מכבי נתניה ניצחה 2-1 את בני יהודה ותפגוש בגמר את מכבי חיפה שהביסה 3-0 את הפועל ב"ש. תרשמו תשמות הבאים ותזכרו שהם יהיו מהמובילים בארץ בשנים הבאות: שובל גוזלן,ג'אבר עטאא,עדי קונסטנטינוס,איסמעיל ריאן,רז שטיין.
אתה יודע כמה שחקנים הצליחו בנוער ובבוגרים פישלו? דווקא שחקנים שבאים מלמטה ובשקט עושים את העבודה בלי רעש וצלצולים הם אלו שמצליחים באמת...
אני לא סתםפ יגיד אני שיחקתי בליגות האלה הייתי עוקב אחרי שחקנים ממכבי הפועל וחיפה נכון שיש פאשלות פה ושם אבל המחזור הזה של חיפה הוא לא סתם ואתם תשמעו עוד על השחקנים שציינתי
יש כל מיני דוגמאות. גם כאלה וגם כאלה. הכל תלוי בשחקן עצמו בסופו של דבר. אני רק רוצה לציין שיש פער של שמיים וארץ בין הנוער לבוגרים, בטח במכבי חיפה.
אני לא חושב ששטיין הוא כזה כישרון גדול. יכול לעשות קריירה יפה, אבל לא משהו מיוחד. אני לא בטוח שאף אחד מהם הוא ממש מיוחד, אבל לדעתי כבר היום כל הארבעה האחרים יכולים לשחק בכיף בליגת העל. לגוזלן וקוסטה יש מקום בבוגרים שלנו בשקט. בכלל קוסטה הוא השחקן אולי הכי מרשים אצלנו. ריאן, לטעמי, לא מציג את אותה יכולת שהציג בתחילת העונה לפני שנפצע. מעניין לראות אותו אחרי קדם עונה טוב. כל הארבעה האלה יהיו שחקנים מובילים פה בליגה לדעתי בעתיד.
ריאן וגוזלן חייבים להיות חלק אינטגרלי מהסגל של הבוגרת בעונה הבאה, דווקא עם קונסטנטינוס הייתי מחכה שנה נוספת. עוד שם שלא צוין כאן, יובל יוסיפוביץ'. מגן ימני שבמאזנו מעל ל-20 בישולים העונה בליגת העל לנוער, מאזן מרשים לכל הדעות.
באופן אופטימלי קוסטנטינוס צריך להמשיך בנוער. אבל לדעתי יש לו מקום בבוגרים בתור 50-50. זה לא יקרה כי יש באנקר בשם קטן. ריאן מוכשר מאוד, אבל הוא מסיים את העונה (לדעתי) בצורה פחות מרשימה. בבוגרים יש לו מקום אבל שוב, בעיקר בגלל שיש לנו רק את עזרא שמשחק בתפקיד הזה ושווה ליגת על. יוסיפוביץ' מבחינה התקפית מצויין, 20 ומשהו בישולים מעמדת המגן בעונה אחת זה מאוד מאוד מרשים. אבל העמדה הזאת מאוד לא בוערת לנו. בהתקפה אנחנו פשוט נכים לגמרי אז יש מקום לשחקנים המרשימים מהנוער שמשחקים בעמדות ההתקפיות.
וואלה... לך תצא למלחמה עם משומדבר, אלקיים ודגני. הייתי מעיף את השלושה ומביא את אלעד גבאי, יוסיפוביץ' המחליף. מה עם מרטינס דפקוס? הושאל לנצרת עלית ואפילו שם לא תפס מקום של קבע בהרכב. פלופ?
ראינו את התוצאות עם משומר ואת התוצאות בלי משומר. יוסיפוביץ' עדיף על דגני זה כן.. יש גם את רוזנבאום שמהמעט שראיתי ממנו נראה שחקן לא רע. את דפקוס בקושי בקושי ראיתי.
לפני חצי הגמר כולם דיברו על גוזלן, ריאן ועטר, אבל השחקן הכי מרשים על הדשא היה מספר 14 (עדי קונסטנטינוס?). היה נייד, מהיר, טכני, פעלתן, מוסר מצוין, אינטליגנטי לפחות בדרגה אחת יותר משאר השחקנים במגרש. אז אולי הוא פחות נוצץ כי הוא לא חלוץ ולכן כובש פחות שערים (למרות שהוא הבקיע את הראשון בבעיטה עם טכניקה נפלאה) אבל הוא הרשים אותי יותר מכולם.
אכן קונסטנטינוס, שחתם לפני כחצי שנה לחמש שנים במועדון. אגב, הוא שיחק בבית"ר ירושלים עד גיל מסוים וממנה עבר לפני מספר שנים לקבוצת הנערים של מכבי חיפה. קליפ שלו במדי בית"ר ירושלים ומכבי חיפה ובבירת הנגב, רחמים ג'וניור מרשים לאורך זמן או שמדובר בהבלחה חד פעמית? אלמלא הוא, התוצאה יכלה להיות יותר גבוהה.
רק איתן העבריין יכל לתת לכשרונות כמו קוסטנטינוס(שחקן מאוד מרשים) ומיכאל אוחנה מאשדוד לעזוב בגיל 15 ומנגד להחתים ?עילואים? כמו פולק, אלקבץ ומנשה ל-5 שנים. ד?ר שובל גוזלן חתיכת שחקן.
רז רחמים הוא הכישרון הכי גדול במחלקה שלנו. למרות שהוא עדין בגיל נערים (עשה את הופעת הבכורה השנה בנוער כשהוא רק בן 15) הוא הפך לשוער הקבוע ולשחקן הבולט של קבוצת הנוער (עצר שני פנדלים ברבע הגמר מול חדרה). הוא גם השוער הראשון של נבחרת הנערים של ישראל ואפילו יצא לו להתאמן עם הקבוצה הבוגרת השנה כשוער שלישי כשהשוער השלישי שלנו היה פצוע. בקיצור, כישרון אדיר עם בסיס מצוין ועם אבא שיודע מה נדרש כדי להפוך לשחקן בליגה הבכירה ככה שבהחלט צריך לעקוב מקרוב אחרי ההתקדמות שלו בשנים הקרובות.