ליגת העל לנוער 13/14: עונה חדשה בפתח

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Bluekipper, ‏15/8/09.

1. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

כבר 2 מחזורים עברו בליגת העל לנוער (כן, השם שונה) לשנת 2011/2012. להזכירכם, שתי הקבוצות שעלו מהליגה השנייה הן הפועל באר שבע (דרום) ומכבי הרצליה (צפון) ושתי הקבוצות שפינו את המקום הן בני סכנין והפועל רמת גן.

הטבלה לאחר 2 מחזורים:
    http://up353.siz.co.il/up1/tydhw4zdjmnq.Xxx

לוח המשחקים למחזור 3:
    http://up353.siz.co.il/up1/wuzylnmnyjwm.Xxx

במרכז המחזור (שידור ישיר בספורט 5) יעמוד המפגש בין מכבי חיפה להפועל באר שבע. האחרונה (ביחד עם בית"ר ירושלים) שתי הקבוצות היחידות שהשיגו עד כה 6 נקודות.

---

בנימה אישית, ראיתי את המשחק של הנוער בשבוע שעבר מול רעננה. הם שיחקו נהדר רק חסרה רגל מסיימת. הבעיה היא שמחר כנראה גם יוני אוזן וגם יוסף אבו לאבן לא ישחקו, ולכן נקווה שהמשחק יסתיים בתוצאה טובה שגם הפסד מינימלי נכלל בקטגוריה הזו.

2. Prometheus Member

מכבי נגד בני יהודה
    פתיחת עונה די קשה למכבי, נגד ראשון שכל שנה יש להם נוער מעולה, דרבי ועכשיו בני יהודה שאני לא מכיר את השנתון שלהם, אבל עלה אצלם כישרון נהדר מהנוער לבוגרים (עגיוב), אבל אני מניח שהם עדיין טובים.

מכבי בשני המשחקים עד עכשיו, למרות ששניהם נגמרו בתיקו 1:1 הראתה עליונות, במיוחד ככל שהדקות עברו, והשחקנים הצעירים של מכבי הראו כושר גופני גבוה.

עדיין נשארו לא מעט שחקנים מוכרים בנוער שלנו, כאשר הבולט ביותר הוא גאל מרגוליס הסילון, שאני צופה לו עתיד גם בקבוצת הבוגרים ללא ספק. אולי גם רוסלן ברסקי שהוא הקפטן של הנוער.
    היה גם אחד בשם עומרי אלטמן שעבר לנוער של פולהאם בסוף השנה שעברה, ועם כל השחקנים שעלו השנה לבוגרים, זה יפה לראות שעדיין שומרים על השיטה בנוער, ומגיעה מילה יפה לעמיר תורגמן על זה שעושה עבודה יפה (וגם לניר לוין).

כמובן שהמטרה הראשית של מחלקת נוער היא להעלות שחקנים לקבוצה הבוגרת, יהיה נחמד לראות עוד דאבל צהוב, אז שיהיה לילדים שלנו בהצלחה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

3. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

אוי ואבוי איזו תצוגה מחפירה בראשות העאלק-שוער אלירן סולימנספור. מלכתחילה הם שיחקו בלחץ, לא הצליחו להחזיק בכדור. אני חושב שאפשר לספור על 2 ידיים את כמות הפעמים ששני החלוצים שלנו נגעו בכדור.

סולימנספור במשחק גרוע, יציאות פשוט בזיוניות. בגול הראשון הוא אשם ומשם בדקות הנפל...כל הקבוצה שיחקה כמו ילדים ד'.

אני רוצה להאמין ומקווה שמדובר בנפילה חד פעמית, כי קאדר השחקנים הזה הוא בעצם השחקנים שאמורים לשחק בנוער העונה (ללא כל החיזוקים של החריגים) ואם הם ימשיכו כך זה לא יהיה טוב.

4. Number 8 Member

מכבי ת"א ניצחה 0:3 את בני יהודה משלושער של גאל מרגוליס.

כבר מהעונה שעברה בנוער ראו שהילד הזה עוד יגיע רחוק ובמשחק האחרון בליגת העל בעונה שעברה נגד מכבי נתניה, הוא נכנס לדקות האחרונות ובזכות המהירות שלו, הוא סחט פנדל וזה רק עוד יותר חיזק את הדעה שלא יקח הרבה זמן עד שמרגוליס ייעלה לבוגרים. בנתיים הוא ורוסלןברסקי, עוד שחקן שמצפים ממנו לגדולות, מובילים את הקבוצה העונה.

5. Prometheus Member

4-0 על נתניה בעוד משחק גדול של מרגוליס, הוא פירפר להם את ההגנה פעם אחר פעם וסיים עם 2 בישולים, הבישול שלו בשער השני של מכבי פשוט אומנות, ובכלל ההתקפה עצמה זה פשוט טוטאל פוטבול לא פחות.

6. Don Joan Roman Member

השבוע ניצחה קבוצת בית"ר ירושלים אורן את עירוני ק"ש בתוצאה 3:2 לבית"ר כבשו: הראל פולק, עומר נחמני וטל כחילה בשבוע הבא תארח בית"ר בבית וגן את מכבי תל אביב למשחק מרתק, בית"ר מגיעה מהמקום השני(המוליכה היא הפועל תל אביב) ומכבי מהרביעי.

נערך לאחרונה ב: ‏25/9/11
  7. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

עוד משחק צמרת בשבוע הבא, הפועל תל אביב (מקום 1) תארח את הפועל באר שבע (מקום 3).

לאחר התבוסה למכבי חיפה בשבוע שעבר, חזרה קבוצת הנוער של באר שבע לנצח, 1-2 על עירוני ראשון לציון בוסרמיל.

8. סטפן שאלוי Member

מכבי ת"א ניצחה היום את בית"רבמשחק שנערך בבית-וגן 4:1.

הפסד זה הפסד, והוא חלק לא רצוי אבל מצוי בספורט, ועם זה אין לי בעיה.

הבעיה שלי היא עם זה, עם התנהלות דפוקה, עם שימת-זין על מחלקת הנוער, ועל זילזול, יותר נכון הפקרות של בריאות השחקנים:

על המשטח הנוראי שעליו שיחקו הקבוצות אמר המאמן: "לשחקני הנוער של בית"ר מגיע מגרש יותר טוב ממה שיש פה בבית וגן אבל בסופו של דבר אם הם היו יכולים אז התנאים פה היו טובים יותר. גם במגרשים כאלה צריכים לשחק והשחקנים צריכים לדעת לנצח גם פה לפני שהם מגיעים למגרשים הגדולים בבלומפילד, קרית אליעזר ור"ג".

פינוקיו קורנבלוף: אם אחד השחקנים ייפצע חלילה בגלל המשטח הגרוע, אז שיתבע אותך אישית, וירושש אותך.

1,560,000 ש"ח נטו לכיס שלך, ואפס השקעה במועדון, חתיכת שודד לאור יום של קופת בית"ר!

נערך לאחרונה ב: ‏1/10/11
  9. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

בית וגן זה פארסה של עשרות שנים מלבד המגרש הסינטטי שגם הוא הוחלף רק בעקבות בקשה של לואיס פרננדז בתקופה שלו כאן, אני לא בטוח גם אם מבחינה משפטית וכספית אפשר לעשות שינוי מהותי הרי השטח שייך לחברת נאות בית וגן שנמצאים בתביעה משפטית כנגד האגודה.

מבחינה מקצועית אז אין מה לעשות והנוער של מכבי ת"א נמצא בכמה דרגות מעל קבוצת הנוער שלנו אבל לא צריך להתרגש יותר מדי, לפני כמה שנים המצב היה הפוך ואולי עוד כמה שנים זה ישתנה, יש דור שהוא יותר מוכשר ויש דור שחקנים שהוא פחות מוכשר, אצלנו עדיין יש כמה שחקנים עם פוטנציאל גדול שהמוכשרים ביותר הם תומר ירוחם המגן הימני, טל כחילה הבלם ועומר נחמני הקשר-חלוץ ההתקפי, שלושתם נמנים גם בסגל של נבחרת הנוער של אלי.

10. סטפן שאלוי Member

מבחינה מקצועית תמיד יש מה לעשות, ואני סומך על טרטיאק יקירנו שיידע לתקן ולבנות את ההריסות שהשאיר אחריו ה"מאמן" הקודם מסרוחי, שהיה עסוק בלאחר שעה וחצי לאימון, בהחתמת שחקני בית על חוזי ייצוג, ובעוד נושאים שאני מנוע כרגע מלפרט.

לגבי המגרש:

מה קשור בעלות? אם אתה שוכר דירת-גן, או פרטי, אתה לא יכול לשתול דשא נורמלי? להביא גנן?

פינוקיו והדחליל שלו אמנון רז מתרשלים בעבודתם, מזלזלים בבריאות השחקנים, ואני מקווה שהורי השחקנים יעשו לשניהם הרבה רעש, כדי שיוציאו כסף על טובת המועדון, ולא על טובתם האישית!

11. Number 8 Member

מרגוליס פשוט גדול על ליגת הנוער, בעונה שעברה במחזור האחרון הוא הראה בכמה דקות למה הוא מסוגל והשנה הוא עושה זאת וכפול בליגת הנוער. אם למכבי לא היה סגל גדול עם הרבה צעירים, אין ספק שמרגוליס היה עולה לבוגרת במהלך העונה אבל אני בטוח שנראה אותו בעונה הבאה בבוגרת.

12. סטפן שאלוי Member

מי הסוכן שמייצג אותו? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx

13. Ice Cream חסה

ראיתי היום מחצית אחת במלואה וההגנה הייתה פשוט מפדחת. בגול הראשון הוא אקפי תפר את ירוחם וטולדנו לא לקח טוב את מרגוליס, בגול השני דניאל דרעי ומתן טולדנו שוב התרשלו בהגנה, בגול השלישי כחילה עמד מאחורי גיא כהן בכלל וגם שלום דהן היה מביך. רק משחק אחד, אבל לא מעודד לחשוב שזה העתיד שלנו גם אם זה מול מכבי תל אביב.
    היחיד שהרשים היה עומר נחמני.

14. אורי אדום בנשמה Member

חוזרים למסלול הנצחונות, 2-4 ביתי על בני יהודה [סהר שבתאי, יוני אוזן (צמד) ואור חביביאן] שביסס את השלשה בחלק העליון.

מחזור הבא בחוץ מול נתניה.

15. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum