עבודה נהדרת של אשקלון שניצלה את השיטה המטופשת ונחה כל השלב האחרון, הרדימה את כולם וגנבה כבר את המשחק הראשון בראשון. באופן אישי אני יותר משמח על כך, אוהדים דוחים שעדיף ולא יתקרבו לנוקיה. ירושלים מנצחת ברבע רביעי מרשים את חולון וסביר להניח שירושלים היא זאת שתפגוש את מכבי בחצי.
קטש מתכוון לתבוע את ירושלים שיהיה לעודד בהצלחה, כמה שיותר לדפוק את קליין הרי זה מבורך (ואפילו לא מדובר פה בלדפוק, חייבים לו כסף החארות). אלטרנטיבה עלק....
http://sports.walla.co.il/?w=/7/2529311 חבל שהאידיוט לא לומד. הוא שהוא עושה את עצמו מטומטם רק כדי להגן על האינטרסים של המנהלת להמשיך עם הפיינל פור או שהוא באמת מטומטם ולא מבין מה לא בסדר. חבל על הזמן, מכבי צריכה לעזוב את הליגה, עם כל הצער שבדבר ונראה איך שני הצדדים יסתדרו. יכול להיות שיהיה לכולם טוב ואז מצאנו פיתרון מושלם, אבל לא ייתכן שמכבי תשחק עם חצאי הרכב ברוב שלבי העונה בגלל שאנשים כאן מנסים בכוח לרשום את שמם בספרי האליפות. ויואיל בטובו המטומטם לומר לי איזה אולם מתאים לו לארח את הפיינל פור? מעבר לכך שהאולם הגדול ביותר אחרי נוקיה מכיל 3,000 מקומות בלחץ, אני מבין שלליגה הסדירה אין בכלל משמעות כי בשביל מה לסיים ראשון אם בלאו הכי הפיינל פור יתקיים בחיפה? איזה איש הזוי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx
מה אתה רוצה? אתה חושב שקבוצה ישראלית יכולה להתמודד עם מכבי כשהיא משחקת עם כל הזרים האיכותיים שלה? אפשר להגריל כל שנה אולם אחר, כמו שעושים בגביע בספרד.
שים לב למשפט היפה שכתבת, כמו שעושים בגביע בספרד. בגביע המדינה בארץ, מצידי שכל שנה יעשו רוטציה, אין בעיה עם זה. אבל מעבר לעובדה שאנחנו וצרפת היחידות שמכריעות אליפות ליגה מקומית בפיינל פור, אתה לא יכול גם לשחק 30 משחקי ליגה חסרי משמעות וגם לעשות רוטציה באולמות (ושוב, אני מתעלם כרגע מהעובדה שבאמת אתה לא יכול לארח אירוע כזה מלבד יד אליהו כי כרגע אין אולם ראוי מבחינת מספר המקומות) מבלי לתת יתרון לקבוצה שסיימה ראשונה. זה לא שמכבי אמרו שהפיינל פור חייב להערך ביד אליהו גם אם גליל יסיימו ראשונים. אם גליל יסיימו ראשונים, לך תעשה פיינל פור בגן נר. הקבוצה שמסיימת ראשונה לכל הפחות חייבת להנות מיתרון מסויים. לגבי נושא הזרים, גם פה אני יכול להבין את בעלי הקבוצות על כך שלמכבי יש תקציב גבוה בהרבה אבל אין מה לעשות. אי אפשר מצד אחד גם לדרוש ממכבי, שממש לא אשמה בזה, לשחק עם חצי הרכב, כמו שלא היית מצפה שריאל מדריד או בארסה ישחקו עם חצאי זרים בליגה המקומית וזאת למרות שגם שם הליגה (בכדורגל) היא בדיחה, אם 30 נקודות מפרידות בין מקום ראשון לשני.....לכן אמרתי, עם כל הצער, הפיתרון של שני הצדדים זה פשוט להפרד לפחות לשנה אחת, כדי לראות לאן זה מתפתח.
אני אישית נגד פיינל פור, לדעתי בשביל לעשות תחרות בליגה שלנו צריך לעשות דברים אחרים. הקבוצה שמסיימת מקום ראשון פוגשת את הקבוצה שסיימה שהגיעה לפיינל פור דרך המסלול של המקום הרביעי, כלומר, מקום ראשון נגד מקום רביעי, ככה זה בכל מקום, אני לא מבין למה צריך לשנות את זה ולתת לקבוצה שמסיימת מקום ראשון עוד יתרון בשביל שתיקח אליפות. דווקא אפשר, זו ליגה ויש לה כללים, מכבי צריכה להתאים את עצמה למקסימום של כל שאר הקבוצות, תאר לך שהלייקרס יקנו את כל השחקנים הכי איכותיים בנ.ב.א ותגרום לקבוצות כמו דאלאס לחלום על אליפות. כבר כתבתי את זה הרבה פעמים, מכיוון שהזרים של מכבי לא באים בשביל לקחת את הליגה הישראלית אז למה שהליגה לא תצומצם לשני זרים, מכבי תוכל לשתף את כל הזרים שלה באדריאטית וביורוליג, אצלנו היא כנארה תשתף את שני הזרים הכי פחות בכירים וככה יהיה שוויון כוחות יחסי בין מכבי לבין שאר הקבוצות.
מה זה משנה בשביל מה הזרים מגיעים למכבי? מכבי כקבוצה ישראלית חושבת קודם כל על הליגה לפני היורוליג. לפני כל הישג ביורוליג צריך להניף את הצלחת הישראלית. לכן גם אם יהיו רק שני זרים מכבי תפרק כל קבוצה ורואים את זה כל שבוע, אחוז הדקות של הישראלים במכבי גבוה בהרבה מקבוצות ליגת העל ובטח אחוז הנקודות של הישראלים במשחק נתון. מה גם שתגלה שבעתיד הקרוב שלירושלים יהיה אולם ראוי וגם לחולון\חיפה ובמידה והן ימנפו את המנויים לתקציב גבוה יותר, הורדת הזרים תפגע בכל קבוצות הצמרת הישראליות במפעלים האירופאיים. באן בי איי הדבר שונה, הליגה היא התחרות היחידה הקיימת. כאן יש מפעלים אירופאיים שצריך לקחת בחשבון.
הדקות לישראלים במכבי יותר גבוהות משל ישראלים בקבוצות אחרות בגלל הגרבייג' טיים שמכבי מגיעה אליו כמעט כל משחק. ואיך אנחנו רואים את זה בכל שבוע? קבוצות רושמות ארבעה זרים. כמו שאמרת, הליגה נמצאת מעל מפעלים אירופאים אז למה שאר הקבוצות צריכות לחשוב על הצלחות של הזרים שלהם באירופה יותר מהצלחות שלהם בישראל. הדבר היחיד שצריך להלקח בחשבון בנוגע למפעלים האירופאים הוא מועדי ושעות המשחקים.
הליגה צריכה להיות לישראלים, פלוס כמה זרים שיעלו את הרמה. מכבי בונה את עצמה לפי החוקים של כל מפעל שהיא תשתתף בו. דווקא כמה שישחקו פחות זרים מכבי רק תרוויח כי יש לה את הישראלים הטובים ביותר. את הפיינל פור חייבים לבטל. פלייאוף כמו בכל מדינוה נורמלית, אם קבוצה תרצה לקחת אליפות, היא תצטרך להרוויח אותה ביושר ולא כמו גליל וחולון. מנגד, אין טעם שקבוצה שזוכה באליפות בליגה לא תקבל מקום ביורוליג, לאו דווקא על חשבון מכבי. זה חייב להיות תנאי.
תראה לי זרים שיסכימו לבוא ולשחק חצי עונה, כמו הבלאגן שקרה השנה שבליגה חצי מהם לא יכלו לשחק. חוץ מזה, אין לך מספיק ישראלים נורמליים שיצרו לך כאן ליגה עם רמה סבירה +. ולמה אנחנו חייבים להיות שונים לעזאזל? הליגה הספרדית, הרוסית והיוונית בנויות על טהרת המקומיים? קח בחשבון שגם אם אתה מגביל קבוצות ל-2 זרים, קבוצות בינוניות ומטה לא יכולות להחזיק 3 ישראלים טובים בחמישייה כי פשוט אין לנו וידוע שהזרים הם אלו שמחזיקים את הליגה הזו. אז מה שאתה אומר בעצם זה שאתה מעדיף ליגת פח אבל צמודה, מה שבערך יש לנו בכדורגל. לגבי סעיף היורוליג, זה לא יקרה ואולי אנשים אחת ולתמיד יבינו שלמכבי אין קשר לזה. על חשבון, ברור שזה לא יקרה גם אם מכבי תרד ליגה וזו מהסיבה הפשוטה שהיורוליג בוחר למי לתת שיריון. הוא יודע שמכבי זה מוצר שמכניס לו הרבה כסף הוא יבחר את מכבי גם אם היא תשחק בליגה ארצית. דבר שני, מכבי מעולם לא מנעה מעוד נציגה לקבל הזדמנות לשחק ביורוליג, אבל זה הקבוצות שלנו שמתבזות שנה אחרי שנה במפעליים האירופאים (וזה עוד עם 4 זרים, תאר לך שנקצץ להם גם את זה? אבל העיקר שהליגה תהיה צמודה).
זה לא קשור לכמה שהליגה צמודה, דווקא להוריד זרים יוריד את רמת התחרותיות, אבל אנחנו מדינה קטנה בקצה של אירופה, אנחנו לא אמורים להשוות את עצמנו לליגות האירופאיות המובילות. גם בליגת העל בכדורגל יש הגבלה על זרים ובפרמייר ליג לא. כל הזרים שמגיעים לארץ אם הם טובים אז זאת תחנת מעבר, ואם הם גרועים אז אין בהם תועלת. האוהדים לא מתחברים לזרים. מכבי באדריאטית, יש לה תחליף לדקות המשחק לזרים שלא יכולים לשחק בארץ. לכמה שנים זה יפריע, ואז לאט לאט כל מני שחקנים ישראלים יקבלו דקות ויראו שהם שווים משהו. מן הסתם שמכבי לא מנעה, אבל אין טעם לאליפות אם היא לא מביאה לקבוצה שזכתה בה שום קידום. גם חולון וגם גליל התפרקו מנכסיהן אחרי שזכו כי אין להן איך למנף את הזכייה לקידום.
אבל אף אחד לא רוצה לשחק ב-3 מסגרות, מכבי לא רוצה לשחק גם באדריאטית וגם בליגה. מה שהקבוצה עברה השנה היה עינוי לקבוצה. לכן מכבי צריכה לשחק בליגה כמו גם ירושלים, לשתי הקבוצות יש למעלה משלושה זרים ובשתי הקבוצות זה יפגע קשות. ומזאת אומרת שאנחנו מדינה קטנה בקצה אירופה? זה בדיוק העניין, אתם מנסים להפוך את הליגה הזאת לליגה של ליכטנשטיין ששכוחים שיש כאן אמפריה אירופאית. יש כאן פוטנציאל גדול בבניית האולמות החדשים, במקום לחשוב קדימה אתה חושב איך חוזרים לשנות ה-90. מה זה יעזור אם יבטיחו לגליל השתתפות ביורוליג? אין לה אולם ראוי, אין לה תקציב ראוי ובכלל זאת לא קבוצת כדורסל אלא שאריות של גליל עליון. היא לא תמנף את זה לשום מקום גם ככה. מכבי רעננה השתתפה בסופרליג ועונה אחרי לא היה לה שקל על התחת. מכבי לא אשמה במצב שלחולון אין בעלים ולגליל יש אולם פיס.
ועדיין יש הרבה יותר שחקנים ספרדים, רוסים ויוונים בליגות הבכירות משחקנים ישראלים בליגה הבכירה. אין פה שום קדימה, אם אתה חושב שהצלחה שקרית כזו או אחרת של קבוצה ישראלית באירופה זו התקדמות אז אני באמת מצטער בשבילך. אני מעדיף ליגה ישראלית אמיתית מהצלחות באירופה.
ריקי, אל תשווה לי את כמות המקומיים בליגה הזו מבחינת כמות, כי גם האיכות שלהם עולה פי כמה מונים על מקביליהם הישראלים. יש לא מעט ספרדים, רוסים ויוונים שהייתי לוקח בלי למצמץ למכבי, בניגוד לישראלים שיש לך כאן שאולי בלחץ הייתי מוצא 2-3 שבאמת מתאימים. כל השאר הם בינוניים במקרה הטוב וגרועים ברע, אין לך מספיק כדי ליצור כאן ליגה נורמלית. וחוץ מזה, מה זה הצלחה שקרית באירופה? כל קבוצה שמשחקת באירופה שואפת להגיע כמה שיותר גבוה. אז מאיפה תקבל כסף ותבנה את עצמך? אם תנצח את אשקלון בחוץ? עצם זה שאתה מעדיף ליגת פח תחרותית על פני ניסיון באמת להרים את הליגה והרמה שלה, רק מראה את החשיבה של הישראלי הממוצע שאוהב לטבוע בבינוניות, העיקר למנוע הצלחה של מישהו אחר. אבל זו דעתך ואני מכבד אותה.