זה טוב לכדורגל הישראלי כי למרות שקליימן לא נראה כרגע מספיק טוב (וככה עוד לא מעט מהשמות שציינתי, כולל בן אלגרבלי למשל שאיבד אתמול יותר מידי כדורים), רק ככה אפשר לפתח את השחקנים הישראלים הצעירים, ורק ככה אפשר לעשות סינון אמיתי לאותם שחקנים. חלקם יוכיחו את עצמם וימתגו את עצמם כשחקנים טובים שמתאימים לקבוצת צמרת כמו שלומי אזולאי, אלי דסה והשם הבא הוא לדעתי אצילי. וחלקם יאכזבו וימצאו את עצמם בקבוצות תחתית/קבוצות ליגה לאומית. אבל עצם העובדה שיש היום שתי קבוצות גדולות עם קהל, שבעקבות המצב שלהן נותנות הרבה דקות לשחקנים ישראלים צעירים, זה כבר משהו יוצא דופן ויגרום לכדורגל הישראלי להרוויח לא מעט שחקנים טובים בעתיד.
עדיין בחופש. האווירה הייתה פחות טעונה מבעבר, טדי היה כמעט חצי ריק, כדורגל לא מספיק טוב של שתי הקבוצות ששוות הרבה יותר. אין באמת תירוצים למשחק הדל שראינו אתמול בטדי. מאכזב? אולי, הציפיות לא היו בשמיים. http://msc.wcdn.co.il/w/w-970/1965689-18.Xxx אני הרבה יותר מאוכזב מהגישה מאשר מהתוצאה הסופית. תיקו בטדי זו לא טרגדיה. במחצית הראשונה הפועל הייתה מעט עדיפה, עד דקה 60 היה משחק עם התקפה לפה והתקפה לשם, הקבוצות כן ניסו לעשות משהו. אבל אחרי שעה של כדורגל מנדיונדו פשוט חתם על התיקו וזה מאוד חבל. בית"ר עלתה עם קו הגנה חלש מאוד על הנייר, שחקנים צעירים ודי אפורים, אבל הפועל שיחקה ללא חלוץ אמיתי ופשוט לא העיזה מספיק. אם מנדיונדו היה מכניס את דודו ביטון במקום לינגנה למשל שנחלש מאוד או רייכרט, והיינו חוטפים גול בהתקפת נגד - באמת שלא היו לי תלונות. בסופו של דבר צריך להגיד תודה על התיקו כי בית"ר עשתה קולות של ניצחון והרוש שהיה במוקד רשם 2-3 הצלות גדולות. ההרכב שעלה היה מאוד מפתיע, עזבו לרגע את כל השיט הזה של 'לחבר קבוצה חדשה לגמריי' - לא ברור למה שיימן לא בסגל, למה עולים בלי חלוץ, רייכרט פתאום על הקו. יש ניצוצות של כדורגל, שחקנים שיודעים להניע כדור על שטח קטן אבל הסתפקנו במועט וחבל, מצטער שנסעתי. כשהכדור היה ברגליים של אצילי, שחקן מבריק עם סגנון משחק ייחודי - ההגנה הייתה קצת חסרת שקט. בכל-מקרה אני מרוצה מהחלק האחורי, גביע הטוטו לא שיקף. אבו-אביד לא מפסיד באף מאבק, וינטרה מנהיג, אלגרבלי או איך שקוראים לו שיחק עם ביטחון עצום ותמיד תקף את הכדור. נגד ק"ש בבלומפילד זה לא יספיק.
ממה שראיתי מהפועל עד עכשיו, עושה רושם שגם אם ניתן להם כמה חודשים להתחבר כמו שהם מבקשים זה לא כ''כ יעזור להם, לפחות מבחינה התקפית זה נראה שזה לא יעזור, בהגנה דווקא היה נראה שהם די מסודרים וגם אם לא יש שחקנים חזקים וטובים שידעו לתקן ולהיות במקום. גם דודו ביטון לא יעזור אני חושב. משחק ההתקפה מאוד תקוע, לא יצירתי, אין איזה GO TO GUY או פוטנציאל למישהו כזה, לא מדבר רק על חלוצים כמובן.
קודם כל שהגישה יהיה שבאים כדי לנצח ולא רק כלפי התקשורת אלא באמת. מדקה 60 פשוט ויתרנו על המשחק. בית"ר קבוצה חביבה, בסדר, הקהל עשה רעש פעם ברבע שעה, אבל אפשר היה לנסות. יש לה את החסרונות הגדולים שלה והם עלו עם קו הגנה לא טוב. אני מסכים שהפוטנציאל ההתקפי של הפועל הוא לא בשמיים. לא רק שאין לנו סקורר(ועדיין, אם בנו על דודו ביטון כחלוץ בכיר ושחררו את אזולאי למשל - תן לו לשחק) - גם הקשרים ההתקפיים הם לא כאלה שכובשים ואני לא מסתכל על זהבי או בוזגלו כמדד אלא אפילו על טב"ח, חן עזרא, נאווקמה ועוד. נצטרך לחזור למתכונת הישנה של גולים במצבים נייחים ומשחק הגנה חזק. אם לא נגיע לפלייאוף עליון זה כישלון עצום, אבל יש עוד זמן..
לא ציפיתי ליותר מביתר ירושלים והפועל תל אביב, מאחר ושתיהן קבוצות שעשו שינויים רבים בקיץ האחרון וצריכות עוד זמן רב כדי להתחיל להידבק. הבעיה עם שתי הקבוצות שנראה שהפוטנציאל שלהן לא גבוה במיוחד, כך שגם אם העסק יתחיל להתחבר, אני לא יודע כמה טובות הן מסוגלות להיות. בני יהודה לא יכלה לחלום על משחק פתיחה טוב יותר. דווקא נגד מכבי חיפה, אולי הקבוצה שתקעה את המסמר הכי גדול בעונת הירידה של הכתומים, דווקא במשחק פתיחה באצטדיון שנבצר ממנה לשחק בו בעונה החולפת בשל ירידת הליגה, זה הפך את הנצחון למשהו קצת יותר גדול. מכבי חיפה נראית רע והדבר הכי גרוע מבחינתה שזה רחוק מלהיות על רקע מקצועי בלבד. הפועל חיפה התחילה את העונה עם נצחון וזה כבר שינוי מאוד מרענן ביחס לשנים קודמות. אולי העונה הזאת הם יצליחו לא להיקלע למאבקי התחתית.
נכון שיש מצוקת חלוצים ביחס לשנים קודמות, אבל להשאיר את העמדה בצורה כזו - היפקרות - שלומי אזולאי היה לא רע בסיום העונה שעברה. היו יכולים להשאיר אותו בסגל. - סליחי לא שחקן צעיר והוא זר - אבל אם אין הרבה ברירות אז היו צריכים להשאיל את לינגאנה, בטח כשצירפו את רייכרט ויש עוד שני קשרים צעירים מהנוער - לקס ונחמיאס - שיחסית מאמינים בהם. - גוזלן או הירש, ולו מהסיבה הפשוטה שאם דודו ביטון נפצע אז הפועל צריכה לשחק עם 'חלוץ מזויף', ממש נבחרת ספרד. רק שאין לנו את אינייסטה. - לחשוב על אופציות אחרות - מהראן לאלא למשל, שחקן מאוד אהוב בקרב האוהדים ובעונה שעברה הוציא מים מהסלע בהפועל חיפה. אפשר גם להחתים חלוץ זר שהוא לא סליחי, אתם יודעים, עצוב מאוד אם המצב הוא סליחי או כלום או לחילופין טוטו תמוז, גוזלן או כלום. השחקנים מק"ש הם לא אופציה. לא כל-כך מפתה כרגע לבוא להפועל ת"א ובלי קשר - לא פשוט לעשות עסקים עם איזי שירצקי. אתמול מנדיונדו פתח עם אלטמן כחלוץ מזויף כאשר דודו ביטון משחק דקה וחצי ושגיב יחזקאל שהוא הדבר הכי קרוב(רק קרוב) לחלוץ חוץ מדודו ביטון - לא היה בסגל בכלל. בהחלט תמוה. הפועל תפיק מעצמה יותר אם השחקנים ישחקו בעמדות הנכונות. רייכרט אתמול שיחק באגף לפעמים וזה מוזר. אלטמן איבד את עצמו בחוד. אבו-עביד היה מעולה גם בתור מגן שמאלי אבל לא בשביל זה קנינו אותו.
לא מסכים לגבי בית''ר מבחינה התקפית למעט שלומי אזולאי וליביו אנטל לא נעשו שינויים והפוטנציאל ההתקפי נשאר פחות או יותר אותו דבר כמו בעונה שעברה אם לא יותר טוב, כי דה לוקאס באמת הרשים אותי אתמול במחצית השניה שלו לפחות ובנוסף אליו אי אפשר לקחת מאצילי ולידור כהן את הכישרון שלהם וגם גבאי ואיציק כהן חלוצים די טובים לרמה שלנו, אבישי כהן שחקן נחמד מאוד ויקח לו קצת זמן לעלות מדרגה אבל בנתיים הרצון והלחימה שלו מספיקים, ויש לו יכולת טובה ראינו בנוער, למרות שהבדלי הרמה הם די גדולים אבל עדיין, יש משהו בילד, ואם אני לא טועה יש לעוד חלוץ זר שעדיין פצוע - ולאד מוראר (מישהו יכול לשפוך אור מה קורה איתו, אם הוא עדיין בקבוצה). רק ההגנה לוקה בחסר ואולי כשרואדה יהיה בכושר משחק אז זה קצת ישתפר. בניגוד להפועל שזה מה שמה שראינו אתמול פלוס דודו ביטון זה משיש להם ולא נראה לי שזה מספיק להם בכלל, אצלנו עוד יש טיפה מקום לאופטימיות מבחינה התקפית ואולי הגנתית. רק צריך מאמן יותר רציני מדראפיץ' שיעשה סדר בקבוצה הזאת כי מה שראינו אתמול היה בלאגן אחד שלם. עם גיא לוי ואולי אפילו עם קורצקי זה לא היה קורה.
ומה עם הרעיון שהפועל תתחבר לאט-לאט? רק שחקן אחד מהעונה שעברה בהרכב - בן רייכרט. צריך לקחת את זה בחשבון. מה גם שהמגמה לא תהיה כזו בכל משחק. ואני מאמין שהשטות הזו של "חלוץ מדומה" עאלק נבחרת ספרד - ייפסק. ההגנה של הפועל נראית טוב. וינטרה מנהיג ומנוסה וחכם והשאר צעירים, מהירים ואנרגטיים. לגבי בית"ר אני קצת בספק אבל נראה בבמשך. אצילי הוא "בקבוצה אחרת" מלידור כהן ושות'. סרט הקפטן גם נותן לו הרבה. דובב גבאי אולי טוב מדודו ביטון אבל גם לבית"ר אין חלוץ שהוא "מנייה בטוחה". לדעתי דווקא הפוטנציאל של הפועל גדול יותר. מה שבטוח שאין פערים גדולים.
Doritoz - שלומי אזולאי הוא חתיכת כח מבחינה התקפית, כי יחד עם קלאודימיר פררה לביתר ירושלים הייתה את היכולת להחזיק את הכדור ברוב הזמן אצלה. גם אלי דסה, למרות שהוא מגן, היה כח התקפי גדול. הוא לא סתם הצטרף מדי פעם להתקפה, אלא לקח על עצמו ולפעמים אפילו הוביל התקפות. ובלי קשר, ציינת שני שמות של שחקני ליגה מעולים, שהם נכס לכל קבוצה.
מובן לי שבלעדיהם זה לא אותו דבר, אגב גם הגנתית מבחינת דסה. אבל זה טעות לחשוב שהקבוצה מסורסת לגמרי מבחינה התקפית כי שניהם לא בבית''ר, אני עדיין ממשיך לטעון שהפוטנציאל ההתקפי שלנו נשאר טוב, לא כמו בעונה שעברה אבל עדיין טוב, ובטח לעומת הפועל ת''א, כל הדיון הזה אגב מבחינתי הוא רק השוואה בין שני הקבוצות ששיחקו אתמול ולא יותר מזה. לגבי שאר הליגה זה כבר למחזורים אחרים ואז הדעה שלי אולי תשתנה.
פעם אחת הצלחחתי לסיים את הסידורים שהיו לי תוך שעה. זה לא אומר שבכל פעם שיהיו לי סידורים אני אבנה על זה שאסיים אותם תוך שעה בלבד. יש רצוי ויש מצוי. כל קבוצה שואפת להתחבר כמה שיותר מהר. לפעמים זה מצליח ולפעמים לא. זה שבעונה שעברה ביתר ירושלים פתחה את העונה טוב לא אומר שהיא תצליח להתחבר מוקדם בכל שנה.
בעונה שעברה בית״ר פתחה את העונה טוב מאוד אבל הלימון נסחט מהר מאוד וקבוצות הספיקו ללמוד את בית״ר כבר אחרי פחות מסיבוב. קורצקי הוכיח כי הוא מאמן לא מספיק טוב לשנות את השיטה תוך כדי תנועה ולכן הוא גם הלך הביתה(טוב יותר נכון אחת מהסיבות). בית״ר הצליחה להמציא את עצמה מחדש באמצע העונה בזכות גיא לוי, הצירוף של אנטל שהיה שובר שיוויון והפריחה של אצילי. אם קורצקי נשאר עד סוף העונה בית״ר מסיימת בפלייאוף התחתון. לא ראיתי את המשחקים של בית״ר מאז שרלרואה אבל בואו נגיד שאם אני מייחל להצלחה של בית״ר העונה אין לי הרבה סיבות לאופטימיות. המאמן לא טוב וחומר השחקנים נחלש מאוד, שלא נדבר שבמועדון הרקוב הזה אין תנאים להצלחה.