ליגת ווינר סל 2012/13 - נקבע לוח המשחקים

הנושא בפורום 'פורום ספורט כללי' פורסם ע"י idans10, ‏16/10/11.

1. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

ביקשת אובייקטיביות, קיבלת:

1. זה עלול להישמע מוזר אבל אני כאן מסכים עם אוהדי מכבי בעניין הפיינל פור. בסך הכל זה מאוד מסריח שבסיומה של עונה, הקבוצה הכי טובה לא תיקח אליפות אלא קבוצה שהתעלתה במשחק אחד. אני לא יודע אם קופל עושה הכל כדי לדפוק את מכבי, אבל אם תסתכל על זה מהצד השני, אפשר להבין בסך הכל למה כל זה קורה. מכבי גדולה על הליגה הזאת ב1000 רמות. זאת ליגה קטנה, מצומצמת ורחוקה שנות אור מרמה אירופאית. גם אני וגם אתה יודעים את זה. אז כדי לתת את ההזדמנות גם לקבוצות ש, מה לעשות, לא הצליחו להתעלות על מכבי במהלך העונה הסדירה, יוצרים לך פיינל פור.

עכשיו, נניח ואנחנו חוזרים לשיטת הסדרות גמר. אתה חושב שככה קבוצות אחרות כן יצליחו לנצח אתכם? הרי ראשונים אתם תסיימו בכל מקרה ויתרון ביתיות יהיה לכם. אתם יותר טובים על הקווים, יותר טובים על הפרקט. מה יכול לגרום לכם לא לקחת אליפות, ככה או ככה?

2. ואם כבר מדברים על פיינל פור. כמה אירוני שהפיינל פור מתקיים באולם הביתי של מכבי? ובוא לא ניכנס לשיחה של "זה האולם הכי טוב בארץ ואין אולם אחר" וכו' וכו'. וזה לא פיינל פור אחד. זה שניים. גם "הקופליג" וגם האדריאטית. איזו סיבה יש לכם להתבכיין למען השם? נותנים לכם את כל מה שאתם צריכים כדי לזכות.

3.
    אני לא אוהד ירושלים, ולא מחבב אותם בלשון המעטה, אבל מאחל למי שהמציא את המשפט הזה רק בריאות.

2. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

קודם כל תודה על התשובה האובייקטיבית, ברשותך אענה:

1. אם אי אפשר ליצור כאן ליגה ספורטיבית בשום דרך, בוא נסגור את הענף. אני כבר אמרתי שאני מעדיף שמכבי לא ישחקו כאן בכלל כי זה לא משרת אינטרס של אף אחד, אבל אנימעדיף שלא תהיה ליגה בכלל מאשר שתהיה ליגה עקומה. בליגה הספרדית בכדורגל אני לא רואה מישהי בקרוב שבכלל תדגדג את ריאל או בארסה, אז מה? יעשו טורניר מרובע בסיום העונה רק כדי "שלעוד קבוצות תהיינה הזדמנות לזכות"? למה שקופל לא יאחד את שתי הליגות הראושנות? הרי הסיכוי של הקבוצות בליגה הראשונה לזכות באליפות זהות לאלו של הליגה השניה, אולי גם אתם תוכלי לקחת כך אליפות. זה לא רציני, אין לך ליגה ספורטיבית אז אתה מעניש את הקבוצה הטובה שלך רק כדי ליצור "שיוויון בכאילו" שבסופו של דבר גם ככה לא נותן לך כלום? ברור לכם שאילולא היורוליג היו מפעל פרטי, מכבי בחיים לא היו מופיעים בליגה כזו של פיינל פור.

2. השטות על האולם עוד יותר חוצפנית מהפיינל פור בעיני. בוא נשאיר בצד שזה אולם פי 4 יותר גדול מהאולם השני בגודלו בארץ (אולי אתם רוצים לעשות פיינל פור לבי"ס תיכוניים עם 2000 מקומות?). לא מספיק שהשיטה מעוותת, אתם עוד רוצים לקחת את היתרון הצודק היחיד שמגיע כאן למכבי. הרי בסדרה היינו עם הביתיות, אז עכשיו שכל העונה מונחת על משחק אחד, שמכבי סיימה ראשונה בהפרש 10 ניצחונות על השניה, עוד יש תלונות למה הפיינל פור ביד אליהו? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/5eek.Xxx וגם כאן קיבלת שתי תשובות ב-2008 ו-2010, כשמדובר במשחק אחד, הכל יכול לקרות והביתיות לא משנה. גם ירושלים את כל הגביעים לקחו ביד אליהו מול מכבי, אז מה?

מה הפיתרון? לא יודע, אבל אני, שאוהד מכבי למעלה מ-20 שנה, שהיה לי מנוי עד שיטת הפיינל פור, פשוט איבדתי כל חשק לצפיה בתחרות שאמורה להיות ספורטיבית והיא ממש לא כזו. בשביל מה לבזבז כסף וזמן של אוהדי כל הקבוצות, אם העונה הרגילה לא קובעת כלום? אתה אשכרה משחק 7-8 חודשים של משחקי אימון עד הפיינל פור.

3. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

1. אותי שכנעת. מסכים איתך.

2. אני עדיין חולק עליך בעניין. אם נגיד, במשך עשר שנים, היה משחק גמר גביע המדינה בכדורסל הפועל תל אביב נגד מכבי תל אביב באולם אוסישקין הי"ד, מה היית אומר?

4. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אבל פיספסת את הכוונה שלי לגבי האולם, כי אני וגם מכבי לא טענו כלום לגבי יד אליהו כשמדובר בגביע המדינה ועובדה ששיחקנו גם במרשים אחרים. לעומת זאת, בליגה אתה משחק בשביל להשיג את יתרון הביתיות בליגות נורמליות עם סדרות. בהיעדר סדרות, מן הראוי שלקבוצה שסיימה ראשונה יהיה לכל הפחות את האפשרות לארח את הפיינל פור במגרשה ואתה יודע מה? אם קבוצה שהיא לא מכבי תיקח מקום ראשון, שישחקו את הפיינל פור אצלה, אין לי בעיה עם זה. אבל אל תערבב בין הגביע לליגה למרות שבינינו, בישראל זה נהיה כבר אותו מפעל.

5. Captain Canada משתמשים של כבוד היכל התהילה

עידן,

חוששני שכלל לא הבנת את כוונתי. לא טענתי לרגע שהפיינל פור הינה שיטת הכרעה טובה וראויה (יתר על כן, אני מסכים לחלוטין עם העמדה שלך בנושא) - אלא שהאוהדים של מכבי צבועים בכך שהם קוראים לחרם על אירוע השיא של ליגת קופל מחד, אך ינהרו לאירוע דומה של ליגה אחרת מאידך. כעת, משהבהרתי את דעתי, אשמח לשמוע מה יש לך להגיד בנושא.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏25/1/12
  6. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

תומר, הבנתי את הכוונה שלך ואני גם אסביר: אותי באופן אישי, כלל לא מעניין הפיינל פור בשום ליגה שהיא, כי לדעתי סדרות ימשכו יותר קהל וכסף. רק תחשוב על סדרת גמר אדירה בין מכבי לפאו בשנה שעברה של הטוב מ-5 או 7.
    עכשיו, אי אפשר לקרוא לאוהדי מכבי צבועים מהסיבה הפשוטה: מכבי היא מוזמנת לליגה האדריאטית. לכל אחת מקבוצות האדריאטית יש את הליגה המקומית ועוד ליגה שאליה היא מוזמנת. לכולם ברור שהלחם והחמאה לכל קבוצה כולל ברצלונה, זו האליפות המקומית. זה לא שהאדריאטית מחליפה את ישראל. לכן, לא מפריע לנו להשתתף ב-10 פיינל פור לליגה שאנחנו בס"כ מוזמנים אליה. אם ניקח או לא, תאמין לי שזה פחות יכאב לאוהדים מאשר אם נפסיד כאן אליפות במשחק אחד, בליגה המקומית ממנה באה הקבוצה. לכן אני לא רואה צביעות בלא להחרים את הפיינל פור האדריאטי וכן את של קופל, כי השיטה של האדריאטית תמיד היתה קיימת כך והם אלו שבחרו להזמין את מכבי, בעוד שבישראל השיטה באמת הונהגה רק כדי להוריד מכוחה של מכבי וליצור פה מעין ליגת שקר כלשהי. באדריאטית לא מגבילים אותך בכמה שחקנים לשתף ופה כן. תבין, החרם זה לא רק על הפיינלפור, זה בעצם על כך שיושב ראש המנהלת, שלצערי יש לי איתו היכרות לא קטנה ואמש נבחר רישמית ליו"ר איגוד הכדורסל, מודיע חגיגית שהוא לא בוחל בשום אמצעים כדי להגביל את מכבי רק כדי ליצור פה ליגת שקר ולעזאזל הספורטיביות. זה מה שמעצבן.

7. אלי מתחן Member

אני מסכים שהפיינל פור זאת שיטה מטומטמת, ולראייה המצב שבו היו הפועל חולון וגליל אחרי שלקחו אליפות (רמז: באותו מקום בדיוק שהיו בו לפני).
    חולון היו מעל מכבי בעונה שהם לקחו את האליפות, ועדיין היו צריכים לשחק מול מכבי במגרש שלה.
    אני לא מבין איפה מכבי מחפשת ספורטיביות כשהיא משחקת מול קבוצות שאין להן שום דרך להתמודד איתה, לא מקצועית ולא תקציבית. אני מבין שזה חיזוק לאגו החלש של שמעון ושאר החבר'ה לראות את הקבוצה שלהם שוחטת איזה קבוצה קיקיונית שבוע אחרי שבוע, אבל בזה בטוח אין ערך ספורטיבי, זה שווה ערך לראות קבוצה משחקת מול הנוער של עצמה.

8. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

חיזוק לאגו החלש של שימעון? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/ph34r.Xxx להזכירך, מכבי ת"א באירופה, עוד לפני ששנינו נולדנו, עמדה בפני מצב דומה לשאר הקבוצות. אנחנו היינו החלשים, אנחנו היינו אלו שחוטפים 30-40 הבדל במשחקים. אז מה? בכינו על תקציב? ביקשנו שבפיב"א יעשו ניסויים ושיטות כדי להתאים למצב של החלשות? לובליאנה ופרטיזן, עם תקציב נמוך משל ירושלים, בוכות או אי פעם בכו? אתה בא בטענות למכבי על החוסר ספורטיביות על מה בדיוק? על זה שארקדי ומנבר סוחרי נשק? הרי בכיף יכולה היתה פה להיות עוד אלטרנטיבה עם במקום לנגח כל הזמן את מזרחי אנשים היו קצת מנסים לחקות אותו. אבל למה לנסות להשתפר בהדרגה עם אפשר להכפיש ולנגח? תהיו בריאים, באמת שאני לא מבין איך הישראלים חושבים.

9. אלי מתחן Member

אני לא אוהד הפועל ירושלים.
    לא פחות מביך לראות את גליל וחולון חוגגות אליפות אחרי שניצחו במשחק אחד מאשר לראות את מכבי חוגגים אליפות 30 ברציפות ומנסים להיראות כאילו זה באמת מזיז להם.
    לובליאנה ופרטיזן אולי עם תקציב נמוך יחסית, אבל הן מליגות שבהן יש אפשרות לקבוצות עם תקציב נמוך לעשות משהו. להשוות בין הליגה שלנו ליורוליג זה לא רציני.
    מכבי תפסה את הפער מהשאר במשך 30 שנה, בתקופות שבהן הפערים היו קטנים הרבה יותר. היום בלתי אפשרי לאף מועדון להתחרות במכבי ת"א.
    איך בדיוק איזשהי קבוצה יכולה להשתפר בהדרגה אם אין לה שום בסיס לשיפור. מכבי ת"א ביורוליג, מקבלת מיליונים מספונסרים וזכויות שידור, האולם הכי טוב בארץ וקהל שהצטבר במשך עשרות שנים, להפועל ירושלים אין שום אפיק התפתחות שאפילו קרוב לזה, שחקן שנתן עונה מצויינת (טרנס מוריס, גיא פניני) תמיד יחפש להתקדם בקריירה, בהפועל הוא מקסימום יקח אליפות וישחק עונה אחרי זה במפעל השני בחשיבותו, אפילו השכר שלו לא יוכל להתקדם בהרבה.

10. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אני לא אמרתי שאתה אוהד הפועל ירושלים. אני פשוט לא מבין מדוע כולם באים בטענות למכבי כ"כ הרבה שנים. אז מה? שיתחילו להפסיד בכוונה? שלא יקחו את השחקנים הטוב ביותר שהכסף שלהם מאפשר לקנות? אוקיי, אז אנחנו במצב של או לסגור את הליגה, או שמכבי תצא ואז תהיה כאן ליגה בלי מכבי, שאני בספק אם תעניין יותר מדי. לא אמירה שחצנית, פשוט זו האמת. הרי הכדורסל הוא לא הענף הפופולרי בארץ והסיבה היחידה שמכירים אותנו מעבר לים זו מכבי. לצערי, ואני באמת מתכוון לכך, בלי מכבי אין לך כדורסל ישראלי, כי הקבוצות והאוהדים ניזונים ממנה. האמת? הלוואי ונפרוש ממנה, כי היא גם ככה לא תורמת לאף אחד.

11. yakov_y YNWA

מה הקטע בלפרוש מליגה עם פיינל פור (ישראלית) וללכת לליגה אחרת עם פיינל פור (אדריאטית) http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx?!

יש סיכוי גבוה שהפועל ירושלים והפועל תל אביב יזכו באליפות במידה ומכבי תל אביב תפרוש מהליגה הישראלית, לא יכאב לך לראות את זה ולדעת שהיית יכול בקלות למנוע זאת?

בקשר לזה שהכדורסל הישראלי ניזון את האוהדים ממנה, זה ממש לא נכון, ממש ממש לא נכון, פשוט אין אף קבוצה בארץ לאהוד ולשלם עליה כרטיס, גם לא מכבי תל אביב (מה הקטע בלאהוד קבוצה כזאת?! יש לי חבר אוהד מכבי תל אביב רגל ולא סובל את הכדורסל של המועדון), גם לא הפועל ירושלים והפועל חולון (קבוצות שמביאות 1500-2000 אוהדים למשחק ונחשבות לאוהדים הטובים בארץ), את מי תרצה לעודד?! אליצור אשקלון? מ.כ. הבקעה? פשוט זאת הבעיה של הכדורסל הישראלי.

נערך לאחרונה ב: ‏25/1/12
  12. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

איזה שטויות.. בחייך.
    בשיא הכנות, אמנם השנה היא עונה די חסרת עניין כביכול כי אין יורדות אז כל מה שנשאר זה רק לראות מי תהיה בפיינל פור ומה יהיו התוצאות, אבל זאת אחת העונות הכי טובות של ענף הכדורסל. גם בליגה הלאומית.

זה מה שאני לא אוהב באוהדי מכבי. הבועה הזאת של "בלי מכבי אין פה ליגה ועניין" חייבת להתנפץ והיא תתנפץ מתישהו.

13. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

תקרא את מה שהסברתי לתומר. הקטע הוא לא רק הפיינל פור. הקטע הוא שבישראל, בניגוד לאדריאטית, עושים הכל, אבל הכל כדי ליצור שיוויוניות גם במקרים של חוסר ספורטיביות משווע. תאמין לי שמכבי, שנמצאת במאזן 1-16 באדריאטית, תפרוש גם מהליגה הזו אם יתחילו להגביל אותה בלרשום מספר זרים למשחק או כל מיני חוקים שלא קשורים לענף. זה ההבדל ויחי ההבדל הקטן. ולכל הקבוצות באדריאטית התקציב פחות או יותר שווה לזה של חלק מקבוצות הליגה. ויעקב, ממש לא יכאב לי לראות את הפועל ת"א או ירושלים לוקחות אליפות מהסיבה הפשוטה: אנחנו לא שם ולכן כל אוהד אדום, בין אם יודה או לא, בתוך תוכו יידע שזו אולי אליפות הליגה הישראלית, אבל זו לא האליפות האמיתית, כי את הקבוצה הטובה ביותר הם לא ניצחו, כך שהפיספוס יהיה שלהם. הרי אנחנו לא צריכים שיירשמו את השם שלנו בספרי ההיסטוריה בשביל עוד אליפות. אנחנו מחפשים כדורסל הוגן. אי אפשר לעשות אותו בארץ? או לסגור את הענף, או שמכבי תצא מהליגה ואז הוא ייסגר גם ככה.

14. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

אני לא מדבר על זה שאין ליגה. ליגמה מקומית יש גם בטאייוואן, מיהו מכיר משם שחקנים? קבוצה? נבחרת? הרי הישראלים שמגיעים לנבחרת מגיעים בד"כ ממכבי אחרי שהם התחשלו באירופה מול טובי השחקנים. אתה אומר כדורסל וישראל באותו משפט, המילה הבאה תהיה מכבי. זו לא בועה והיא בטח לא תתנפץ, זו עובדה. הרי בין כה אם מכבי תהיה או לא בליגה, זה לא משנה. כי היא עדיין תשחק ביורוליג, לשאר הקבוצות עדיין לא יהיה כסף וימשיכו לדשדש בין שלב ראשון ביורוקאפ להדחה ממוקדמות היורוצ'אלנג'. תהיה פה ליגה לתיכונים ואתם יודעים את זה. תוציא את ריאל ובארסה מהליגה הספרדית ונראה כמה הליגה הזו תעניין מישהו בישראל....עזבו אתכם שטויות, זה המצב, זו עובדה וזה מה יש.

15. HapoelFan ואיפה שתגידי אני מתייצב

חוששני שלא הבנתי אותך. כשאמרת "בלי מכבי אין כאן כדורסל ישראלי", התכוונת שהליגה כביכול לא תהיה קיימת, או כל הענף?
    אני מניח שהתכוונת לכל הענף, ואולי אתה צודק כי כביכול מכבי מייצגת את ענף הכדורסל הישראלי ובלי מכבי ביורוליג הכדורסל הישראלי (למתבוננים מאירופה) היה לא מעניין, אבל יש הרבה (לאו דווקא אוהדי הפועל תל אביב\הפועל ירושלים) שיחלקו עליך בעניין הזה.