ליגת ווינר סל 2013/2014

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י idans10, ‏13/10/12.

1. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

באותה מידה ונשימה אני אגיד לך שמכבי של אותה עונה גם הגיעה לגמר היורוליג. תגיד, אתה בכלל שומע את עצמך? שורה תחתונה, חולון אלופה אחרי שניצחה במשחק אחד בודד את מכבי בגמר. מבחינתי אין שום הבדל בינה לבין ה"אלופה" שנתיים אחריה, שסיימה עם 10 הפסדים יותר ממכבי, אבל מה, תפסה יום מולה בגמר. אז תפסיקו לזיין לי בשכל שזה מה שמנע מחולון להתפתח ולהיות קבוצת יורוליג ולתת פייט למכבי, בסדר? ומכבי לא קיבלה מתנה, אתה יודע למה? כי מכבי היחידה שהתנגדה לכל השיטה המזויינת הזו. בשיטה נורמלית, היינו מקבלים סדרה אש עם ביתיות לחולון, אבל הרי אתם בכיינים מלידה ולכן קרה שמכבי כמעט לקחו אליפות למרות שחולון סיימו ראשונים. בדיעבד, חבל שזה מה שלא קרה, קופל היה אוכל את החרא שהוא הכין לעצמו.

לגבי האלופה בגרשיים, שכחתי עם מי אני מדבר. האלופה היחידה בתולדות משחק הכדורגל שלקחה אליפות עם פחות נקודות מזו שהיתה צריכה לזכות...אתם ממש הדוגמא המתאימה להטיף לי... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏15/12/12
  2. Telkiyski Member

את הגרשיים אתה נתת, לא אני. מי מטיף לך? אתה יודע הבנת הנקרא? איפה בדיוק הטפתי לך על כך ששיטת הפיינל פור היא שיטה צודקת/לא צודקת בדיון הזה?
    לדעתי חולון הייתה אלופה ובצדק, גליל גנבה אליפות.
    ואגב יפה שכשאלופת ישראל מוכרעת במשחק אחד זה לא פייר בעיניך, אבל כשזה קורה ביורוליג הכל בסדר אה?
    ואת זה שהמשחק האחד הזה משוחק בנוקיה, כמו גמר הגביע, את זה אין טעם לציין אפילו אה?
    אתה בכלל אוהד איזו קבוצת כדורגל בארץ שעברת לדבר על כדורגל?
    מכבי תל אביב כדורגל לא מתאים לך? מה קרה שם לא לוקחים אליפות כמובן מאליו?
    לא פלא שהקהל של מכבי בכדורגל שונה לחלוטין לרוב מזה של הכדורסל, כל מי שיודע מהי אהדת ספורט אמיתית יודעת גם שלהיות אוהד מכבי בכדורסל זה פשוט חסר משמעות, כמו הקבוצה הזו.

נערך לאחרונה ב: ‏15/12/12
  3. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

idans10 - עם כל הכבוד למכבי תל אביב, באותה עונה היא לא הוכיחה שהיא טובה יותר מהפועל חולון, שסיימה את העונה הסדירה מעל מכבי תל אביב. באותה עונה שיחקו בהפועל חולון ישראלים וזרים כאחד שנתנו את עונות השיא בקריירה שלהם.

גם שנתיים לאחר מכן, כשהיא בלי סטפון לזמה הפצוע ושאלן אנדרסון כלל לא נספר על ידי פיני גרשון, לא בטוח שמכבי תל אביב הייתה לוקחת את הפועל גלבוע בסדרה.

4. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

את הבנת הנקרא אתה צריך ללמוד, מאחר והתגובה לא היתה מיועדת אליך.

אם אני צריך להסביר לך את ההבדלים במפעלים, אז אולי עדיף שתחזור לדבר על כדורגל ישראלי.

ושוב, או שיש לך בעית הבנת הנקרא או שאפילו לא טרחת לקרוא את התגובה שלי. הייתי מצטט אותה שוב, אבל אולי תתעמק במה שעונים לך לפני שאתה מגיב, אז תחפש אותה לבד.

הקשר בין מחט לתחת? לא ידעתי שחייבים לאהוד את כל המחלקות של אגודה מסויימת...ואם אני לא סובל כדורגל? אסור לי לדבר עליו? התכוונתי בזה שאתם יכולים להבין אלופות עם כוכבית כי אתם לקחתם אחת כזו גם כן לפני שנתיים.

אם אתה לא יודע איזו קבצת כדורגל אני אוהד, עדיף שלא תדבר שטויות ותאמר לי מה ההגדרה לאוהד ספורט. ולגבי האהדה למכבי כדורסל, בתור אחד שחווה כ"כ הרבה כישלונות אני מבין את התיסכול והעצבים שלך, אבל מרוב שאין לכם מושג מה המשמעות של קבוצת ספורט תחרותית, אני מבין למה אתם רוצים שמכבי תגיע לרמת מקומות העבודה שהליגה הזו מייצרת....

--------------
    מסכים לחלוטין, אבל חולון גם לא הוכיחה שהיא יכולה לקחת 3 משחקים ממכבי תוך שבוע וחצי. ומי שחושב שזה קל, כנראה לא מבין מה זה פלייאוף. מכבי הייתה אמורה להגיע לפלייאוף אחרי שהגיעה לגמר היורוליג, ואף אחד גם לא יכול היה להבטיח ניצחון חולון בסדרה של הטוב מ-5 תוך שבוע וחצי. מה שכן, בגלל הבכיינים האדומים, פיספסנו סדרה גדולה.

אחת השטויות היותר טובות ששמעתי. מכבי היתה מפרקת את הגליל 0-3 או 1-3 לכל היותר, עם או בלי לאזמה. גליל בכלל לא היוותה יריב למכבי, פשוט תפסה יום נהדר במשחק אחד, בדיוק כמו שקופל רצה..............

5. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

שמינית גמר גביע המדינה:

הפועל פתאל אילת - אלטשולר שחם גלבוע/גליל (19:00)
    הפועל גליל עליון - הפועל יונט חולון (19:00)
    מכבי בזן חיפה - מכבי דלתות פנדור ראשון לציון (19:30, ספורט 5 LIVE)
    עירוני נהריה - הפועל מגדל ירושלים (20:00)
    מכבי אלקטרה תל-אביב - אליצור מכללת אשקלון (20:45, ערוץ 1)

יום שני:
    הפועל עפולה - בני הרצליה (19:00)
    מכבי יחד הבונים אשדוד - הפועל SP מצרפלס תל-אביב (19:30, ספורט 5+ LIVE)
    הפועל כפר-סבא - מכבי באר יעקב (20:30)

בינתיים אני צופה במשחק של חיפה מול ראשון לציון, 26:22 לאורחים, רבע שני. אדריאן יוטר לוהט כמעט כמו תמיד, בעוד גל מקל בינתיים ממש לא מפוקס ועם אחוזים רעים מאוד.

6. Telkiyski Member

בימים הקרובים יתקיים דיון שיקבע היכן ייערך גמר הפיינל פור, רוממה או נוקיה.
    כולי תקווה שהאולם המפואר בחיפה יזכה לארח משחק כזה, אם לא נתנו לחיפה את גמר הגביע חייבים לתת להם את משחק הגמר של הליגה.
    לצערי, כולנו יודעים שדון שימון לא ייתן לזה לקרות, מהפחד שחיפה תגיע לגמר ותהנה מביתיות..
    רגע בעצם זה לא מה ש...?... מה?.. אה, נכון, הכל בסדר.

נערך לאחרונה ב: ‏17/12/12
  7. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

ניצחון קליל על אשקלון המסכנה בדרך לרבע הגמר. ליאור אליהוא עם 17 נקודות ו-11(!) אסיסטים הוביל את מכבי שסיימה את הסיפור כבר בהפסקה.
    מכבי חיפה ממשיכה ביכולת הטובה שלה ומעיפה את ראשל"צ. קצת מאכזים אותי החניכים של בירנבוים, בעיקר אחרי פתיחת העונה המצויינת שלהם. לא שלהפסיד בחיפה זו בושה, אבל באמת שהשנה ציפיתי מהם להמשיך את היכולת הטובה שראינו במחזורים הראשונים ובניצחון בנוקיה, אבל מאז הם בירידה.
    הפועל אילת בשיניים, אבל ניצחון על גלבוע/גליל, שכנראה צריכה להפרד מליובין, כי זה פשוט לא הולך ובקצת הזה הם ימצאו עצמם בליגה השניה עד שיבואו החכמולוגים לומר שאם הם היו משתתפים ביורוליג לפני שנתיים כשהם זכו בגביע הקיץ, זה לא היה קורה....
    וחולון וירושלים לא מתקשות יותר מדי ורומסות את החבר'ה מגליל עליון ונהריה בהתאמה בדרך לרבע הגמר.
    נותרו עוד 3 משחקים השלמה שישוחקו היום להשלמת תמונת רבע הגמר.

נערך לאחרונה ב: ‏17/12/12
  8. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

ואני לתומי חשבתי שהקבוצה שעובדת קשה כל העונה בליגה ומסיימת ראשונה בליגה זכותה לקבל יתרון כלשהו על זה...אבל סליחה, כנראה התבלבלתי בליגה אחרת שבה משחקים פלייאוף ולא משחק אחד וכן זוכה זו עם מירב הנקודות ולא זו שיש לה יותר נקודות אחרי שמקזזים לחצי, מוציאים שורש ומכפילים בריבוע... http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

9. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

האדומים מת"א בחוץ אחרי הפסד באשדוד 85-80 למכבי, כשעל ההצגה אחראי הפעם משה מזרחי הוותיק עם 29 נק' ב-7 מ-8 מאחורי הקשת! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx
    בני הרצליה לא התקשתה להביס את הפועל עפולה ומכבי באר יעקב ניצחה את הפועל כפר סבא.

העולות לרבע הגמר: מכבי ת"א, מכבי חיפה, הפועל ירושלים, הפועל אילת, הפועל חולון, מכבי אשדוד, בני הרצליה, מכבי באר יעקב

10. Milanista Member

מזרחי באמת סידר שאוהדי הפועל לא יצטרכו לדאוג שגמר הגביע בנוקיה.

11. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

:aaarofl: http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx

12. Telkiyski Member

אז הקיזוז בכדורגל הוא לא בסדר, אבל ה"קיזוז" בכדורסל שבו לסיים את העונה במקום הראשון לא נותן דבר מלבד יתרון ביתיות (סדרות מתחילות ב0-0), הוא הוגן בעיניך?

נערך לאחרונה ב: ‏19/12/12
  13. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

בוודאי, כי בקיזוז בפועל לקחתם אליפות עם פחות נקודות מחיפה, בעוד שבפלייאוף קבוצות עובדות קשה כל השנה כדי להשיג ביתיות. כדורסל זה אולי הענף שבו הביתיות משפיעה הכי הרבה, אז נכון שהסדרה מתחילה מ-0-0, אבל איך שלא תהפוך את זה עדיין יש כאן יתרון לקבוצה שסיימה ראשונה - יתרון ביתיות, שהוכיח עצמו לא מעט פעמים כשקבוצות הגיעו למשחקים מכריעים.

14. Telkiyski Member

אה, ומשחק העונה לא היה בחיפה?
    הפועל נצחה את חיפה 1-0 בבלומפילד?

בקיצור, אני לא אומר שהקיזוז זו שיטה הוגנת
    אבל השיטה הנהוגה בכדורסל היא לא הוגנת הרבה יותר, בכדורסל אתה יכול לסיים את העונה הסדירה עם 22-0 וזה לא נותן לך כלום כי סדרות הפליאוף מתחילות מ0-0 ופה בעצם "מקזזים" לך הכל (תראה מה קרה להפועל בפליאוף לפני שנתיים בלאומית או לדאלאס מול גולדן סטייט). ואל תגיד לי ביתיות, כי גם בשיטת הקיזוז הראשונה נשארה ראשונה גם אחרי קיזוז, ולכן היא ארחה את משחק העונה.

ואם הענף בו הביתיות הכי משפיעה הוא כדורסל, למה אתה לא חושב שצריך להעביר את גמר הגביע מנוקיה לאולם אחר? למשל לרוממה?

נערך לאחרונה ב: ‏20/12/12
  15. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אבל מה לעשות שבכדורסל לא קובעים שמי שמסיימת ראשונה זוכה באליפות? ובגלל שבפלייאוף, הביתיות זה לא משחק אחד כמו משחק עונה. זה כל הקושי כאן. אפילו שסיימת את העונה ראשון, אתה עדיין צריך לנצח את היריבה שלך 3 פעמים. אז מצד אחד גם אם תפסיד את הביתיות, תמיד אתה יכול לתקן ולהחזיר ולא כמו משחק עונה ששם יש לך הזדמנות אחת (וזה בדיוק הפיינל פור שלנו).

מעולם לא טענתי שלא צריך להעביר את הגביע לאולם אחר. אני מדבר על הליגה, שעליה אתה משחק עונה שלמה, לוקח מקום ראשון, אז את היתרון היחיד שעוד יש לך על זה ייקחו לך? גביע זה שיטת נוקאאוט, אין לי בעיה שיעשו את הגמר ביקנעם גם. לטעמי זו טעות כי רק יד אליהו מכיל כ"כ הרבה צופים לאירוע כ"כ חגיגי אבל ניחא. אם אתה זוכר, הגביע נדד בין רוממה ואשקלון כמה שנים ובכולן ניצחה מכבי, ככה שהתירוץ של הביתיות לא הכי תופס. דווקא מכבי הפסידה הרבה יותר משחקים מכריעים בנוקיה מאשר מחוצה לו (חולון, גליל, 2 גביעים לירושלים, חצאי גמר גביע).