ליגת ווינר סל 2012/13 - נקבע לוח המשחקים

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י idans10, ‏16/10/11.

1. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

למען הסדר הטוב: גוני יזרעאלי עבר עונה לאחר מכן ולא היה חלק מהחבילה המשולשת שנשלחה מהרי הגלבוע לבירת ישראל.

אגב, המעבר של רמל ברדלי להפועל ירושלים הפך את כל העונה של מכבי אשדוד. הם צריכים להודות לקבוצה האדומה על כך. הכדורים התחילו לזרום לצצמד הג'ושים, שפשוט עשו קסמים והביאו את הקבוצה עד לגמר.

2. LIVERPOOL87 Member

גם אם זה עזר לאשדוד בסופו של דבר, אשדוד ראו את זה באותו זמן כמכה קשה לקבוצה.
    ככה שזה לא משנה, זה נהוג בכל העולם ששחקן עובר מקבוצה קטנה לגדולה ורק בארץ יש אוהדים אדומים בכיינים שלא מבינים את זה כי הטופ של הכדורסל הישראלי נמצא במקום אחד ושמו מכבי ולא כמו בשאר הענפים שיש בחירה בין הפועל\מכבי\מכבי חיפה.
    אין מה לעשות כמו שעידן אמר, שנאת מכבי חזקה מאהדת הפועל וככה זה נראה.

3. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/hahaha.Xxx

אתה בסדר ארז http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx

4. ראיין אדלי Member

לא להאמין!
    מורן רוט סיכם את תנאיו עם מכבי ת"א (שלושת העונות הקרובות)
    שחקן עם נשמה ענקית, הלוואי ויצליח

5. LIVERPOOL87 Member

לפי טענת מכבי אין שום הסכם כמו שנטען קודם שבמידה ומכבי מנצחת בבוררות מול אוחיון הכסף יילך ליותם ואז רוט חוזר לחולון.
    מעניין שעם שחקן יחסית מבוגר כמוהו חותמים 3 שנים ועם שחקנים שבאמת יש מה להפסיד כמו שרמדיני חותמים על שנה.
    לא ברור לי העניין הזה.

6. ראיין אדלי Member

לא יודע עם זה ממש אמין, אבל מתוך העמוד הרשמי של מכבי בפייסבוק;
    "מכבי אלקטרה ת?א ומורן רוט הגיעו לסיכום לגבי השתתפותו של השחקן בשלוש העונות הקרובות בקבוצה. בין רוט ומכבי קיימות הבנות שונות, אך למען הסר ספק מובהר בזאת כי לדיון עם יוגב אוחיון או כל שחקן אחר לא תהיה השפעה על הצטרפותו של מורן רוט למכבי." http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dunno.Xxx

כנראה שהפועל חולון נחלשה באופן משמעותי, השחקנים שהחזיקו אותה עונה שעברה מתפזרים...

7. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

חבל לי שהוא הולך למכבי. שחקן שאני מאוד אוהב.

8. ראיין אדלי Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx
    מורן רוט הוא השחקן האהוב עליי, תענוג לראות אותו פעם אחר פעם מתאבד על כל כדור, את החיבור המטורף שלו עם הקהל ואת הדמעות שלו ברגעים המשמחים/עצובים של חולוניה. ללא ספק הוא אחד מנקודות האור הבודדות בליגה
    בכלל, הוא נחשב שם כסמל וכמודל לחיקוי, עצוב מאוד לראות ששוב הכסף הגדול הורס את האהבה הגדולה.
    בכל מקרה אני מאוד מקווה שהוא יצליח במכבי, למרות שאיך שאני רואה את זה הוא ייבלע שם בתוך הסגל ויהפוך להיות עוד שחקן ספסל בינוני. הלוואי ואני טועה.
    וכן, זה סופי.

נערך לאחרונה ב: ‏14/7/12
  9. Ice Cream חסה

מאיזה עובדות התעלמתי?

ציינתי את העניין של 3 הילדים בהודעה הראשונה ואני מבין אותו במצב העלוב של הכדורסל (שכבר שפכתי לא מזמן מי לדעתי אשם בו). אבל ללבוש את המדים של מכבי או לשחק במפעל של ג'ורדיליג בתור אינטרס- זה מעצבן ושחקן שעושה כזה צעד למכבי שווה קללות ועלבונות 20 דקות כל משחק לו ולכל בני משפחתו!

זה שהוא יתייבש על הספסל כן, אבל לא כעסתי עליו כי הוא לא היה משהו מיוחד בירושלים, כמו נגיד פניני, חג'י, מוריס או צ'ורה.

ברור שיש סיכוי ששחקן יתקדם במכבי, אבל ניסיון העבר בהרבה מקרים מראה שיש גם הסתברות גבוהה ששחקן מהליגה שעבר למכבי יהפוך לנער מגבות- חג'י, סימונס, אלטון בראון, גרין, מגי, לימונד, כדיר, להמשיך?

הבאנו את קטש ודאוול, ואת רנדל הבאנו שנייה לפני מכבי- כך שעל זה מגיע לנו פרס, אם כבר.
    ושוב, אין לנו פי 50 אליפויות מלגליל, אנחנו באותו דרג איתם. ואנחנו בכלל לא מנסים להתחרות איתם. יש לנו (לי לפחות) מטרה אחת- להדיח את מכבי.

רק קבוצה דוחה עושקת ודוחה כמו מכבי שגונבת גם ככה את כל השחקנים הטובים בנוער, יש לה כבר 50 אליפויות ב-58 שנות כדורסל ישראלי, שדורסת את כל הליגה בהליכה מאז ומתמיד- יכולה לקחת את השחקן הכי משמעותי של קבוצה שמנסה להיות היריבה שלה בשביל שיהיה הרכז השלישי בהיררכיה לפי התכנית. חס וחלילה ללכת על יונתן שטרקמן/ אוריאל לב...

יותר משאוהדי מכבי השחצנים שלא אכפת להם מכלום מעצבנים אותי אני לא יכול עם אוהדי הכדורסל הישראלי (אם יש כאלה בכלל http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx). מתעסקים במאבקים פנימיים על מי תהייה קבוצה מספר 2. יא לוזרים מפגרים סתכלו איך נראה הכדורסל הישראלי!!! בגלל המלחמות האלה שלכם 86% מהאליפויות הלכו לקבוצה אחת ואף מועדון לא מצליח להעמיד קבוצה ראויה.

10. LIVERPOOL87 Member

צריך לפתוח לכם תת פורום מיוחד להוציא הכל, מקום שתוכלו לבכות ולקלל.
    בחיי הפורום הזה הפך להיות חסר היגיון לחלוטין וחסה הצלחת לקחת את ההובלה מריקי וזאת כבר מחמאה מפוקפקת ביותר.
    באמת נהיה פה עצוב כבר, הזמן הארוך כל כך עושה רע לכל אוהדי הכדורסל, אני פשוט לא מבין למה כדורגל משחקים מאוגוסט עד מאי והכדורסל רק מתחיל לזוז בסוף אוקטובר תחילת נובמבר.

11. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

הבעיה עם חסה, שהוא פשוט לא מבין שהוא הופך להיות לא רלוונטי ברגע שהוא אומר לקבוצת ספורט מקצוענית והישגית "מה אתם צריכים להמשיך ולזלול תארים, יש לכם מספיק". תבין, שאחרי משפט כזה, קשה לכל אחד שנכנס לפורום בכלל להתייחס אליך ברצינות וחבל, כי זה דווקא נחמד שיש דיון של אוהדים מכמה קבוצות אבל כמו שאמרתי, ברגע שאתה נכנס לפורום ספורט תחרותי ומוציא כזה משפט מהפה - מה אני אגיד לך, אין לי מה להתייחס אליך ברצינות. אני אתדיין עם אנשים שהמטרה שלהם היא לא לנגח את מכבי על עיוור גם עם הקבוצה שלהם עושה בדיוק אותו דבר, אלא אנשים שמציגים טיעונים הגיוניים (כמו אוהדי הפועל והאולם בנוקיה) לבין אחד כמוך שחוזר על משפט שחוק כמו תקליט שבור משנות ה-70, למרות שיש כ"כ הרבה קבוצות הישגיות (בעולם בכל ענפי הספורט) שצריכות "להפסיק ולשאוף לתארים" (בחיי איזה משפט מטומטם) כהגדרתך, רק כשמדובר בהם אז אני מניח שזה בסדר.

תעשה חיים חסה, אני מרגע זה מפסיק להתייחס להודעות שלך וכמו שאמרתי, אולי בסופו של דבר תצליח לשכנע את עצמך גם ששימעון מזרחי אחראי למלחמת העולם השניה ולמשבר הטילים עם קובה.

12. LIVERPOOL87 Member

הבעיה שזה מה שנמשיך לשמוע עד שהליגה הזאת כבר תתחיל לצערי, הרי האבסורד הוא שאוהדי שאר הקבוצות רוצים 2-3 זרים בכדורסל, אז מה בדיוק אתם מצפים ממכבי שתעשה? שתעלה את כל הנוער שלה?
    או שתפסיקו לבכות על מכסת הזרים או שתפסיקו לבכות על הרכש הישראלי של מכבי, זה מטמטם ולא הגיוני לבכות על שניהם בו זמנית.

13. Ice Cream חסה

אתה קובע אקסיומה, לא מנסה להסביר אותה, ועל סמך זה (ועל סמך הפז"ם הגדול יותר ב-15 בערך שיש לך בחיים, זה באמת בעוכריי ואין לי מה לעשות עם זה) קובע שאני הזוי. נפלא.
    מי אמר שערך עליון בספורט זה לקחת תארים? מה עם התחרות? ההגינות והספורטיביות? האתגר? למה כשאני משחק פרו אני וכל אחד שעבר גיל 8 באופיו- יעדיף לשחק עם הרקולס על הרמה הכי קשה ולא עם ברצלונה על ההכי קלה ולנצח כל משחק 30-0 ולזכות בכל התארים? כי זה לא מעניין. למה יעקב שחר במקום לעשות את מה שהדון שימון עשה בחר אחרי 6 אליפויות ב-7 עונות וליגת אלופות להתחיל שפיות כלכלית ולטפח אקדמיה, ולא להתחרות עם גידמאק על עוד תואר? כי היה לו אתגר להתחיל משהו חדש בכדורגל והיה חשוב לו לעזור לקהילה (=נוער). למה ראיתי במו עיני את גוטמן אומר בהפועל לשחקנים שלו מול קביליו יפו שאחרי 4-0 במחצית הראשונה לא צריך להשפיל אותם? כי זה לא הוגן שיפו החביבים יחטפו טראומה מקצועית בגלל שרצה הגורל והם הוגרלו מול קבוצה שבאופן טבעי חזקה מהם. למה גווארדיולה בחר לעזוב את ברצלונה? כי בין היתר, לא היה לו צורך בעוד הישגים איתם, והוא העדיף לצבור כוחות לקראת אתגרים חדשים.

ואתה חייב להבין שמכבי תל אביב בכדורסל היא תקדים מבחינת ההישגים באחוזים. בשום ענף נורמלי בשום ליגה נורמלית בשום מדינה נורמלית אין לזה אח ורע בעולם שקבוצה ביותר מ-50 שנה לקחה יותר מ-85% מהאליפויות ויותר מ-80% מהגביעים. למה צריך ליגה שבה האליפות מוכרעת מלפני תחילת העונה 19 פעמים ב-20 שנה?

למרות שאני בעד צביון מקומי, אני לא רוצה הגבלה מלאכותית על כמות הזרים. הגבלו מלאכותיות זה מה שגורם לכך שאלישי כדיר יכול בגיל 23 להיות סביר ב-2 אספקטים והוא לא צריך יותר לשפר כלום ולא ממש חייב להתאמץ כי יש לו מקום בהרכב בארץ ושכר מכובד. מה שאני רוצה זה לעשות מהפכה אמיתית בכדורסל כדי לפוצץ את הבלון שניפחו סביבו, ולייצר כדורסל ישראלי מהשכונות או מבתי ספר לכדורסל, שייבנה לאט לאט צעד אחר צעד במשך עשרות שנים. אם לישראלים תהייה נטייה טבעית לאהבה וכישרון לכדורסל כמו לכדורגל- זה ילך מהר, אם קצת פחות כמו לכדוריד- זה יימשך יובל עד שהכדורסל הישראלי יהיה שווה משהו. בסיטואציה שנוצרה אני מעדיף לאכול 50 שנה חרא בשביל לקבל ממתק, מאשר לאכול עוד 50 שנה חרא בעטיפה של ממתק.

היה ויחליטו שרוצים לתת מקום לישראלים ועכשיו- אז או שימציאו דרכים יצירתיות להגביל את מכבי (נראה לי שבכדורגל מהיבשת המטונפת של עידן המציאו אחלה שיטה כדי לשמור על הקבוצות הגדולות בליגה הבכירה, למשל), או שמכבי בלי חוק יחליטו לעלות רק עם שחקנים גנובים בגיל נוער בלי שחקנים בוגרים גנובים. למען האתיקה (דם, צפרדע), ההגינות (כינים, ערוב), האתגר (דבר, שחין), התחרותיות (ברד, ארבה) והעניין (חושך, בכורות).

נ.ב. לדרום אמריקאים רגישים במיוחד: היבשת המטונפת הייתה בציניות.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏14/7/12
  14. ראיין אדלי Member

אני מאוד מבין את התסכול שלך, בתור אחד שבאופן טבעי רוצה לרעת מכבי ואוהד את האנדרדוג, אבל מה אנחנו מצפים שיקרה? שמכבי יוותרו על האליפות? שיתנו משחקים? שייעלו עם שחקני נוער?
    איך מכבי יכולים ליצור תחרותיות? איך הם אשמים שהם משחקים בליגה פח-אשפה?

נערך לאחרונה ב: ‏15/7/12
  15. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

מכבי לא צריכים ליצור תחרות. מכבי מתנהל כמו כל מועדון מקצועני שמכבד את עצמו. הבעיה כאן זה עם שאר הליגה. לא רואה את שאר הקבוצות בליגה הספרדית, היוונית או הרוסית בוכות על זה שהקבוצות המובילות שלהן עם פי 10 תקציב. לא רואה אותן בוכות לשנות שיטות מפגרות שאולי יגרמו לשינוי האלופה גם אם לא ממש מגיע לה והיא לא היתה הכי טובה. הכדור בידיים של הקבוצות. לא צריכים לזכות באליפות עכשיו. אפשר להשקיע, למצוא אנשים (כמו עם מנבר, אגייאר, RK וארקדי) שישקיעו בקבוצות אחרות ישימו קצת כסף, יתנו לאנשי מקצוע להריץ את הקבוצה ואולי בעוד שנתיים-שלוש יהיו גם אלטרנטיבה או שניים. ולא עם משפט כמו "למכבי יש יותר מדי תארים, שיוותרו קצת וישאפו למשהו אחר"....נו, מה אפשר להגיד אחרי משפט כזה אם זה לא נובע משנאה נטו ולא באמת מרצון לראות את הכדורסל קם לחיים ומנסה לשדרג את עצמו ולא להיות תקוע בחרא, אבל עם אלופה מתחלפת. זה רמה שמתאימה לכדורגל, לא לסל שהביא כ"כ הרבה גאווה לישראל ברמת הקבוצות והנבחרות.