ליגת ווינר סל 2012/13 - נקבע לוח המשחקים

Discussion in 'פורום ספורט כללי' started by idans10, Oct 16, 2011.

  1. LIVERPOOL87 Member

    Joined:
    Jun 3, 2009
    Messages:
    1,689
    Likes Received:
    0
    אני לא מבין למה אתה ממשיך לדבוק בזה.

    הרי ברור לכולנו שהקבוצות הטובות ביותר באירופה משחקות ביורוליג.
    אתה באמת מאמין שקבוצה עלובה כמו גליל הייתה צריכה לייצג אותנו?
    הרי הם עשו במכנסיים מול מצ'באן וחבריו, אני עדיין זוכר את המשחק הזה, מילאן קלע 30 נקודות ופשוט גיחך אחרי כל סל שקלע.

    תראה לי פעם אחת שמחזיקת היורוקאפ עשתה משהו ביורוליג, אין מקרה כזה.

    בדיוק כמו שהצ'מפיונס הוא מפעל אליפות אירופה, היורוליג הוא המפעל הבכיר ביותר ועל כן אליפות אירופה.
    גם מחזיקה האן בי איי מוכתרת כאלופת העולם.
    מי קבע?
    הדעה הרווחת היא שהיא כזאת, בדיוק כמו ביורוליג.
     
  2. Ice Cream חסה

    Joined:
    Jun 17, 2011
    Messages:
    8,375
    Likes Received:
    201
    יש הבדל בין הקבוצה הכי טובה באירופה, לאלופת אירופה. כנ"ל בין אלופת העולם לבין הקבוצה הכי טובה בעולם. הרי אם קבוצה דרום אמריקאית תנצח באליפות העולם לקבוצת את אלופת אירופה למישהו יהיה ספק מי הקבוצה הכי טובה בעולם?

    היורוליג הוא מפעל פרטי שאוסף את הקבוצות הכי טובות (או יותר נכון את הקבוצות הכי אטרקטיביות והכי מכניסות) וגם היורוקאפ (שגם הוא שייך ליול"ב ולברתומיאו המושחת) לא שונה ממנו הרבה. מה שעוד עצוב שהיורוצ'אלנג' של פיב"א הולכת בעקבותיהם וגם מתנהל כמו פח אשפה, אבל זה כל הטורנירים שלהם (גם בנשים וגם בנבחרות)- כך שזה בדיוק מה שאני אומר: מצב הכדורסל באירופה הוא בקנאטים. כל עוד אין שיטה מסודרת לקביעת אלופת אירופה, אפשר להכריז רק על אלופת היורוליג, ויהיה נחמד אם התקשורת תתייחס למפעלי הכדורסל האירופים השונים (ובעיקר ליורוליג) כמו שמגיע לו.
     
  3. LIVERPOOL87 Member

    Joined:
    Jun 3, 2009
    Messages:
    1,689
    Likes Received:
    0
    אם אלופת דרום אמריקה תנצח את ברצלונה- היא תהיה אלופת העולם.
    זה נכון שהיא לא תהיה הקבוצה הכי טובה בעולם.
    אבל במקרה של היורוליג, מכבי היא סגנית אלופת אירופה.
    גם ביכולת וגם בתואר, כמובן שעולה הספק מול קבוצה כמו ברצלונה שעשתה במכנסיים אבל לקחה את מכבי פעמיים.
    אוקיי אז מכבי השלישית בטיבה באירופה.
    זה ממש לא משנה.

    גם אני בעד שהיורוליג יתפרק ותקום אליפות אירופה, וגביע השני בטיבו כמו אירופה ליג.
    אני גם רוצה שאלופות המדינות ישתתפו במפעל הבכיר.

    אבל כל עוד הליגות הקיקיוניות ממשיכות עם פיינל פור מקומי, אל תאשים את פיב"א שהיא לוקחת מה שהיא רוצה.
    הרי גליל היא לא אלופת ישראל 2010 זה ברור לכולנו, אין סיבה שהיורוליג ייקח פח זבל כזה כשיש לו אמפריה ברמה אירופאית שהקדימה את גליל ב-10 ניצחונות באותה עונה.

    קודם כל שהליגות יוכרעו על פלייאוף ואחר כך נוכל לבוא בדרישות האלו לפיב"א.
     
  4. Ice Cream חסה

    Joined:
    Jun 17, 2011
    Messages:
    8,375
    Likes Received:
    201
    לא, לי זה לא ברור וגליל היא אלופת המדינה לכל דבר. כבר רבנו על שיטת הפיינל פור והלגיטימיות שיש לה בלא מעט ליגות ולא מעט ענפים אחרים.

    איזה ליגה חוץ מזו שיש בה קבוצה אחת עם 85% מהאליפויות במעל 50 שנה משתמשת בפיינל פור? אתה תמיד טוען שזו המצאה ישראלית מגוחכת ובשום ליגות לא משתמשים בזה, מה קרה שפתאום אתה משתמש ב"שיטה הלא חוקית" של קופל כתירוץ שמאפשר לברתומיאו לבחור את הקבוצות שישחקו אצלו על "אליפות אירופה"?

    גם למישל פלאטיני אין סיבה לקחת לליגת האלופות את בורוסיה דורטמונד, ליון ומארסיי למיניהן (עזוב את האולוצול גלאטי שהזדנבו איכשהו לליגת האלופות) כשיש לו אימפריות ברמה עולמית כמו ליברפול, יובנטוס, לידס, נוטינגהאם פורסט..?
    להעדיף אימפריות וקבוצות אטרקטיביות (באיירן מינכן שרק עלתה ליגה קיבלה כרטיס חופשי ליורוקאפ!) על פני קבוצות שזכו באליפות זו שחיתות לשמה!

    דיברנו על זה ואתה גם בעד לשנות את הלך הרוח פה בליגה ועכשיו אתה גם אומר שהשיטה באירופה לא מוצאת חן בעיניך ואתה רוצה לשנות אותה. איך אתה רוצה שמשהו כזה ישתנה? על ידי זה שתאמר "אני רוצה" אבל תמשיך לצפות ולהלל את המפעלים האלה?
     
  5. LIVERPOOL87 Member

    Joined:
    Jun 3, 2009
    Messages:
    1,689
    Likes Received:
    0
    תקן אותי אם אני טועה, חוץ ממכבי, כל הקבוצות שמשתתפות ביורוליג סיימו ראשונות או סגניות.
    בספרד ובאיטליה כל הראשונות עלו.
    החסינות נועדה למנוע שכונה כמו בישראל, אל תצפה מהיורוליג לפעול אחרת.
    אמרתי לך ברגע שקבוצה תנצח את מכבי בפלייאוף נדבר על מגיע,
    שקבוצה תעמיד אולם ליורוליג נדבר,
    שלקבוצה יהיו יותר מאלפיים צופים נדבר.
    בחייך אין פה כדורסל ברמה איררופאית חוץ ממכבי.

    פלאטיני לקח את מארסיי,ליון,ודורמונד כי הן עבדו קשה כל העונה והשיגו את זה ביושר.
    לליברפול לא מגיע לעלות, קבוצה שלא מסוגלת לסיים במקום הרביעי לא מגיע לעלות.
    ביורוליג אין קבוצות שסיימו 6-7 בליגה שלהן.
    זה מצב שיכול להיות, יש קבוצות עם חסינויות, עובדה שעד היום אף קבוצה עם חסינות לא התבזתה בליגה שלה.
    ככה שהחסינות הזאת היא סתם על הנייר.

    אני לא מהלל את היורוליג, אבל אני גם חושב שהוא פועל בצורה מאוד הגיונית.
    לכן אמשיך לראות את מכבי בימי חמישי.
    מספיק חרם על הקופליג.
     
  6. Ice Cream חסה

    Joined:
    Jun 17, 2011
    Messages:
    8,375
    Likes Received:
    201
    חלילה לי לדעת את זה, אבל זה שבאיירן קיבלה כרטיס ליורוקאפ אחרי שהיא עלתה ליגה, זה דוגמא אחת לשחיתות ביול"ב.

    חלאס, פלייאוף זה לא דבר קדוש ולא השיטה היחידה בעולם!

    http://fc01.deviantart.net/fs70/f/2010/331/7/8/palm_face_by_wait_whaaat-d33qjfc.Xxx

    ועדיין- לא יכול להיות מצב שבו קבוצה סיימה בסופו של דבר במקום גבוה יותר והסגנית שלה תקבל שלב גבוה יותר/ מפעל בכיר יותר בלי שישאלו את הקבוצה שסיימה מעליה.
    גם מאה אלף שקל שעוברים לקופה של איזה פוליטיקאי זה לא כזה קריטי במונחים של תקציבי מדינה, ועדיין על הכוונה והעיקרון צריך לטפל במלוא הרצינות בתופעה כזו. (בעצם היורוליג הוא מפעל פרטי בדיוק כמו טורניר אוסישקין שיכול להחליט לבד על הקבוצות שישתתפו אצלו, אבל היחס בתקשורת ובציבור צריך להיות בהתאם).

    תענה בכנות: ההבדל בין נפלאות קופל (הפיינל פור) לבין נפלאות ברתומיאו (החסינות) הוא שהראשון דופק (מי ישמע...) את מכבי והשני בא לטובתה. כי חד משמעית חסינות לקבוצה במפעל (יורוליג, יורוקאפ) הוא בפער פחות הגיוני ממשחק אחד שקובע אליפות (NCAA, ליגת העל לנוער, תיכונים, אליפויות אירופה ועולם בכדורסל וכדורגל, NFL, NLB).
     
  7. LIVERPOOL87 Member

    Joined:
    Jun 3, 2009
    Messages:
    1,689
    Likes Received:
    0
    בנוגע לחסינות של מכבי, בוא תבין רק על מה אנחנו מדברים.
    בעונה של חולון, מכבי בכלל לא הייתה יריב לחולונים, גם כמעט גנבנו להם אליפות.
    אם היית עושה פלייאוף של הטוב מ-7 חולון היו לוקחים 4-1 אולי מפסידים עוד משחק.
    אנחנו בכלל לא היינו יריב שלהם.
    הפסדנו בגמר גביע לקבוצה שלך, קבוצה שעושה במכנסיים כל משחק נגד מכבי, ועדיין פירקתם אותנו ברבע הרביעי לגזרים.
    ולמרות הכל מכבי הגיע לגמר היורוליג,
    אמפריה אמרנו? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
    אל תשכח שמכבי והיווניות היחידות שמתייחסות למפעל הזה ברצינות.
    בשנים שמכבי לא הגיע לפיינל פור, המפעל ספג מהלומה כלכלית, תדמיתית, תקשורתית ובכל תחום שלא תבחר.
    המפעל הזה מדשדש ולא בגלל שהוא יורוליג, גם אם היה כאן אליפות אירופה גם ככה זה היה נראה על הפנים.
    בסך הכל המפעל נותן חסינות לאחת הקבוצות המצליחות ביבשת, אחת הקבוצות המרגשות ביבשת, לקבוצה עם האולם הטוב באירופה בימי חמישי.
    אם הוא היה נותן לבשיקטש הייתי אומר מזה השטויות האלה,
    למכבי יש את כל הסיבות לקבל אותו גם אם זה מלוכלך.

    תסביר לי איך שיטה כמו פיינל פור יש בה ספורטיביות, אני באמת מנסה להבין.
    איך קבוצה שמסיימת 10 ניצחונות מתחת לוקחת אליפות במשחק אחד.
    אם למכבי יש תקציב פי 10 גדול מלשאר הקבוצות זה לא נראה טוב לעין, זה לא יפה, לא שוויוני, אבל מי אמר שספורט צריך להיות שוויוני?
    ספורט צריך להיות הוגן, וקופל ליג הוא מפעל שמנוהל בצורה של גביע.
    לא ליגה.
     
  8. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

    Joined:
    Jan 30, 2009
    Messages:
    15,572
    Likes Received:
    1,921
    אני לא יורד עליך, אני מצויין עובדות. אין לך שמץ של מושג בתחרותיות, אם אתה באמת מאמין במה שאתה כותב...נו מילא.
     
  9. Ice Cream חסה

    Joined:
    Jun 17, 2011
    Messages:
    8,375
    Likes Received:
    201
    עשה טובה. גם אני יכול לומר שאני מציין עובדה שאתה אידיוט אתה לא מבין בכדורסל וכו' (ואני לא חושב ככה).

    כן.

    אפשר טישו?
    רק עוד הוכחה למה שווה הכדורסל האירופי ועד כמה ההייפ שיש סביב מכבי הוא לא משהו כזה ענק (אם כי, אני מפרגן למכבי על כל מה שהיא עשתה לטובת ישראל בזירה האירופית).

    זה לא מלוכלך, זה האמ-אמא של הכשר-אבל-מסריח. והתקשורת והציבור עם היחס שלהם מטילים בספק גם תעודת הכשרות שיש לזה (תעודת כשרות שיכול לתת רק הרב שימון מזרחי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx).

    נתחיל מהמשפט השני: ומה אם קבוצה שמסיימת עם 10 נצחונות יותר אבל ב-3 משחקים מפסידה אליפות? זה הוגן? הנה סן אנטוניו התאמצה שנה שעברה עונה שלמה בפלייאוף וצברה את המאזן הכי גבוה ובגלל הפסד חוץ אחד הלכה לה עונה שלמה. בכל ענף אבל שהוא לא כדורגל, פלייאף שבו מתאפסים כל הנצחונות ונמחק כל מה שנעשה במשך עונה שלמה (של 30 ואפילו 80 משחקים) למען 3/5/7 משחקים- זה משהו שכולם מקבלים. כך שגם משחק 1 זה לא ביג דיל.

    ולגבי המשפט הראשון, הנה כל הסיבות:
    1. מה שהסברתי מקודם, אין הבדל כל כך רציני בין משחק אחד על 30 משחקים לבין 3.
    2. כדורסל הוא ספורט שבו הטובה יותר, מנצחת- כמעט תמיד (בניגוד לכדורגל למשל, שבו הכל יכול לקרות- ובגלל זה בכדורגל לא מתקיימים פלייאופים). ולא יעזור שום מזל, שום בונקר, שום יכולת עקיצה- ברגע ששחקני מכבי עולים בשיא היכולת מול שחקני גליל בשיא היכולת- זה אמור להיגמר בניצחון של מכבי (לא יכול להיות פתאום שכל שלשה עם יד על הפנים של גליל נכנסת). כך שכל מה שנדרש מקבוצה זה לעלות בשיא היכולת למשחק אחד. בלי לחפף.
    3. אליפות המכללות [B[בכדורסל[/B] בארצות הברית, אליפות הארץ בכדורסל לנוער, אליפות התיכונים בכדורסל- כולן מוכרעות על ידי פיינל פור.
    4. שיטת הפיינל פור או דומות לה מקובלות באליפויות עולם, אליפויות אירופה וליגות איזוריות בכדורגל ובכדורסל, כמו גם בליגת הבייסבול והפוטבול של ארצות הברית.
    מהויכוח הישן:
    5. מכבי מחזיקה במספיק תארים ומספיק קבלות כדי שהיא תיענה לאתגר הזה של פיינל פור.
    6. למכבי ממילא יש יתרון כשהיא מגיעה לפיינל פור- אולם ביתי, רוב כרטיסים, ספסל ליד האוהדים והיתרון שממילא יש לה על כל קבוצה בארץ: משתכללים לכך שאולי למכבי יש לא 99% לקחת את האליפות אלא 95%.

    ספורט מעצם הגדרתו צריך להיות תחרותי קודם כל. למכבי יש לא רק תקציב פי 10 שאם עכשיו יבוא איזה מיליארדר וישים כסף בקבוצה אחרת יהיה שיוויון: יש לה גם יתרון של קהל, של יחס בתקשורת, של ניסיון, של היסטוריה. היא לא אשמה בזה, אבל יהיה נחמד ואצילי מצד מכבי אם היא לא תתנגד להגבלות מכניות שיטילו עליה.
     
  10. shlomydavid מנהלים

    Joined:
    Jun 11, 2004
    Messages:
    14,921
    Likes Received:
    498
    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/he/thumb/2/28/Ligat_Hahal.Xxx/150px-Ligat_Hahal.Xxx


    הערב יצא לדרך המחזור הרביעי בליגת לוטו.
    במשחק המרכזי של המחזור תארח מכבי אשדוד את האלופה, מכבי ת"א.
    במשחק מעניין נוסף גלבוע/גליל תארח את הפועל חולון.
    בני השרון/הרצליה תנסה להתאושש מהתבוסה לחולון, כשתארח את מכבי ראשל"צ.
    עירוני אשקלון תארח את מכבי חיפה למפגש 'אווירי'.
    המחזור ינעל ביום שני במשחק בו תנסה ברק נתניה להשיג ניצחון ראשון העונה כשתארח את הפועל ירושלים.
    מ.כ הבקעה חופשייה במחזור הזה. להלן רשימת המשחקים והשידורים המלאה - תבלו !



    http://img502.imageshack.us/img502/5043/73850401.Xxx


    מכבי ת"א באשדוד, גלבוע גליל מארחת את חולון - סיקור משחקי יום ראשון במחזור הרביעי (מתוך וואלה).

     
  11. Milanista Member

    Joined:
    Dec 10, 2010
    Messages:
    404
    Likes Received:
    57
    Gender:
    Male
  12. samoel Member

    Joined:
    Mar 11, 2007
    Messages:
    2,517
    Likes Received:
    0
    אני לא רוצה להיכנס איתך לויכוח של ההגבלות מכניות כי תנסה לחשוב איך זה נשמע אתה פשוט מבקש מעסק לפגוע בעצמו. אולי זו תפיסה סוציאליסטית של צ'ה וחבריו אבל זה פשוט לא להאמין שאמרת את זה הרגע.

    מה שכן רציתי להגיד. לגבי השיריון ובלה בלה. אנדיוני - כרטיס חופשי לווימבלדון, מכיר את זה? יפה. הנה לך קורה גם בספורט הטהור ביותר.
     
  13. Ice Cream חסה

    Joined:
    Jun 17, 2011
    Messages:
    8,375
    Likes Received:
    201
    אני ממש לא קומוניסט (למרות שתמיד בכל מקום בעולם עשירים משלמים יותר), וממש לא אכפת לי שמכבי מצליחה בזמן שכולם לא, אכפת לי שאין תחרות בליגה ואנחנו משחקים בקקה עטוף בעטיפה של ממתק במשך 27 מחזורים וגם הפיינל פור והפלייאוף הם לא מה שיביאו לתחרות אמיתית. לא בחיים- רק בספורט.

    אפשר פירוט?

     
  14. LIVERPOOL87 Member

    Joined:
    Jun 3, 2009
    Messages:
    1,689
    Likes Received:
    0
    בטניס זה נקרא WILD CARD, לא יודע את הפירוש לעולם לא ראיתי ווימבלדון עם שדר ישראלי.
    לטורניר ווימבלדון יש מספר כרטיסים שאותם מחלקים על פי שיקוליים פרטיים של המארגנים.
    בדרך כלל אם טניסאי גדול לשעבר עושה קמבאק אבל מדורג נמוך בשביל להכנס, יכניסו אותו בכל מקרה.
    זה בדיוק מה שקורא עם הצמד חמד אנדיוני שמקבלים כרטיס למרות דירוגו הנמוך של ארליך.

    ואם כבר מזכירים את ווימבלדון, ווימבלדון הטורניר היחיד שקובע את דירוג המתמודדים על פי ראות עיניו.
    אתה יכול להגיד מלוכלך, מסריח לא מוסרי,
    כשמקבלים וונוס נגד סרינה במקום איזה גמר עלוב של איזה הבלחה צ'כית או סרבית,
    אתה מקבל טניס אמיתי.
    הטורניר מוכיח את עצמו כל פעם מחדש.
    הטורניר הכי גדול בטניס למרות שהוא פועל בדרך מפוקפקת ספורטיבית.
     
  15. Ice Cream חסה

    Joined:
    Jun 17, 2011
    Messages:
    8,375
    Likes Received:
    201
    ווימבלדון הוא טורניר פרטי, וגם אם הוא היה שייך לאיזה ארגון עולמי, ווימבלדון הוא טורניר עם משמעות היסטורית מספיק גבוהה בשביל כל מיני...

    גם היורוליג הוא טורניר פרטי וזכותו של ברתומיאו לעשות עכשיו משחק גמר של בני השרון נגד ראשון לציון שהמנצחת בו תהייה זוכת היורוליג, אבל התקשורת והציבור צריכים להתייחס לטורניר כזה בהתאם.
     
    Last edited by a moderator: Nov 6, 2011