חבל שטרחת לבזבז עליהם תגובה... חוץ מזה, אין שום בעיה בזה שהם רוצים בכישלונה של מכבי, הכל טוב ויפה. ברגע שאנשים פה יתחילו להבין שכל הבעיות בכדורסל של של הקבוצות שלהם ולא של מכבי, אולי נוכל להתקדם לאנשהו. בינתיים שימשיכו לעודד את יריבותיה של מכבי, לשמחתנו אין להם יותר מדי ימים בשנה לשמוח. כשאוהדי ריאל ישמחו על כישלון של בארסה באירופה זה לגיטימי, אבל כשאוהדי אלמריה צוחקים על כישלונות של בארסה באירופה, זה כבר פאטתי. וככה בדיוק נראים אוהדי ראשון.
להבא יש ללמוד לכתוב נכון את שם המועדון http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/cool.Xxx http://farm2.static.flickr.com/1086/1276403857_b1aa26bd65.Xxx
תשמע זה פשוט גועל נפש מה שקורה במשחקים נגדם, אם בלאט עולה אל האוהדים כנראה שזה באמת היה בלתי נסבל. לאוהדי אוסישקין אין קבוצה אז הם מכניסים מפגרים ליציע של קבוצות אחרות, לאן הגענו..
חוץ מהקטע על ההישגים באירופה, שהיורוליג והיורוקאפ לא יכולים להקביל לליגת האלופות ולאיצ'ף- אני די מסכים איתך. הליגה הזו לצערי הרב עדיין מתפקדת בזכות (יותר נכון בגלל) מכבי, ולצערי הרב היא גם מתקיימת בשביל מכבי...
בפיינל פור האחרון של הכדוריד בקלן הגיעו 20 אלף צופים, זה יותר מהיורוליג. אנחנו לא טובים בענף הזה, אבל הוא מאוד מתוקשר ואהוד בגרמניה,ספרד ומדינות סקנדינביה. הרי אם מכבי לא מגיעה לפיינל פור רבע אולם ריק ותראה שזה מה שיהיה באיסטנבול, בטח אם בגמר שתי הקבוצות הצפויות יהיו בגמר (ברצלונה וצסקא). בכדוריד אנחנו 30 דרגות אחרי קבוצות מהאיצ'ף כמו פלנסבורג שהגיע לכאן לפני כמה שנים והישגים שם מפוארים בהרבה מהישגי הפועל ירושלים למשל. אם הליגה הזאת הייתה קיימת בשביל מכבי לא היה פיינל פור (אירוע שהוא לחלוטין לאוכלי הסושי מהאיגוד ולשאר הקבוצות שהן לא מכבי) והיו סדרות כמו ברוב המדינות באירופה שהליגות שלהן נחשבות לטובות. אני לא אומר שהולכים נגד מכבי אבל בחלק מן המקרים יש הבנה שמכבי היא קבוצת הכדורסל המקצוענית היחידה בארץ והולכים לקראתה בדחיית משחקים לדוגמא, אבל במבחן התוצאה מנסים לקחת לה את האליפות בכוח.
כדי למדוד ליגות, גם אם רק בפרמטרים אובייקטיביים (ולא למשל, בכמות צופים, בתחרותיות, באיכות וכו')- צריך דירוג שמבוסס על מפגשים בין קבוצות במפעלים אירופיים, מה שבכדורסל פשוט אי אפשר לעשות עם שיטת המפעלים המושחתת. אין לי את רשימת ההישגים של הישראליות ביורוצ'אלנג' וביורוקאפ (כשהוא היה שייך לפיב"א) ולפני זה גם בקוראץ' ובספורטה וגם לא את ההישגים של הישראליות בכדוריד, אבל אני מאמין שלכדורסל יש יותר בעיקר בגלל שנות ה-80 של מכבי... גם להשוות את הכדוריד לכדורסל האירופי זה קצת לא נכון כי הכדוריד האירופי הוא הכדוריד הבכיר, והכדורסל האירופי הוא משני לאמריקאי. אגב, גם תחת הפיינל פור האיום והלא ספורטיבי שבשום מקום חוץ מאיזה טורניר מכללות זניח במדינה זניחה בשם ארצות הברית ועוד כמה טורנירי נוער ואולי כמה ענפים אחרים אף אחד בחיים לא יחשוב להשתמש בו, מכבי מקבלת את האולם הביתי שלה ורוב במכירת הכרטיסים- והיא עדיין מחזיקה לבדה ב-66% מהזכיות כשבכל הפעמים היא גם הגיעה לגמר (כשבפעם אחת היא גם לא הגיעה מהמקום הראשון בעונה הסדירה, והגיעה בתור הקבוצה שבאה לגנוב את האליפות)- אז זה ממש לא מה שהולך לפגוע במה שמכבי צברה (בחזירות) במשך 40 שנה, אבל כמובן שלחלוק ואפילו בקמצוץ זה פשע במכביזם ולראות את אוהדי הפועל (לא משנה איזו) מניפים צלחת זה יותר גרוע מלרדת ליגה ולקבל הדחה מהמפעל המושחת של ברתומיאו- אז ממשיכים לבזוז בזירה המקומית, ממשיכים לשמוח שאוסישקין לא קיים ושאין אליפות לירושלים, ואחרי זה לתהות למה מעט האוהדים שיש לקבוצות האחרות (בוא נאמר שלמכבי יש פי 5 אוהדים יותר מלכל הקבוצה ביחד) שמחים בהדחתה של מכבי מאותו מפעל מושחת של ג'ורדי. מכבי לא באמת צריכה את ליגת העאלק ויש לה (על פני השטח כמובן) הרבה תלונות לקופל, לאוהדים, לאיגוד ולרמה פה. יש לה כבר בסיס אוהדים שרופים שלא צריכים את הליגה שלנו כדי לדעת שהיא קיימת, יש לה אוהדי רולקס שבאים קבוע למשחקים ביורוליג ולא בליגת העל, ויש לה את האדריאטית (ואם היא תרצה ממש היא תוכל גם לסדר לעצמה אפשרות לשחק ב-VT, כך שהיא יכולה אחרי כל ההישגים שלה (49 אליפויות (86%) ו-39 גביעים (75%)) ללכת לנוח ולחפש הישגים חדשים, ובעיקר גם לתת הזדמנות לאחרים כדי שאולי ביום מן הימים היא תוכל לחזור רעבה ומאותגרת יותר (למרות שזה כבר מאוחר מדי, ויידרשו 40 שנה לפחות כדי לתקן את המצב האבסורדי שמכבי יצרה). אממה- בלקסיקון של דון שימון ואוהדי מכבי יש רק את המילה "עוד!111" ולא מילים כמו "די", "זהו", "מספיק", "צ'אנס" (במובן של הזדמנות, לא הגביע הקיקיוני שנחשב פעם לגביע הנאחס), "תחרות", "אתגר", "כבוד" וכו'- המטרות העיקריות שלה זה לגרוס תארים אבל בעיקר לעשות הכל כדי ששום קבוצה אחרת לא תזכה בתואר הזה והאושר והתהילה הרגעית האלה יילכו אליה, ולראייה ההתעקשות של מכבי לקחת את שחקני ליגת העל הבכירים שהעזו לדגדג אותה בליגה ולהמר עליהם בתור נערי פוסטר, במקום חס וחלילה לקחת שחקן נוער ולהפוך אותו לשחקן מוביל (אתגרים? חס וחלילה!). כך ששמעון יעשה הכל כדי שהליגה תימשך במתכונת הנוכחית ומצב הכדורסל יהיה צולע, הכל כדי למנוע פה שינוי (מספיק אחד עלה לו ב-2 תארים http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/crybaby2.Xxx) שלא נדבר על רפורמה או מהפכה! (ואני מצטער שאני נשמה קומוניסט).
באמת שאני לא מבין מה אתה רוצה, אם אתה לא מבין מה המשמעות של כל מסגרת ספורטיבית- לנצח. העיקר שנהנה זאת גישה שלי בבית שאני משחק כדורגל עם חברים. אבל בקבוצה שתקציבה 20 מיליון יורו עם קהל של 12K כל משחק באירופה+ מאות אלפי צופים מהבית ועשרות אנשים שזוהי המשרה שלהם כדי להאכיל את המשפחה שלהם, מה בדיוק אתה רוצה משמעון ומכבי בכלל? שנעזוב את הליגה ונחפש אתגרים? עם כמה שאני רוצה שנעזוב לשנה או שנתיים כדי שיבינו שאין פה כדורסל חוץ ממכבי, אסור לנו לנטוש את ישראל. מכבי קודם כל לפני כל מה שהיא יכולה להשיג ביורוליג היא קבוצה ישראלית וככזו השאיפה שלה היא קודם כל דאבל, אירופה זה השואו לנו הקהל הרחב, אבל הליגה היא הבסיס לקיום הקבוצה. אני שונא את ברצלונה של השנים האחרונות, פשוט מתעב אותה ואני לא אוהד ריאל (ולנסיה אם זה משנה) ועדיין אני לא כועס עליהם שהם קונים שחקנים נוספים בעשרות מיליונים ופשוט הורסים לכולנו כל האוהדים הנייטרלים, לראות כדורגל ולראות תוצאות שהן לא אלופת אירופה-ברצלונה. מה לעשות זה ספורט, ברצלונה כקבוצה הטובה בעולם מחויבת כלפי האוהדים שלה לתת שואו ולקחת כל שנה את הכל. מכבי בדיוק אותו דבר,היא לא צריכה לחשוב עליך אוהד ירושלים איך הליגה תראה תחרותית יותר, זאת לא בעיה שלנו שאין פה אף אחד שמוכן לשים כסף. תאמין לי שמכבי לא פוחדת מתחרות, אני מאוד שמח שיהיה ארנה עם 10K צופים ואם ירושלים ידעו למנף את האולם החדש ולשווק מנויים, אולי באמת תקום כאן קבוצת יורוליג נוספת, הלוואי. מה שאנחנו רוצים שהתחרות תגיע בזה שיקומו קבוצות טובות נוספות שיתחרו במכבי ולא שהקבוצות יהיו שוות בכך שיתקעו מקלות בגלגליה של אמפריה ששמעון בנה במשך 40 שנה. ואני לא מבין למה אתה נשמע כמו אוהד הפועל תל אביב טיפוסי בזמן שאתה אוהד את בית"ר ירושלים שהיא אנטיתזה לבכיינות האדומה מחורבות אוסישקין.
עם כל השנאה שלי למכבי, בקטע הזה הם לא עושים שום דבר לא בסדר. מכבי היא כח כלכלי חזק בהרבה מקבוצות אחרות, ככה זה בכל ליגה באירופה, בגלל שאין בקרה תקציבית היא יכולה להעמיד קבוצות הרבה יותר טובות. אין דרך לעשות פה ליגה מבלי לפגוע בשיטת ''השוק החופשי'' שתגרום לפגיעה במכבי ותגרום לה להפסיק להיות דומיננטית באירופה.
בפיינל פור בקלן היו 2 קבוצות גרמניות,ממש השוואה, אם פנרבחצ'ה וגאלאטסראיי היו עולות היו גם 50 אלף צופים באיסטנבול, ונמאס מהשטות הזאת שאין פיינל פור ללא מכבי... בברלין היה את הפיינל פור הכי איכותי בשנים האחרונות בהצלחה גדולה ללא הנוכחות הצהובה.
הגמר היה בין שתי הספרדיות ועדיין הגיעו 20 אלף צופים. והפיינל פור בברלין כלל 4 קבוצות עם תקציב של 40 מיליון יורו, יכול להיות שהוא האיכותי ביותר שהיה מבחינת טיב הקבוצות, אבל פיינל פור ללא מכבי זה לא אותו דבר וברתומיאו אומר את זה שוב ושוב. אף אחד לא אמר שאין פיינל פור ללא מכבי, כי יש קבוצות עשירות וטובות ממכבי, הטירוף סביב האירוע יורד בהרבה (להוציא את היווניות ואת פרטיזן שהגיע פעם אחת בעשור האחרון).
אני מנסה לעשות הפרדה בין ענף לענף כמה שאפשר. לא נכון. אתה לא משחק בפלייסטיישן על הרמה הכי קלה עם ברצלונה מול רטאניה העיקר כדי לנצח, אתה מחפש אתגרים חדשים... וככה בכלל ספורטאים, מאמנים וקבוצות מנסים לחפש אתגרים חדשים ולעשות דברים חדשים וקשים יותר, ולא רק לנצח במה שכבר מזמן נחשב להכי קל. "מסגרת ספורטיבית" זו לו רק עונה אחת, אלא כל המפעל הזה של ליגת העל או הגביע הישראלי- ומכבי מזמן ניצחה בו והטביעה את חותמה כקבוצה הכי גדולה אי פעם לעוד 100 שנים לפחות (בלי להגזים!). 49 אליפויות באחוזי הצלחה של 86% זה לא בסיס מספיק טוב? מה שיש בברצלונה כרגע זה תקופה, שלפניה הייתה תקופה פחות נוצצת, לפניה עוד תקופה טובה, מלפניה עוד אחת גרועה- וככה באמת נראית קבוצת צמרת. לא אחת כזו שהייתה שם מאז ולתמיד ומעולם לא ירדה והתמלאה ברעב מחודש או באתגרים חדשים (שלא נדבר על יריבות, רחמנא ליצלן!). אצל קבוצת צמרת אמיתית- זה לגיטימי. אצל מכבי- לא. וזה שלאוהדים יש כל שנה דרישות ולא אכפת להם מה הם כבר קיבלו: זה מעיד עליהם מה שהם: חזירים, מפונקים, היסטרים, פוחדים מהפסדים, לא יודעים להפסיד בכבוד וכו'. רוצה דוגמאות? בשביל ספורטאי אמיתי (אירנה וינגרטן!), כשאין לו תחרות וזכייה זה מבחינתו שגרה (אני לא מבין איך אפשר להמשיך להתרגש מזה... ולא פלא שאוהדי מכבי למרות כל מה שיש לה חוגגת זכיות עם "בכדורסל אין הפועל" ו"אוסישקין לא קיים")- הוא מתחיל לחשוב מה לא בסדר בו, מה לא בסדר בענף, מה אפשר לעשות כדי לקדם את הענף, ומה הוא יכול לעשות כדי לעזור לשקם את הענף- מה שביום מן הימים יעזור לה. זה שזו לא בעיה של מכבי שאף אחד לא משקיע כסף (למרות שאני חושב שכן), לא אומר שהיא לא זו שאשמה בזה. מכבי יוצרת קונצנזוס שאין אף אחד שירצה ללכת נגדו ומי שרוצה לא מעז. אם היית יוצר כזה קונצנזוס בפוליטיקה או בכלכלה אז היית יוצא מלך, אבל בספורט יש גם מימד של תחרות. הכדורסל האירופי זה בכלל זבל וחייבת לעבור בו רפורמה רצינית למען מסגרת הוגנת ושיוויונית כלשהי, אבל הדבר האחרון שאני רוצה זה שירושלים תהייה שותפה למפעלים של ג'ורדי המושחת ועוד תשיג מקומות בקומבינות. בדיוק מהסיבה הזו שנחתי את הכדורסל האירופי השנה לגמרי (וגם כי נכנסתי ליא' ואין לי זמן...). "יתקעו מקלות בגלגליה של האימפריה ששימון בנה 40 שנה" (בלא מעט קומבינות או דברים לא ראויים, תגגל "מסהXתאוצה=מכבי.זונה", אבל זה לא משנה באמת)- כאילו מה יהרוס כבר למכבי את כל מה שהיא בנתה? שיהיה סיכוי קלוש שהאליפות תוכל לחמוק לה ביום נתון? שמכבי תחליט שהיא משתמשת במאגר הנוער העדיף שלה בתור פרויקט? שמכבי תחליט שהיא עושה הכל כדי לא להרוס את מה שקבוצות אחרות בונות? שבמשך 10 שנים היא לא תקח שום אליפות?
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/he/thumb/2/28/Ligat_Hahal.Xxx/150px-Ligat_Hahal.Xxx הערב יתקיים המחזור ה-26 והרביעי בבית העליון והתחתון. מכבי ת"א, שכבר הבטיחה את המקום הראשון בתום העונה, תארח את את הפועל חולון שצריכה ניצחון כדי לשמור על סיכוי טוב לביתיות ברבע גמר הפלייאוף. במשחק מעניין נוסף, גלבוע/גליל תנסה להבטיח את המקום השני כשתארח את מכבי ראשל"צ. בבית התחתון תארח מ.כ הבקעה את מכבי אשדוד. מחר יתקיימו 2 משחקים. בבית העליון, עירוני אשקלון תארח את הפועל י-ם. ובתחתון, בני השרון/הרצליה את מכבי חיפה. גרינטופס נתניה חופשייה במחזור הזה. להלן רשימת המשחקים והשידורים המלאה - תבלו ! http://img811.imageshack.us/img811/2338/l25m.Xxx ראשון בליגת העל: מכבי ת"א מארחת את חולון, גלבוע/גליל את ראשל"צ (מתוך וואלה).
http://www.maccabi.co.il/News.asp?id=3505 מאלט שוחרר ממכבי...אחד הזרים שבאמת לא הבנתי למה דווקא הוא נחת כמחליף לפארמאר. הגיע הזמן שבהנהלה יפסיקו להביא כוכבים של קבוצות זוטרות רק כי הם תפסו יום נגד מכבי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx
הגיע הזמן שייתנו למאמן את הקבוצה שהוא רצה, בשנה שעברה זה הלך נהדר. השנה הביאו לו שחקנים שהוא לא רצה והשתתפנו במסגרת שהוא לא רצה. שייתנו לבלאט להרכיב את הקבוצה ואני בטוח שיהיה בסדר ושיבינו שחיסכון בתחילת העונה יביא לגרעון בסופו של דבר.