אני חושב שאסור שיהיו חריגי גיל בליגה לנוער. כלומר העונה האחרונה של כל שחקן בליגה הזו צריכה להיות כשהוא מגיע לגיל 19 במהלכה. כמה דברים בנוגע למכבי חיפה: 1) יש לי תחושה שהשאירו את גוזלן בסגל רק כדי שיעזור לנוער לקחת עוד אליפות - רדיפה אחרי תארים. אחרי שאזולאי חזר לסגל, גוזלן הוא החלוץ החמישי. כולם רואים שהוא מעל הליגה לנוער ואין לו מה לחפש שם. היו צריכים להשאיל אותו. 2) אפשר לראות למה מכבי חיפה לא גידלה שוער ראוי כמעט שני עשורים. כל הזמן אני רואה שעומד שוער גמד בשער. אין סיכוי שיצא ממנו משהו וזה בזבוז זמן. גם מרון שושן לדעתי לא יצא הרבה ובלי קשר הוא סתם עכשיו מאבד עונה כשוער שלישי. גם אותו היו צריכים להשאיל.
אני גם חושב שיש לו מקום לפחות לעלות כמחליף עם הנכים שיש לנו בקבוצה, אבל עובדה שהוא לא היה בסגל אפילו באף משחק ובנאדו גם החזיר את אזולאי. אז היה חייב לצאת להשאלה לאיזה עכו.
היה צריך להיפטר מאזולאי ואנדלובו, אם כבר. מצד שני, רק התחלנו את העונה. זה שגוזלן עוד לא השתלב זה לא כזה נורא. יש עוד עונה ארוכה כולל אירופה.
שלושה דברים: 1. אורנפו, לפי ההגיון שלך גם גאל מרגוליס צריך לשחק בנוער, הוא אפילו לא ייחשב חריג גיל (בניגוד לגוזלן ולמה שכתבת. משום שזו עונתו הרביעית בנוער הוא נחשב לחריג גם אם היה בן 17). אין לי בעיה שיהיה שחקן נוער, אבל הוא לא. הוא שם רק כדי לחזק את הנוער במשחק קשה מול מכבי כי נפתח איזה חלון בעקבות פציעה של שחקן אחר. זה מגוחך וגם חוסם לשחקנים לא פחות מוכשרים את האפשרות לשחק במשחק הזה. 2. קצת מפריזים ביכולות של שחקני הנוער. לגוזלן יש פוטנציאל להיות חלוץ נהדר בבוגרים, אבל לומר שאין לחיפה חלוצים טובים ממנו בסגל הבוגר זה אידיוטי ומנותק מהמציאות. אותו מרגוליס שהזכרתי קודם היה בנוער סוג של אל, לא פחות מגוזלן אם לא יותר, ובבוגרים הוא מתקשה בינתיים. וזה טבעי, כי מדובר בילדים בני 19 בעידן הרבה יותר פיזי מבעבר (והם עוד נחשבים לכאלה שמבחינה פיזית שהם מהמתקדמים יותר בגילאים האלה). 3. אלכס, רון שושן לא מבזבז עונה כמו שברק לוי לא מבזבז קריירה כמו שנוהגים להגזים בארץ. שוערים מקבלים מקום בהרכב בגיל מאוחר יותר משחקני שדה (ומספיק לתת את נוייר, טר שטגן, קסיאס וואלדס כדוגמאות למשל. מדובר ביחידי סגולה). לא יקרה כלום אם הם ימשיכו לעבוד באימונים בלי לשחק במשחקים רשמיים בינתיים. ולגבי המשחק, ואני אתייחס למכבי כי חיפה לא הכי מעניינת אותי - יש שחקן בשנתון 96, קונגולזי בשם מאוויס צ'יבוטה, ובגלל בעיות של בירוקרטיה הוא בינתיים לא רשאי לשחק בקבוצת הנוער במשחק רשמי. שחקן כזה בכנף היום היה עושה שמות להגנה של חיפה. חבל...
רון שושן שוער שלישי. איזה סיכוי יש לו לשחק. ושוב לדעתי הוא גם לא פוטנציאל. ברק לוי אם הוא מסומן כפוטנציאל גדול ושוער עתיד משמעותי צריך להיות מושאל. מכבי ת"א שרצה לאליפות ובאירופה לא תסתכן ותתן לו צ'אנס, אלא אם השוער הראשון שלה שיהיה בכיר יפצע להרבה זמן. והסיכוי לכך קטן. אלימלך למשל הבין בזמנו שאין לו סיכוי מול אוברוב והלך לצבור ניסיון וככה לבסוף הפך לאחד מבכירי השוערים שלנו. אחרת הוא היה הופך לאלמדון. אותו דבר יקרה לברק לוי אם הוא ימשיך להעדיף תנאים על המשחק.
ברק לוי (וגם רון שושן) בן 20 וחצי. דיי כבר להגזים. ואגב יכול מאוד להיות שאלמדון לא באמת יכול היה להיות שוער הרבה יותר טוב ממה שיצא ממנו. עוד אחד שהגזימו איתו, ברצינות.
אלמדון יכל להיות בכיף שוער ליגה בכיר, גם אם לא במכבי חיפה. 20.5 זה גיל שצריך לשחק גם לשוער, אם בונים עליו גדולות ונצורות. רק דרך צבירת ניסיון הוא יתקדם. ברור שזה לא מבטיח שיצא ממנו משהו, אבל במצב הנוכחי בטוח לא יצא ממנו כלום. הוא צריך להוכיח את עצמו במקום אחר.
ואם הוא ימשיך להיות שוער מחליף עוד שנתיים, ובגיל 22.5 יקבל את חולצת ההרכב, זה ישנה הרבה?! אתה לא חושב שאפילו עדיף לו ללמוד בינתיים ממאמן שוערים מצוין כמו אובארוב גם בלי לשחק? וסתם לדוגמה - אותו אובארוב היה שוער מחליף את גיל 25 אם אני לא טועה בדינאמו מוסקבה, וזה לא הפריע לו להפוך לשוער נבחרת שם בשלב מסוים. ברק לוי עוד ילד, גם ההשוואות בינו לבוריס קליימן לא במקום, בשל העובדה הפשוטה שבעוד קליימן (23) כבר בגיל בו הוא באמת צריך לשחק יותר אם הוא באמת כזה גדול כמו שעשו ממנו, כי זה הגיל פחות או יותר בו שוערים מעל הממוצע מתחילים לשחק בו, לוי עוד יכול לשחק בנוער כחריג גיל. שוערים זה נושא בעייתי בפני עצמו ואני לא חושב שהדיון מתאים כ"כ לפה - בכל מקרה הבעיה לא נעוצה בחוסר מתן הזדמנויות. זה לפחות לא הגורם העיקרי.
לא, אין תחליף למשחק. זה עדיף על אימונים טובים ככל שיהיו. זה כבר הוכח בעבר הרבה פעמים. מי אמר לך שגם בגיל 22.5 הוא יקבל את אפודת השוער הראשון מבלי שיש לו ניסיון?
זו קלישאה. מה זה אין תחליף למשחק? ואני לא חושב שזה "הוכח במקרים רבים", זה אמפירי?! אני חושב שעדיף לשחקן, במיוחד לשוער, להיות מחליף בקבוצה גדולה מאשר ללכת ללאומית או אפילו לתחתית ליגת העל. ולמה? כי הפערים בין מכבי/חיפה לקבוצות התחתית והלאומית בארץ גדולים מהפערים בין קבוצות בונדסליגה לבונדסליגה השנייה לדוגמה מבחינת תנאי אימון (וזה לא שבגדולות יש מתקנים כאלה מדהימים. ככה שהבעיה עוד יותר חמורה). לברק לוי עדיף ללמוד משורה אובארוב ולשבת על הספסל רוב הזמן (יש משחקים מידי פעם) מאשר מאיזה מאמן זוטר ולשחק קבוע. הוא עוד ילד! "כישרונות" מקבוצות גדולות בישראל הולכים לאיבוד לא כי לא נותנים להם הזדמנויות, בניגוד לכל מה שה"פרשנים" אומרים, אלא כי המסע בהשאלה לקבוצות התחתית בארץ רק פוגעים בהם. זה כמו מעבר מכדורגל מקצועני לחצי מקצועני, בלי להגזים. ואני מעריך שלברק לוי יינתן מקום בהרכב תוך שנתיים-שלוש (לדעתי תלוי במועד סוף החוזה של חואן פבלו) אם הוא ימשיך כך בגרף ההתקדמות שלו, כמובן שאני לא יודע בוודאות. בסה"כ בתקופה שהחליף את אניימה הוא היה טוב מאוד, יותר טוב משהיה כאשר היה שחקן הרכב לגיטימי (ונוטים לשכוח, אבל לתקופה מסוימת הוא היה השוער הפותח בעונת איווניר). וקבעת את זה אחרי משחק אחד, בו למכבי היה חסר שחקן מאוד מרכזי (צ'יבוטה) ואחרי שלפני שבוע (?) היא ניחה את אותה חיפה. מה גם שלרוב השחקנים זה היה המשחק הראשון מול מצלמות וכו'. 13 שחקנים (!) עלו מהנערים.
זו לא קלישאה. מה עזר לבן שהר שהוא התאמן בכל המתקנים המפוארים של צ'לסי? ואחר כך גם במתקנים של פורסמות? אי אפשר לצבור ניסיון דרך אימונים. שחקן כדורגל ושוער בפרט לא יתקדם לשום מקום דרך ישיבה על הספסל.
אנסח את זה מחדש - בארץ זה לא מוכיח את עצמו, כי הרמה של הקבוצות הקטנות היא חצי מקצוענית (גם אם לא רשמית). בגיל 20-21 השחקן עוד לומד, במיוחד שוער. וממי עדיף ללמוד? מפרופסור או מתלמיד תיכון שמחלטר שיעורים פרטיים לילדים? בן שהר לא דוגמה טובה כי הוא קפץ הרבה מעל הפופיק. הוא לא שחקן פרמיירליג ולעולם כנראה גם לא יהיה והוא באמת היה צריך ללכת להשאלה בקבוצת אמצע-תחתית בצ'מפיונשיפ אם כבר אנגליה (אחת הליגות הקשות בעולם). אבל במקרה של אנגליה הקונפליקט הוא בין מרצדס מודל 2013 למרצדס מודל 2003 או סקודה מודל 2013. בישראל הפער בין מכבי ת"א להפועל רעננה, סתם לדוגמה, זה כמו פער בין פיאט מודל 2013 לבימבה (יתכן ואני מגזים, אבל הבנת את הנקודה..). ועוד משהו - לצבור ניסיון זה יפה, אבל כשאתה שוער בן 20 זה לא כזה קריטי בשלב הזה.