תקראו לי גזען תקראו לי איך שבא לכם לא מפריע לכם שחצי מקבוצת הנוער של מכבי חיפה לא יהודים ( לא רושם ערבים שלא תקפצו ) פעם ראיתם קבוצת נוער בסכנין שיש בה יהודים? שם כל אחד הוא גנאיים חליילה ואללה ואכבר מכבי חיפה אחת הקבוצות הכי גדולות בישראל, קבוצה יהודית, או שכבר לא?
קרייזי, לא רק שאתה גזען, אתה משתמש כל הזמן בביטוי "נאצי" כלפי גורמים שאתה לא סובל. אתה גורם לזילות השואה, וזה מגעיל, ומכוער. הגיע הזמן שתבין: חיפה, היא עיר מעורבת, וכל הילדים בנוער של מכבי חיפה ( וגם הוריהם ) נולדו לתוך הדו-קיום בעיר הזו, ושם, בחיפה, חיים יהודים וערבים ללא שום בעיות, ומכבדים אחד את השני. גם אם תצטרך ללכת חלילה לבית-החולים בילינסון/השרון/תל-השומר, תיתקל ברופאים, אחיות, וכוח עזר שהם ממוצא ערבי. מה תעשה אז? תדרוש לקבל טיפול רק מרופאים יהודים? הערבים מהווים כ 20 אחוז מאוכלוסיית מדינת-ישראל, השפה הערבית היא שפה רישמית במדינה. תתרגל.
חיפה זו עיר שתומכת בדו קיום, זה מחלחל לקבוצות הכדורגל ולא מהיום, אז למה לי פוליטיקה עכשיו? אם השחקן מוכשר ומחוייב לסמל, אין שום סיבה שהוא לא יקבל את הבמה רק בגלל הלאום שלו. יתרה מזאת, אני יכול להעיד על עצמי שאני גאה, בתור אזרח יהודי, שבקבוצה שאני אוהד משחק וויאם עמאשה, שבשבילו ההגעה למכבי חיפה היתה הגשמת חלום. כאמור, לי אישית זה ממש לא מפריע, ישנו מספר מצומצם של אוהדים שלא אוהב את המצב הקיים, אולם לומד לקבל את המועדון כפי שהוא.
אני לא אוהד חיפה, אבל אני מרגיש בדיוק אותו הדבר. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx חבל שהשנאה הזו קיימת ואדם כמו crazyblue5 (שום דבר אישי) באמת יבקש לקבל טיפול ממישהו אחר ולא אדם ערבי.. בחיים לא הבנתי את הדברים האלה, והאמת מרגיש דיי רע לחבר'ה הערבים בפורום שצריכים לקרוא את זה. בכל מקרה אני משער שכדאי להעביר את הדיון שכנראה יתפתח כאן לאיזשהו איזור אופטופיק.
חדש בערוץ הספורט: החל ממחר בכל יום שני בשעה 18:25 תשודר בערוץ הספורט (55) תוכנית לסיכום משחקי המחזור בליגת הנוער. זוהי בשורה טובה לכל חובבי ליגת הנוער שיוכלו לעקוב טוב יותר אחריי הדור הצעיר של קבוצותיהם.
http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx כל הכבוד. נקווה שזה גם יגרום למחלקות הנוער ולאנשים עצמם להתאמץ ולהשקיע יותר.
ראיתי היום את המשחק של מכבי תל אביב מול ביתר נס טוברוק ונהנתי מאוד לראות את הקבוצה של עמיר תורג'מן מפרקת את החלאות המצד השני של העיר. מכבי תל אביב קבוצה מאוד מתואמת והיא כל הזמן מחפשת ללכת קדימה. גל מרגוליס גדול על הליגה הזו. שילוב מדהים בין כח למהירות. אי אפשר לעצור אותו.
גאל מרגוליס אכן גדול על ליגת הנוער והוא כבר מזמן היה משולב בבוגרים אם לא היה עושה בעיות עם החוזה שלו. הוא רק בן 17.5 וכבר רוצה לצאת לקבוצה באירופה, הרבה בזכות הכישרון שלו אבל בעיקר בגלל שיש לו דרכון בלגי. אני מקווה שבסוף הוא יבין שאין קיצורי דרך, וכל מי שיוצא לאירופה בגיל הזה חוזר עם הזנב בין הרגליים. שחקנים גדולים כמו ברקוביץ', רביבו ובניון הראו שאפשר וצריך לעשות דרך מסויימת לפני שיוצאים לפתח קריירה בחו"ל.
אין גיל מסוים שעדיף לצאת ממנו לאירופה וגם לא חייב לצאת לאירופה רק כ'הכוכב של הליגה'. אפשר לצאת לאירופה גם בתור 'כשרון שיכול להתפתח'. זה שבישראל היו לא מעט שחזרו עם הזנב בין הרגליים, לא הופך את המהלך עצמו לשלילי. מה תגיד על שחקן כמו פדרו רודריגז? לא נראה לי שפפ גווארדיולה לקח אותו לשיחה אישית ואמר לו "אתה כשרון, אבל אין קיצורי דרך. תוכיח שאתה מסוגל לקדם קבוצה כמו מכבי פתח תקווה בליגה הישראלית ותחזור על תקן כוכב".
התכוונתי לשחקנים ישראלים כמובן. לא זכור לי אחד שיצא לחו"ל בגיל נוער והתברר כמציאה גדולה. חלקם מתגלים כבלופים לא קטנים, וחלקם חוזרים לארץ כשחקנים מובילים. מרגוליס צריך לעלות לבוגרים ולהראות מה הוא יודע עונה או שתיים ואז אולי לצאת לאירופה כשחקן שעשה משהו ולא סתם כהבטחה.
מכבי ת"א ממשיכה לפרק קבוצות. היא הבקיעה 24 שערים ב-8 משחקים. מרגוליס כישרון אדיר, ראינו זאת כבר בסוף העונה שעברה נגד מכבי נתניה בעשר דקות ששיחק. בעונה הבאה הוא בבוגרים, אין ספק בכלל.
מכבי חיפה נולדה מתוך הארגון הזה, אז אפשר לצפות מהשחקנים לדגול במשהו, אבל נראה שזה לא אכפת להם. אז שיהיה. מה שמפריע לי זה שסכנין לא משתפת שום שחקן יהודי בקבוצות הנוער שלה (ואל תגידו מרחקים, לא הייתה להם שום בעיה להביא את סרי פלאח מכפר סמיע), ואף אחד בתקשורת לא מוצץ להם את הדם כמו שמוצצים את הדם של בית"ר שלא שיחק אצלה ערבי. מצומצם הוא כנראה לא.
כי איזה ילד יהודי ילך לשחק בנוער של סכנין, אל תדבר שטויות. זאת הוכחה לזה שזה לא מצומצם? 3000 אנשים דרושים כדי להשחית בית קברות?
אתה חושב שהאוהדים שם הם היחידים של חיפה שלא אוהבים ערבים ובטוחים שהם יכולים לקבוע את הסדר במכבי חיפה? ושים לב שהיה שם רק אוהד אחד שגינה על כ-10 אוהדים שתקפו את ההנהלה. ברור ששחקנים יהודים לא רוצים להגיע לסכנין, וגם סכנין לא רוצה שחקנים יהודים בנוער (לא מגזענות, אלא למען המרקם החברתי- שפה למשל), אבל אם את בית"ר שוחטים על אותו דבר אני דורש שזה יהיה אחיד (ומעדיף שיעזבו את בית"ר).