חבל שליאור לא מבין את המצב שנוצר. הוא לא קיבל את הסכומים המטורפים כי הגיע לו ובטח שלא מגיע לו חצי ממה שהציעו לו גם בחוזה החדש. הוא קיבל את החוזה הזה בשביל לרצות את התקשורת ולהחזיר את הישראלים הטובים הבייתה. אני חושב שאחרי מספר שנים כולם כבר מבינים שישראלים הם שחקנים עלובים שלא שווים רבע ממה שמקבלים והכל תלוי בבחירת הזרים, על מכבי זה כבר לא עובד וכדאי שליאור יפנים את זה. אני בכלל לא בטוח שיירצו אותו בעונה הבאה גם בחוזה מקוצץ, אם טיוס קרוב כמו שאומרים אני לא רואה מצב שטיוס ואליהו הם ה-4 שנשחק איתם מה גם שצריך להפטר מהחוזה של מדלי שזה סיפור בפני עצמו.
פתאום הסוכן שלו מרצה שחוזים צריך לכבד, כי ליאור "התנהג ממש בסדר ולא חתםן במקומות אחרים כמו שחקנים אחרים" כשהוא זורק וואחד רמז על יוגב. אז אדון גאייר, אם אתה רואה משהו פסול בהתנהגותה של מכבי שמימשה אופצית יציאה שהיתה לה, כדאי שתתבע את האוניברסיטה ששם למדת משפטים. כל עוד מכבי עומדת בחוזה והיא עומדת, היא יכולה לפתוח לו את החוזה ולהציע לו מעכשיו 10 ש"ח לשנה. ליאור עכשיו משחק על האגו ולא יחזור למכבי גם אם ימצא קבוצה שתשתלם לו פחות כסף והאמת, עדיף ככה. אין לליאור מה למכור במכבי ובניגוד לישראלים אחרים, הוא גם קיבל ים הזדמנויות להתפתח גם באירופה מבחינת כמות הדקות ששיחק ועדיין כנראה זה לא הרגיש לו צורך לעבוד על הגנה, ריבאונד, קליעה מחצי מרחק...מצטער, מכבי התעוררו אומנם שנתיים מאוחר מדי, אבל עדיף מאוחר מאשר אף פעם לא. שיהיה בהצלחה בקבוצה החדשה.
זה בדיוק העניין. הוא מאוד מבין. פשוט אנשים חושבים שאם השם משפחה שלו זה אליהו ולא ג'יימס או ארנולד או ג'קובסון, אז הוא בטח "יבין", יסכים ל"קצץ", העיקר להשאר במועדון הזה, כי הוא ישראלי, והמועדון הוא ה-מועדון הישראלי, וכולם חיים באושר ובעושר. אז זהו שלא. מעניין לו את הביצה כמו שעניין ליוגב את הביצה השמאלית שהציעו לו בלטה אחת יותר. הוא, הם, כולם, בסך הכל רוצים עוד כסף - לא מעמד, לא קפטן, לא שם, ולא להשאר קרוב לאמא - במיוחד כשלבן אדם אין אישה או ילדים שיכולים להשפיע עליו להשאר/לעזוב, כל מה שמעניין אותם זה דבר אחד - כסף, כסף ועוד קצת כסף. וזה נוגע לכולם. ישראלים, אירופאים ואמריקאים. זה מה יש. ומי שציפה להתנהגות אחרת מליאור, סלחו לי, נאיבי.
אני לא מצפה מליאור לשום דבר אחר, זה לא נעים כשהמעביד מבקש לקצץ בשכרך גם כשזה צודק, אבל לא אהבתי גם את ההשתלחות של המקורבים כאילו שמכבי היתה לא בסדר. מכבי היתה יותר מבסדר, אפילו פראיירית, ובסופו של דבר השתמשה בסעיף יציאה שהיה לה. לא מבין מה הם עפים עליה בתקשורת פתאום...חוצפנים!
דווין קרוב מאוד לסגור חוזה לשנתיים בשווי 850K שיקבל לעונה וידחה את קובאן שמציעה לו 1.1 מ' לשנה. מה אפשר לומר? :aaa8:
שמזה משנה 850 אלף דולר או מליון דולר,מרוויחים הרבה 150 אלף דולר זה לא העניין שווה יותר להיות במכבי,מועדון אם יותר מסורת,הגעה לשלבים המתקדמים ביורוליג,וכו'.
ברוסיה מפרסמים שזוראן פלאניניץ' מתלבט בין קאזאן למכבי. נכתב שם שזוראן לא בהכרח רוצה ללכת למי שתשלם לו יותר כסף אלא לקבוצת יורוליג עם אתגר. מכבי תענה לו יופי על הקריטריונים האלו. אני יותר מאשמח לראות סוף סוף פלאניניץ' אחד מצויין אצלנו.
אני לא רואה איזה נושא על הקבוצות הישראליות באירופה אז אני חושב שפה הכי מתאים. אחרי כל השמועות מכבי חיפה הודיעה באופן רישמי שהיא תשתתף ביורוקאפ בנתיים ישנם 20 קבוצות (מתוך 48) שבוודאות ישתתפו במפעל ספרד: סראגוסה, גראן קאנריה, ולנסיה ובילבאו איטליה:קאנטו וסאסארי ישראל:מכבי חיפה והפועל ירושלים הונגריה:אלבה פארבור וצ'ולנקי אולח רוסיה:אוניקס קאזאן וקרז'ני קרייליה קרואטיה:צדביטה זאגרב גרמניה:רטיופארם אולם ליטא:נפטונס קלייפדה מונטנגרו:בודוצ'נוסט פודגוריצה סלובניה:אולימפיה ליובליאנה טורקיה:פינאר קרשיאקה אוקראינה:אוזומאש
מכבי תל אביב פנתה לסופוקליס שחורציאניטיס את האמת, נשמע לי פתרון לא רע בשביל מכבי. הוא רמה אחת מעל הליגה ובאירופה אם הוא יצליח לשחזר את העונה לפני שנתיים מכבי יכולה להגיע איתו רחוק.
הייתי מאוד שמח לראות אותו חוזר אבל 1)אני כבר הפסקתי להאמין לשחקנים שוואלה מפרסמים (בערך חצי אירופה מכבי בשיחות איתם) ו-2)משיחות עם אוהדים יוונים, הבחור פשוט היה עוד יותר חלש משנה שעברה וזו קצת בעיה כשאנחנו מכוונים לסנטר טוב. פול דייויס מחימקי יכול להיות אופציה טובה.
רשמית: דווין חתם לעוד שנתיים תמורת 850 אלף דולר לעונה. אני חייב להוריד בפניו את הכובע שבחר להשאר צהוב למרות סכום כפול שקיבל בקובאן, ובזמנים של היום, זה לא משהו להקל בו ראש. או שהוא גם ראה מה קורה לאידסון, לנגפורד והנדריקס שחיפשו יותר כסף. אני מרוצה שנשמור על הבסיס של השנה עם היקמן, סמית' וג'יימס ועם חיזוקים טובים בעמדת הסנטר והפוינט גארד, תהיה לנו קבוצה טובה.
בסה"כ יפה שסמית' נשאר. אולי הוא גם טיפוס שחושב שכסף לא הכל. תל אביב וקובאן כמובן שני ערים שונים לגמרי. לך תדע למה הוא נשאר במכבי, אולי גם בגלל שמכבי קבוצה לבבית, מקצועית ורצינית http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx אם מכבי תצליח להחתים את סופו תהיה לנו לפחות בתפקיד הסנטר שני חבר'ה נהדרים. ממה שאני מבין הסיכויים שזה יקרו שואפים לאפס. הקבוצה תצטרך להמשיך לחפש סנטר אחר שיכול להחליף את ג'יימס בסטייל.
אם סופו יגיע, זה יהיה לדעתי על תקן סנטר פותח (ולדעתי הוא לא יגיע) ואני דווקא חושב שציוות שלו כ-5 וג'יימס כ-4 יכול להיות נהדר. בכל מקרה שתי העמדות הכי חשובות טרם אויישו, אני רק מקווה שלא יאכזבו אותנו שוב השנה עם ההחתמות, כי כרגע השלד אומנם נשאר, אבל השלד שהפסיד אליפות והושפל מול ריאל.
עידן, סליחה על הבורות שלי, אבל חוץ מעמדת הרכז לאיזה תפקיד נוסף אתה מתכוון? סקנד גארד? אני נותן להנהלה עוד זמן, אבל ללא ספק שאני מבין את החששות. בכלל מעניין אותי לדעת מה האמריקאי הזה יעשה בקבוצה שלנו. כמה הוא ישקיע? אני רוצה להעריך שיהיו עוד שינויים. אנחנו רק בתחילת הפגרה. מה קורה עם רוט? האם קיינר מדלי ימצא לעצמו קבוצה אחרת? כרגע נראה שטיוס יגיע במקום אליהו ויש מספר מועמדים בשביל הרכז. אני לא יודע אם אני צריך להיות שמח מגארד ששיחק בביירן מינכן, אבל בוא נחכה להחתמות הסופיות. בנתיים היקמן וסמית' ממשיכים.