תן להם לקרוע זוג נעליים ולהגיע לבוגרים כדי לקבוע אם מה שאיתן (העבריין!) לכאורה עשה בנוער נדף מסירחון או שאולי הוא דווקא צדק. לא צריך יותר מגוגל, את ארכיון ההתאחדות וקצת הגינות כדי לגלות שקונסטנטינוס (שמזרחי בעצמו גם הביא אותו) עבר למכבי חיפה לפני שמלאו לו 15 שנים, והוא יכול היה לעזוב לכל קבוצה חופשי. ושמיכאל אוחנה (שגם הוא הובא לבית"ר על ידי איתן, מהפועל ירושלים. והוא לא ממש גולת הכותרת של האקדמיה של ג'קי) עבר למכבי תל אביב אחרי שאבא שלו, שרצה להחתים את הבן על חוזה בגיל 15 כולל אחוזים מכרטיס השחקן הכניס אותו להסגר קטין. וגם במכבי הוא עשה בעיות. טוב שלא הזכרת את מאור בוזגלו... גם אם יתגלה שפולק, אלקבץ ומנשה הם לא בדיוק העילויים שציפו שהם יהיו כשהביאו אותם, הראשון קרע רשתות בנערים והגיע לנבחרת הנערים, השני הגיע לנבחרת הנוער, והשלישי הגיע כחלק משיתוף פעולה שהיה בין הקבוצה לבין הכח ונמרוד ורד. ברור כבר מה זה הניב לנו נכון?
מרשים לאורך זמן, בקבוצה על פי ידיעות הנגב מתכננים לתת לו להיות שוער שלישי בעת הצורך בנוסף להיותו שוער ראשון בנוער ובנערים של הנבחרת, התפוח במקרה שלו לא נפל רחוק מהעץ. אבל וזה אבל גדול ברגע האמת שהוא ישחק בפעם הראשונה בבוגרת רק אז נדע אם הוא יכול לעמוד בשער או שלא, למרות שמשחק אחד לא מלמד על כלום אבל...
4,000 צופים בגמר גביע המדינה לנוער בין מכבי נתניה למכבי חיפה. שאפו! בכלל הקהל של מכבי חיפה מתמיד כבר שנתיים לפחות להגיע ולעודד בכל משחק של קבוצת הנוער. מגיע להם על זה ח"ח גדול.
יש גביע ראשון בנוער מזה 10 שנים. גם אז הקבוצה זכתה בדאבל תחת הדרכתו של רוני לוי! http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/champions.Xxx 4 משחקני הקבוצה הזו צפויים לצאת למחנה אימון עם הבוגרים - עטא, ריאן, גוזלן וקוסטה
קראתי שקוסטה. האמת אני לא חושב שלשושן יש נתונים בשביל להיות שוער במכבי חיפה. אני אפילו בספק לליגת העל. הוא נראה לי נמוך מדי.
בעוד דקות ספורות יחל הסופר קאפ בין מכבי חיפה למכבי ת"א (שידור בערוץ ספורט 5). למה מבין כל האצטדיונים בישראל, נבחר איכסטדיון רמת גן? מה רע בלקיים את המשחק בנתניה או במושבה? סליחה על הבורות, אבל קבוצה שזכתה גם באליפות וגם בגביע, לא אמורה לזכות בסופר קאפ אוטומטית?
נתניה תפוס, יש שם משחק ליגה היום ראש הזהב בשיפוצים מסויימים שהנהלת האיצטדיון התחייבה לבצע עד יום שני אבל משחק כזה אפשר לעשות בכל איצטדיון אחר חוץ מרמת גן גם וינטר והרצליה מתאימים זה לא שיבואו אלפי אוהדים ולא, אם קבוצה זוכה בדאבל אז בסופר קאפ היא משחקת מול השנייה בליגה.
כשאני רואה את משחק ההגנה בסופר-קאפ של הנוער, אני חוזר להרגשה שלא גדלים לנו בלמים בבוגרים. שחקן חיפאי כמו, לא זוכר את שמו, מכדרר את הכדור ברחבה בדריבל די רשלני, לא מהסוג הזה שצמוד לרגל, ועדיין שחקני הגנה לא מצליחים להעיף ממנו את הכדור.
אני צופה במשחק הנוער בין מכבי חיפה למכבי תל אביב, ויש לא מעט דברים שמציקים לי: 1. דיברו בשידור על חוסר הזדמנויות לשוערים צעירים כאילו שיש מספיק שוערים. זה מאוד הגיוני שאין הרבה שוערים ישראלים בקבוצות הגדולות, פשוט כי בארץ אין מספיק מועדונים, ולכן אין מספיק שחקנים (גם בנוער) ושוערים הם מיעוט קטנטן בקבוצות כדורגל. אם מוסיפים את העובדה שיחידי סגולה מעטים מגיעים לליגה הבכירה בבוגרים (וגם את העובדה שרק שוערים יחידי סגולה מקבלים מקום בהרכב הפותח בגיל צעיר ברמות הגבוהות), זה פשוט הופך את הסבירות לשוערים ישראלים צעירים בהרכבים של קבוצות לנמוכה מאוד. 2. דוגמה ממכבי חיפה שממחישה את רוב הקבוצות בארץ, כולל הקבוצה שאני אוהד עד לפני כשנתיים (מאז פשוט ניר לוין קבע משהו שונה) - שובל גוזלן הוא שחקן בוגרים העונה באופן רשמי. בהתאחדות הוא רשום כשחקן בוגרים (כמובן שזה סמלי בעיקר). רק מה? יש לחיפה משחקים קשים נגד מכבי ומקום פנוי בקרב חריגי גיל (חוק דיי מטומטם, לטעמי. זה אפילו לא רק לחריגי גיל, שחקן שעולה לנוער בגיל 15 לא יכול לשחק בגיל 19 בלי להיחשב חריג, למרות שמבחינת הגיל הוא מתאים, רק כי זו שנה רביעית. זה נכון גם לגבי גוזלן אגב, כי מבחינת גיל הוא לא חריג) בשל פציעה של חריג גיל אחר, אז מכניסים אותו לסגל במשחקים האלה. כשעדי קונסטנטינוס יחזור מפציעה גוזלן לא ישחק בנוער, כי גוזלן הוא בסה"כ סותם חור שבא כדי לשדרג לקבוצה את הרמה. זה אידיוטי ודיי מביך. אין בעיה עם שחקני נוער שמתאמנים עם הבוגרים בקביעות, למצטיינים זה אפילו מומלץ במידה מסוימת. אין בעיה עם שחקני נוער שמוקפצים לעתים למשחק של הבוגרת, אבל שחקן בוגרים שיורד למשחקים נקודתיים לנוער רק כי חסר שחקן זה פשוט מפגר. 3. ניר דוידוביץ' מאמן שוערים בנוער של חיפה. הוא מחזיק בתעודה של מאמן? הוא למד לבנות תכניות אימון, דברים שהוא אפילו קריטי יותר בגילאים האלה ובעמדה הזו שהאימון בה יחידני? לא כל שחקן שפרש יכול פתאום להיות מאמן. תמיד נותנים את הדוגמה של אובארוב, רק שהוא למד כדורגל באוניברסיטה (ברוסיה) במקביל לקריירת המשחק ובגדול ההכשרה שלו גבוהה יותר משל כמה מאמנים ראשיים בארץ. זה שנותנים ככה לשחקן עבר את התפקיד הזה בלי שהוכשר (למיטב ידיעתי, תקנו אם אני טועה) זה מעיד על זלזול מסוים בחשיבות וברמה של המקצוע. 4. לוח התוצאות והפופ-אפים במשחקים של ערוץ הספורט פשוט מחרידים, לא פרקטיים בעליל.
אז מה שאתה רוצה זה שגוזלן לא ישחק כל עוד הוא לא מקבל הרכב בבוגרת? לא קרה כלום אם הוא מקבל דקות בנוער בזמן שהוא עוד לא מצליח לפרוץ להרכב בבוגרים. כמו שאמרת, הוא לא חריג גיל.