כי באימונים משתפרים, לא במשחקים. כפי שחייל רוכש מיומנויות באימונים, ולא בקרבות. זה נכון במיוחד לגבי שוערים. המשחקים הם יותר לניסיון והכרת מצבים שאי אפשר לתרגל באימונים. אני כל הזמן שומע מאנשים ששחקן שלא משחק לא יכול להשתפר. למה לעזאזל אתם חושבים שיש אימונים?! שם לא מרוויחים כלום? זה לא שווה דבר?! בטח לשוערים שמתאמנים בנפרד והתרגול הטקטי מהווה חלק קטן מהאימון שלהם.
יש הבדל גדול מאוד בין אימון למשחק. גם אם מבחינה טכנית זה אותו דבר, מבחינה מעשית הפאן המנטאלי לא קיים באימון, וזה בוודאי מאוד משמעותי עבור שוער. שחקן צריך לשחק. כמו שכבר אמרתי, בעמדה הזאת אין רוטציה, אז הוא למעשה מבזבז שנה בהתפתחות שלו. אבל זה לא רק האיבוד של השנה הזאת, זה פוגע בו מבחינה מנטאלית. ונגר פעם דיבר על זה שיש שלב ששחקן צעיר חייב לשחק בו, אחרת הוא ייפגע בצורה שלא ניתן לשקם. השלב הזה במעבר מהנוער לבוגרים הוא קריטי ואסור לשחקן לחכות יותר מדי מבלי לשחק.
זה פחות רלוונטי לגבי שוערים. צריך לעשות את ההפרדה הזו. ושוב - גם אם כן היה צורך להשאיל אותו, לצער כולנו רוב הקבוצות בארץ רק היו מזיקות להתפתחות שלו..
לטובתו האישית אני בטוח שהיה צריך להשאיל אותו. היו הורסות אותו? לא יודע. לא חושב שכל המאמנים ארץ "הורסים" שחקנים. הם פשוט לא משפרים אותם. אבל זה עדיין פחות גרוע מהמצב הנוכחי. אנחנו אוהדי חיפה ראינו את זה קורה עם אלמדון שנחשב בזמנו לפוטנציאל לא פחות גדול מלוי.
אתה בעצמך כבר אמרת שבשנתיים הקרובות הוא לא צפוי לשחק. בוא נראה מה יהיה גם אחרי זה. אתה יכול להמשיך להגיד "20" כאילו זה איזה ילד. בכל העולם שחקנים כבר משחקים בגילאים כאלה ואף אחד לא מתרשם, רק אצלנו שחקן בן 23 הוא עדיין צעיר.
אורןפיו צודק, באירופה השוער הספרדי דה חאה כבר בגיל 19 קיבל את המושכות, פעם דוידוביץ' אוואט אסי רחמים קיבלו את המושכות בגילאים צעירים, אי אפשר כל הזמן לפחד ממה יקרה, צריך לתת לשוערים מוכשרים להתחיל לשחק אחרת לעולם לא נחזור לתור הזהב של השוערים שהיו לנו פה שוערים ברמה של דוידוביץ' שביט אלימלך אסי רחמים אוואט וכו'...
אוהדי מכבי, מישהו יכול להסביר לי איך איבדתם שחקן כמו רועי יאיר? ראיתי אותו בכמה משחקים בנערים א' ובנערים בזמנו, הוא פשוט כישרון.
לשחקן שדה 23 זה לא צעיר, אבל לשוער זה כן. רבאק, שוערים סוחבים בקלות עד גיל 38-39-40. אני מעריך שהוא ישחק בעונה הזו ובעונה הבאה מעט, כמה משחקים בסוף העונה, אולי גם בגביע, ואז פשוט יהפוך לשוער הראשון - זה תהליך שכיח בכל העולם. "20" זה ילד, לא משנה איך תסובב את זה. בגיל הזה מעטים הם כוכבים, מעטים מוליכים קבוצות. קל לתת דוגמאות של השחקנים הכי גדולים בעולם שבגיל 20 כבר היו משהו מיוחד, אבל זה נדיר. דה חאה הוא אחד השוערים הכי כישרוניים שצמחו בעולם בעשור האחרון אם לא יותר. ובנוסף הוא אמנם קיבל את המושכות בגיל 19, אבל זה בא על חשבון שוער צעיר אחר - סרחיו אסנחו, שגדול מדה חאה בשנתיים וגם נחשב לאחד השוערים הכי כישרוניים בספרד. רק העונה, אגב, הוא מצא מקום בהרכב של קבוצה, בויאריאל. דודו אוואט הופיע לראשונה בהרכב בגיל 20 (ברק לוי, למקרה שלא הבנתם, עשה את זה בגיל 18 בעונת איווניר). דוידוביץ' ערך בכורה בגיל 18, אבל התחיל לשחק באופן כמעט קבוע רק בגיל 20, כאשר בוני גינצבורג הציג יכולת חלשה. לגבי אסי רחמים, סלח לי, אבל עם כל הכבוד אי אפשר להשוות את הציפיות והלחץ במכבי תל אביב לאלה שבהפועל ב"ש. (שזה יכול להוות לך הרמה להנחתה, אז רק אציין שוב - ברק לוי יכול לחכות עוד קצת. גדולים ממנו עשו את זה)
אתה שוב חוזר לנתון ששוערים יכולים לשחק גם עד גיל 40, אבל זה לא קשור. הבעיה היא שהוא לא משחק עכשיו וזה פוגע בהתקדמות שלו, לא שזה בזבוז של שנתיים. פגיעה בהתקדמות שיכולה להיות משמעותית ובלתי הפיכה. ואף אחד לא אומר שהוא יהיה שחקן מוביל, אלא שחקן הרכב.
איש המקצוע שעובד עם ברק לוי ישירות אומר שהכי טוב להתקדמות שלו זה להישאר במכבי, גם אם לא ישחק, כי הוא עוד לומד וחשוב שיישאר עם אותו "מורה". אובארוב בעצמו, שוב, לא שיחק בהרכב עד גיל 24-25, מאוחר יותר ממה שמתוכנן לברק לוי. משחקים רשמיים הם פאקטור פחות משמעותי להתפתחות של שוער מאשר להתפתחות של שחקן שדה, ואת זה יגיד לך כל איש כדורגל פחות או יותר. אם אתם חושבים שבמכבי יוותרו על ברק לוי, אפילו לשנת השאלה, אתם לא מכירים את תולדותיו במועדון - עוד מגיל נערים הוא סומן ושמרו עליו עם כפפות של משי. אמנם הגיע מנהל ספורטיבי בדמו יורדי קרויף, אבל עדיין בונים עליו לעתיד - לא סתם הוא לא הושאל העונה.
סליחה? בבאר שבע אין לחץ...? תעשה לי טובה בבאר שבע יש לחץ בדיוק במכבי תל אביב ובמכבי חיפה ובשנות ה90 היה לחץ ועוד איך...
תהיה רציני - אי אפשר להשוות את הציפיות והלחץ, מהאוהדים ובטח מהתקשורת, שלהם "זוכה" מכבי לעומת הפועל ב"ש. גם אם בבאר יש לחץ, ויש, זה לא באותה רמה. לשחקנים צעירים לא קל בבאר שבע, אבל קל להם יותר מבמכבי.
מי בדיוק בונה עליו? מה שהיה לפני קרויף לא רלוונטי, אלא אם כן הוא לא הסמכות המקצועית הבכירה. ולשלוח שחקן בן 20 להשאלה זה לא לוותר עליו. הייתי אומר אפילו להיפך.
גם יש טיפ'לה הבדל בין העולם לארץ. איזה שוערים ישראלים משחקים עד גיל 40? ושאלה שנייה איך רובם נראים אחרי גיל 33?