עזוב, הרי ראינו את אלירן עטר מול הפועל, פס"ז וגם היום. הוא מתחרה על עמדת הרכש הכי מפגר של מכבי עם סטרול ובאנינג. בסופו של דבר כולנו רצינו שהם ייפתחו היום עם ההרכב שסיים את המשחק בפריס, והשינוי היחידי היה קולאוטי במקום אבידור. הבעיה היא שמכבי ניצלה חולשה ענקית של אולימפיאקוס, ונתנה כמה דקות נגד הרכב שני של קבוצה שלא עשתה כלום בעשור האחרון, ועדיין כולנו נכנסו לאופוריה. צריך להגיד את האמת, מכבי בלי יצחקי לא שווה שקל. הוא השחקן היחיד שמוציא את המשחק מאיזון, בעוד שמאור בוזאגלו ממשיך ביכולת העלובה שלו מעונה שעברה. למרות שאני חושב שהסיבה העיקרית שהפסדנו הייתה שעלינו בלבן שלא קשור לכלום.
הפנדל שלא נשרק היה אירוע בודד, ולא שיפוט גרוע לאורך כל המשחק. זה חלק מהמשחק הזה שקוראים לו כדורגל, וצריך להתמודד עם זה. ניצחנו, ולדעתי ולדעת רבים אחרים היינו (מכבי חיפה) יותר טובים מכם. גם אם היה פנדל, זה כבר עניין של מה היה קורא אם, ובכדורגל אי אפשר להתעסק בזה, כי זה בולשיט.
http://pms.panet.co.il/online/images/articles/2010/08/22-08-10/3/219.Xxx http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx אם הבנתי את הדברים של עומר אני מסכים איתו , מכבי ת"א בלי יצחקי לא יכולה למכור יותר מדי(הכוונה שלא יותר מדי ממה שראינו בעונה שעברה) וראינו את זה טוב מאד אחרי הפציעה הקשה שלו. עם יצחקי, היה ברור כשמש למה התעקשו למצוא מחליף למיימון החלש, אבל בלעדיו מכבי ת"א אפילו לא היוותה איום במשך 70 דק'(כמה זמן הוא שיחק?) ומיימון נראה סביר לגמרי. בסך הכל משחק לא גדול של חיפה, אבל בניגוד למכבי ת"א עם משחק מחפיר בבית שלבטח לא יסיף לסף הסבלנות של האוהדים, היא יכולה להיות מרוצה מנקודה ראשונה בעלק ליגה שלנו שתיתן לה טיפה מורל להמשך. גם היכולת הטובה של סילבה(לא זוכר מי החסר מושג שכתב פה שהרכש במרכז שדה מאכזב) בהתקפה, העבודה השקטה של קאנוטו והיכולת הנהדרת של מסיללה וקולמה(להוציא עבירות שנובעות מראיית משחק לקוייה ליד הרחבה) יכולה לתת פוש להמשך. החילופים של אלישע לעומת זאת, כמעט ועלו לנו במשחק כמו במינסק. מה אתה מוציא את דבלשווילי? ולמה להכניס במקומו קשר? מיותר וטיפשי לגמרי, מזל שפגשנו היום את מכבי ת"א האימפוטנטית חסרת היצחקי...
אני לא מסכים איתך ועם עומר בנוגע לדבר הזה שמכבי ת"א לא שווה יותר מדי בלי יצחקי. צריך לזכור שההרכב שלהם מורכב מ-9 שחקנים חדשים ביחס לעונה שעברה, לכן צריך לתת להם את הזמן להתחבר. נכון שיצחקי הוא שחקן גדול שיכול לעשות מפנה אדיר והפציעה שלו היא מכה אדירה לקבוצה שלהם, אבל עדיין אני בטוח שהעונה של מכבי ת"א לא נגמרה, בטח כשיש בסוף העונה את הדבר הכי ספורטיבי שיש. עם זאת, צריך להודות ל"הגרלה" שהפגישה אותנו עם מכבי ת"א עכשיו כשהם עוד לא מחוברים. כשהם יתחברו, יש להם את הפוטנציאל להיות הקבוצה הכי טובה בארץ.
שמע אני לא חושב שלעטר רכש גרוע, סך הכל הוא הגיע ל-2 הזדמנווית טובות, אחת מהן גול של 100 אחוז בדקה 85 שהוא החמיץ...גם קולאוטי נגח כדור שנכנס אבל מישהו עמד על הקו והוציא, זה לא שלמכבי לא היו הזדמנויות במחצית השניה...אבל מה לעשות שהמשחק לא שטף כמו שהיה עם יצחקי. סך הכל בכל הקשור לאלירן עטר מדובר פה בהרבה עניין של ביטחון ותיאום עם קולאוטי והחבר'ה, כי עטר סך הכל ניחן בהרבה טכניקה עם הכדור ובעיטה פצצה לא פחות מיצחקי, ואין לי ספק שאם הוא ייכנס לתלם הוא ייתן המון והפציעה של יצחקי תוכל טיפה להשכיח, כי התקפית הוא חלוץ ששווה את ה-10-15 שערים בעונה, השאלה אצלו היא הרבה הביטחון. גם אם ההרכב שלנו מורכב מ-9 שחקנים חדשים, אפשר לראות כבר היום ש-6/7 מהם הם יחסית בינגו, וה-2/3 שהם המתנדנדים זה באנינג וסידיבה שבינתיים הם ריצפה, ומאור בוזגלו, שעם כל הכבוד לפאריז, כמו שאמרתי אחרי המשחק ההוא אז בתגובות, והוא דווקא שריד של העונה שעברה, ממשיך להיות גרוע במשחקי הליגה ולא לתרום כלום. ככה הוא רוצה להגיע לאירופה? כי בדרך הזאת הוא בדרך חזרה לסכנין. הוא יכול להאשים את כל העולם ואחותו עד מחר, כנ"ל אבא שלו, אבל את ההזדמנויות שלו הוא מקבל, ואתמול היתה ההזדמנות הכי גדולה שהוא יכל לקבל. אם הוא לא מנצל אותה, והוא לא ניצל אותה אתמול, כי אתמול הוא יכל לקבל לעצמו מקום של קבע בהרכב עם משחק טוב, מה שלא היה לא, אז אין לו מה לבוא בטענות לאף אחד, כי האשמה היא כל כולה שלו. אי אפשר להגיד שמכבי לא נותנת לו את האופציה לשחק ולא נותנת לו חולצת הרכב. הוא קיבל אותה נגד מוגרן והיה גרוע, הוא קיבל אותה אתמול והיה גרוע, הוא קיבל אותה בדרבי והיה גרוע...אין פה איזה משהו אחר, הוא מקבל את החולצת הרכב ונותן 5% מהכישרון שיש לו, ויש לו. מי שלדעתי דווקא לאט לאט מתחיל לחזור לעצמו זה קולאוטי, שאתה רואה איך הוא משתלב במשחק וחוזר לכושר, וזה לא רק הגול מול אולימפיאקוס וההחמצה מהנגיחה אתמול, אתה רואה שהוא משיב לעצמו את המהירות, את ההבנת משחק ואני מאמין שאם הוא ימשיך ככה, תוןך 2-3 משחקים הוא כבר מתחיל להרשית. בקשר לפציעה של יצחקי, כואב, כואב הלב, גם מבחינה קבוצתית וגם מבחינת נבחרת, כי כמו שהחלוצים שלנו נראים, רק ברדה ושכטר נמצאים בכושר טוב נכון לעכשיו (קולאוטי כמו שאמרתי רק חוזר לעצמו) ובלעדיהם אין לנו חוד, ויצחקי היה בכושר מצוין עד עכשיו. מה שכן, לפחות מכבי למדו ממקרה בוזגלו וביטחו אותו למקרה של פציעה...550 אלף דולר חיסכון, זה הזמן להחזיר את יבוריאן לא? http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx
מישהו אמר שלא הייתם יותר טובים מאיתנו במשחק? עד דקה 26 לא הייתם קיימים על הדשא. מהדקה הזאת ואילך בגלל החילוף המטומטם עד סיום המחצית אנחנו לא היינו קיימים. במחצית השניה צופפתם והסתגרתם טוב בהגנה ואנחנו עם כל השליטה בכדור היינו שווים כמו בארסה נגד אינטר, נאדה. החילוף של אבידור במקום עטר גמר לנו את המשחק, גמר את המומנטום ונתן לכם את המושכות שבסופו של דבר גם את הניצחון. מה שכן אני חייב להגיד שסילבה הזה, חתיכת שחקן גרוע, שזה מדהים. מזל שחיפה הביאו אותו בהשאלה, לא יודע כמה הם משלמים לספורטינג ולשחקן עצמו אם בכלל אבל הוא פשוט לא עשה כלום על המגרש אתמול, פשוט כלום. קולמה היה טוב אתמול אבל זה יכל להיגמר בשניה אם מאיר לוי היה שורק, ואז היינו מקבלים את הקללות הרגילות מצד אוהדי מכבי חיפה.
איך אני אוהב את אלה שחורצים גורלות אחרי משחק אחד. שלא נדבר שהוא בכלל היה טוב אתמול, וגם אם לא, זאת בטח לא הופעה שהייתה שווה איזכור ל"חתיכת שחקן גרוע". אני לא יודע מה ראית, אבל כנראה אתה מתבלבל. סילבה היה טוב מאוד אתמול.
מה משחק אחד? מה לא ראיתי אותו נגד מינסק? (גומלין כי בראשון הוא שיחק דקה) לא ראיתי אותו בגביע הטוטו? יכול להיות מאוד שהוא יהפוך את היכולת שלו ב-180 מעלות, אבל עד עתה כולל אתמול הוא היה גרוע, לא עשה שום פעולה חיובית, בטח כשבמחצית השניה כל ה-9 שחקנים עמדו מאחרוי קו מחצית המגרש ולא יצאו משם פרט לגאדיר. במחצית הראשונה מי שהניעו את חיפה קדימה היו קולמה, מסיללה, עותמאן, גאדיר וגולסה (שנחלש במחצית השניה). למשימות הגנתיות לא הביאו את סילבה, בשביל זה אפשר לתת לשחקן נוער לשחק, הוא יהיה אפקטיבי בדיוק כמוהו. מבחינה התקפית הוא לא תרם אתמול, בדיוק כמו בכל המשחקים של חיפה עד עכשיו, אני לא יודע ממה כל הביטחון הזה במכבי חיפה, מדובר בקבוצה בינונית שאיבדה ארבעה שחקנים ולא הצליחה להביא ולו שחקן אחד שנכון לעכשיו, משתווה למישהו מהארבעה שהיא איבדה, יותר מזה, אף אחד מהם לא מתקרב ליכולת שלהם אפילו, ולעידן ורד שלא שיחק משהו כמו חצי שנה (כולל פגרה) ייקח עוד חודש וחצי לפחות לחזור לעצמו באמת אם בכלל.
המשחק אתמול חשף את חולשותי ה של מכבי ת"א: אין קבוצתיות, ואין מנהיג. חיפה התחילה לשחק טוב בסביבות הדקה ה20 ואז התל אביבים פשוט נכנעו והיו מסוכנים רק ממצבים נייחים. אם גאדיר לא היה מחמיץ כל כך הרבה הזדמנויות קורצות אז התוצאה הייתה יכולה להיות 3 ו4 אפס לירוקים.
עומר, אותי מעניין איך אתה ראית אותו נגד מינסק... הרי במשחק בקריית אליעזר הוא נכנס כמחליף בדקה ה-90, ושידור למשחק החוץ לא היה בכלל. את המשחק בגביע הטוטו לא ראיתי כי אין לי לייב. ואתמול הוא ממש לא היה גרוע. לא עשה שום דבר התקפית... כנראה שכחת שהוא סידר לגולסה כדור על מגש של זהב, אבל הוא החמיץ. אתה מדבר על המחצית השנייה ושוכח שהוא לא שיחק ברובה (יצא דקה 64). משחק גרוע בטח שלא היה לו אתמול. בקיצור, אני לא יודע מה ראית ואני בטח לא יודע איך אתה קובע שהוא שחקן גרוע, אבל שיהיה. יום טוב.
ראיתי את המשחק של חיפה בגומלין במערכת של ערוץ הספורט, בלייב ראיתי את המשחקים בטוטו, וזה שהוא עשה פעולה אחת לא הופכת אותו לרונאלדו, במכלול של המשחק ב-64 הדקות הוא הזיק יותר מאשר הועיל למכבי חיפה, ואם למכבי אין אנמיות בקיצונים בוזגלו את אבידור ששוב לדעתי הזיקו הרבה יותר מאשר באנינג-פח, סידיפח, וייניפח הוא גם לא עובר את הדקה ה-45 במשחק מבלי להיות בחוץ. עם כל הכבוד במחצית השניה מכבי חיפה התבצרה בהגנה ועמדה יחסית טוב אבל העיפה כדורים לגאדיר ושלחה אותו למערכה נגד שטראובר, עם זה עם כל הכבוד אין על מה לבנות
עומר סלח לי אבל אתה מדבר שטויות, סילבה נתן משחק טוב אתמול ונתן את האותות למרכז שדה מוצלח שבנה השנה אלישע. אין לי מושג איך אתה קובע שהוא "גרוע" עפ"י משחק בגביע הטוטו בדרבי שם דווקא הבנתי שהיה טוב, נגד מינסק שזה לא מדד לכלום וכל הקבוצה נראיתה גרוע ואתמול שגם אתמול הוא היה טוב, נתן מסירות טובות כששתיים מהן למצב בטוח של גול.
ידעתי שעומר יגיע אחרי המשחק ויירה לכל הכיוונים. אתה כבר מאד צפוי ידידי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wink.Xxx קודם כל מאיר לוי טעה לשני הצדדים. במחצית הראשונה כבר היה צריך להעיף באדום את סידיבה שיכול היה לגמור את העונה של עותמאן. אולי הוא היה מתוסכל מהפציעה של יצחקי, או אולי זה היה כסאח שעוד נראה בהמשך הליגה, אבל מאיר לוי ריחם על הקשר. אחר כך הגיע במחצית השנייה הפנדל והעבירה השטותית של גאדיר שסביר להניח באירופה היה מאפשר לו מקלחת מוקדמת. לסיום האם הבעיטה של אבידור במסיללה לא חייב את לוי להוציא כרטיס אדום? בהילוך החוזר ראו בפרוש שאבידור פשוט בועט בשחקן ללא שום כוונה ללכת על הכדור. בקיצור, מאיר לוי היה גרוע וטעה לשני הצדדים. לגבי סילבה לא ברור לי מאיפה הביקורת הזאת. האם אני לא יכול להגיד את אותם דברים על שחקני הזרים של מכבי ת"א? אני מכיר את מדוניאנין היטב כי הוא למעשה הולנדי שגדל במחלקת הנוער של AZ ומה שראיתי אתמול מאד דומה ליכולת הירודה שהוא הציג פה בשתי קבוצות בהולנד. כמו דה רידר, הוא לא סתם הגיע לארץ נכון? בסיכומו של דבר זה היה רק משחק אחד ובליגת לוזון הניצחון הזה בכלל לא שווה דבר. כרגע יש לי רק שמחה בלב שניצחנו קבוצה עם תקציב שלא שייך לליגה הישראלית. אם מכבי ת"א השנה לא תזכה באליפות אז גולדהאר, מזרחי ונימני (הסמל שלא תורם דבר במועדון) כשלו בצורה גדולה. אני רוצה לאחל ליצחקי החלמה מהירה. תהיה לו תקופה מאד לא קלה, אבל כמו עם לאלא הקריירה לא נגמרה. ג'ון הייטנחה קרע בשני הברכיים את הרצועות ועכשיו משחק ברמה הכי גבוהה. גם יצחקי יחזור, אבל לדעתי לא העונה.
בעונת 91/92 הגיעו למכבי ת"א שורה אובארוב ואלכסנדר פולוקארוב. איתם פתחו את העונה איציק זוהר, אבי נמני, ניר קלינגר, אבי כהן הירושלמי, אורי מלמיליאן ואלי דריקס, ועל כולם ניצח אברהם גרנט בעונה הראשונה שלו במכבי. בלי ספק קבוצת גלאקטיקוס באותן שנים. את העונה פתחה מכבי ת"א עם שני הפסדים, הראשון לבית"ר ת"א 2-3 אחרי שכבר הוליכה 0-2 חמש דקות לסיום המשחק. אמרו שצריך להעיף את פולוקארוב ואובארוב חזרה לרוסיה, שצריך לפטר את גרנט. בסופה של עונה זכתה מכבי ת"א באליפות עם 0-4 בדרבי ופעמיים 1-5 מול מכבי חיפה. צעירים מדי? לא יודעים על מה אני מדבר? בית"ר י-ם זכתה בשתי אליפויות רצופות עם גלאקטיקוס. קל יותר לזכור את ה"עגלקטיקוס" של ברקוביץ' ורוסו שאיכזבו קשות, אבל למכבי ת"א היסטוריה ארוכה של הצלחות עם ובלי גלקטיקוס. מחזור ראשון וכולם זורקים מאה מיליון ש"ח לפח. אפשר לחשוב שהכסף הזה בוזבז רק עבור המשחק הראשון. חכו קצת, משחיזי סכינים, לפני שאתם מחסלים את מכבי. כמו שאתם רואים, בעונה ארוכה המשחק הראשון מ מ ש לא משנה.