דבר שמרגיז אותי מאוד והייתי שמח לשמוע את הדעה של אוהדי מכבי ת"א. אליהו מקבל 700K דולר לעונה, פניני 350K, אוחיון 275K, בורשטיין 350K, בעבר לימונד וחג'ג' הרווחיו סכומים דומים ושלא נדבר על גרין שקיבל 600K, איך לעזאזל מכבי ת"א מגיעה לשכר כזה עם שחקנים כאלה ולמה היא לא עושה משהו? השכר של אליהו, פניני ובורשטיין זה פשוט ביזיון...
אתה טוען שזה שכר גבוה לעומת התרומה שלהם? לגבי גרין אני מסכים, לגבי השאר לא. אני חושב שאליהו שווה את המשכורת שלו ועובדה שקאחה שילמה לו יותר והאמת שהוא שחקן טוב מאוד בטח בשביל ישראלי. בורשטיין היה במשך 7 שנים אחד השחקנים החשובים והישראלי הבכיר במכסי, מה לא בסדר בשכר שלו? גם פניני תורם בהתאם לשכר ויוגב היה מקבל שידרוג משמעותי יותר בשנה הבאה אם היה מתמיד אבל הוא חמור. שוב, לא הבנתי מה לא בסדר....
להגביל את מכבי בשכר זה המינימום שאפשר לעשות (אין מאיפה להביא לכדורסל מיליוני דולרים כדי להתחרות על אמת במכבי לאורך זמן- אף איש עסקים לא יכול לשפוך 10 מיליון דולר כל עונה למשך 10 שנים, ופחות לא באמת יביא תוצאות). הגבלת תקציב תמנע ממכבי בעיקר לחטוף שחקנים שקבוצות אחרות מטפחות, ופתאום תכריח אותה להשתמש יותר בצ'ובריץ', ואן אוורקרק, קזרנובסקי, זליקמן ושאר הנפילים שהיא מצליחה לגנוב עוד בגילאי נוער- במקום למנוע מגליל להמשיך להתפתח עם אלישי כדיר בסגל. ובכלל הגבלת תקציבים לא תעזור- כי כדורסל זה לא רק הכסף שמשחק על הפרקט, אלא גם אוהדים, תשתיות, תקשורת, תדמית והיסטוריה שיש למכבי פי 5 משאר הקבוצות ביחד, ואי אפשר לתקן את זה ביום, וגם לא ב-50 שנה כל עוד מכבי בליגה... אם רוצים פה כדורסל מחדש אז מכבי חייבת להיות מחוץ לליגה לכמה שנים טובות. השם שלה יישאר בפנתיאון עוד עשרות שנים, מכבי תוכל להמשיך לשחק בליגות איזוריות ואצל ג'ורדי- ולכולם יהיה טוב. אז קופל לא יטוס במחלקת עסקים ולא יעשה קוקטיילים מליגת הפח שפה, וכנראה שנראה ברחובות אוהדים צהובים חותכים את הורידים כי אחרי שידיים אדומות/ סגולות/ ירוקות יניחו את ידיהן על הצלחת, אבל אני מוכן לקבל את זה. אם אתה טוען שמכבי איבדה את ריגושיה בליגה (למרות שאוהדים שמניפים שלט "עוד צלחת הלכה" או שרים "זבל ליגה יש לקופל" נראה לי מאוד מתרגשים מזה שלאחרים אין...)- אז למה אתה מתעקש להמשיך לקחת עוד צלחות סרוויס ועוד גביעים? למה כל כך חשוב לכם לבנות קבוצה לליגה שעל הדרך גם גוזלת את השחקנים שאין (אין בתרבות הכדורסל הישראלי מספיק תשתיות של כישרון ואהבת המשחק, פשוט אין, מפנים?) מקבוצות אחרות? לכדורגל דווקא יש תשתיות, גם אם לא מי יודע מה הרבה כישרון ותרבות חולה קצת- יש יותר אוהדים, יש יותר ילדים במחלקות הנוער, יותר ילדים בחוגים ויותר אנשים משחקים ברחוב כדורגל. תוסיף גם את זה שהכדורגל נמצא בראש החדשות של אתרי ספורט לרוב, אפשר גם להשוות רייטינג כדורגל לעומת כדורסל של כל מה שהוא לא מכבי, הכדורסל הוא יותר ברמה של הכדורעף והכדוריד- זבל, אבל בגלל (קופל יאמר בזכות) מכבי מצליחים לעטוף את זה בעטיפה של ממתק. אתה נהנה לאכול זבל? כי אני בשנה שעברה הפסקתי. קופל הוא לא פושע, אלא נהנתן צבוע שבאמת נהנה מזה שמכבי יצרה אימפריה כדי לעשות פה ליגת כדורסל פיקטיבית (עם רייטינג פיקטיבי, תחרות פיקטיבית, טקסים פיקטיביים וכו'). אבל אני מסכים איתך לגביו. ההבדל בין לקחת שחקנים מירושלים, הפועל, חולון וגליל לבין שחקנים מאולימפאיקוס ושרלרואה- זה שבמשך 58 שנים מכבי מנעה מהישראליות להשיג משהו ורצחה את התחרות, ועכשיו היא עוד יורשת את השחקנים שהן מטפחות. אולימפיאקוס ושרלרואה לא סובלת מנחת ידה של מכבי- יש להן מספיק רזומה, תקציבים ותשתיות כדי שאם מכבי תקח מהם את השחקן המרכזי (פאפאלוקאס נחשב לכזה באולימפיאקוס?) הן יוכלו להשתקם. ברגע שאתה עושה את זה על קבוצה עם 0% מהאליפויות שלך, 10% מהגביעים, 10% מהתקציב ו-10% מהאוהדים- זו גזילת כבשת הרש. צריך דוגמאות לשחקנים שמכבי ייבשה? בבקשה: חג'י, גרין, סימונס, מגי, לימונד, ג'יימס, כדיר, אלטון בראון ובטוח פספסתי עוד מישהו בדרך. לאלה תוסיף שחקנים שמכבי כן הפיקה מהם תועלת אבל עדיין גזלה מקבוצות אחרות שקרעו את התחת כדי להביא אותם- פניני, אליהו, מרסר, צ'ורה, מוריס ושחקנים ממכבי שהיא פחדה לשלוח בהשאלה לקבוצות הכביכול גדולות כמו הפועל וירושלים בזמנו כדי שלא יאיימו בטעות על התואר- ספר, מקל והקדוש. מכבי יכלה לנסות לתת במקומן את הדקות הללו לשמחון, לב, סקוורר, בן שימול, קזרנובסקי ועוד כדי להשלים את הסגל שלה עבור הליגה, לפחות למען האתגר.... למרות ששום דבר חוץ מלהניח לנו לנפשנו לבנות את הכדורסל מחדש, לא באמת היה נחשב ועדיין מכבי הייתה ביתרון על כל הליגה אפילו אם היא היו קושרים לשחקנים שלה את הידיים ומוציאים כל אחד ב-3 עבירות.
עייפת אותי חסה. חבל על הזמן שלך ושלנו על הדיון העקר הזה. אני חושב שאפשר להתקדם הלאה. תן איזו מילה לאנטוני שפרש.
מכבי נתניה מחתימה את ריינר מורגן, ששיחק כבר במכבי ראשון לציון ואליצור אשקלון. בעקבות הפציעה הקשה שהשחקן עבר בעונה החולפת, חתימת החוזה תיעשה רק לאחר שהשחקן יעבור ת כל הבדיקות הרפואיות שיאשרו שהוא כשיר לשחק. יהיה מסקרן לראות איך הוא יחזור מהפציעה. היכולת קיימת והוא יכול לעזור מאוד לצהובים אם יהיה בריא.
http://www.sport5.co.il/HTML/articles/Arti...405.123383.html אפילו הטמבל הסוליסט הזה לא שם עליכם, צריך לקרוא לכם מכבי אלקטרה ליובליאנה.
לא הבנתי מה ההודעות האלו שלך תורמות לדיון, ריקי. זו כאילו אמורה להיות עקיצה? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx כי אם כן, תסתכל בהמשך הכותרת - האימפריה הצהובה הולכת להיות ראש בית ביורוליג, אחת מ-4 הקבוצות החזקות ביותר. אימפריה כבר אמרנו? :aaa021:
אני לא יודע על מה אתה מדבר, כולה פרסמתי ידיעה שעוד שחקן ברח לכם. חבל שזה מה שאתה מתגאה בו, רק אל תתפלא שתגמרו כמו וארזה וספליט.
נחכה ונראה, כרגע זה בהחלט לא נראה כל כך טוב, אבל אולי זה מה שיגרום להם להכניס את היד לכיס ולהביא רכז טוב (מכבי כבר הביאה את ארויו ב-2.5 מיליון ככה שזה יכול לקרות שוב). חבל שלא לומדים מטעויות שם, יכלו באמצע העונה לסגור איתו על 1.1 כמו שהוא רצה ולסגור את העמדה הזאת. כי היום גם ב-1.1 מיליון אי אפשר לקבל שחקן ברמה שלו.
מוזר איך כל עונה אתם אומרים שמכבי תגמור ככה ומכבי תגמור ככה ואיכשהו האימפריה תמיד מגיעה לפיינל פור או מרחק יריקה משם....תזכיר לי מי אלו כל המילאנזיות שהשחקנים שלנו "בורחים" לשם? מי שרוצה להשאר במכבי שישאר ומי שלא רוצה WELCOME. תמיד נהיה אימפריה ותמיד נדאג להרים קבוצה שתאבק על הפיינל פור.
נו ו? מכבי כרגע שואפת לפיינל פור ולא לגביע, בפיינל פור הכל יכול להיות ומכבי מראה עליונות על קבוצות עשירות כמו ריאל מדריד. שוב אם מכבי תביא רכז גדול אפשר להגיד שזה השתלם, לנגפורד שחקן אדיר אבל תופס חלק גדול משכר השחקנים. עכשיו אולי אפשר לשלב את לנדסברג+היקמן+הלפרין\יבזורי\פרקינס ועוד נשאר כסף תאורטית לשלם ביי אוט לסיינה (שהספונסר שלה פושט את הרגל מה שישפיע על המצב הכלכלי שלה בטווח הרחוק וכנראה שהמיידי גם כן) ולהביא את מקאלב. את הכסף כרגע מכבי השיגה, השאלה אם יש שם ביצים לשלם את הסכום המטורף הזה על שחקן אחד.
אתה חייב להפסיק להכניס בכל תגובה שלך את ריאל, זה לא שאני איזה אוהד גדול שלהם או משהו, זו סתם הקבוצה המועדפת עליי ביורוליג. ולמה אתה חושב ששחקן כמו מקאלב יבוא לשחק מחמישי לחמישי בקבוצה שהוא לא יכול להשיג בה תארים ולא תתן לו שכר גבוה יותר מקבוצות אחרות?
מה שאני מנסה לומר שהמטרה היא קודם כל פיינל פור, שם הכל יכול להיות וקבוצות עשירות כמו ריאל עושות במכנסיים, בדיוק מה שקרה לצסקא ולברצלונה מול אולימפיאקוס השנה. פיינל פור היא לא מילה גסה לכן אני אופטימי. בקשר למקאלב, צא מהסרט שלך ששחקנים מעניין תארים כי זה לא, מה שמעניין הוא הצ'ק החודשי ואפשר לראות את זה בכל המהלכים של אוחיון( מי זאת קובאן? ) או הנדריקס(כמה תארים לוקחת מילאנו? ) לפעמים זה מלווה בתארים (איידסון) אבל קודם כל הצ'ק הוא מה שקובע. יש את הכסף למכבי, לרוב היא לא מכניסה את היד לכיס אבל אי אפשר לדעת,אני מאמין שבגלל הבריחה של לאנגפורד ישנו טקטיקה ויביאו קלעי זול במקומו ורכז יקר. או לחלופין ישתמשו באופציית מצ'באן שמכבי עדיין לא יצאה בשום הודעה רשמית על שחרורו.