למה אתה מוריד את הזכייה בסופרליג? כמובן שאין לך מושג, אבל מכבי ניצחה בגמר את אלופת אירופה הקודמת פאו בהרכב אפילו טוב יותר. הסופר ליג היה המפעל הבכיר ולא היורוליג, מה זה משנה איך קראו לו? וחוץ מזה ששתי האליפויות ב-77 ו-81 תמיד יהיו שלנו, רק זה לא משהו שלי אישית יש מה להגיד עליו כי לא זכיתי לראות אותן, אל תוריד מהקבוצה את ההישג הגדול.
כי זה ספורליג וזה יורוליג, אלו מפעלים שונים. עובדה שכל הקבוצות הטובות הלכו ליורוליג ווירטוס הזיעה עד שזכתה בינתיים שאתם דילגתם על איקריס, נובו מסטו והפולנים האלו עד לפיינל פור. סבבה, אז גם האליפויות של ריאל שלהם ויש להם יותר משלכם.
תעשה טובה אל תגיב אל דברים שאתה לא מבין בהם ילדון, כבר אמרו לך מקודם. בסופרליג השתתפו פאו,מכבי,אפס פלזן וצסקא, אלו ארבעת הקבוצות הדומיננטיות באותן שנים. ביורוליג חוץ מקינדר אף קבוצה לא הייתה ברמה ועובדה כי אף קבוצה שם לא הגיע לפיינל פור חוץ מקינדר בשנים הבאות עד שפאף הגיעה לתל אביב וקיבלה צינור ארוך ארוך בגמר. אני כאן מפסיק לדבר איתך על הסופרליג והיורוליג, כי אתה לא באמת יודע על מה אתה מדבר.
טוב, הדיון סטה פה לגמרי מהנושא וגם אני לא מוצא טעם עוד להתדיין עם מישהו שהתחיל לראות כדורסל אירופאי לפני שנתיים. בזה תם הדיון. ריקי, אם בכל זאת אתה מתעקש לערוך השוואות אידיוטיות של תארים, דיון היורוליג בבקשה.
אין ספק שהיורוליג הייתה ליגה יותר טובה באותה עונה. תשווה בין הסגלים של טאו ובולוניה, שהיו קבוצות מדהימות ובין פנא ומכבי שהיו קבוצות מצויינות ותראה שגם באלופות ליורוליג היה יתרון.
אני רואה הישגים ולא סגלים, זה שקינדר הייתה בעלת סגל מדהים אני יודע, מה היא עשתה איתו שנה אחרי? הפסידה לפאו. גם ריאל השנה עם סגל מצוין, עוד 10 שנים יבדקו את ההרכב ויגידו וואו איזה קבוצה הייתה שם. אבל לאן היא הגיעה בפועל? שוב קינדר היא קבוצה יוצאת דופן, חוץ ממנה אין שם שום קבוצה שיכלה לתת פייט למכבי. ואני יודע שטאו הייתה עם סגל מדהים על הנייר, לא מרשים אותי. 0 תארים אירופאיים.
נניח לרגע שזה נכון, אל תשכח נגד מי מכבי שיחקה בשלב הבתים. כל מני קבוצות כדורסל משוודיה ומקומות כאלה. אתה לא יכול להגיד שמכבי הייתה קבוצה טובה יותר מטאו באותה עונה כי היא זכתה בתואר אירופאי, אם הויכוח הוא על האם היורוליג הייתה טובה מהסופרוליג באותה עונה. יכול להיות שגם מכבי לא הייתה מנצחת את קינדר.
ויכול להיות שכן, אז תפסיקו לשחק עם התיאוריות בשקל שבד"כ אתם אוהבים לעשות נגד מכבי. היו שנ מפעלים שאם לוקחים בשיקלול את ה-4 האחרונות בסופרו וה-4 האחרונות ביורו, אין ספק שהסופרו היתה חזקה בהרבה.
קשה לקבוע את זה באמת, אבל מה שאני כן יכול להגיד לך ששנה אחרי התפוצצנו על ויטוריה באחד משלושת משחקי החוץ הכי גדולים ב-20 שנה האחרונות. אז ככה שבאמת קשה לקבוע.
מי זה אתם? אני לא אוהד הפועל. אני רק דיברתי על זה שהסופרוליג לא הייתה יותר חזקה מהיורוליג. כמובן שזה תואר שנחשב, חבל שלא היה איזה משחק אחרי האיחוד כדי לקבוע האם זה אליפות אירופה לקבוצות או סתם אליפות של מפעל.
לא דיברתי עליך כעל אוהד הפועל, אבל תמיד שיש נטייה להגיע להשוואות באותה שנה, נוהגים לבטל את הסופרוליג ולומר שלמזלה של מכבי היא לא שיחקה מול קינדר כי היא לא היה מנצחת, מבלי לקחת בחשבון שאולי היא דווקא כן. באמת חבל שלא עשו משחק בין מכבי לקינדר, משחק שיכול היה להיות מאוד שקול, למרות שלקינדר היתה קבוצה מצויינת.
http://sports.walla.co.il/?w=/196/2527278 לפי משאל וואלה ספורט, יוגב אוחיון נבחר לשחקן העונה. אם לומר את האמת, לא חושב שהוא היה נבחר אילולא התצוגה מול פאו, אבל המשאל של העיתונאים מעניין לי את קצה הציפורן בזרת. באופן אישי אני מאוד הופתעתי מהשתלבותו המהירה של יוגב, עליו דנו כאן ובדיון היורוליג לא מעט פעמים. בשנה שעברה רציתי שהוא יגיע על חשבון הלפרין, כדי למלא את החלל באדריטית ובליגה, אבל הוא הפתיע בענק ודווקא במאני טיים שרוב הקבוצה לא תפקדה, הוא לקח את העניינים לידיים והיה מהגורמים העיקריים לסדרה הצמודה והפנטסטית מול פאו, שהוסיפה לו מניות בכל אירופה (אם אוברדוביץ' אומר שהוא שובר את הראש איך לעצור את אוחיון, אתה יודע שאתה בדרך הנכונה). אני עדיין חושב שהוא צריך לעלות מהספסל ומכבי צריכה רכז זר ברמה גבוהה שיוביל אותה, אבל אין ספק שיוגב יכול להיות ה"טל בורשטיין" הבא, שבמשך קרוב לעשור היה הישראלי המוביל במכבי. בכל מקרה, אני מניח שזה (בצדק) סוגר לנו את המיני ויכוח שהיה לנו לאורך השנה לגבי הרכז הישראלי הטוב ביותר. רוט ונעימי הם שחקנים לא רעים אבל אין לי בכלל ספק שהם לא בלבל של יוגב.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4220331,00.html סתם העלתי את הכתבה לראות כמה מדהימים הישראלים בצביעות שלהם, שכן אם זו לא מכבי, אז מה אכפת לנו שישחקו ביום הזיכרון? אבל כשמכבי נלחמה להזזת שעה כדי לא לגלוש, אנשים כבר דרשו משמעון לפרוש מהפיינל פור ועוד שאר מיני שטויות. אישית אני חושב שזו העבודה שלהם וכמו שאני אעבוד מחר גם הם עובדים וגם מכבי עובדים, אבל פה הטרנד במדינה זה כמה שיותר לנגח את הצהובים ע"י תקשורת אדומה. אם רק היה לי כוח הייתי מעלה שלל כתבות וטורים שנכתבו בגנות מכבי רק לפני שנה, שאולי היה חשש שהם יגלשו ליום הזיכרון. פשוט בושה וחרפה. מה שכן, בעיקר זכורה לי כתבתו של האידיוט שרון דוידוביץ מ-YNET, אבל הפעם, הפלא ופלא שום ציוץ. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4053418,00.html - הכתבה שלו מלפני שנה.
לפי טענת מכבי, היא הקבוצה של המדינה וכמו המדינה ראוי שהיא לא תעשה כלום ביום הזכרון. יש לך הבעיות עם זה, תפנה לשמעון. בכלל, אני חושב שכל הקטע הזה של האי פעילות בימי זכרון הוא דבילי. ומה זה לנגח את הצהובים? אתם קבוצת הספורט הכי מסוקרת במדינה, יש לכם ערוץ משלכם ואתם עוד בוכים על תקשורת אדומה. מי בכלל נגדכם בתקשורת, מדור הספורט של ''הארץ''?