אבל זה בסך הכל משחק ראשון, ועוד בחוץ! בשבוע הבא טדי יהיה מלא ב-19 אלף איש ואני מבטיח לך שההגנה של בית"ר בחיים בשום מצב שבעולם לא תיראה כמו היום, כי מלמיליאן יכין אותם טוב וגם הקהל של בית"ר לא ייתן לה. ואפרופו הגנות, ההגנה של מכבי לא כזו טובה נכון לכרגע עם כל הבעיות...
האמת? לא יכולתי לבקש ערב טוב יותר. גם ניצחנו וגם היציעים לא היו מלאים. כאילו אלוהי הכדורגל החליטו שהיום הטובים ינצחו. זה התחיל בדיוק כמו בסיוטים שלי. אנחנו היינו נמרצים ומסוכנים יותר, אך דווקא ביתר ירושלים הצליחה להבקיע ראשונה אחרי כדור פשוט למדי שעמרי בן הרוש, עם הרגליים הארוכות שלו, לא הצליח להרחיק, למרות שהוא מסוגל להטיס כדור מהסוג הזה לשמים. אבירם ברוכיאן לא התבלבל ומצא את עמית בן שושן, שלא התקשה לכבוש מהמצב המצוין שהיה לו. באופן מאוד לא שגרתי, מכבי נתניה לא נבהלה, המשיכה להאמין שהיא קבוצת כדורגל טובה יותר ושטפה את המגרש. שער השוויון היה אחרי מהלך קבוצתי אדיר שכלל יציאה מהגנה להתקפה, חילוף מסירות קצרות ומסירת עומק מדהימה של מאור עשור לאחמד סבע. מאז, זו הייתה הצגה של קבוצה אחת בלבד. מכבי נתניה פשוט רקדה על המגרש. מלבד השוער הזר, מכבי נתניה שיחקה עם 10 ישראלים, רובם המוחלט מתחת לגיל 22. פשוט משחק מהאגדות.
הפסקתי לראות את המשחק בדקה ה-65 אחרי השער השלישי של נתניה, הייתי עצבני ומיואש וחשבתי כבר לבטל את המנוי שאמור להגיע בימים הקרובים, כדי להירגע יצאתי לאכול נכנסתי לפרופורציות והעצבים נרגעו, עוד מעט נרחיב בדיון של בית"ר על המשחק. יש עוד 29 מחזורים, קיזוז, פלייאוף ועוד זמן לשפוט את הקבוצה לפני שעורפים ראשים, כרגע זה בהחלט לא נראה טוב. אגב, אתמול בערך ב-11 בלילה ראיתי את קובי מויאל וחברה שלו ברב-חן, הסרט הסתיים אחרי חצות ואני מניח שקובי הלך לישון בשעות הקטנות של הלילה וכל זה שיש היום משחק, בושה וחרפה וככה הוא נראה היום.
עומר, בחייך, משחק ראשון או לא, תצוגת הגנה כ"כ ביזיונית לא נראיתה כבר המון זמן. כ"כ הרבה חופש פעולה היו לנתנייתים, שמול קבוצה בינונית, היינו סופגים עשירייה, נראינו בדיחה. ועוד במחצית השנייה, במקום לתקוף ולנסות להשוות, הקבוצה נראיתה עוד יותר גרוע. למה שמלמיליאן פתאום יכין את הקבוצה טוב ? היה לו מספיק זמן למרות כל הבלאגן מסביב לעשות זאת.
http://images.one.co.il/images/teams/Logos_111x111/3.Xxx מכבי תל אביב - מכבי חיפה http://images.one.co.il/images/teams/Logos_111x111/4.Xxx יום ראשון, 20:00 אצטדיון: בלומפילד שופט: מאיר לוי אמנם ליגת העל כבר יצאה לדרך, אבל אין ספק שהמשחק המסקרן ביותר של מחזור הפתיחה יערך מחר, כאשר סגנית האלופה, מכבי חיפה שעדיין מנסה להתאושש מטראומת העונה שעברה, תחזור לאצטדיון בו הפסידה את האליפות בעונה הקודמת ותתארח בבלומפילד אצל מכבי תל אביב ששינתה את פניה במטרה להחזיר את האליפות. רק אתמול חזרה מכבי תל אביב מצרפת, שם נחלה הפסד 2-0 לפאריז סן ז'רמן במסגרת שלב הפלייאוף של הליגה האירופאית והיום ערכה אימון בארץ שגם מהווה כאימון מסכם לקראת המשחק מחר. כאמור, מכבי תל אביב ערכה הרבה מאוד שינויים העונה במטרה לזכות באליפות והוציאה הרבה כסף על שחקני רכש, מתוכם חמישה זרים חדשים. המאמן יוסי מזרחי נאלץ להתמודד כבר עם תחילת העונה עם מכת פציעות לא קלה. בלם הקבוצה, ניבאלדו יעדר תקופה ארוכה אבל בקבוצה כבר הספיקו להנחית את הבלם המונטנגרי, סאבו פאביצ'ביץ' שימשיך לפתוח בהרכב. שחקן נוסף שנעדר מהמשחק ביום חמישי הוא החלוץ רוברטו קולאוטי שעדיין נמצא בספק ולא ברור אם יזכה לפתוח מול קבוצתו הקודמת בארץ, החלוץ צפוי לעבור מבחן כשירות לפני המשחק. עוד שחקן שהיה פצוע הוא הקשר ג'יבריל סידיבה שמתח שריר ברגל, אולם ערך אימון מלא ויפתח בהרכב. מזרחי יחזור למערך של שני בלמים עם אבי סטרול לצד פאביצ'ביץ', כאשר רוני גפני ירד לספסל. למזרחי יש עדיין כמה התלבטויות בנוגע להרכב בעמדת הקשר האחורי בין ייני לבאנינג, באגף בין בוזגלו לאבידור ובחוד לצידו של יצחקי בין קולאוטי, שכאמור יעבור מבחן כשירות, לבין אלירן עטר שפתח במשחק מול פאריז סן ז'רמן. http://www.ynet.co.il/PicServer2/24012010/2708301/1_games.Xxx אלירן עטר. ככל הנראה ימשיך בהרכב הפותח בצד הירוק גם כן היו שינויים רבים בסגל, אולם לא בהכרח מהסיבות הנכונות. הקבוצה של אלישע לוי נפרדה בקיץ מלא פחות מארבעה שחקני מפתח ונשמעו הרבה ביקורות אודות המחליפים שהובאו. סיום העונה שעברה המשיך גם בתחילת העונה הזו כאשר הקבוצה הודחה בדקה ה90 ממוקדמות הליגה האירופאית, כבר בשלב הראשון בו השתתפה ובכך ספגה עוד מכה. רבים מהפרשנים לא נותנים לחיפה סיכוי מול התל אביביות אולם בחיפה מזכירים איך לפני שנתיים אף אחד לא ספר אותם ובסוף אותה עונה הם חגגו אליפות. אלישע לוי, שספג לא מעט ביקורות, נשאר בטוח בעצמו וקבוצה. באימון המסכם יעקב שחר דירבן את השחקנים לקראת המשחק. על כך הדשא נראה שמכבי חיפה תפתח באותו הרכב שהביס את הפועל חיפה 3-0 בגביע הטוטו לפני שבוע מה שאומר שאמיר אדרי ימשיך להחליף את דוידוביץ' הפצוע בין הקורות, כאשר השוער ימשיך להעדר. במרכז ההגנה יפתח בלם הרכש, איגנסיו קאנוטו לצידו של שי מיימון, כאשר אריק בנאדו שחזר למדים הירוקים יפתח על הספסל. פיטר מסיללה, שנכון לעכשיו נשאר קבוצה, יפתח בצד שמאל של ההגנה. בצד הימני יפתח עלי עותמן כאשר אייל משומר לא יכלל בסגל עקב כוויה. בקישור יפתח אדיאן סילבה הפורטוגלי לצידו של קולמה ובחוד יפתח לבדו וולדימיר דבלשווילי, לו בינתיים יש 4 שערים ב4 משחקים רשמיים. ליאור רפאלוב שחוזר מפציעה ישב על הספסל ליד בוקולי ותומר חמד כאשר גם עידן ורד, הרכש מבית"ר עשוי לערוך הופעת בכורה בירוק. http://www.ynet.co.il/PicServer2/17112009/2362779/3_gd.Xxx מוחמד גאדיר. גם הוא בהרכב של אלישע לוי. הרכבים משוערים: מכבי תל אביב: לירן שטראובר; קלמי סבן, סאבו פאביצ'ביץ', אבי סטרול, יואב זיו; ג'יבריל סידיבה, אלברט באנינג (שירן ייני), חאריס מדוניאנין, מאור בוזגלו (יובל אבידור); ברק יצחקי, אלירן עטר (רוברטו קולאוטי). מכבי חיפה: אמיר אדריך; עלי עותמאן, איגנסיו קאנוטו, שי מימון, פיטר מסיללה; ג'ון קולמה, אדריאן סילבה, אייל גולסה, יניב קטן; מוחמד גאדיר, ולדימיר דבאלישווילי.
דרך אגב, היום זה לא עוד משחק עבור אלישע לוי. אחרי פתיחת העונה העלובה, הפסד מול מכבי ת"א והוא בברוך רציני. נראה לי כולם מבינים את זה -- צפו לראות היום מכבי חיפה לוחמנית במיוחד. ואני רואה שאדרי שוב בהרכב. מה הסיפור עם ניר?
http://www.sport5.co.il/SIP_STORAGE/FILES/2/Black354X281/182822.Xxx גוטמן היהיר הפסיד לנו את המשחק. נדיר שאני מבקר את המאמן ורואה בו כאשם הבלעדי בהפסד, אך היום זה היה המצב. אומנם לקחנו דאבל ודרסנו כל קבוצה שעמדה בדרך - אבל את השחצנות נשאיר לקבוצות אחרות. אני מבין שעל כף המאזניים עומד אחד המשחקים החשובים של הפועל בהיסטוריה אולי - אבל העונה בקושי התחילה ולא רציני לתת להרכב שלם מנוחה. יצאנו למשחק חוץ נגד קבוצה לא רעה בכלל כמו הפועל חיפה, שהיה ברור מראש שתשחק עם שלושה בלמים. לוותר גם על שני המגנים התוקפים וגם על שכטר ו-ורמוט - זה כבר היה יותר מידי ומייד כששמעתי את הכרוז מקריא את ההרכב - היה לי ברור שגם אם נוציא נקודה זה יהיה מספיק. זו פשוט לא הייתה הפועל של גוטמן אלא נזכרתי בימים השחורים עם גיא לוזון על הקווים. שתיים וחצי הזדמנויות של בן-סהר, בעיקר בתחילת המשחק, וחוץ מזה כלום. רועי גורדנה שבשלב מסוים עבר לשחק כמגן ימני - היה השחקן הכי פושר אצלינו, יחד עם גל שיש, וזה אומר הכל. בחצי השני, בניגוד למה שחשבתי היינו אפילו גרועים יותר והיה מביך לראות איך כבר בדקה ה-60 הפועל ויתרה לגמריי על המשחק. כדורים ארוכים בלי כתובת ואף אחד לא רץ. יוסי שיבחון תפס את הצד כבר בדקה העשרים והיה גמור, אך הכי הרגיז אותי ערן זהבי שלא השקיע בכלל וחבל שהוא לא ייענש על הביזיון אתמול בספסול נגד זלצבורג כי שיבחון ייעדר. לא ככה ציפינו לפתוח את העונה, תמיד מאכזב לא לנצח מחזור פתיחה אך אנחנו כבר רגילים(פעם חמישית ברציפות). עכשיו יש קצת באסה אבל אני מקווה שזה יעבור מהר, אין לנו זמן להיות מאוכזבים וביום שלישי אני מאמין שניהיה שמחים ונשכח ממה שקרה כאן. רק ששכטר יהיה בסדר ועזבו אותי מהמשחק נגד זלצבורג אני מקווה שלא נפצע ליותר משבוע כי הוא שחקן מאוד חשוב. הפועל חיפה הייתה טובה יותר וניצחה בצדק גמור, היה שלב שנראה היה שהם מרחמים עליינו. כמעט וירדנו משם מובסים אבל צריך לציין גם את אניימה. זה מנחם אותי מעט שהפסדנו דווקא להם, קבוצה סימפטית לחלוטין עם קהל לא רע בכלל שנמצא בקשר טוב עם הקהל שלנו. כבר במשחק הראשון ראו שם שיש מאמן, והקבוצה הציגה משחק יציב וטוב. העניין הוא שבשבוע הבא הפועל חיפה תצטרך לשנות שיטה כי מול קבוצות שלא ישחקו התקפי כמו הפועל המערך הזה פחות יצליח. * לא האמנתי כשראיתי את נתניה מביסה את בית"ר בקופסא, ואפילו מהצד הבית"רי אמרו שרק בנס הם לא חזרו הביתה עם שביעייה. דאריו פרננדס היה השחקן הכי גרוע על המגרש והוא סידר לנתניה שער אחד ועוד מצב של מאה אחוז, הוא שיחק בזלזול ובשחצנות. היה נראה כאילו אין חדש תחת השמש בבית"ר אין קישור אחורי וההגנה כל-כך איטית. נתניה פירקה את בית"ר עם משחק צירופים וכל התקפה הפכה למסוכנת. כל הכבוד לקבוצה הצעירה והמרעננת של עטר, והכי שמחתי בגול של חן עזרא המצויין, מגיע לו אחרי הפציעה הקשה בשנה שעברה. גם מאור אסור שגדל בהפועל ת"א, הצטיין במשחק. מלמיליאן לא ציפה לפתוח כך את העידן שלו בבית"ר ויש לו הרבה עבודה.
דור, אתה רוצה שתפתחו כמו מכבי חיפה של לפני עונה? דרסנו את כולם, שיחקנו בליגת האלופות, כל התקשורת כבר בירכה אותנו על עוד אליפות והסוף ידוע. בימים של 'ליגת לוזון' אין לכם בכלל מה להתייחס להפסד אתמול. למה בכל פעם שהקבוצה שלך מפסידה זה נראה כמו סוף העולם? אם אלה לא השופטים אז זה כבר משהו אחר. האם ההתנהגות הזאת מכוונת בשביל לחשוב שאתם במשבר או משהו? אתם תמיד מגיבים בכאה קיצוניות, ברגע שזה לא הולך אז כולם נגדכם וברגע שאתם גונבים ממכבי חיפה אליפות אתם הקבוצה הכי טובה בהיסטוריה. אני חושב שאתה מספיק מציאותי ושקול בשביל להבין שההתנהגות הזאת מקוממת אנשים, לא?
http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx מה שמשוחק כרגע בליגת העל הוא יותר אשלייה לעיניים מאשר כדורגל אמיתי.
דוידוביץ' נמצא בתהליך שיקום מהפציעה שלו בברך, וככל הנראה עוד לא סיים את התהליך, כך שחיפה תאלץ להסתדר עם אדרי הצעיר בין הקורות.
אם מה שכתוב בone על מה שקרה בחדר ההלבשה של הפועל ת"א לאחר המשחק אמש נכון, גוטמן איבד את כל ההערכה שהייתה לי כלפיו. התנהגות של בן אדם קטן, שמחפש לזרוק ולהעביר אחריות ולא כמו מאמן של דאבליסטית בדרך לליגת האלופות. פשוט אפס.
http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx http://www.one.co.il/Article/164355.html אפס מאופס. מאמן מצויין מבחינה מקצועית אבל איש קטן מאוד. אסור למאמן לדבר ככה אל השחקנים שלו ובטח שלא להתפרץ כמו חיה מול כולם.