HapoelFan - הפועל תל אביב ניצחה את המשחק בצדק מוחלט לאור מה שקרה על הפרקט. אני אומר שהמזל שלה היה שליאור ליובין החליט שלא להלביש למשחק את קורטני פלס. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx
אין ספק, והצלחה בגביע רק עושה אותנו עשירים יותר. אבל הבעיה עם רוכש היא שאני לא רואה מי יבוא לרכוש רק 49 אחוז ממניות הקבוצה. זה מה שאני יודע, שגם אם יבוא רוכש, 51 אחוז יהיו בבעלות חברי העמותה, וכל השאר אצל הרוכש המדובר. לגבי טוהר, הלוואי. אין אחד שהיה מתנגד למהלך הזה, חוץ מכמובן, ארז אדלשטיין. לא ברור מה עבר ביניהם, וחבל. עריכה: עכשיו כשאני קורא שנית את הודעתך, אני אוסיף ואומר כי אתה טועה בענק. אתה לא יודע כמה באז יהיה סביב הפועל אם נעלה. קודם כל והכי חשוב, הרבה יותר חברי עמותה. יותר קהל במשחקי ליגה. יותר שחקנים ירצו להגיע לקבוצה. ולדעתי אם נעלה העונה אז לפחות דמונטז סטיט לא יישאר כאן, ויתפנה גם כסף לשלם לזר אחר. אבל עזוב. כשנגיע לגשר, נחצה אותו. אם כבר בצמד הזה עסקינן, יש סיבה לכך באמת? כשחילקו את התוכנייה ביציע לפני המשחק, דיברתי עם חבריי רק עליו וכמה אני חושש ממנו. הופתעתי לראות אותו על אזרחי. מה גרם לליובין להשאיר אותו מחוץ לסגל?
כשליאור ליובין בוחר שלא להלביש את צ'ייסון אלן מכל הזרים של הפועל גלבוע, אז יש רק קבוצה אחת בליגה שמסוגלת לה. ערב ענקי של קורטני פלס מכל הבחינות. ערב הגנתי טוב לקבוצה של ליאור ליובין. כשרואים איך גוני יזרעאלי, אלישי כדיר ובראיין רנדל לא מצליחים להביא את היכולת שלהם בהפועל ירושלים, מבינים כמה הדרך הישרה של הפועל גלבוע היא זו שעושה את האנשים שעובדים בה.
רציתם אדריאטית? קיבלתם איזו כתבה הזוי של כתב הזוי באתר הזוי לא פחות מ-ONE http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx
חבל על הזמן...אתה מבין? הליגת פח של קופל טובה מהאדריאטית. מעניין על סמך מה הוא כתב את זה, כי הרי ברור שמכבי מתקשה הרבה יותר בליגה הישראלית. לפעמים אני ממש מתפלא (למרות שלא במקרה הזה) איך עורכים מכובדים של אתרי אינטרנט מהמובילים בארץ מרשים לעצמם להעסיק כתבים בשקל ארבעים, למרות שהוא כנראה מנסה להשיג הרבה תגובות עם הפרובוקטיביות שלו. פאתט.
לטעמי, הביקורת שלו דווקא מוצדקת. גם אם רמתן של הקבוצות מהליגה האדריאטית גבוהה יותר מזאת של מקבילותיהן מליגת העל (ואני בכלל לא בטוח בכך - לפחות אם נוציא את פרטיזן בלגרד מהמשוואה), אין לנתון הזה כל השפעה על הבעייתיות בצעד שנקטו אוהדי מכבי, כאשר הודיעו על החרמת הפיינל פור הישראלי "מטעמים אידיאולוגיים", אך מנגד לא יהססו להגיע בהמוניהם לשני ערבים אשר יכריעו את זהות האלופה בליגה אחרת. ההתנהגות הזאת בהחלט עונה להגדרה של "צביעות".
אתה לא מצפה שהאוהדים של הקבוצה ינטשו אותה כשצריך אותם? מחאה זה לגיטימי, אבל במה השחקנים אשמים שהם יצטרכו לשחק ללא אוהדים? למכבי יש כל כך הרבה אוהדים שזה לא משנה שחצי מחרימים את הליגה ואני בינהם, את האולם ימלאו ילדים חדשים שלא ראו משחקים בחיים שלהם, יגיעו אותם אוהדים ותיקים שאני מצדיע להם ומגיעים כל משחק למרות שהם הולכים לראות עוד 30 הבדל. וכדאי שתהיה בטוח שהאדריאטית לא רואה את הקופליג, חוץ מפרטיזן משחקת במקרה קבוצת כדורסל עם תקציב קטן משל ירושלים שמביאה 15K אוהדים, ליובליאנה שמה, ובניגוד לירושלים ההיכל שלה מלא. חוץ מזה שהאלופה המדהימה והאגדית גילבוע פורקה על ידי הומפרום ורסאץ שהיא אפילו לא בטופ של האדריאטית. אל תשווה בכלל בין הקבוצות הסמרטוטיות מהקופליג לאדריאטית כי זה פשוט לזלזל בכדורסל האירופאי. עידן מה שקורה היום ברוב האתרים פשוט מחפיר, בגלל זה הפסקתי לקרוא ממזמן כתבות על הכדורסל הישראלי, רוב הכתבים אוהדי הפועל שאין להם קבוצה לכתוב עליה אז הם מלכלכים בכל הזמדנות על האמפריה הישראלית, הקבוצה היחידה בספורט הישראלי שמספקת את הסחורה כבר 40 שנה באירופה.
זה בדיוק העניין - אם לאוהדים הצהובים יש בעיה לנטוש את הקבוצה שלהם בעת שהיא תיקח חלק בפיינל פור האדריאטית, מדוע הם לא יתקלו במכשול דומה (כך זה נראה, על פי הקריאה ההמונית לחרם) בשעה שמכבי תשתתף בפיינל פור של ליגת העל? בנוגע להשוואה שערכת בפסקתך השניה - ציינתי מראש שהבדלי הרמות בין הליגה האדריאטית לליגת העל אינם רלוונטיים בנוגע לביקורת המובעת בכתבה, אשר נוגעת בכלל להתנהגותם של אוהדי מכבי תל אביב, אך אני בכל זאת "אזרום" ואגיב לכל אחד מהטיעונים שלך בנפרד: מה הקשר בין כמות הצופים באולם של לובליאנה לבין רמת הליגה האדריאטית? דיברתי על כדורסל נטו, ונראה כי בתחום הזה הסלובנים רחוקים מלהצטיין העונה (עובדה - הם התבזו כליל בשלב הבתים של היורוליג). 1. ממתי הדחה על חודן של 4 נקודות נחשבת כ"פירוק"? פעם ראשונה שאני שומע דבר כזה. 2. כל השוואה בין שתי ליגות על סמך מפגשים אקראיים בין קבוצות המשחקות בה הינה חובבנית וחוטאת לאמת (על אותו משקל - רק העונה רשמה ציבונה זאגרב שני הפסדים ביורוקאפ מול הפועל ירושלים, שאפילו אינה מדורגת בטופ של ליגת העל!); אם אתה רוצה, אפשר להקביל זאת לקביעת זהות האלופה בהסתמך על שיטת פיינל פור.
אני ממש לא מבין מה הקשר בין הליגה לאדריאטית? האדריאטית הוא תואר אירופאי לכל דבר וצריך וחשוב להגיע ולקחת אותו. התלונות של מכבי והאוהדים הן על הפיינל פור הישראלי, לא מעניין אותי שהאדריאטית מתנהלת כליגה ובסוף יש פיינל פור, מכבי ממילא לא רוצה להשתתף בליגה הזאת מבחירה טבעית, אלא כמחאה על הקופליג. וכן, קהל ענקי מראה על איכות הקבוצה גם אם לא על המגרש, אז ליובליאנה נפלה השנה, אבל אני אזכיר לך בשנה שעברה איך בשלב הראשון היא סיימה עם הפסד בית בודד וגם זה היה על חודה של נקודה מול ברצלונה? היא קבוצה נפלאה, קבוצה עם תקציב של שני מיליון דולר שמביאה 15K צופים, ככה נראית קבוצת יורוליג,שנה אחת היא מצליחה וחוטפים לה את הזרים, מובן שיש לה נפילות. ולא קבוצה של 4-5 מיליון שמביאה 1000 אוהדים ג'ינג'ים עם סנדלים שצועקים למאמן להתפטר אחרי כל משחק. זאת הקונטרה הישראלית למכבי אתה מבין איזה ליגה פח יש לך? ועם כל הכבוד לציבונה, התבוסות של ירושלים מול הקבוצה הצרפתית היו מתחת לכל ביקורת, כן מדובר בקבוצה מאוד אתלטית, אבל זאת קבוצה שאין לה מהלך כדורסל אחד. ירושלים הפסידה בגלל הכנה לקויה,זרים כושלים במיוחד ומאמן שלא מגיב על המגרש. אגב המשחקים של גליל מול הומפרום, אל תסתכל על התוצאה. הומפרום גמרה את הסיפור במשחק הראשון, המשחק השני בסרביה היה לפרוטוקול שגליל קצת נגסה בתוצאה, אבל לכל אורך המשחק לא היה ספק מי עולה והמשחק לא היה מותח לשניה.
אכן, מדובר בכתב, אבל כתב מהזן הנחות ביותר, כתב צריך לכתוב את מה שקורה בפועל, לא מה שכאוהד הפועל הוא רואה. איך אוהד של קבוצה מהליגה השניה יכול להביע עמדה על עניין הזרים של מכבי? מכבי בשנתיים האחרונות בטח בליגה מביאה את היחס הכי טוב של ישראלים לדקות ולנקודות. מכבי צריכה להביא כל שנה פיינל פור אליפות אירופה, מה שאי אפשר להגיד על קבוצות אחרות בליגה שממשיכות להביא זרים פח זבל ולא לשתף ישראלים. לא נותנים לאוהד הפועל לכתוב טורים על מכבי כמו שלא הייתי נותן לאוהד מכבי לכתוב טורים על מכבי כי זה לא אובייקטיבי. הוא אפס של כתב.
הוא לא צריך להיות אובייקטיבי, הוא כותב בלוג. מכבי מזיינת את הליגה בגלל שהמנהלת עשתה חוק לארבעה זרים בשביל שתוכל להתמודד עם קבוצות הליגה האחרות בשביל להמשיך ''לייצג את ישראל בכבוד'', זה גורם לרמיסת השחקן הישראלי שגם ככה חסר כשרון. זה גורם לקבוצות לרכוש הרבה זרים שהם מן הסתם פחות יקרים מהזרים של מכבי (בחייאת, אתה משווה שחקנים כושלים ממכללות או מאיזה קבוצות תחתית מליגות באירופה לשחקן מאולימפיאקוס?). בכלל, כל הכדורסל הישראלי הוא בלוף, הנבחרת שלנו בדיחה עם שחקנים בלי עתיד (גם הצעירים מתייבשים על הספסלים של הקבוצות שלהם), גם הישג השיא שלנו באיטליה 1979 שחקו בנבחרת לו סילבר הציונים הגדולים. נכון שבאותו זמן היה גם וירטואוז כמו מיקי ברקוביץ' אבל הוא חופף לעוד כמה אומות נטולות כדורסל שיש להן איזה כוכב אחד (כמו ספאלושה בשוויץ או סאטו ברפובליקת מרכז אפריקה). ואני חוסך על זה שאין רכז, אין סנטר ואין פרוורדים ראויים וזה שיניב גרין וטל בורנשטיין עדיין משחקים שם. אני חושב שנקבל את זה שאנחנו לא מדינת כדורסל, יש איזו קבוצת זרים שלובשת צהוב שכביכול מייצגת אותנו וגם זה רק מה שרוצים שנאמין בו ותראו שאם וכאשר יבוא היום ובו הנהלת היורוליג תחליט לעשות דירוג ליגות מסודר, גם מכבי תלך ותעלם באפררויות הכדורסל הישראלי.
הליגה האדריאטית היא אינה "תואר אירופי לכל דבר", אלא בסך הכל ליגה איזורית; בדיוק כמו ישראל, רק עם מגוון רחב יותר של קבוצות ממדינות שונות המהוות חלק ממנה. המשפט הזה מהווה הוכחה חותכת לנכונות הטענה המועלית בכתבה: אוהדי מכבי תל אביב צבועים. המחאה שלכם אינה נובעת מרצון עז לבטל את שיטת ההכרעה הבלתי ספורטיבית הנהוגה בליגה שלנו (הרי אתה בעצמך אמרת שלא מפריע לך שהיא מתקיימת בליגה אחרת בה אתם משתתפים!), אלא מצורך עז לעשות דווקא ו"לדפוק" את התכניות של אבנר קופל.
תומר, אני כמובן לא מקבל את מה שאתה אומר, כי לשאר הקבוצות בליגה האדריאטית יש ליגה מקומית משלהם שמתנהלת כמו ליגה תקינה עם סדרות פלייאוף (בלי קשר לעובדה שמבחינתי הלוואי וגם היורוליג וגם האדריאטית יהיו בסדרות), בדיוק כמו שאמור להיות בליגה המקומית של מכבי ת"א ומבחינתי ש-30 שנה ננצח 0-3 בסדרות. אם אני מזרחי, אני מזמן מזמן עוזב את הליגה הזו, שלמעט להוריד למכבי שחקן בחמישייה, עושה הכל כדי שתהיה שיוויוניות. עכשיו, שיוויוניות זה יפה, בדרכים ספורטיביות. אתה יודע מה, אני אפילו אבלע את הגבלת הזרים (תתאר לך שבאיטליה בכדורגל היו מגבילים זרים ואינטר במקום לעלות על שלל שחקניה הדרום אמריקאים, היתה נאלצת להושיב 5 מהם בחוץ בוטציה שונה כל העונה). אבל למה אתה משחק 20 משחקים ללא מטרה? בשביל מה? אני עכשיו שואל ברצינות. דבר נוסף תומר, בתור אוהד חולון שלקחה אליפות בשיטה ההזויה בעונה שהיא בהחלט יכולה היתה לקחת תואר בסדרה - זה נראה לך נורמלי והגיוני? רק תחשוב שאילולא הסל של דיקסון, האליפות שכ"כ הגיעה לכם היתה נשדדת מכם ותשים אותך במקומנו. לא היית מרגיש יותר גאווה שלקחתם אליפות כמו גברים בסדרה מול מכבי הגדולה? כי מה לעשות, לעד יזכרו אליפות עם כוכבית (תרצה או לא) גם לכם וגם לגליל, שם בכלל זה היה הזוי, שהם סיימו את העונה עם 9 הפסדים יותר ובהתעלות של משחק אחד "זכו" באליפות. אז ברצלונה התעלתה במשחק אחד על הלייקרס, אז היא אלופת העולם? חברים, שימו רגע בצד את השנאה למכבי ודברו אובייקטיבית.