים? שאלו אותך שאלה ולא ענית פעם אחת. מה עשו אוהדי הפועל שהצדיק העמדה לדין? 2. שאלה טובה. בטח הקהלים האלה לא מקללים אף פעם.
אם אני צריך להסביר לך את זה כל הזמן וכל הזמן אתם מתממים, אז זה מבחינתי נקרא לטחון מים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx הבנת הנקרא ידידי. מעולם לא טענתי ששאר הקהלים חפים מפשע ובו נגיד שאם הייתם שרים השופט בן זונה ובזה זה היה נגמר, גם לא הייתם מקבלים שקל קנס. מאחר ואתם לא מסתפקים רק בלהגיד לשופט בן זונה, אתם מגיעים למצב של העונשים האלו. אם אתה באמת ובתמים מאמין שיש כאן מזימה ממשלתית לדפוק רק את הפועל ת"א (וזה אחרי שהמנהלת הציעה לכם לעלות למרות הפסד בפלייאוף - אם לא רצו אתכם, למה הציעו את זה?), צר לי, אני באמת מרחם עליכם.
לסגור את שתי השורות בבית מכבי אמרתי עוד לפני חודש. היום סוף סוף זה קרה. הסיבה היחידה לכך היא מה שאני ראיתי במו עיניי במשחק של חולון נגד הפועל. ואני ארשום את זה שוב: לא יתכן שאוהדים יגעו בשופטים, ידברו איתם, יחליקו איתם כיפים במהלך משחק. וזה עוד כשהקהל רגוע וחביב. ברגע שאני כאוהד היריבה רואה את זה, זה לא אמור לקרות וזה הכל. כל שאר הסעיפים בעונש מצידי לא היו צריכים להיות כי מה שהכי חשוב הושג.
מסתבר שלאוהדי הפועל זה דווקא נראה נורמלי להתחכך עם השופטים בזמן משחק.... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx
עידן, אתה מכיר אותי. אני בדרך כלל לא נכנס לדיונים האלה. אבל יש דברים שצריכים להיאמר. לא נעשתה פגיעה בשופט במשחק מול מכבי נתניה! האם על זה שהקהל היה עצבני על השופטים וקילל אותם (כי מה לעשות, הם ממוקמים קרוב אליהם לכן השופטים גם שמעו את הקהל מצוין) ובסך הכל מחא (!) נגד ההחלטות שלהם, האם על זה יש להעניש את הפועל בעונש רדיוס, קנס של 30,000 ש"ח ושני משחקי רדיוס על תנאי? מילא היה מדובר פה בהדלקת פירוטכניקה, זריקת חפצים ופגיעה פיזית בשופט, אבל לא קרה כאן דבר מלבד הפגנת מחאה מצד הקהל שהחלטות השופט הכעיסו אותו. חוץ מזה, מה תאמר על הוידאו שפרסמתי כאן למעלה? האם אותם קהלים, ספציפית המקרה של אוהדי הפועל ירושלים שהכו עם מקל תוף את שחקן מכבי, קיבלו עונשים דומים? לא זכור לי אף פעם דבר כזה. בחייך עידן, אתה יכול לדבר איתי על דו"חות חניה עד מחר, אבל קשה להתעלם מהעובדה שמחפשים אותנו על כל דבר. זה מוציא את החשק מהספורט, זה מוציא את החשק מהכדורסל, שגם ככה הוא לא בדיוק הענף מס' 1 בספורט הישראלי, הוא צריך להיות הרבה יותר ממה שהוא עכשיו, רק חבל שהאיגוד מחליט להיכנס שוב, ושוב ושוב בקבוצה שהביאה לליגה הזאת רוח חדשה, הרבה צבע ובעיקר עניין. מה שבטוח, אתה כאוהד מכבי יושב ונהנה לראות את הכניסה בהפועל שבוע אחר שבוע, את העליהום התקשורתי, את ה"התפרעויות" שלא היו ולא נבראו. אתה יודע בעצמך גם למה, ואם לא, אז זה כי יש לך איש אחד שהוא גם יושב ראש קבוצתך, גם עורך דין במקצועו, גם ממלא מקום יו"ר איגוד הכדורסל וגם כולם נותנים לו כבוד במקומות הכי בכירים בכדורסל הישראלי. אז כשיש לך אחד כזה הכל נראה קל, אבל כשמציבים לך עובדות בשטח כמו העובדות שנזרקה על ג'ף אלן כוס קולה בדרבי (ופגעה בו!), נזרקו על ספסל הפועל מטבעות, קונדומים ועוד שלל הפתעות, ומזכירים לך שלא קרה עם זה שום דבר, מכיוון שפניני תפס את התפקיד הראשי בהצגה והסב את כל האש אליו, אז אין לך מה לומר, ואתה ממשיך לדון בכך שאוהדי הפועל מביאים את זה על עצמם באופן קבוע, ושלל התירוצים הקבועים. באמת שנמאס, ואני כל כך שונא להישמע בכיין או מסכן, אבל אין לך ולכולם מושג קלוש איך זה להיות בצד שלנו, זה שהקהל הרחב שלו חוטף על הראש שוב ושוב ושוב, על לא עוול בכפו, ברוב המקרים.
יובל, אתם כולכם לא מבינים דבר אחד: אף אחד לא העניש אתכם בגלל נתניה. זה אולי היה ה"תירוץ" הרישמי, אבל הענישו אתכם כי בכל פעם יש משהו עם הקהל שלכם. ואני אגיד עוד משהו, בגלל שכבר יצא להכיר אותך ואני יודע שאני מדבר עם מישהו אינטילגנט: אין דבר כזה שברוב המקרים מתנכלים לכם על לא עוול בכפכם. כל הדברים שהבאת בוידאו, כמו שכבר אמרתי, זה דברים שקורים פעם בעונה במקרה הטוב, פעמיים במקרה הרע. כל קהל יש לו את הדפיקויות שלו והאמן לי שאם רק המקרה בנתניה היה הבעיה, לא הייתם חוטפים ככה. אבל איך אתה מסביר שמחזור אחרי מחזור אתם מסתבכים בדברים כאלו ואחרים? זה באמת נראה לך שכל המדינה רק מחפשת איך להכתים אתכם? זה באמת נראה לך שסתם כל שאר הקהלים קודם לא סובלים את אוהדי הפועל? (אני מכליל, אבל כמובן שיש המון אוהדי הפועל נהדרים, גם אתה בין היתר, שמגנים בעצמם את מה ששאר האוהדים שלכם עושים). לא מתאים לך להתמם: מותר לכם לקלל וגם את זה כתבתי. על בן זונה, אף אחד לא היה נותן לכם רדיוס. אבל כשאתם נוגעים בשופטים (ואת זה עידו גם כתב לפניי), מזיזים סלים, מדליקים רימון עשן בתוך אולם סגור, זורקים כוסות מיציע העליון על אוהדי מכבי בגוש התחתון (אם אתה רוצה קונטרה לזה שגם אוהדי מכבי זרקו על הספסל שלכם דברים) וגם בכדורגל לא חסר לכם, אז מה אתה מתפלא שסוף סוף הענישו אתכם? אני רוצה להבין דבר אחד ממך, כי בניגוד לשאר כאן, אני כן מחזיק מהמילה שלך ואני יודע שאתה הרבה יותר שקול ולא מדבר משנאה: אתה באמת ובתמים חושב שמישהו במנהלת מנסה לדפוק אתכם סתם? שהשופטים מול נתניה באו בכוונה במטרה כדי שתפסידו? הרי עם כל הכבוד, ולקבוצה שלכם (לא לאוהדים) אני רוחש המון כבוד, מקצועית אתם לא בדיוק מאיימים כאן על תואר כלשהו, אז למה לעזאזל שמישהו יתנכל לכם בכוונה? מרוב שאתם כבר הכנסתם לעצמכם את הפראנויה הזו, אתם לא שמים לב שאתם מאמינים לשטויות של עצמכם. עזוב אותי בצד רגע, בסדר? אני מכביסט, לי יש את שימון באיגוד בלה בלה בלה, נניח. למה אף פעם לא קרה דבר כזה להפועל ירושלים? לחיפה? לראשון? לגליל? לחולון? מה, הם גם לא יכולים להרגיש מה שאוהדי הפועל מרגישים? וגם להם יש קהל שלפעמים מתפרע ומקלל וגם הם קיבלו עונשים. אבל גם כשזה קורה, זה בוודאי לא בתדירות שזה קורה אצלכם וזה כל ההבדל.
תגיד עידן אתה אמיתי? אתה אשכרה טוען פה שהיינו צריכים להיענש בגלל מה שקורה גם בכדורגל?! "מסתבכים מחזור אחרי מחזור", כבר שאלתי אותך איך בדיוק זה מסתדר עם המציאות, ונחש מה? כרגיל התחמקת ולא ענית. ואיך "הסתבכנו" בדיוק מול נתניה אה? מישהו נגע בשופט? וואו, קיללו את השופט! בושה וחרפה! איפה זה עוד קרה בעולם?! יש לזה תקדים?! קיללו את השופט! מה יהיה הסוף עם אוהדי הפועל?! גם מהשאלה הזו אתה התחמקת, כמו שהעירו לך פה. ואתה מדבר על זריקת כוסות? כמו שאתה אוהב, התחמקת כשעימתו אותך עם הכוס שנזרקה על ג'ף אלן בדרבי. "מזיזים את הסלים", נו באמת, למה כשבמלחמה מנענעים את הסלים כמו שהראיתי לך פה, ומקללים את השופט, אתה (והאיגוד) לא אומר כלום אה? כשאלה אוהדי הפועל פתאום אתה "מזועזע" נכון? הם נענעו את הסל! איזה ונדליזם! אז כן, אוהדי הפועל גם נענעו את הסל, וגם קיללו את השופט. אוהדי מכבי גם זרקו כוס על ג'ף אלן וגם זרקו קונדומים על הספסל של הפועל. אוהדי חיפה גם הדליקו אבוקה בגביע ווינר וגם שרו שירים על מוני פנאן אתמול. מה ההבדל ומה הסיבה לאפליה? הפועל הועמדה לדין ונענשה על סמך "אירועי" המשחק מול נתניה, אתה עדיין מוזמן לבוא ולהגיד לי מה קרה שם שמצדיק את זה. האם השופט נפגע פיזית? האם אוהד פרץ למגרש? האם בכלל קרה שם משהו חוץ מלקלל את השופט (גם את זה אסור לעשות לטעתך)? ואם לטענך הפועל נענשה בגלל שאר המקרים, אז לידיעתך היא הועמדה לדין על האבוקה במלחה ועל השירים לרגב, אתה רוצה להעניש פעמיים? תפסיק לשחק אותה איזה אובייקטיבי, זה הכי מגוחך.
אני לא מבזבז עליו את הזמן, בגלל זה אני עונה למי שמדבר לעניין כמו יובל ולא ממציא שטויות (משום מה יש לו בעיה קטנה בהבנת הנקרא, הוא קורא מה שהוא חושב שאמרו לו, מבלי שזה תואם את מה שבאמת נכתב). כשהוא ירצה להתדיין באופן נורמלי מבלי לבכות (כמו שבהפועל רגילים) ומבלי לחפש קונספירציות כאילו פינקי והמוח מחפשים להוריד את הפועל 7 ליגות, אולי נוכל לדבר איתו פה גם ברמה נורמלית.
זאת באמת חידה שנה שעברה הם פגעו פיזית בשחקן היריבה בגלל הקרבה הזאת (הרביצו לפניני עם מקל של תוף) וקיבלו קנס מינורי, כלום ושום דבר לעומת מה שהפועל קיבלו. תסביר לי את זה...
אני לא מסביר כלום ואגב, בהחלט הגיע להם עונש חמור על זה, אבל אני לא סובל לטחון מים וזה מה שקורה איתכם. אני רק שאלתי שאלה אחת פשוטה ואולי באמת תשתדלו לצאת מבועת ההתמסכנות שיצרתם לעצמכם ותשתדלו לענות ברצינות: אתם באמת באמת מאמינים שכל רצונה של מנהלת הליגה/איגוד הכדורסל או וואטאבר, לדפוק את הפועל? אתם באמת חושבים שהם יושבים 24 שעות מסביב לשעון ביחד עם השופטים כדי לבדוק איפה אפשר לגרום לזה שרק תקבלו עונשים "למרות שלא עשיתם כלום"? אתם באמת חושבים שכל משחק השופטים חושבים טוב מתי לשרוק לכם טכניות כדי להגיע למצב שהיה מול נתניה? אם אתה באמת חושב שככה עובד הכדורסל כאן (ושוב, זה אחרי שהמנהלת הציעו לכם לעלות ליגה למרות שהפסדתם. אם לא רוצים אתכם, למה הציעו את זה?), באמת שאין לי מה להוסיף. אם הייתם בוכים ואומרים זה בגלל מכבי, או המנהלת של מכבי או שטות אחרת, עוד ניחא; אבל מלבד מכבי שאר הקבוצות בסדר גודל שלכם, אז למה שידפקו תמיד את הפועל ולא את חיפה או ראשון לדוגמא? למה שיסגרו רק את היציע שלכם ולא את של ראשון למרות ששניכם משחקים באותו אולם? למה לא סוגרים את של ירושלים? של אשקלון? עכשיו אתה תענה לי שמדובר כאן באפליה נגד הפועל (ושוב אנחנו חוזרים לטחינת המים), אז לפני שאתה עונה לי על השורה האחרונה, תחזור לתחילת הפוסט שלי ותענה בכנות: האם אתה חושב שכל מטרתו של איגוד הכדורסל והמנהלת הוא לדפוק אתכם?
1) חיפה לא מעניינים אף אחד (הדליקו מלא אבוקות ולא הועמדו אפילו לדין, אצלנו אבוקה אחת במלחה וכל התקשורת דיברה רק על זה 2) לגליל, בטח זו החדשה מהגלבוע, אין אוהדים 3) ירושלים וחולון? מיליון פעם הסתובבו בתחושת העולם נגדינו. "לא רוצים את חולון בליגה - אין לכם ברירה" - זוכר? רק שזה פחות תופס כותרות כי הפועל קבוצה יותר מתוקשרת, לטוב ובזמן האחרון בעיקר לרע
זה לא כל מטרתו של איגוד הכדורסל, אבל בהחלט, איגוד הכדורסל מתנהג באיפה ואיפה כשמדובר בהפועל יותר קל להעניש את הפועל מאשר להעניש קבוצות אחרות זה תופס יותר כותרות, זה יותר "סקסי"
שמע זכאי, אני מכבד את הדעה שלך וזו זכותך לחשוב ככה, אבל לטעמי זה פשוט נוח לכם לחשוב את זה. בכדורגל אתם נהנים לא פעם מהחלטות כאלו ואחרות בגלל שאתם "קבוצה גדולה ומתוקשרת", ואתם לא היחידים. בוא נגיד שהרבה פעמים שקבוצות קטנות קיבלו עונשים, זה היה יותר חמור ממה שאתם או מכבי או חיפה קיבלתם. אז אני מקבל את זה שאתה אומר שהפועל קבוצה מתוקשרת ובעלת יותר אוהדים, אבל אני עדיין לא מבין מה זה יותר קל. גם מכבי וגם ירושלים קבוצות עם הרבה אוהדים וירושלים של העשור האחרון גם היתה מתוקשרת עוד יותר מכם בכדורסל. אז למה אף פעם לא מתנכלים להם? ואתה גם מציג כאן משהו שהוא ניגודי: בכל העולם, אם כבר יש התנכלויות, זה לקבוצות הקטנות עם מעט האוהדים שגם ככה לא יכולות למחות ולהתנגד, אז רק במקרה של הפועל זה שונה? אני באמת לא מבין למה אתם מתלוננים פה על איפה ואיפה. לא יודע בן כמה אתה, אבל אם ראית או לא כדורסל בשנות ה-80 וה-90, אף פעם לא שמעו כאלו ביקורות על אוהדי הפועל וגם לא היה צריך. אוהדי הפועל, כמו כל האוהדים, היו באים לדרבי, קצת מקללים, קצת פורקים עול, שום דבר יוצא דופן ובזה נגמר הסיפור. לא קיבלתם עונשים ולא שום דבר. מה השתנה פתאום? הרי שמעון מזרחי המון שנים ממלא מקום יו"ר האיגוד, פתאום הוא "התהפך" עליכם ומנסה לרקום איזו מזימה? אני כותב לך את זה בכל הרצינות ותוך כדי אני נדהם מחדש כמה זה הזוי המחשבה של האיפה ואיפה שלכם, שאני באמת לא מבין איך הצלחתם לשכנע את עצמכם.