ליגת ווינר סל 2013/2014

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י idans10, ‏13/10/12.

1. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

עידן, מאיפה השמועות?
    לפחות כרגע נראה שבמכבי הבינו שהעונה האחרונה היתה כשלון טוטאלי. שחקן כמו סופו או ג'אוואי משנה לגמרי את שיטת המשחק של הקבוצה. אני לא יודע עד כמה בלאט מעורב בהחלטות האלו? בכל מקרה אם בובי בראון יצטרף אז עשינו דיל טוב.

הצטרפות טיוס מחזקת את ההגנה כי למרות שאני לא ממש יודע עד כמה ההגנה של טיוס טובה הוא לבטח יותר טובה מזו של אליהו...על הנייר יש עם ההחתמה הזאת קו קדמי כבר יותר רציני מאשר לפני שנה. עם סופו או ג'אוואי יגיע מכבי ללא ספק תשתפר והרבה.

2. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

ממישהו שמקורב להנהלה ושבהתחלה פיקפקתי בו, עד שהתברר שכל מה שהוא אמר בסוף קרה...

מסכים. אני אישית מעדיף את סופו על פני ג'אוואי, גם כי אני חושב שהוא יותר טוב וגם כי הוא כבר היה במערכת וההסתגלות שלו תהיה קצרה הרבה יותר. סופו סה"כ בן 28 ואם ייתן את ה-15-20 הדקות הטובות שלו, אנחנו במצב מצויין כי יש את ג'יימס לגיבוי והפעם ג'יימס עם פחות דקות יהיה הרבה יותר אפקטיבי, כשהוא לא צריך לשחק 35+ דקות.

ההרכב המסתמן:

בראון, אוחיון, הלפרין/שאראס
    היקמן, לנדסברג
    סמית', פניני
    טיוס, קאלאת'ס/PF אחר
    סופו, ג'יימס

הרכב מספיק טוב כדי לסמן F4 כמטרה לטעמי.

3. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

שמע, מי אני שאפקפק באותו המקורב להנהלה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx
    הסגל שאתה רושם נראה בהחלט טוב. אני בעיקר אהיה שמח מצירוף בראון וסנטר נוסף ליד ג'יימס. כמו שאתה אומר, אם ג'יימס לא צריך לסחוב עונה אירופאית של 35+ דקות בכל משחק אז גם לא נגיע למצב שנפגוש את ריאל מדריד עם סנטר מותש לחלוטין!

השאלה שבכל זאת נשארה ללא תשובה. עד כמה בלאט מעורב בהרכב הקבוצה? קשה לי לחשוב שהמאמן בעד גארד לא ממש אתלטי (ובגיל גבוה), נכון? אני משום מה גם לא בטוח אם הוא בעד צירוף 'משקל כבד' כמו סופו/ג'וואי?

4. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

קודם כל, לגבי העמדה 4, אני הייתי מאוד שם עין על מה שקורה עם כספי. מעדיף אותו על קלאת'יס אם יתאפשר (ברמה האירופאית ההגנה שלו טובה משל היווני/אמריקאי.)

לגבי בובי בראון. זה לא שלא מדובר בשחקן עם יכולות התקפיות מפחידות - והוא גו טו גאי קטלני, אבל לא בדיוק הרכז שיכניס את החבר'ה למשחק. בובי בראון יקלע בכל ערב 20-25 נקודות, השאלה היא היא איפה תהיה בסוף העונה. אני אשמח לראות אותו, אבל אני חושב שכדי למצות עוד אופציות.

5. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

מעולם לא תפסתי מכספי ואני לא אתחיל עכשיו. שחקן טוב, אולי טוב הגנתית מקאלאת'ס, אבל נחות משמעותית מבחינה התקפית ולדעתי גם פחות חזק פיסית. 4 שקולע שלשות זה נכס לכל קבוצה באירופה ולכספי אין בדיוק יד יציבה משם. אני כן אעדיף את כספי על פני אליהו או נאכבר, אבל אני כן אעדיף את קאלאת'ס על עומרי.

בגדול אני סכים איתך, כי אני יותר אוהב רכז אירופאי א-לה שאראס, פאפאס, פלאניניץ', DD וספאנוליס, אבל אחרי שאכלתי את הכובע עם פרקינס ופארגו, אני כבר לא פוסל שום דבר. 18.8 נק' ו-5.3 אסי' בסיינה, שיכנעו אותי שבקבוצה טובה יותר כמו מכבי, הוא החלק שיכול לעשות לנו את ההבדל בין F4 לטופ 8.

6. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

* שאראס ליד בראון יהיה לדעתי הקומבינה הכי טובה שאפשר. מבחינתי בראון לא ממש עושה משחק אלא יותר SG קלאסי, אבל אולי אני טועה. בכל מקרה הצמד עדיין לא חתם אצלנו http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
    * משום מה אני לא הייתי שם את כספי כמספר 4. במצב מסוים זה אפשרי, בטח אם אנחנו בפיגור ורוצים יותר לחץ על המגרש, אבל לדעתי הוא לא פיזי מספיק בשביל זה. האם SF לא תפקיד יותר טוב בשבילו?

7. LIVERPOOL87 Member

מסכים איתך לגמרי, אם שאראס מגיע חייבים גארד יוצר נקודות.
    על אף שאני חושב שמרסליניו הווארטס שחקן מעולה והייתי רוצה אותו במידה ולא היו מחתימים את היקמן.
    אבל אי אפשר לשחק עם שאראס,פלאניניץ'\הווארטס והיקמן- זה פשוט הרכב גרוע.

אני מאוד מקווה שבעקבות החתמת טיוס הסיפור עם אליהו גמור.
    אי אפשר להעמיד קו קדמי שלא מסוגל לאיים מבחוץ, אלא אם כן מתוכננת הפתעת ענק ויחתימו את בורוסיס.

8. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

שי, פלניניץ' בדרך החוצה. קשה לי לחשוב שהוא ימשיך איתנו. אני מאמין שישאילו אותו. אני כן חושב שאתה מעלה נקודה מאד מאד חשובה. עם ג'יימס, סופו (?), וטיוס אין לך ממש קליעה מחצי מרחק ומעבר לזה. שחקן כמו בורוסיס יהיה גדול, אבל אני לא ממש חושב שנראה אותו בהיכל.

מבחינת עדכונים אחרונים יש תקווה להחתמה קרובה של שאראס ו/או סופו. יהיה גדול אם השניים יחזרו ליד אליהו.

9. Telkiyski Member

איך אין פה אף מילה על גל מקל?

סגר בדאלאס, כנראה ישראלי שני באנביאיי.

הימור שלי - הוא גם יצליח שם.

כל הכבוד.

10. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

אני חייב להבין - למה כל כך רוצים לראות את שאראס? (מלבד חסד נעורים והקבוצה ההיא, שנייה אחת לשים את זה בצד).

ראיתי אותו בברצלונה, גם בסידרת גמר מול ריאל וביורליג, ברגעים בודדים שאתה אומר אני רוצה אותו במגרש (הרי ברור שהוא לא בא ל-40 דקות) ואתם יודעים מה? הוא לא ממש סיפק את הסחורה. ואם ברגעים האלה הוא כבר לא זה, ובטח ובטח שרכז מוביל פותח הוא כבר לא יכול להיות, אז מה היתרון הגדול לו? יש יתרון אחד - הוא הכוכב של הקבוצה ההיא ולכולם זה חרוט בראש. די, להשתחרר בבקשה, שאראס, עם כל האהבה ויש המון, שחקן גמור. ברצלונה שיחררה אותו, אף קבוצה רצינית באירופה כבר לא קופצת עליו ויש סיבה. ועם כל זה, זה לא שהוא בא בחינם הדרישות שלו להבנתי די מופרכות לעומת התועלת שהוא אמור להביא.

סורי, מעדיף שלא.

איתי, דווקא מדברים על זה בדיון של ה-NBA. מלך, מספיק דבר אחד לראות כדי להבין כמה הבן אדם רציני ולא קשור למנטליות פה: 24 שעות אחרי שלקח אליפות, כשכולם סוגרים את הדילים ליוון ותאילנד, הוא עלה למטוס ונסע למחנות אימונים בארה"ב. פשוט בחור מדהים.

נערך לאחרונה ב: ‏1/7/13
  11. Telkiyski Member

אגב, להערכתי גל מקל לא ישתתף כנראה ביורובאסקט בגלל החתימה הצפויה בדאלאס.
    אני מניח שבדומה לכספי הוא יעבוד עכשיו חזק יום יום על כל הדברים שהוא צריך לשפר במשחק (לדעתי הוא חייב לשפר את הקליעה מבחוץ).
    זה אומר שנישארנו רק עם יוגב אוחיון, וזו תהיה מכה די קשה האמת לסיכויים שלנו.

12. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

הוא דיבר על זוראן אם יגיע, לא על האפס שמשחק אצלנו.

מסכים עם ארז לגבי שאראס, כנראה השחקן שהכי אהבתי אי פעם במכבי. אבל לשים את הסנטימנטים בצד, אין לו מה לתרום למכבי ועדיף להשקיע בשחקנים שהעתיד כבר עדיין לפניהם או שהם בשיא, כי שאראס שנה-שנתיים כבר לא ישחק. למרות שאני אוהב יותר רכזים בסטייל של שאראס ופלאניניץ', זה ברור שדייויד יותר אוהב את הסגנון של פרקינס-פארגו ולכן לדעתי בראון יהיה תפור עלינו כשהיקמן יוסט לעמדת הקלעי, שם הוא יכול להעניש גם כן כשהוא במצב רוח.

זה ממש לא משנה אם נסיים 12 או 10, העיקר שגל יעבוד על עצמו ולא יהפוך למקרה כספי שתיים, שפתח טוב ומאז רק הולך ומתדרדר.

13. Telkiyski Member

לדעתי עם מקל, אליהו וכספי בכושר טוב יש לנו סיכוי טוב לעשות אפילו רבע גמר בטורניר הזה.

יש לנו סגל מוכשר

נערך לאחרונה ב: ‏1/7/13
  14. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אולי, אבל אתה יודע מה? אני חושב שבמקרה הזה עדיף שגל, שלדעתי הפוטנציאל שלו להצליח שם גדול משל כספי, באמת יעבוד על עצמו במקום להתעייף עם הנבחרת, דווקא בגלל שזו השנה הראשונה שלו וחובת ההוכחה עליו. מצד שני, עדיין אף אחד לא אישר שהוא לא ישחק, ככה שאנחנו משחקים בנדמה לי...

15. LIVERPOOL87 Member

השאלה היא מה התפקיד אותו מייעדים לשאראס הקשיש,
    אם הוא מגיע בתור גארד בכיר לצד יוגב המצב שלנו אנוש.
    זאת תהיה טעות גדולה ויהיו חייבים להביא לכאן איזה זר באמצע העונה לסגור את הפינה במקום להשקיע שוב בתחילת השנה כמו שצריך.

אבל אם הוא יגיע לצד בובי בראון או אפילו רייס אז הוא יצטרך לשחק מספר דקות מועט בסוף רבעים ולהביא את הערך המוסף שלו. אין הרבה ווינרים כמו שאראס.