ליגת ווינר סל 2013/2014

Discussion in 'פורום ספורט כללי' started by idans10, Oct 13, 2012.

1. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

מזכיר לי בול את ההחתמה של "ג'רדון היהודי", איך קראו לו..גודמן משהו...

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/gives.Xxx

Last edited: Jul 5, 2013
  2. zivmay Member

אם ההחתמה של רייס תתבצע בסופו של דבר, אני מאוד מקווה שיגיע יחד איתו גארד בכיר. כי אם לא זו פשוט החתמה הזוייה. הרי כל הפגרה דיברו על שחקנים בכירים שיגיעו ועדיין לא הגיע אפילו אחד.
    במכבי יש כלכך הרבה כסף, באמת הרבה כסף. במיוחד עם הכניסה של שני המשקיעים החדשים.
    אז מה הבעיה להשקיע קצת יותר ממה שהיינו רגילים? ה"ארסן ונגר" של הכדורסל.

3. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

ליאור כצפוי דוחה את ההצעה. כאוהד מכבי אני לא מצטער לרגע, זה היה צעד מתבקש. אבל בינינו, אליהו חמור. לשחק עבור 375 אלף דולר זה יפה מאוד, זה לשחק ברמות הגבוהות של אירופה ובינינו זה גם השווי הריאלי. אם הוא ימצא איזה קובאן לחלוב ממנה 800 א', עשה את עסקת חייו. בינתיים לא ראיתי שמחכים לו בתור והכי מצחיק שהוא עוד לוקח NBA כאופציה. בליגה הישראלית הוא לא שומר טוב, ב-NBA יפתחו לו את התחת.

4. Telkiyski Member

תגידו
    בהנחה שאליהו הולך
    מי יהיה הקפטן?
    יוגב "קחי אותי קובאן" אוחיון?
    דווין "המלך" סמית?
    ג'ורדן היהודי החדש?
    אלכס "הוא משלנו" טיוס?

5. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

פניני. :aaarofl:
    סתם, אני מאמין שדווין סמית'. גם דרק שארפ היה קפטן.

ואני לא מבין את הציניות שלך, אפשר לחשוב כמה שחקנים שגדלו בהפועל משחקים בקבוצה (בשני הענפים בהם הקבוצה קיימת), או לפחות כאלה שמזוהים איתה..

6. Telkiyski Member

אין פה ציניות
    שאלתי מי יהיה הקפטן תוך סקירת המצב כרגע בשטח ע"מ להצביע על בעיה אפשרית של היעדר קפטן ראוי.

נראה לי שאוהדי מכבי קצת לא מודעים לסטטוס החדש של הקבוצה שלהם באירופה.
    מכבי היא כבר לא אחת הקבוצות החזקות ביבשת שיכולה להחתים את מי שבא לה.
    יש היום ביורוליג מספר דו ספרתי של קבוצות שלהן תקציב גבוה בהרבה ממכבי.
    היום כל קובאן או פנר/אולקר יכולה לקחת למכבי שחקנים רק בגלל הכסף.
    מה שנשאר למכבי זה "השאריות" של הגדולות, כל מיני סופוקליס שמשתחררים מפאו או איזה "סטיל" מקבוצה גרמנית או קבוצת מרכז טבלה באיטליה. לא משהו מעבר.

גם הפיינל פור האחרון אליו מכבי עלתה הושג בזכות פארגו ופרקינס - שני זרים שמכבי לקחה לחיפה וגליל.
    לא בזכות איזה פגיעות בול והבאת זרים איכותיים בעלי שם.
    נוצר מצב אבסורדי שבו אם איזו ראשון או חיפה לא מצליחות לספק למכבי איזה זר אמריקאי טוב מכבי צריכה להסתמך על עצמה - ואז זה נגמר עם כל מיני פלניניץ וקיינר.

Last edited: Jul 6, 2013
  7. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

צר לי אבל גם בשנות האלפיים העליזות מכבי לא יכלה להתמודד עם הרבה קבוצות, והנחיתה את פארקר, וויצ'יץ' "מתחת לראדר" של הרבה קבוצות. מעולם מכבי לא הייתה יכולה להחתים את השחקנים המבוקשים ביותר. זה שלך מצטייר כאילו אז הקבוצה של גרשון הייתה הכי עשירה וטובה רק היא זכתה בתארים זה טעות ותעודת כבוד בעיקר למכבי של אז כמו גם לאולימפיאקוס של היום. מכבי מעולם לא הייתה הקבוצה העשירה ביותר וגם לא בחמיישיה הראשונה, גם בימיה היפים. ה"שם" שלה (במיוחד לאמריקאים) יכול למשוך אבל בעידן של היום זה כבר פחות תופס. למרות שלריקי היקמן, לדוגמא, היו הצעות טובות יותר ממכבי, אבל הוא היוצא מן הכלל.

המצב היום - כמו שאני רואה אותו, לא השתנה, רק נוצר משחק כיסאות. אם פעם לא היינו יכולים להתמודד עם פנא, אולי, הרוסיות והספרדיות, אז היום תפסו את מקומן קבוצות כמו קובאן, פנר אולקר וכ'. לא חושב שמשהו השתנה חוץ מהשמות. מכבי גם אז הייתה תקציבית 8-9 ביורוליג וכך גם היום. עם תזוזת לפה ולפה בגלל כל מיני קבוצות (חימקי השנה לדוגמא קיצצה המון מהתקציב). אבל הסדר גודל נשאר אותו סדר גודל. היווניות קרסו, הטורקיות עלו וכו'.

השאלה תמיד היא מה עושים עם הכסף. ואת זה אמרת בסוף הפוסט שלך, פשוט לא עושים איתו מספיק טוב.

8. Telkiyski Member

אז אם ברור לכם שאתם לא יכולים להביא שחקנים שהם גם טובים וגם מוכחים, למה אתם מוחים ככה נגד כל שחקן אלמוני שחותם? כמו רייס הזה נגיד. הרי גם אתם מבינים שכרגע מה שמכבי יכולה להביא זה שחקנים כמוהו פחות או יותר.

9. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

לא מדוייק, איתי. למכבי יש תקציב בערך באמצע קבוצות היורוליג פלוס מינוס. הבעיה היא שלא יודעים איך להשתמש נכון בתקציב הזה וזה מה שמעצבן. יכול להיות שהרייס הזה יתגלה כמו עוד פארגו אבל זה העובדה שנותנים לילדון כמו דני פרדמן לנסות ולנהל משהו שגדול עליו בשני מספרים; זאת העובדה שמכבי יכולים להשקיע קצת יותר בשתי עמדות קריטיות ולא עושים את זה; וזאת העובדה שמעבר לכל זה, עוד יש להם את החוצפה לקחת מחיר מנוי בין היקרים באירופה. ותתפלא, עדיין יש שחקנים שיעדיפו אימפריה כמו מכבי ב-900K מאשר אנונימית כמו קובאן ב-1.6 מ'. רק אתמול התבשרנו שספאנוליס נשאר באולימפיאקוס לעוד 3 שנים, למרות שיש קבוצות שממציעות לו כפול. ועם כל הכבוד לאולי' שהיא פעמיים אלופת אירופה, התקציב שלה הוא קצת יותר ממכבי והמוניטין שלה הוא בערך אותו דבר. זה הכל שאלה של איך אתה משתמש נכון בכסף.

10. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

כפי שמזכירים כאן - מכבי צריכה ללמוד מאולימפיאקוס.
    שיטת בניית הסגל שם מאוד פשוטה וברורה. ספאנוליס מקבל שכר עצום ומסביבו מחתימים שחקנים בשכר סטנדרטי ו"שפוי" יותר. גם מכבי יכולה, אבל בוחרת שלא משום מה, במכבי רק משננים את המנטרה של "סגל עמוק" למרות שבפועל לעשירות יותר תמיד יש סגל גדול הרבה יותר, לכן צריך לבנות על לכל היותר תשעה שחקנים שיראו דקות משמעותיות, כשאחד הוא מעל כולם (תואם ספאנוליס), והשאר צעירים/גיבוי. לא סתם מזכירים כאן שמות כמו בובי בראון - מכבי יכולה להביא שחקן כזה, היא פשוט לא עושה את זה.

במקום להחתים את רייס וכנראה גם את שאראס, עדיף פשוט להביא את בובי בראון, או כל שחקן מוביל אחר.

11. Telkiyski Member

ההשוואה שלכם לספנוליס לא נכונה.
    הוא יווני ומשחק בבית בסופו של דבר.
    גם יוגב אוחיון קיבל הצעה הרבה יותר גבוהה מקובאן והעדיף ומעדיף להישאר בארץ מאשר לקפוא.
    ושוב, בובי בראון וזה, העניין הוא שאחרי העונה הטבוה שלו שנה שעברה, המצב הוא כזה שאם אולקר, קובאן או צסקא רוצות אותו, הן יכולות לקחת אותו הרבה לפני מכבי.

אתם דורשים ממכבי להביא שחקן כמו בובי בראון, אבל מי הבטיח לכם שאם מכבי רוצה היא מביאה אותו?
    כללי המשחק היום הם כאלה שאם מסתובב בשוק שחקן מוכח ברמות יורוליג (כמו בובי בראון למשל), מכבי יכולה לרצות אולי להביא אותו, אבל זה לא תלוי בה.

היא יכולה כמו סיינה, למצוא בובי בראון כזה משלה שייחשב "סטיל", ומכבי עושה את זה לפעמים עם כל מיני ריצ'רד הנדריקס וכאלה.

12. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

מה זאת אומרת? לאף קבוצה אין "גרנטי" על אף שחקן, לא קשור למכבי. וספאנוליס זה כן העניין, כי עובדה ששתי הקבוצות הטובות באירופה הציעו לו סכומים הרבה יותר גבוהים מאשר אולימפיאקוס והוא עדיין נשאר. אף אחד לא מבטיח למכבי שבובי בראון יבוא, אבל אף אחד לא מבטיח לפנר-אולקר שבובי בראון יעדיף אותם עם 1.3 מ' מאשר קבוצה עם מסורת ושאיפות כמו מכבי ב-800 אלף. ועובדה שגם להיקמן וגם לדווין הציעו יותר כסף בחוץ והם נשארו. גם כך היה עם ווייצ'יץ' בזמנו. זה לא שייך רק למכבי.

13. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

גם לומר שספאנוליס נשאר כי הוא ב"בית" ולהשוות ליוגב זה בכלל דבילי.
    ספאנוליס שיחק בפנאתינייקוס לפני אולימפיאקוס בשתי קדנציות, מה זה בבית?!

ומכבי יכולה לשנות קצת גישה, להביא שחקן גדול בסדר גודל של בובי בראון ועדיין להישאר בפיירול דומה לזה שיש היום. רק שמקבלי ההחלטות מעדיפים להביא שני שחקנים בינוניים לרוטציה ביניהם, מאשר להחתים שחקן אחד גדול שבונים סביבו קבוצה.

ותהיה בטוח שבערך 80% מהשחקנים יעדיפו ללכת למכבי מאשר לקבוצה כמו אולקר, גם אם ייאלץ לוותר על 300-400 אלף דולר (במקרים בהם המשכורת היא סביב ה-1.5 מיליון באולקר, כן?). אתה כנראה לא מבין כמה השם של מכבי גדול, בעיקר לאמריקאים, אגב.

14. Telkiyski Member

כשכתבתי שספנוליס נשאר "בבית" התכוונתיל זה שהוא נשאר ביוון, בלי קשר לאוליפמיאקוס.

אם אתם חושבים ששחקן כמו בובי בראון, שאין לו שום קשר למכבי, יעדיף 800 אלף בנוקיה מאשר 1.3 מליון בטורקיה, אתם חיים בסרט. למה נראה לכם ששחקן יוותר ככה על חצי מליון?

דווין סמית מרוויח במכבי 850, קשה לי להאמין שקובאן הציעה לו יותר ממליון.

ומאיפה לכם לדעת שמה שמכבי מביאה עכשיו אלה שחקנים בינוניים?
    הרי גם היקמן ודווין המלכים הגיעו על תקן שחקנים בינוניים, הם הרי לא היו וגם היום הם לא שמות גדולים ביבשת ועובדה שאתם מרוצים מהם.

אגב אורימור, על סמך מה אתה טוען ש"השם של מכבי גדול" כ"כ, ועוד במיוחד אצל אמריקאים?
    לא ראיתי שפארגו והנדריקס ושאר החבר'ה כ"כ ממהרים לחזור למכבי ולוותר על הכסף ברוסיה בשבילכם למשל.
    קצת חיים בסרט.

15. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אבל כבר נתתי לך דוגמאות ואתה ממשיך עם החיים בסרט. תתפלא, יש שחקנים שיעדיפו קידום מקצועי על פני 400-500K. אולי לא הרבה, אבל יש. בראון לצורך העניין, הרוויח משהו כמו 400K בסיינה. אם מכבי מכפילים לו את השכר, או אחת כמו קובאן משלשת לו את השכר, אני דווקא כמעט משוכנע שהוא יעדיף את מכבי. גם השכר שלו בכל מקרה משתדרג משמעותית וגם הוא יודע שהוא בא לקבוצה שמכוונת גבוה. מישהו באמת חושב שקובאן הולכת לפיינל פור? מישהו מכיר את המעמד שלה באירופה לעומת מכבי. זה כמו ששחקן יעדיף לחתום בברסלונה ב-500K מאשר לחתום במונפלייה במיליון. האם היית מרים גבה לאותו בחירה של השחקן?

קובאן הציעה לו 1.2 או 1.3. אם אתה רוצה להאמין לזה או לא זו כבר בחירה שלך, אבל היא הציעה לו יותר.

אני כבר כתבתי לפני כן, שיכול להיות שרייס יתגלה בסוף כעוד פארגו, אבל תסכים איתי שאם שנה שלמה אנחנו חופרים על כך שבPG צריך שחקן מנוסה ומה לעשות, קצת יותר יקר כדי לבנות סביבו קבוצה, שחקן שקיבל 400K בבאיירן מינכן ולא שיחק ביורוליג, קשה לי להאמין שזה המציאה הכי טובה שלנו.
    לגבי היקמן, לא יודע בשם מי אתה מדבר, אני אישית הייתי מעדיף שישחררו אותו ויבנו קו אחורי נורמלי. גם בגדול ממש לא הייתי מרוצה ממנו בעונה האחרונה. הוא היה הרע במיעוטו. דווין באמת הגיע כתעלומה והתגלה כשחקן יעיל, אבל גם הוא ניתן להחלפה.

השם של מכבי יותר גדול נקודה. ומי שטוען אחרת, או שאין לו מושג או שמתכחש לעובדות. תפנים ותפריד - יש שם יותר גדול ויש קבוצות עשירות יותר. זה לא בהכרח בא ביחד. זה שקובאן תשלוף 3 מ' יורו לשנה ותציע לפארמאר, לא עושה אותה "בעלת שם גדול יותר ממכבי". עד כמה שזה קשה לכם, אם להקביל לכדורגל אז מכבי במעמד של בארסה, ריאל ובאיירן וזה לא משנה אם ניתן עכשיו עוד 4 שנים של טופ 16. נכון, לא כל השחקנים יעדיפו שם גדול של מועדון על פני השכר (תשאל עכשיו את הנדריקס אם הוא לא מצטער שהוא עזב, נראה מה הוא יגיד), אבל אתה לוקח 3 שחקנים ובונה עליהם תיאוריה. היו שחקנים שהעדיפו קידום מקצועי על פני השכר (ולא רק במכבי), כך שאתה לא יכול להכליל את כולם.

Last edited: Jul 7, 2013