ליגת העל לנוער 13/14: עונה חדשה בפתח

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י Bluekipper, ‏15/8/09.

1. alexshw Member

זה לא נכון וגם בארץ יש את הדוגמא המובהקת של אלמדון. אז הוא למד שנים גם כן ממאמן שוערים מאוד בכיר כמו אנטמן. מה זה עזר לו?

2. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

עבר לך בראש שאולי הוא בעצם לא כזה איכותי?
    חוץ מזה הוא התחיל לשחק רק בגיל 25 בערך, ושוב, ברק לוי כולה בן 20.

3. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

ללמוד להיות שוער זה מסלול של כמה, שלוש או ארבע שנים? ואחרי שהוא עובר את מבחן ההסמכה, איפה הוא עושה את הסטאז'?
    התפתחות של שחקן כדורגל היא לא לינארית ולשורה אובארוב אין תוכנית לימודים רב-שנתית בשביל ברק לוי. הוא פותח איתו שנה רביעית ואת מה שיש לו ללמד את ברק על יבש אני משוכנע שהוא כבר לימד. עכשיו זה הזמן לרטוב.

4. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אובארוב טוען אחרת, אני מעריך שהוא יודע הכי טוב לגבי עצמו. וכן יש לו תכנית שנתית לברק לוי, כחלק מתפקידו כמאמן שאמור לפתח את השחקן.
    ומה זה "לאמן על יבש"? זה לא עובד ככה. אין תורה מדוקדקת לשוערים. אין איזה ספר סטייל הקמה סוטרא (ניסיתי לחשוב על דוגמה אחרת, באמת) שמסביר דברים - לכל שוער צריכה להיות טכניקה מסוימת, אבל גם סגנון שמותאם ליכולותיו. האימון של שוער כולל בעיקר מצבים קיצוניים ועבודה על טכניקה ורפלקסים. באופן מסוים האימונים לעתים קשים מהמשחקים, זה לא כמו אצל שחקני שדה. מאמן טוב שיודע על מה לעבוד ואיך חשוב לשוער צעיר הרבה יותר ממשחקים.

5. oranfu Member

אני לא חושב שגוזלן צריך לשחק בנוער כי ברור שהוא גדול על הרמה הזאת. מצד שני הוא לא משחק עדיין בבוגרים. אז כן, בשביל כושר משחק אני חושב שלא נורא אם ישחק גם בנוער.

וכשאני רואה את גוזלן לעומת החלוצים שלנו בבוגרים, למרות היתרון הפיזי שלהם עליו, הוא פשוט יותר סקורר.

בקשר לברק לוי, אתה כרגיל לא רואה שום דבר באור לא חיובי אם זה קשור לקבוצה שלך. שחקן צריך לשחק. שוער זה לא עמדה שעושים בה רוטציה. העונה הזאת היא עוד עונה שהוא מתבזבז. מה הבעיה שחנצ'ינסקי יהיה השוער השני ולוי יילך בהשאלה? הרי גם עונה הבאה הוא לא יהיה השוער הבכיר שלכם כי הוא לא ממש יכול להוכיח את עצמו מהספסל. כולי תקווה שתחרבנו לו את הקריירה. אנחנו ראינו טוב מעוד מה קרה לשוער צעיר ומאוד מוערך כמו אלמדון שהעביר את שנותיו המעצבות על הספסל.

6. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

הוא בן 20.
    הוא בן 20.
    הוא בן 20.
    הוא בן 20.
    הוא בן 20.

פאקינג שוער בן 20, הוא יכול למשוך את הקריירה עד לגיל 40.
    אם הוא היה בגיל של בוריס קליימן היו לי תלונות למשל, אבל הוא פאקינג בן 20!

7. oranfu Member

אין שום קשר לזה שהוא בן 20. הוא יושב על הספסל. הוא לא יקבל דקות ומשחקים פה ושם כי אין רוטציה בשער. הוא לא יכול להוכיח את עצמו לכן גם לא יהיה השוער הבכיר שלכם עונה הבאה. אלו השנים שמעצבות את השחקן, אם בגיל כזה הוא לא רואה דשא, הוא מאבד את המומנטום בקריירה שלו. זה לא קשור בכלל לזה שהוא יכול למשוך את הקריירה עד גיל 40. זה לא כמה זמן נשאר לו לשחק אלא זמן שהוא מפסיד בהתפתחות שלו.

8. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

ואן דר סאר, שוער גדול, לא?
    התחיל לשחק בהרכב אייאקס בגיל 22. עד גיל 22 היו לו פחות הופעות בוגרים משיש היום לברק לוי בן ה-20.
    הוגו לוריס ערך את הופעת הבכורה שלו בגיל 20, והפך לשחקן הרכב כמעט קבוע בגיל 21.
    דינו זוף התחיל לשחק באופן קבוע לחלוטין כשהיה בן 21.
    גורדון בנקס, אחד הגדולים בהיסטוריה, בגיל 22-23.
    לב יאשין, עוד אחד מהגדולים, בגיל 21.
    אוליבר קאן הפך לשחקן הרכב כשהיה בן 21.
    ולא חסרות עוד דוגמאות.

למען השם, אנשים מדברים כאילו ברק לוי באמצע הקריירה ומיובש. הבחור עוד לומד איך להיות שוער.
    לחואן פאבלו יש חוזה לעונה הזו ולעונה הבאה. לא מן הנמנע שאחרי העונה הבאה ברק לוי יהפוך לשוער הפותח. אחרת לא היו מחתימים אותו למספר שנים.

9. alexshw Member

קאן, בנקס, זוף ולוריס לא התחילו בקבוצות צמרת עם הלחץ של לקחת אליפות.
    ואן דר סאר התחיל לשחק בגלל יכולת עלובה של השוער הראשון.
    זה כמובן יכול לקרות גם אצלכם, אבל לי נראה שהסיכוי לכך נמוך. הביאו שוער זר, שתופס משבצת זר ויהיה קשה להוציא אותו מההרכב, מה גם שבינתיים הוא לא עושה שטויות יותר מדי.

נערך לאחרונה ב: ‏22/9/13
  10. Love Is Red Member

אם עונה הבאה ברק לוי לא יקבל את המושכות זאת תהיה בכייה לדורות לנבחרת הבוגרת, הוא השוער הכי מוכשר כיום ואם הוא לא יתחיל לקבל דקות יהיה לנו בעיה בעמדה הזאת שאוואט יפרוש.
    הלוואי שלבאר שבע היה שוער כזה אז הייתי יודע שיש על מי לסמוך עונה הבאה בשער.
    (רחמים ג'וניור עדיין צעיר מדיי וגם הגובה לא ממש עומד לזכותו)

11. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

הוא לא יהיה שוער פותח בשנה הבאה, כי חואן פבלו מחזיק בחוזה. אבל עוד שנתיים, אחרי שלחואן פבלו יסתיים החוזה, ברק לוי, להערכתי, יהפוך לשוער הראשון, והוא יהיה בן 22 (שזה אגב שנה פחות מגילו של בוריס קליימן היום. מישהו קרא להכניס אותו להרכב לפני שלוש שנים?). איזו בכייה לדורות לנבחרת? עוד עונה כמחליף תמנע ממנו להצליח? הבחור הוא פאקינג שוער שעוד יכול לשחק בנוער כחריג גיל ומזיינים כאן את השכל על קריירה מתפספסת? אתם רציניים?!
    שוב, שוערים מהגדולים בהיסטוריה עוד לא שיחקו בבוגרים כשהיו בגילו, חלקם עוד בקבוצות קטנות, אז על מה לעזאזל כולכם מדברים?!?

אגב בכלל לא בטוח שייצא ממנו שוער גדול גם אם יתחיל מעכשיו להיות שוער פותח. בואו לא נגזים, הוא מוכשר, אבל אל תהפכו אותו לסניף ישראלי של איקר קסיאס.

12. alexshw Member

סביר להניח שאחרי חואן פבלו שוב לא ירצו להסתכן עם שוער חסר ניסיון שיכול לעלות בהישגיות ויביאו שוער זר אחר. אין למיץ' בעיה.
    לא מבין מה הבדל בין הקיץ הזה לעוד שנתיים? כפי שכבר אמרו מה שאוברוב יכל להעביר לו הוא העביר.
    אם אתם רוצים לגדל אמיר אדרי הבא אז סבבה.

ואתה כל הזמן משווה לקליימן. לא ראיתי ממנו שום דבר מיוחד ועובדה שרב"ש לא מחזיק ממנו.

13. orimor2212 מיטשיסט, יועץ תקשורת לשר בן מנספורד אטבריאן

אובארוב, בראיון לפיני גרשון, אמר שברק לוי עוד מתפתח ולומד. הוא גם אמר חד משמעית שהוא חושב שברק לוי צריך להישאר במכבי ומוטב לו לא לחפש הזדמנויות במקומות אחרים. לא סתם שוערים פורצים מאוחר יותר - מדובר בתפקיד מורכב מאוד. אז לא, אובארוב עוד לא העביר לו את כל מה שהוא יכול להעביר, ואת זה הוא אמר. אני מעריך שהוא יודע על מה הוא מדבר.
    הפער בין הקיץ הנוכחי לעוד שנתיים משמעותי, בדיוק מהסיבה הזו - ברק לוי יהיה טוב יותר מהיום, כפי שהוא טוב יותר היום משהיה לפני שנה. אני לא חושב שניסיון וביטחון הם בעיה אצל ברק לוי שבגללה הוא לא השוער הראשון, הוא פשוט עוד לא ברמה הדרושה.
    ואל תשווה אותו לאמיר אדרי (בלי לזלזל), תעשה לי טובה.

ואני משווה לקליימן כי המון עושים את זה (וטועים, כפי שכתבתי קודם). שניהם מוזכרים כ?שוערי העתיד?, אז אני עורך את ההשוואה ומראה כמה כל הדיבורים על התבזבזות הזויים.

14. חייל שוקולד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אף אחד לא היה צריך כי הוא כבר היה בהרכב של הפועל כפר סבא בגיל 20, וגם שיחק שם בהרכב חצי עונה בגיל 18. קליימן שוער טוב עם בעיית ביטחון ואם לא יקרה משהו מיוחד הוא יהיה אחד השוערים הבולטים בעשור הקרוב, לצערי כנראה שלא בהפועל. אתם בעיקר חווים דעה לפי יורו הצעירות, לא סתם לכל אוהד הפועל יש דעה חיובית עליו כי הוא באמת היה טוב מאוד בהופעות שלו בהפועל.

15. oranfu Member

איך עוד שנתיים הוא יהיה טוב יותר מהיום אם הוא לא משחק?

אני לא מתלהב ממנו ובטח שלא חושב שזו תהיה בכייה לדורות של הנבחרת. כל שחקן מכבי ת"א שמתחרבנת לו הקריירה זה מבורך מבחינתי.

אגב, אני לא אומר את זה כביקורת על מכבי ת"א. זה מאוד קשה לתת את המושכות לשוער צעיר בקבוצה עם שאיפות רציניות.