ליגת העל לנוער 14/15: דור העתיד

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nave, ‏27/10/14.

1. סמואל אטו Member

לא יודע על אילו שחקנים אתה מדבר. אולי מסי ורונאלדו.
    לפרוץ בגיל 24-25 זה אחלה, אי אפשר להיות בשיא מגיל 21 עד גיל 36.

אם אתה לא מכיר את עניין החמצת האימונים אז כנראה שלא יצא לך לדבר יותר מדי עם שחקני כדורגל.
    אם אלי דסה החמיץ חודש של אימונים בגלל טירונות, אז תאר לך מה עושים לשחקנים שלא משחקים במועדונים הגדולים במדינה ו/או שלא משחקים בנבחרת.

בוא נגיד שזה לא תורם לקריירה שלהם הרבה.

2. alexshw Member

אז החמיץ בגלל טירונות. כולם עברו טירונות, חוץ מבן שהר. זה לא משמעותי החודש הזה, ואיך ההצעה של מכבי ת"א משנה את העניין?
    יש מצב נתון שצריך לעשות צבא ויש רבים שמקבלים מעמד ספורטאי מצטיין.
    הדיון של צבא זה דיון נפרד.

אם באמת מכבי ת"א הציעה את זה אז הם פשוט מפחדים לפספס כישרון ולא מספיק להם שאפשר להחזיק ב - 45 כרטיסי שחקן כנראה.

3. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

חודש ללא אימונים זה לא משמעותי? באמת?

4. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

די עם החרטות האלה של ליגות עד גיל 19-20-21 כל עוד המונח צבא הגנה לישראל וגיוס חובה קיימים. החב'רה הספרדים והנחמדים ממכבי מציעים הצעות שלא רלוונטיות למדינה שבה חל חוק גיוס חובה בגיל 18. השינוי האמיתי יבוא לא בשיח בין ההתאחדות לקבוצות אלה בשיח בין ההתאחדות בשיתוף הקבוצות מול צה"ל. ברגע שיסדירו את עניין גיוס ולא יפתרו את זה בקטגוריה ההזויה של "ספורטאי פעיל" כלום לא ישתנה פה ושחקנים וקבוצות יפגעו.

סיפור אמיתי שקרה - שחקן של טבריה הוציא גימלים כדי לצאת מהצבא למשחק של טבריה נגד הרצליה בשישי. בסוף הוא לא שיחק כי יש איזה בעיתיות מבחינה רפואית (ביטוח? לא יודע) שהוא ישחק כשהוא בגימלים. ככה בערך תראה הליגה הזאת אם יעשו משהו דומה.

נערך לאחרונה ב: ‏23/4/15
  5. סמואל אטו Member

אתה מעדיף לנפנף כל דבר כחסר חשיבות במקום להבין את כובד המשקל שלו. מספיק שאתה מזלזל בעניין הטירונות ושאתה לא מבין שזה סימפטום למשהו שהיא גדול יותר.
    אם שחקן הנבחרת הצעירה נתקל בקשיים עם הצבא בגיל הזה, תאר לך מה עוברים אלה שלא שייכים לנבחרת,לבית״ר או אפילו לליגת העל. לי יצא להיתקל בעשרות כאלה ואני לא צריך לתאר אני יודע בדיוק מה מצבם.

שלא יובן שאני בעד ההצעה של מכבי ת״א, אני לא בטוח עד כמה היא טובה, אבל אל תשלו את עצמכם לחשוב שאין בעיה עם שחקנים שמסיימים את גיל הנוער ובדיוק צריכים לעשות את המעבר לבוגרים תוך כדי התמודדות עם גיוס למערכת האטומה שנקראת צבא.
    הרושם מהתגובות של חלק מהאנשים פה הוא שבגלל שההצעה באה ממכבי אז צריך להתייחס אליה רק בהקשר של מכבי(בלי דבר על הדעה האנטי הקדומה למכבי של קרוייף) ולא להתייחס אליה באופן כללי כלפי הכדורגל הישראלי.

6. alexshw Member

אף אחד לא הסביר איך סוגיית הצבא קשורה להצעה של מכבי ת"א?
    ומעמד ספורטאי מצטיין המשמעות שהחייל ממשיך לעסוק בפעילות ספורטיבית שלו, עכשיו יש בעיה כאלה ואחרות מול הצבא אז צריך לפתור, אבל לא על זה הדיון פה.
    אין תירוץ עלוב יותר לבעיה עם הצעירים, מנושא הגיוס.

7. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

בודדים אלה שזוכים למעמד ספורטאי מצטיין. הרוב נזרק למעמד העמום של ספורטאי פעיל. שזה להיות בבסיס עורפי אבל לא יותר מזה.

8. עידן444 Member

המרחק בין זה שהם היו נרקבים כל החיים בליגות נמוכות לבין זה שמישהו שם לב והימר עליהם הוא כחוט הסערה!
    (סערה??? באמת כתבתי כחוט הסערה??? ה׳ ישמור...)

נערך לאחרונה ב: ‏23/4/15
    קשר שמאלי אוהב/ת את זה.
  9. alexshw Member

מה זה מישהו "הימר"? הם בלטו בליגה הלאומית והתקדמו לליגת העל. זה עדיף מלהשאר תקוע בליגה לנוער או ליגת מילואים עד גיל 21 ולגרבץ.

10. סמואל אטו Member

ספורטאי מצטיין זה מעמד נדיר.
    אי אפשר לתת אותו למאות ואלפי ספורטאים, הרי גם אם נגדל פה שחקנים כמו בלגיה, זה לא אומר שכולם יקבלו את המעמד הזה. ולא כולם שווים את ההשקעה הזאת בגיל 18-19 אבל אולי בעתיד יהפכו לשחקנים טובים.
    יש שחקנים שכלום לא יעצור אותם והם יצליחו כי הם סופר מוכשרים או שיש להם חוזק מנטלי, אבל אתה מתעלם מאלה שאין להם את זה ושבגיל המדובר מתקשים מאוד להמשיך בקריירה מקצוענית ביחד עם הצבא ולהישאר במסגרת קבוצתית כלשהיא דווקא כן יכול לעזור להם.

עידן444 אוהב/ת את זה.
  11. עידן444 Member

התבלטו עונה שעברה. כפי שהזכרתם(לא בדקתי) הם בני 24-25. מי שמע על שלומי אזולאי עד העונה?
    אתה יודע שעם שלומי אזולאי בראשל"צ שיחק שחקן שהתבלט לא פחות ממנו ואף יותר. אם אני לא טועה הוא היה אפילו הקפטן שלהם- גיא אבנד שגדל אצלנו. קראתי בתחילת העונה שהוא הלך לאשדוד.
    הבחור הזה בהחלט קשר אחורי שיכול היה להתפתח טוב, לא שיחק דקה בבוגרים שלנו, עבר לראשל"צ, ופשוט נתקע. כמוהו יש עוד רבים. לעומת זאת עומרי בן הרוש ממש לא היה "העיפרון הכי מחודד בקלמר" בנוער שלנו ותראה לאן הוא הגיע...
    לדעתי היום יש יותר מידי מקום למזל וקשרים כי ללא ספק בגלל כל הסיבות שהזכירו כאן- קשה מאוד לזהות בגיל 18-19 מי מספיק טוב ומי לא.
    אם היתה עוד מסגרת שמאפשרת לתת לשחקנים האלה עוד קצת הזדמנות לפני שזורקים אותם לליגות נמוכות, שזה לא תמיד ליגה לאומית אלא לפעמים לשכונה של ליגה א', ובמקרים רבים להתרסקות, אני חושב שהיינו מרוויחים עוד כמה שחקנים.
    אני ואתה דנו בזה בעבר ואני עדיין מתעקש שלזרוק ילד בן 19 לליגה לאומית ובטח לליגה א' זו במקרים רבים טראומה עבורו והמון שחקנים נעלמו ככה... כי אין להם מספיק אופי בגיל הזה(משהו שיכול להשתפר עם הזמן) משפחה שתתמוך, כסף(הם לא יכולים באמת להתפרנס מכדורגל...), והם פשוט נעלמים... הכי קל להגיד שמי שלא עמד במבחנים האלה כנראה לא ראוי ואין לו את זה- אבל זה ממש לא כך! הרי מה זה בחור בן 19? סך הכל ילד שלא תמיד יודע מה הוא רוצה מהחיים שלו...

12. alexshw Member

מי שבא בגישה כזו בגיל 19-20 זה לא ישתנה גם אם יאריכו את התקופה עד גיל 21.
    שחקן צריך לשחק מול הבוגרים בגילאים האלה כבר. נקודה.

13. סמואל אטו Member

אלכס, לא כולם קהת או אזולאי.
    לא כולם נפלטים ממחלקות נוער היישר להרכבים של ליגה לאומית ואפילו ליגה א׳.
    לא כולם נפלטים ממחלקת הנוער של מכבי או חיפה.

14. alexshw Member

לא כולם אמורים להפלט למקומות האלה. הרוב בדיוק כמו בכדורגל באירופה נעלמים בליגות נמוכות. זה הגיוני.

15. סמואל אטו Member

נכון, ולאחר מכן גם הרבה מהם פורשים. לכן זה לא יהיה רעיון גרוע שהם יוכלו לקבל עוד שנה שנתיים במחלקת נוער שלהם ואולי יוכלו לשנות את פני הקריירה שלהם.