ליגת ווינר סל 2013/2014

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י idans10, ‏13/10/12.

1. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אין הרבה ווינרים כמו שאראס, אבל אין גם שום מצב שהוא מגיע בנוסף לבראון או כל PG סקורר אחר ועוד כשגם אוחיון על העמדה הזו. מצד שני, כל הפירסומים מדווחים שהוא קרוב. אם מביאים אותו ומשאירים את יוגב כרכז פותח, רשמית הקבוצה שברה את שיא הפיגור ששייך לניקס.

2. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

קודם כל שאראס עוד לא חתם...
    לא נראה לי ששום אוהד מכבי מצפה לראות את שאראס משחק לפחות שלושים דקות למשחק ועושה דברים כמו שראינו בעבר ממנו. העובדה שמאז ימיו במכבי הוא שיחק בפאו וברצלונה ייאמר לזכותו. זה לא שהוא שיחק בשנים האחרונות בקבוצות קטנות ופתאום בא לו לחזור לצמרת.

אני לא מצפה ממנו להגנה או משחקים בהם יתן עשרים נקודות. אני כן מצפה ממנו לתרומה בקטע המנטלי ועזרה במספר דקות יותר מצומצם מאשר בעבר. הבחור מנהיג, אבל אל תשכחו שבשנים האחרונות הוא שיחק בקבוצות עם דיאמנטידיס ונבארו. סביר להניח שהוא עמד בצילם. שני חבר'ה שיותר צעירים ממנו ועם נוכחות לא פחות מרשימה בקבוצה מאשר הליטאי.

בוא נגיד כך. כמו שאני לא מצפה לסופו לשחק יותר מעשרים דקות למשחק כך אותו דבר עם שאראס. הוא יהיה חלק מהקבוצה, אבל אולי יתן את המנהיגות שאנחנו כה צריכים. לך תדעו, אולי הוא יצליח שוב לתת בעיטה בתחת של אוחיון...

עידן, ניקס יש רק אחת http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx

נערך לאחרונה ב: ‏2/7/13
  3. VAR Member

איזה 20 דקות לערב?! תיאו פאפאלוקאס מוכר לכם? אז תתרגלו מחדש.

4. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

http://sports.walla.co.il/?w=/7/2656860

1) לא יודע אם אני מתלהב מחזרתו של הלפרין לקבוצה
    2) אולי יותר חשוב, בלאט כנראה לא רוצה לראות את סופו בקבוצה. סביר להניח שהוא גם לא בעד חזרתו של שאראס לקבוצה. בעיניי המצב הזה שביר מאד ויכול לגרום לקבוצה הרבה נזק.

עידן, אתה במקרה יודע איך זה עובד במכבי? עד כמה בלאט או מאמן אחר שאימן, מעורב בהבאת שחקנים לקבוצה? כרגע ברור שיש בקבוצה לפחות מישהו אחד שעובד לפי האג'נדה שלו. בעיניי זה מצב בלתי נסבל. צריך להיות הפרדה מוחלטת בין החלק הכלכלי לחלק המקצועי. די ברור שזה לא כך במכבי ולכן המערכת לפעמים תקועה.

5. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

לא מדוייק ליאור, כי תלוי אם מביאים את בראון + שאראס לדוגמא ואז יש גם את היקמן ואוחיון, ככה שסביר להניח ששאראס לא יראה הרבה דקות. אם שאראס בא במקום בראון (טכות איומה), אז הוא כן ישחק באיזור הזה, רק שלגבי היכולת אני כבר לא בטוח...

-----------------------

שי, אין לי בכלל ספק שאצל גרשון וצביקה ואולי אפילו קצורין, אף אחד מעולם לא התערב בקטע של הרכש. כלומר ההנהלה תמיד הציעה שחקנים וזו בהחלט זכותה, אבל מעולם לא קרה מצב שהיא כפתה שחקנים על מאמן. עם בלאט נראה שזה פשוט נוח להם. לא מבין מה האינטרסים שלהם להפריע למאמן (לא רוצים אותו, תפטרו, אבל למה לחבל) והאמת, אני גם בטוח שבלאט כן אישר את רוב הקבוצה של שנה שעברה, אבל ללא ספק שחקן או שניים הוחתמו בכפייה (לא כולל רוט שהובא ע"י ההנהלה שפחדה שהיא תפסיד את אוחיון). זה מצב בלתי נסבל ולא תקין בעליל, אבל איך אומרים - בעל המאה הוא בעל הדעה.

נערך לאחרונה ב: ‏2/7/13
  6. VAR Member

טוב אמרתי את שלי... זה אותו המאמן ואותה הסיטואציה שבה מנחיתים עליו רכז אגדי עם רגל ו-3/4 בקבר. גם אז לא היה שם הרבה יותר מיוגב אוחיון, שהיה אז הרבה פחות מוכר ובשל בהשוואה להיום.

7. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

לא אמרתי שזה לא יכול להיות, אבל שאראס ופאפאס הם לא ממש טיפוסים דומים...

8. Ricky van Wolfswinkel Member

למה אתם חושבים שאתם ולא קבוצה בכירה באירופה/קבוצה מה-NBA תקח את בראון? מתי בפעם האחרונה החתמתם שחקן בכיר?

9. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

1. כי איך שלא תהפוך את זה, אנחנו קבוצה בכירה
    2. כי מכבי הציעה לו 750K אחרי שהוא היה מרוויח בסיינה איזה 400K בלחץ
    3. הוא לא שחקן NBA, יש אלף כמוהו שם
    4. לפני שנתיים, כשהבאנו את סופוקליס (הסנטר של נבחרת יוון, למקרה ששכחת)
    5. אף אחד לא אמר שהוא יבוא, אלא שהציעו לו להגיע ואני מקווה שיסכים.

10. Ricky van Wolfswinkel Member

אצל קבוצה בכירה משחקים טובי שחקני היבשת, אצלכם לא, היחידים שמחשיבים אותכם לקבוצה עשירה ולא פרוקום לעשירים הם אתם בלבד.
    אם אף אחד לא ציפה שהוא יבוא למה אתה מכליל אותו בהרכב המסתמן שלך?

גם יש אלף כמו גל מקל, למה הוא שונה ממנו? חוץ מזה שהוא בוחן הצעות מה-NBA.
    הסנטר של נבחרת יוון הוא בורוסיס, שחורציאניטיס היה המחליף שלו.

11. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

קבוצה בכירה = קבוצה עשירה? פשש, לא ידעתי. מסתבר שפנר-אולקר וגאלאטסראי בין הבכירות ביבשת, אה?

מה אמרתי, מה אתה עונה? לא אמרתי שאף אחד לא ציפה. אמרתי שמכבי הגישה לו הצעה כפולה ממה שקיבל סיינה. מכבי היא מועדון מפואר שמכירים בכל העולם (אם תרצה או תתכחש, זו עובדה), עכשיו מחכים לתשובה שלו בתקווה שיגיע. אני אמרתי שיגיע ב-100%? אסור לי להכליל אותו בהרכב משוער?

אני אמרתי שמקל הוא שחקן NBA? איחלתי לו בהצלחה ואני חושב שיש לו יחותר סיכוי מכספי. אם יש עוד אלף כמו בובי, יש עוד 2000 כמו גל. וזה שבובי בראון בוחן הצעות NBA זה יפה, שיחליט מה בא לו. גם אם הוא ישחק שם, לא אומר שהוא שחקן NBA. יש לא מעט שחקני NBA שלא הייתי מרכיב בקבוצת יורוליג ממוצעת.

לא מדוייק. לפני שנתיים-שלוש זה היה בדיוק ההיפך, אבל בלי כל קשר, כל עוד סופו נכלל בסגל של אחת הנבחרות הטובות בעולם, הוא בכיר בשבילי.

12. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

עודד קטש, בתכנית אנשי העונה, נשאל על האליפות עם הגליל ואמר: "זה בפיינל פור, זה לא באמת נחשב... אפשר להשלות ולשקר את עצמנו, אבל זו שיטה מגוחכת. גם אז אמרתי שצריך סדרות... הקבוצה היחידה שלקחה אליפות ממכבי בצורה הגיונית ואמיתית בעשורים האחרונים היא גליל של פיני גרשון." הוא חזר והוסיף, אחרי שנתנו לו דוגמאות מהיורוליג וליגת האלופות ואמר שצריך להפריד בין גביע לליגה.
    אם אחד שלקח אליפות ממכבי בשיטה הזו, טוען שזו שיטה מגוחכת ולא הוגנת, אני חייב להבין איך אנשים, גם בפורום הזה, נותנים לזה לגיטמציה..

אגב, Ricky van Wolfswinkel, לומר שמכבי היא לא קבוצה בכירה באירופה זה עלבון לאינטילגנציה ולמציאות. רבאק, 5 אליפויות אירופה לא מספיקות?

נערך לאחרונה ב: ‏3/7/13
  13. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

הם לא, הם סתם אוהבים לנסות ולגרום לפרובוקציות בשקל (וזה גם מתקשר לך עם השטות שריקי פלט על קבוצה לא בכירה), למרות שגם הם בתוכם יודעים שזו לא אליפות. אנשים כ"כ הרבה זמן מחכים שקבוצה אחרת תוכתר, אז זה כבר לא משנה להם מי ואיך, כל עוד זו לא מכבי והעובדה היא שלא רק אוהדי חיפה, גליל או חולוחן שמחו, אלא חצי מדינה שמחה איתם.

14. Ricky van Wolfswinkel Member

כן, הן קבוצות בכירות. אם אתה מודד לפי תארים אז גם ספליט היא קבוצה בכירה.

מכבי היא מועדון מפואר שלא מושך שחקנים יקרים, אין שום סיבה ששחקן בכיר ילך למכבי כהוא יכול ללכת לקבוצה בה יוכל לזכות בתארים או ל-NBA. אתה משער משהו לא ריאלי.

אם הוא ישחק שם זה אומר שהוא לא ישחק במכבי וההרכב המסתמן שפרסמת יתברר כפנטזייה אישית שלך.

15. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

לא מדוייק. קודם כל, מספיק לבדוק את העשור האחרון, לגלות שמכבי זכו בשתי אליפויות יורוליג, הגיעו עוד 3 פעמים לגמר והשתתפו בכמה פיינל פור נוספים כדי לקרוא להם בכירים. שנית, ספליט עצמה היתה קבוצה היסטורית בכדורסל האירופאי לאורך 3-4 שנים. מעבר לזה הם מעולם לא היו בצמרת הכדורסל, לא לפני השושלת ולא אחריה. מכבי ת"א זה שם דבר באירופה כבר 40 שנה. גם ריאל שלך לא ממש עשתה משהו באירופה מאז 1995 ולפני כן רק בשנות ה-60 וה-70, אף אחד לרגע לא טען שהם לא קבוצה בכירה.

ה"שחקן הבכיר" בובי בראון, נתן עונה פנטסטית ביורוליג כשהוא מסתפק באיזור ה-300-400K. אני מסביר לך שמכבי הציעו לו כפול וגם מסביר לך שב-NBA הוא לא כזה משהו מיוחד. אם הוא יילך לשם, מברוק. גם פארגו ויתר על מכבי והלך ל-NBA. יש לך כוח להביא לכאן את הסטטיסטיקות שלו מאז? אם הוא לא יילך ל-NBA, אני עדיין מנסה להבין למה אתה מתעקש שהוא לא יילך לאחת הקבוצות שנחשבות בטופ של אירופה ובשכר כפול...אם פתאום איזו צסק"א תכנס לתמונה עם 1.2 מ' לשנה, שיילך לשם כי אין לנו כוונה וגם לא צריך לשלם לו את זה. אז מה היה קשה להבין במה שרשמתי?

זו פעם ראשונה שלך בפורום? אני לא מתעסק בפנטזיות ואם לא יגיע בובי, יגיע מישהו אחר. אי אפשר לרשום השערה של איזה סגל נראה לי נחמד שייבנה? אני צריך לרשום רק שחקנים שמכבי הציעה להם חוזה רשמי? לא הבנתי את ההערה כאן.