ליגת ווינר סל 2013/2014

Discussion in 'פורום ספורט כללי' started by idans10, Oct 13, 2012.

1. Telkiyski Member

http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-4...YEUzL8.facebook

כתבה כ"כ נכונה על שימון מזרחי.
    איפה אביר המוסר היה אתמול כשאוהדי קבוצתו שרו טועמה מחבל? איפה הוא היה כשאוהדי קבוצה שרו הפועל חיזבאללה? מ"מ מקום יו"ר האיגוד זה, איזה ענף רקוב ומת.

אז שימון שלנו נלחםב"קריאות הגזעניות" (אפשר להגיד הרבה על הקריאות של אוהדי הפועל, גזעניות הן לא), אבל על מי הוא מגן? על אדם עובד המועדון הדוחה שלו שהכה אדם אחר ברחוב.
    הסיפור כמובן הושתק שנתיים וחצי (מזכיר לי סיפור אחר שקשור בבייבי של שימון)
    http://www.one.co.il/Article/209183.html

ולגבי ההסתה, אתמול דיוויד בלאט השווה את אוהדי הפועל לחיות, מעניין מה היו אומרים אם ארז היה אומר את זה על אוהדי מכבי.
    יש פה תחושה שהדין נגזר על אוהדי הפועל עוד לפני שבכלל בוצע הפשע, ספין תקשורתי משומן בראשות מזרחי, שנועד רק להלהיט את האווירה.

גם הפועל היו יכולים להגיד שאם ישירו הפועל חיזבאללה הפועל תרד מהמגרש, אבל לא עשו את זה.

בקיצור, שמכבי ובמיוחד דון שימון לא יטיפו פה מוסר לאף אחד.

2. זכאי Member

איפה הוא אמר שהוא לא רואה עם זה בעיה?
    הוא מר שפירוש ששואה זה קו אדום מבחינתנו. אז אנא ממך אל תמציא
    הוא אמר שאין לו בעיה עם קללות אחרות

3. Telkiyski Member

רמי כהן הלך לתקשורת?
    הראשון שהלך לתקשורת להגיד לאופירע, שתכתוב מה הוא מתכוון לעשות אם הוא ישמע שיר כזה או אחר זה דון שימון.
    ביום שלישי מתפרסם ששימון "ישקול להתלונן" אם ישמע את שירת שיון תתאבד כבר
    ביום רביעי פורסם שארגון האוהדים של מכבי מבקש לרדת מהמגרש אם יהיו שירי שואה
    ביום חמישי דיוויד בלאט אומר בלי קשר לכלום ש"חיות מקומם בג'ונגל"

למה לא שמענו שהפועל תרד תהמגרש אם ישירו טועמה מחבל או הפועל חיזבאללה?

אז של מי ההסתה פה בדיוק? בטח לא של הפועל

Last edited: Nov 30, 2012
  4. זכאי Member

חודש אחרי המקרה והיום רגב פנאן אורח ביציע העיתונות
    אוהדי ביתר כמעט רצחו אוהד של חיפה לפני חמישה ימים וזה לא מוזכר כבר בשום מקום
    אז עידן אחי, אתה עדיין חושב ש?אם זה היה אוהדי בית?ר התקשורת היתה עושה מה מטעמים??
    לפחות שיודו שם בערוץ הספורט שהערוץ נמצא בבעלות של אחד מבעלי מכבי תל אביב (רקאנטי)

5. Telkiyski Member

מתן נאור לא ישחק מחר.
    אם היינו יכולים לנפטז על הפסד בפחות מ-20
    עכשיו המטרה היא פחות מ-40.
    לפחות יש לנו מטרות שלא קשורות ליחסי הכוחות שעל הפרקט.

6. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

http://www.basket.co.il/pics/2007/logos/logo_maccabi.Xxxמכבי "אלקטרה" תל אביב - הפועל "SP מצרפלס" תל אביבhttp://www.basket.co.il/pics/2007/logos/logo_hapoelta.Xxx
    http://www.basket.co.il/Pics/derbi_440.Xxx

לאחר 6 שנים, הדרבי התל אביבי חוזר - ראשון 2.12.2012, 20:45 בהיכל נוקיה

http://www.basket.co.il/Images/maccabi_home.Xxx
    תמיד ידענו שזה לא זה. נכון, הפועל ת"א כבר לא היתה בסביבה, והיריבות בליגה הישראלית לא ממש הצליחו לדגדג את האימפריה הצהובה שהיתה מפהקת כל הדרך לאליפות. מדי עונה זכינו לשניים-שלושה משחקים מול הפועל ירושלים, "שירשה" את מהאדומים מתל אביב את המקום השני בארץ וזכתה לכינוי מהתקשורת כסופר קלאסיקו של הכדורסל הישראלי בכל פעם שהם היו פוגשים את הצהובים, אבל אנחנו, אוהדי מכבי מבטן ולידה תמיד ידענו: זה בסך הכל חיקוי משופר ליריבות האמיתית שהכדורסל הישראלי מכיר: הדרבי התל אביבי. היסטורית, מדובר בשתי הקבוצות הטובות ביותר בישראל, למרות שהאליפות האחרונה של האדומים היתה אי שם ב-1969, אבל הם עדיין מדורגים במקום השני בטבלת הזכיות, לעומת ה"אלטרנטיבה" של שנות ה-2000 שטרם זכתה באליפות אחת.

אני לא חושב שיש אוהד מכבי אמיתי אחד, שלא שמח בחזרה הזו של הפועל. וזה כלל לא משנה אם יחסי הכוחות נוטים בבירור לטובתינו, או גם כשהם היו הרבה יותר שקולים. דרבי תל אביבי זה דרבי תל אביבי, על כל המשתמע מכך. נכון שלעיתים למחנות האוהדים יש נטייה להיגרר למקומות שהוא לא צריך להגיע אליהם כי זה סך הכל ספורט, אבל מצד שני, בליגה שאין לנו יותר מדי משחקים מרגשים שמצליחים למלא את נוקיה עד אפס מקום, הדרבי הזה שמגיע בחבילה אחד גם עם הקהל המשולהב וההתחממות בגזרות לקראת המשחק, מחזיר אותי לסוף שנות ה-80 ותחילת שנות ה-90', כשהדרבי היה ההצגה הכי טובה בארץ.

מכבי ת"א לא נמצאת בעונה טובה עד כה, לפחות לא מבחינת כדורסל. הקבוצה שחוותה טלטלה מחודש יוני, עדיין לא מצליחה לחבר בין הטלאים השונים שהורכבו תחת הגופיה הצהובה-כחולה, חרף המאזן המצויין עד כה בכל המסגרות: 3-15. אף שחקן לא מצליח לשמור על יציבות ועל כושר גבוה כאשר היחידים שעוד פה ושם מציגים יכולת טובה הם שון ג'יימס, ליאור אליהו ולפרקים ריקי היקמן. שאר הקבוצה סובלת מאי יציבות מוחלט, כאשר מעל כולם בולטים צמד הזרים המאוד מאכזב, גיורגי שרמאדיני וניק קיינר מדלי, שהגיעו בקול תרועה רמה ועכשיו בקושי זוכים לדקות משחק וגם כשהם משחקים הם נראים גרוע. סילבן לנדסברג ומורן רוט כאילו נמחקו לגמרי מהרוטציה של בלאט (לפחות ביורוליג) והרי לכם קבוצה שלא מצליחה לתפקד מתחילת השנה. למרות שבמכבי חושבים על שינויים, הם כנראה לא יתחוללו רק בעוד חודש ואם יש זמן לתפוס את מכבי לא מוכנה, זו ההזדמנות האדירה של הפועל. על הניייר אפילו בין דוד וגולית היה קרב צמוד יותר, אבל בפועל כבר ראינו את מכבי מתקשה מול קבוצות ברמה של האדומים, שבטח יבואו עם אקסטרה מוטיבציה בעיניים.

מקצועית המשחק לא יגיד יותר מדי, סה"כ זה עוד משחק שיירשם בטבלה, ולמרות שיחסי הכוחות נוטים בבירור לטובת מכבי, אין כמו משחק מול היריבה העירונית, אנדרדוג ככל שתהיה. שמעון, גור ודייויד יצטרכו להסביר לשחקנים (ובעיקר הזרים) מה משמעות המשחק בשביל האוהדים, שכן אף אחד בסגל לא היה שותף מעולם למשחק מהסוג הזה. במכבי כבר החלו לעבוד עם נציגי האוהדים על ניסיונות הרגעה לאור סערת הרוחות בין שני מחנות האוהדים והאגודות השבוע בתקשורת, בתקווה שבסוף הכל יעבור בשלום. 6 שנים חיכינו, 6 שנים פזלנו לעמוד האחורי בעיתון לראות מה האדומים עשו. והנה זה מגיע, אז רק תביאו את הדרבי.

http://www.basket.co.il/Images/hapoel_away.Xxx
    נתחיל קצת מוקדם יותר מהרגיל. לא מהשבוע החולף, גם לא מהחודש החולף. אפילו כרגע לא נתעסק במחזור הראשון ואיך פתחנו את העונה. זה יבוא אחר כך. נחזור קצת יותר אחורה. אי שם לכיוון 2007. העשרים וחמישה ביולי, 2007, אם לדייק. זוכרים את היום בו עשרות אדומים הציפו את גשר הירקון? זוכרים את האולם המיתולוגי? זוכרים את המאבק שלא צלח? אי שם, ביולי 2007, הוקמה קבוצת הפועל אוסישקין תל אביב, בניסיון לעשות היסטוריה, ולמלא את החלל החסר שנותר אצל אלפי אדומים. חלל שלקח לו לא מעט זמן להתמלא. אבל זה קרה בסוף. זה קרה למרות שרבים הספידו. זה קרה כי רבים אמרו שאין לנו מספיק כסף. זה קרה על אפם ועל חמתם של כל שונאי הפועל באשר הם.

קופצים בזמן. ה16.5.2012. הפועל מתארחת אצל מכבי באר יעקב, למפגש מספר 4 בסדר גמר פלייאוף הליגה הלאומית. הפועל מוליכה 1:2 וניצחון יעלה אותה ליגה, ויסמן V עצום על כל הפרויקט המטורף הזה. היריבה הייתה קשה, קבוצה טובה שהוכיחה את עצמה לאורך כל העונה, גם במפגשים מול הפועל עוד לפני הפלייאוף. אבל התחושה באוויר הייתה שלא יכול לקרות שום דבר שיעצור את הפועל מלעלות ליגה. וכך היה. וחגגנו על אדמת אוסישקין ההרוסה. שמחה מהולה בעצב, אבל נמוכים הסיכויים שזכרו באותם רגעים איפה אנחנו נמצאים, פשוט כי עדיין תפסנו את הראש עם הידיים ולא עיכלנו שבשנה הבאה כבר לא נפגוש את הפועל עפולה, הפועל בארי או קריית מוצקין. בשנה הבאה יש דרבי.

ושוב אתכם. חזרנו להתחלה. הפועל פותחת את העונה עם פספוס אחרי שהפסידה בהארכה בבית לבני הרצליה, כשבמחזור שלאחר מכן היא מתארחת במלחה. קרנבל ביציע האורחת ותצוגה מדהימה על הפרקט מוליכים את הפועל תל אביב לניצחון גדול, 84:77 על הפועל ירושלים. מישהו האמין לכך לפני זה? גם אנחנו לא. מחזור מס' 3 הביא את עירוני אשקלון לראשון לציון. משחק צמוד מסתיים בסופו של דבר עם 8+ לאדומים, 70:78. ואז הגיע המשחק המטורף מול מכבי ראשון לציון, בו הפועל מביסה את המארחת 80:63. גם לזה אף אחד לא האמין, בטח ובטח לא רגע אחרי שראשון דרסה את מכבי ביד אליהו. ואז באה התדרדרות קלה ביכולת. תבוסה ביתית למכבי חיפה המשתפרת (88:52) קצת הוציאה את הרוח מהמפרשים, ולמרות שהשיגה הפועל ניצחון חוץ מול גליל\גלבוע לאחר מכן בתוצאה 72:62, שוב הפסידה בבית, הפעם להפועל אילת, במשחק מאוד צמוד ושקול שמסתיים ב68:64 לאורחים מהדרום.

אבל הכל נעלם. השחקנים יורדים מהפרקט לחדר ההלבשה ומבינים כי המטרה עומדת להגיע. בזמנו נמכרה חולצת משימות עליה סימנו V, בין אם זה עלייה לליגה א', עלייה לליגה הארצית, הלאומית או ליגת העל. המטרה האחרונה הייתה לנצח דרבי. זוכרים את החלל הריק ההוא, שנעלם ביולי 2007? אפשר לומר שהוא התמלא בחזרה. יש דרבי בעיר, עם קבוצת כדורסל אדומה שעושה בייבי סטפס על מנת לתקוע יתד בליגת העל. יחסי הכוחות אמנם לא שווים וזה ברור כבר לא מאתמול, אבל התוצאה לא נקבעת לפני המשחק, אלא בסיומו. אין לנו סגל עמוק, אין לנו שישה זרים, אבל יש לנו מספיק בשביל לעלות ולהוכיח שאנחנו לא פראיירים. הלו, "זאת הפועל תל אביב. זאת אימפריה". זוכרים את הג'ינג'י העצבני? גם הוא יחכה לאלו שמעבר לכביש. ניפגש בדרבי.

נכתב ע"י יובל (HapoelFan)

דרבים בלתי נשכחים מהעבר...
    החל מ-1954 ועד 2006 התקיימו המון משחקי דרבי, חלקם לצד האדום ורובם לצד הצהוב, משחקים צמודים יותר ופחות, אבל בחרתי כאן בשני משחקים מהמפורסמים שהיו ומהמכריעים ביותר, בתקופה די חופפת ששתי הקבוצות היו כמעט שוות בכוחן ו"דרבי" היה הכינוי למלחמת עולם שלישית. כאלו מלחמות כנראה לא נקבל בדרבי הקרוב, אבל כמה טוב שחזרת.

גמר סל 1991-92: מכבי ת"א-הפועל ת"א 63-81 (מכבי מנצחת 2-3 בסדרה וזוכה באליפות)
    הקבוצות הגיעו למשחק החמישי והמכריע לאחר שכל קבוצה שמרה על הבית, אם כי הלחץ על הצהובים היה גדול יותר. להפועל גם היתה קבוצה מעולה באותם ימים שכללה גם את פרוויס שורט הנפלא ודייויד ת'רדקיל, אבל המשחקהאחרון היה הזכור יותר מכל בעקבות האגרוף שהנחית לבאן מרסר בפניו של תומר שטיינהאואר מהפועל שתי דקות בפתיחת המשחק, וזכה לעבירה טכנית בלבד במקום הרחקה. הפועל ת"א כבר הרגישה את ההזדמנות האדירה לנשל את מכבי מהכתר לאחר 22 שנים ברציפות, וגם המחצית הסתיימה ב-34-38 לצהובים, אבל החצי השני היה כולו צהוב-כחול ובעזרתם האדיבה של צמד הזרים חוסה וארגאס ומייק מיצ'ל, רצה מכבי עד הסיום והביסה את האדומים ב-18 הפרש כדי להשאיר את התואר אצלה בפעם ה-23 ברציפות, שנה לפני שהרצף ייקטע ע"י גליל עליון.

למכבי תל אביב: חוזה ורגאס 23, מייק מיצ'ל 22, דורון ג'מצ'י וגיא גודס 9 כל אחד, לבאן מרסר ונדב הנפלד 8 כל אחד, ווילי סימס ומוטי דניאל 2 כל אחד.

להפועל תל אביב: דיוויד ת'רדקיל 25, תומר שטיינהאור 14, פרוויס שורט 12, ג'ונתן דלזל 9 ושמעון אמסלם 2.

גמר סל 1987-88: הפועל ת"א-מכבי ת"א 95-96 (הפועל משווה את הסדרה ל-1-1 וכופה משחק הכרעה על האליפות)
    באותה שנה היו מוכרעות הסדרות במשחקים של הטוב מ-3 וגם כאן מכבי היתה גדולה על הליגה, וגם על אירופה, לאחר שהפסידה באותה שנה בגמר גביע האלופות למילאנו. את המשחק הראשון מכבי ניצחה 78-76 לאחר קרב צמוד והכל היה מוכן לניצחון גם באוסישקין, שיבטיח לצהובים אליפות נוספת. במשחק כדורסל משובח, היתה מכבי קרובה לנצח את המשחק, אבל ברקוביץ' החטיא בשניה האחרונה במצב של 84-84 והמשחק הלך להארכה. הקרב העיקש המשיך 5 דקות נוספות, ו-10 שניות לסיום ניצב ברקוביץ' על קו העונשין, כדי לקלוע ולהקנות למכבי יתרון 94-95. זלוטיקמן בכניסה לסל החמיץ את ההזדמנות לנצח, אבל הכדור יצא החוצה כשעל השעון 4 שניות. דלזל מצא את זלוטיקמן שהפעם מזווית פחות נוחה הצליח לקלוע עם הבאזר, לנצח להפועל את המשחק ולכפות משחק שלישי ומכריע ביד אליהו, משחק שאותו ניצחה מכבי 91-99 וזכתה באליפות.

קלעו להפועל תל אביב: חיים זלוטיקמן 30, לינטון טאונס 23, לבאן מרסר 20, ג'ונתן דלזל 10, קרל איימוס 7, עמוס פרישמן 4 והאווי לאסוף 2.

קלעו למכבי תל אביב: דורון ג'מצ'י וקווין מגי 26 (20 ריב') כל אחד, קני בארלו 23, מיקי ברקוביץ' 8, ווילי סימס ומוטי דניאל 6 כל אחד.

הדרבי התל אביבי יועבר בשידור ישיר בספורט 5 החל מ-20:45

שאר משחקי המחזור השמיני:
    מכבי ראשל"צ-הפועל ירושלים (19:40, שידור ישיר בספורט 5+)
    הפועל חולון-אליצור אשקלון (19:40, פריצות בספורט 5)
    הפועל גלבוע/גליל-מכבי אשדוד (19:45, פריצות בספורט 5)
    הפועל אילת-ברק נתניה (שני 19:00, פריצות בספורט 5+ לייב)
    מכבי חיפה-בני הרצליה (שני 19:00, שידור ישיר בספורט 5+ לייב)

Last edited: Dec 1, 2012
  7. LIVERPOOL87 Member

כל הכבוד יובל ועידן על הטור הנחמד, מהנה לקריאה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx

סוף סוף הדרבי חוזר, כבר שנתיים שהיינו קרובים להיפגש בגביע ואיכשהו העסק נדחה למחר.
    מבחינה מקצועית קשה לי לראות את הפועל מצליחה לשרוד את המשחק הזה בפחות מתבוסה של 20 הבדל.
    למרות היכולת הלא מרשימה שלנו העונה אני מאמין שהשחקנים קיבלו מסר עד כמה הדרבי הזה שונה מכל משחק ליגה, ועם כל הכבוד לפרסום הנואש של מנהלת הליגה ל"סופר קלאסיקו" (מכבי-ירושלים), מחר זה הדבר האמיתי, משחק שהחשיבות שלו גבוהה בשבילי מכל משחק עד הטופ 16 האירופאי.

מקווה ששני מחנות האוהדים יתנהגו כשורה מחר(לדעתי חסר סיכוי שזה יקרה אבל תמיד יש תקווה) ושנזכור מחר רק מה שהתנהל על הפרקט ולא ביציע.

יאללה מכבי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/multi.Xxx

8. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

תודה שי.

תשמע, לפני תחילת העונה הייתי חושב גם על 30 הבדל, אבל אני אגיד את האמת, אני ממש לא בטוח. לאף אחד משני המחנות אין ספק לגבי הפייבוריטית הברורה על הנייר, אבל כמו שאנחנו נראים גם מול קבוצות חלשות ועם ההתלהבות של הפועל, אני לא אגיד שהם ינצחו, אבל אני לא כזה בטוח לגבי תבוסה כמו שכולם משוכנעים. מתן נאור לא ישחק וזו מכה מאוד קשה להפועל, שגם ככה אנדרדוג, אבל השחקנים שלהם יעלו בטירוף כדי להוכיח ואני רק מקווה שלא נגיע יותר מדי שאננים (גם את ראשון על הנייר היינו צריכים להביס וגם את שאלון הגרועה).
    בכל מקרה, דרבי זה דרבי וטוב שהוא חזר.

9. Ricky van Wolfswinkel Member

אני בטוח שזכאי ואיתי מחכים לראות מה התגובה של עידן כלפי הטענות שלהם. חבל שזה לא יקרה.

בכל אופן, פחות מ-20 הפרש ואני מרוצה.

10. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אהבתי את הפרובוקציה בשקל שלך http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/rolleyes.Xxx

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/icon_thumright.Xxx גם אני

11. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

אני רק מקווה שזה יגמר כבר. ניפחו את הדרבי הזה מעל לכל פרופורציות מסיבות ברורות-זה משחק חשוב לתקשורת, לאבנר קופל, ללימור לבנת, אולי גם למכבי, אבל עבור הפועל זה המשחק הכי פחות חשוב של העונה. יש סיכוי של 1 ל-1000 שננצח וזה יהיה אירוע מדהים, אבל רוב הסיכויים שנובס וזה ממש לא אכפת לי, העיקר שלא יהיו פציעות שישפיעו על משחקים מול קבוצות שכן יש לנו תחרות איתן (טוב שהוחלט לא לסכן את מתן נאור) ושלא יהיו אירועים מכוערים ביציע.

12. LIVERPOOL87 Member

למכבי יש כמה באנקרים שיעשו את ההבדל ובגלל זה אני לא חושש.
    ריקי, יוגב, ליאור והמלך הבלתי מעורער ג'יימס נראים טוב מאוד העונה ואני לא רואה דרך ששחקני הפועל עוצרים אותם ואליהם נוסיף את סמית' הנפלא שהיה אמור לשמור על נאור וכשזה לא שם יש לו יתרון ברור על כל שחקן מחליף שלו (אולי שירן?).
    מדלי ושרמן יכולים להמשיך להתפגר וזה לא אמור לפגוע בשטף המשחק יותר מידי.

לא מאמין שאני הולך להפסיד את הדרבי הזה, אבל אני היום אהיה בדרבי החיפאי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx
    רק לפני שעה קניתי כרטיס כי באמת התלבטתי מה לראות היום, אבל אני מאמין שהמתח לפני המשחק בנוקיה יחלוף תוך רבע אחד שמכבי תברח ותסיים את המשחק מוקדם בזמן שבקריית אליעזר המתח הוא לא פיקטיבי.

13. Telkiyski Member

אני לא אוהב את הצביעות הזאת של "רק נקווה שיהיה משחק ספורטיבי ושיעבור בשלום"
    נו באמת, התקשורת מנפחת כבר שבוע את המשחק (בעיקר סביב הבעייתיות של אוהדי הפועל) ועכשיו פתאום מקווים שיעבור בשקט?!
    איזו צביעות אלוהים

כל מה שיש למשחק היום להציע זה אוהדי הפועל, לטוב ולרע. כולם יודעים את זה.
    לצערי זה המצב של הכדורסל כאן

14. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

איתי, חבל שאתה בכוח מחפש כל הזמן להחזיר את הנושא לאוהדי הפועל. את הפרובוקציות תשתדל לשמור לפורום הכדורגל הישראלי, כאן אני אשמח אם נגע כמה שפחות בנושא של המסביב, גם ככה אין לנו יותר מדי פורומי כדורסל.

15. Ricky van Wolfswinkel Member

עידן חבל שבמקום להתמודד עם טענות של משתמשים אחרים אתה אומר שאין להם חיים או שהם מעוררים פרובוקציות.