ליגת העל לנוער 14/15: דור העתיד

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Nave, ‏27/10/14.

1. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

מה מפגר בזה? משחק עונה הוא משחק שמפגיש בין 2 קבוצות הכי טובות, ומקבל משמעות הרבה יותר גדולה כאשר מדובר במצב כל כך צמוד בטבלה כמו היום. מה זה משנה אם מדובר בליגה הספרדית, הישראלית, נוער או ילדים ב' ?

וכן הקהל של חיפה שר שירים לבביים למכבי תל אביב ובשלב מסויים אפילו נהמו לעבר צ'יבוטה. זה אומר שהשחקנים צריכים לרדת לרמה הזו?

גם אוריאל פרץ התגרה. אחר כך הם התנצלו בראיון אחרי-משחק.

Hapoel_Tel_Aviv אוהב/ת את זה.
  2. alexshw Member

אפשר לציין את מנו שוורץ ז"ל, אבי רן ז"ל וניר דוידוביץ'. ניר עלה לבוגרים בדיוק לפני 20 שנה.
    ככה שגם העניין עם השוערים כבר מזמן מזמן לא רלוונטי. מקסימום זה סגר לנו את עמדת השוער השני למספר שנים. אבל במקרה של אדרי תמיד היה עצוב לראות שהוא פשוט לא ספורטאי מקצועני.

3. עידן444 Member

לא החזקתי מאדרי בכלל למרות שאצלנו הוא היה שוער בהחלט יציב. גם תום אלמדון היה אמור להיות שוער מוביל ואיפשהו הלך לאיבוד... גם שגיא שטראוס הוא הרבה יותר טוב מכל מה שגדל אצלנו למשל... אלא אם אתה מחזיק מדניאל ליפשיץ...
    סך הכל גידלתם לא מעט שוערים טובים לאורך השנים... לדעתי יותר מכל קבוצה אחרת...

4. alexshw Member

שגיא שטראוס זה מהתקופה של לפני ניר. הוא היה שוער מחליף לרפי כהן. כן הוא עשה קריירה בליגת העל במשך לא מעט שנים ואפילו קיבל הופעה אחת בנבחרת.
    אחיו עכשיו בקפריסין, אבל בקבוצה חלשה.

אם תחבר את כמות הופעות בליגת העל של כל השוערים שיצאו מהנוער של חיפה אחרי ניר, אז אולי תגיע ל - 50-60 הופעות ב - 20 שנים.

5. Hapoel_Tel_Aviv Member

הנוער שלנו ממשיך במסורת הקאמבקים והפעם עם עשרה שחקנים, חוזר מפיגור של 0-2 ל2-2 מול ק"ש בקרב על המקום השלישי (אותם נקודות, הפרש שערים טוב יותר להפועל)

6. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

כי זה יוצר הייפ סביב מפעל זניח.

7. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

ליגת הנוער היא מפעל זניח? אולי לדעתך. אני לא חושב כך.

8. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

זה תואר ששווה משהו?
    באותה מידה יכלו לשחק בקביעות משחקי ידידות. המטרה היא פיתוח שחקני הנוער.

9. Turgi Guest

ילדים בני 16-17 לא צריכים לשמוע אלף איש קוראים להם ניאו נאצים.
    זה למה המפעל הזה צריך להיות זניח.

10. alexshw Member

נאצים זה מוגזם. צריך להיות גבול לכל דבר.

11. Hapoel_Tel_Aviv Member

זאת המטרה של הנוער, אבל בישראל כמו בישראל מתעסקים בתוצאות,ועכשיו עם הצ'מפיונוס ליג הזה אין ספק שעוד יותר יתעסקו בתוצאות.

אני לא מבין בכלל למה אוהדים צריכים להגיע למשחקי נוער, מילא משפחות/סקאוטים/מקורבים/אנשי מקצוע/ילדים משנתון אחר ששיחקו או התאמנו/סתם אנשים שעברו ליד המתקן שבאים לראות תמשחקים ולעקוב או סתם לראות כדורגל
    בשביל מה כל הקופים הירוקים/מכבי פאנטיקס/אולטראס הפועל צריכים להגיע למשחקי נוער? אני בספק אם 90% ממי שבא למשחקים האלה מכיר יותר משתי שחקנים בקבוצה, באים רק בשביל לריב ולקלל, אפילו אם מדובר בגמר גביע מול קבוצה מול ק"ש, חגיגות של זכייה והקפות למינהן אפשר לעשות בבלומפילד כמו שעשו מול הפ"ת, לא ברור..

12. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

קודם כל אכן מהעונה זה כן תואר שווה משה, אירופה. בנוסף הוא שווה הרבה כבוד. מוסיף לשחקנים נסיון. מה רע בזה ?

וכשהם יעלו לבוגרים הם גם ישמעו את זה, אז מה זה משנה ?
    את הקהל אי אפשר לחנך, את שחקני הנוער כן.

זו תרבות האולטרס. תהיה בטוח ש90% מחברי הארגונים שמגיעים למשחקי נוער מכירים יותר מ2 שחקני הרכב. הם לא באים רק לקלל, הם באים לעודד ולתמוך בדור העתיד שלהם שעוד כמה שנים הם אולי יראו אותם בסמי עופר ובבלומפילד.
    בלי קשר לזה, יש יריבות בין האוהדים של מכבי חיפה ומכבי תל אביב וזו התוצאה.

13. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

ומה גורם לך לחשוב שליגת האלופות לנוער מעניינת מישהו? חוץ מסקאוטים וכד'? נראה לך שיש שם אוהדים או שהאוהד הממוצע של באיירן מינכן יודע מה קבוצת הנוער עשתה בשבת

14. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

אני מכיר אוהדים של קבוצות ישראליות שיודעים ועוקבים אחרי קבוצת הנוער של הקבוצה, שאמורה להיות דור העתיד, אז למה שאוהד של באיירן מינכן לא ידע ? מדובר בשחקנים שגדלים בעיר בדרך כלל, שאוהדים את המועדון מגיל קטן, אז למה לא להכיר אותם וללכת לצפות ולתמוך בהם ?

אני בטוח שאוהד גרמני ממוצע של באיירן מינכן בהחלט יודע מה קבוצת הנוער שלו עשתה השבת.

oranfu אוהב/ת את זה.
  15. עידן444 Member

כבר לא יוצא לי בשנים האחרונות להגיע למשחקי נוער(בפעם האחרונה שראיתי את הנוער של נתניה שיחקו שם ריף מסיקה, שיר צדק ועשאל בן שבת) אבל אני בהחלט נוהג להתעדכן בתוצאות ואפילו חרד כשקבוצת הנוער נמצאת בסכנת ירידה. נוהג להיות מעודכן מי השחקנים הבולטים ומי אלה שיש להם להשתלב בבוגרים.

מסכים מאוד עם אלכס שמחלקת נוער- תפקידה לייצר שחקנים שישרתו את קבוצת הבוגרים ולא לקחת אליפויות וגביעים(למרות שזה נחמד...). ממש לא מזיז לי שהאליפות האחרונה שלנו היתה ב 95' כל עוד המחלקה מייצרת שחקנים שמשתלבים בקבוצה הבוגרת ואף מתקדמים לקבוצות גדולות ולאירופה תמורת כסף שעוזר למועדון להתקיים בתקופות קשות.

אגב, לגבי הנושא של אלימות במשחקי הנוער- ממה שלי יצא לראות החלוצים בעניין הזה הם ההורים והמשפחות...

נערך לאחרונה ב: ‏25/4/15