הפועל החתימה שני זרים בשני הימים האחרונים : וינסנט קונסיל וג'וש אוונס. כרגע בקבוצה 3 זרים ואמור לחתום עוד זר אחד. אני מקווה שהשנה נעלה בחמישיה עם 3 ישראלים ו2 זרים, או שבלפחות חצי מהמשחק זה יהיה המצב. אין לי כח לליגת קיץ הזו.
כצפוי המשולש הרומנטי אוחיון-מכבי-קובאן הגיע לסיומו עם החזר ה-230 אלף דולר שהצהובים יעבירו לרוסים, הכסף שקובאן העבירה לפני שנה למכבי. העיקר שקובאן מדברים ומאיימים יותר מהגובה של עצמם, למרות שלמכבי לא היה כאן צד בעניין (ושוב גרינוולד אוכל ז ומקבל את השקרים שהוא מפרסם חזרה בפנים).
לא מת על ההחלטה להשאיר אותו ועוד לשלם סכומים כאלה לקובאן. יש לנו את יובל נעימי וחבל לפי דעתי לא לתת לו את הצ'אנס. לא ממש מבין מה התוכניות לגביו, הוא לא ילד בן 18. אם רוצים אותו למה להשאיר את יוגב? ואם לא בשביל מה החתימו אותו?
שי, תיקון קטן. מכבי לא שילמו סנט אחד לקובאן. מכבי קיבלו אשתקד כסף מקובאן עבור יוגב ולא החזירו אותו עד לבוררות שנערכה לפני חודש. ברגע שיוגב הוכרז כשחקן חופשי, החזרנו את הכסף לרוסים. פשוט מאוד. לגבי יוגב, אני הייתי בדעה שהיה צריך לשחרר אותו כבר אשתקד ולו רק בגלל התרגיל המסריח, אבל היו כאלה במכבי שמאוד רצו לראות אותו ובעיקר בלאט. זה ידוע שדייויד מאוד אוהב אותו. בגדול אני לא מת עליו אבל אל תשכח שיש לנו חוק רוסי השנה. רק נעימי כרכז ישראלי ללא גיבוי של עוד רכז, זה די בעייתי. אם מכבי היו משנים גישה ונותנים גם לכישרונות מהנוער לקבל צ'אנס בליגה, הייתי אומר לך בוא באמת ניתן את המפתחות לנעימי. כשיש חוק רוסי, לטעמי זה סיכון לא קטן לשחרר עוד ישראלי, בטח שגם אליהו שוחרר. אבל כבר הסכמנו שכפי הנראה לא ממש הפקנו לקחים מהעונה החולפת.
מסכים איתך, הוא היה צריך ללכת הבייתה כבר בעונה הקודמת בגלל התרגיל שלו. בכל מקרה אני לא חושב שבגלל הליגה הישראלית מכבי צריכה להיכנס לסגל בינוני ורחב. על היכולת של השחקן הישראלי אני לא חושב שאני צריך להרחיב בימים אלו. השאלה שנשאלת היא מדוע רייס ונעימי לא מספיקים לליגה ובכלל למכבי. האם בלאט לא סומך על רייס? האם כבר מראש הם יודעים שהחתימו רכז בינוני? שוב פעם קו אחורי בינוני(כנראה) עם היררכיה לא ברורה. גם החוק הרוסי לא צריך להוביל אותנו לפי דעתי להחזיק בשני רכזים ישראליים. יש מספיק ילדים כמו ארד הררי שלצד רכז טוב היה מספיק מעל ומעבר לליגה הישראלית. אבל ככה זה שלא מפיקים לקחים, מחתימים שחקן בינוני ומראש מכינים לו גיבוי במידה וייכשל. השנה אנחנו צריכים לחשוב פחות על הליגה הישראלית, יש שני משחקי גמר ויש לנו את סופו- זה אמור להבטיח את האליפות כבר עכשיו.
אני לא ממש חולק עליך, אנחנו די מסכימים. אין לי בעיה שהרכזים היו הררי, נעימי ואת הכסף על אוחיון ורייס היינו מאחדים לרכז ברמה גבוהה, כמו מקאלב או זוראן פלאניניץ' לדוגמא. גם עכשיו אין לי בעיה שישימו ילד במקום יוגב/יובל, אבל שיהיה עוד גיבוי ישראלי על הספסל. הבעיה היא כזו: יש לנו ארבעה רכזים בינוניים שרק שניים מהם טבעיים (יוגב ויובל) ועוד שלושה סקוררים בינוניים (טייריס, ריקי וסילבן). עם קו אחורי כזה, אין לך לאן לשאוף אלא אם קוראים לך ריטאס וילנה והציפיות בהתאם. הליגה הישראלית לא מטרידה אותי ואובדן "שני הגביעים" גם לא מטריד אותי. אני פשוט לא מבין דבר אחד: או שתתחילו לפתח ישראלים צעירים כי בלאו הכי אתם לא יכולים לכוון גבוה בסגל כזה, אבל אז גם תגבו מנוי בהתאם; או שתפסיקו לזיין במוח ותתחילו לבנות קבוצה שתעלה אומנם כסף, אבל גם תבנה בצורה חכמה ומהיסוד, עם שניים-שלושה בכירים והשאר משלימים, שירוצו כאן 3-4 שנים. כשעשינו את זה, היינו הקבוצה הכי טובה באירופה במשך 3-4 שנים. התקציב שלנו דווקא עלה מאז, אבל המוחות והסקאוטים שמחפשים שחקנים ובונים קבוצה, ה-IQ שלהם הלך והצטמצם עם השנים מסיבה לא מובנת.
בעניין טייריס רייס, אני דווקא חושב שהוא יותר רכז מאשר שוטר. ראיתי שני משחקים מלאים של מונטנגרו ביורובאסקט ואני חייב לציין שלמרות שהוא סיים בסקור גבוה, הראש שלו לרוב היה למעלה תוך חיפוש החברים שלו. המון מתפרצות הוא יכל ללכת לטבעת אבל הוא בחר למסור. כשהכדור היה ביד שלו בהתקפה עומדת הוא בהחלט היה נראה שהוא יודע מה המהלך הבא ולא כמו שהיקמן ולוגאן קיבלו כדור בהתקפות עומדות ולא ידעו מה לעשות איתו. ככה שמבחינתי הביאו רכז בין אם הוא טוב או לא, אין סיבה שיהיו לצידו עוד שניים. בעניין פיתוח הישראלים, אתמול הייתה כתבה בספורט5 עם ניקולה על הנושא. זה שחקן שמבין דבר או שניים וגם הוא חזר על זה שלא עובדים כאן נכון וזה לא תפקיד של מכבי תל אביב לפתח שחקנים. הם כבר צריכים להגיע עם יסודות כדורסל לקבוצה הבוגרת והם לא מגיעים במצב הזה. נ.ב בהצלחה להפועל ירושלים השנה, אין ספק שהם עמדו במשימה להבאת כל הישראלים הטובים לקבוצה. אבל מה בנוגע לתואר כלשהו? האם זה נמצא בחזון הקבוצה? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_dance.Xxx
אני קצת חולק. הכוונה בלפתח שחקנים, זה לתת להם את הבמה או להשאיל אותם כמו שעשו בזמנו עם קטש. אז עד עכשיו אמרנו שהקבוצה היא סיר לחץ ומכוונת תמיד הכי גבוה שאפשר באירופה והליגה היתה לנו חשובה מדי, מכדי שניתן לאיזה ילד בן 18-19 להשתפשף על חשבוננו. הבעיה, שחוץ משמעון מזרחי, לא נראה לי שמדובר עדיין באותן מטרות עבור שאר הדירקטוריון והליגה עצמה היא בדיחה מהלכת במשך 8 חודשים שבסוף זוכה בה הקבוצה שניצחה אחרונה ולא זו שהיתה הכי טובה כל השנה. אז למה לא לנצל את זה ולתת לזלמנסון, איתי שגב, אררי ושאר הכישרונות הפוטנציאלים לשחק? לא אמרתי 30 דקות, אבל הם בכיף יכולים להגיע ל-10-15 דקות לערב ואולי אפילו יותר. כרגע, לדעתי אפילו במכבי לא יודעים מה המטרות של המועדון וזה מה שעצוב כאן.
אתה צודק מבאה אחוז, אני ממש לא חולק עליך בעניין ואפילו רשמתי שאני מאוד רוצה לראות את הררי מקבל דקות. אני מדבר על יסודות כדורסל מה שלשחקנים הישראלים אין. אם ניקח את עידן זלמנסון לדוגמא. הילד שיחק כל חייו כשחקן גבוה מתחת לסל וזה מה שטפטפו לו כל הזמן- אתה סנטר. אז הוא לא זורק עונשין ולא יוצא החוצה. הבחור מגיע לליגה הראשונה ופתאום הוא לא הביג גאיי שהורגל להיות, פתאום יש שחקנים גדולים וחזקים ממנו. ובגלל זה הוא שיחק כמו בול עץ כשהכניסו אותו, אין לו יסודות של שחקן כדורסל. ג'ייק כהן לעומתו שחקן כדורסל, קולע מכל הטווחים ומסוגל להתמודד בשתי עמדות הקו הקדמי לפי הצורך בהתאם לקבוצה מולו הוא משחק.
גם ליאור אליהו סתום, כי בניגוד לכל הגבוהים פה, לליאור יש גם כישרון וגם משחק התקפה, רק מוגבל מדי. אם החמור הזה היה עובד יום יום על זריקות מחצי מרחק (אפילו לא מששלוש, אבל שיהיה לו עוד אופציה לאיום על הסל), היה מחזק את הגוף והיה עובד קשה בהגנה, לא היינו מדברים על כספי כישראלי הראשון ב-NBA. אבל איזה כיף שאפשר לבכות לניר אלון שלא נותנים להם לשחק.
http://www.sport5.co.il/articles.aspx?Fold...=151439&lang=HE "בישיבת דירקטוריון שקיימה אתמול מנהלת הליגה, הוחלט כי המנהלת תפעל להגדלת הייצוג של קבוצות ישראליות במסגרת היורוליג והיורוקאפ, כאשר המטרה היא להשיג 2 נציגות ביורוליג ו-2 נציגות ביורוקאפ." נו קדימה. אני בעד. לצערי אני בספק אם האנשים הבכירים שם באמת רוצים שתהיה לנו עוד נציגה ביורוליג. אבל נקווה לטוב.
בפועל חלק מהשינוי כבר החל - עד עכשיו במשא ומתן מול היול"ב בנושא היה רק שמעון מזרחי, מהיום גם יהיה נציג של הפועל ירושלים.
עדיף מאוחר מאשר אף פעם. אני מקווה שהבעלים החדשים של ירושלים רציניים מספיק ובעלי שאיפות רציניות (לשחק ביורוליג בארנה).
מה עם בן אלטיט? אולי סוף סוף יהיה פה PF ברמה? לפי מה שראיתי, שחקן של 2.08, אתלט ברמה שאין הרבה ישראלים שמגיעים אליה. חבל שהוא בחר להגיע למכבי, חייב להיות בקבוצה אחרת.
לפי מה שזכור לי היורליג, והיורוקאפ, רצו כמה פעמים קבוצות ישראליות, אבל הקבוצות סירבו. בגלל אי השתלמות כלכלית. אני חושב שאחד הדברים שיכולים מאוד לעזור לכדורסל הישראלי, ולשחקן הישראלי. זה שיותר קבוצות יתחילו לשחק במסגרות האירופאיות. מכבי, וירושלים ביורליג. ואם כבר הפועל ת"א בונים אולם, שיעשו אותו מתאים גם ליורוליג. ועוד 2-3 קבוצות ביורוקאפ, הצ'אלנג סתם, לא שווה כלום. לפחות צעד אחד טוב עשו, שהפכו את הגמר לשתי משחקים, אחד בית, ואחד חוץ.