השחקנים שמחמיצים, רק מנציחים את ההליכה אחורה. שוב, אלישע רצה את שלוש הנקודות ולא משנה איך. בגדול, פחדנות קיימת אצל כל מאמן ישראלי כמעט. לגבי מכבי ת"א: השאלה הגדולה לגביהם, איך הם יוצאים מההפסד, כי כולם מפסידים. מכבי ת"א מצטיינת לאורך השנים, בהפיכת הפסד שכזה לכדור שלג שיהרוס להם את כל העונה. לגבי הרכש במרכז השדה, עד כה - אכזבה גדולה. ודווקא שמה אסור להכשל.
ועטר ממתי שנכנס מה עשה? שום דבר, מכבי עדיין לא מתואמת וזה לא מדד לכלום, כמו בית"ר וכל שאר הקבוצות שבנו את עצמן מחדש מילות המפתח אצלהן יהיו: זמן וסבלנות, אםפ לשניי הקהלים הן של בית"ר והן של מכבי תהיה סבלנות כלפיי השחקנים שמתרוצצים על הדשא וכלפיי המאמנים שעומדים על הקווים, לשתיי הקבוצות תהיה עונה מוצלחת כל אחת במידה שלה, אם זה לא יקרה וישר יבקשו לערוף ראשים שתיי הקבוצות יאכזבו מאוד, בכדורגל אין הוקוס פוקוס, הפועל ת"א רצה כבר שלוש שנים עם אותו מאמן(מצויין), כשגוטמן רק הגיע מישהו בכלל חשב שהפועל מסוגלת להגיע לרמה כזאת? לא. אלישע לוי רץ עם מכבי חיפה כבר 3 עונות, ובעונה הראשונה הירוקים נראו לא טוב(למרות האליפות) ובעונה השנייה נראו נהדר(למרות הפסד האליפות) והשנה הם יהיו לא פחות טובים. אם בבית"ר יתנו למלמיליאן שנה של חסד ולמכבי למזרחי ונימני שנה של סחד אין לי ספק שהן ישתפרו פלאים, כמובן כל אחת ברמת הפוטנציאל שלה. ובהקבלה לאירופה(למרות שיש הבדלים ברמות השחקנים): גם אצל מוריניו אינטר בעונה הראשונה נראתה כמו אוסף ובעונה השנייה הביאה טרבל מרשים, ברצלונה בעונה הראשונה של רייקארד נראתה זוועת עולם ופתאום בחצי השני של העונה הם הפכו לקבוצה הטובה בתבל, כמובן שיש גם מקרים שבהם מאמן שהגיע השפיע ישר על הקבוצה לטובה או לרע אבל מספר המקרים שבהם נתנו למאמנים זמן ושקט והם הצליחו גדול יותר מאשר במקומות שלא נתנו להם זמן.
אני רוצה לאחל לכל אוהדי הכדורגל שיהיו לנו עוד מחזורים רבים העונה כמו הראשון. בהחלט פתיחה מפתיע ומעניינת. מקווה לעונה רבויית שערים, דרמות ומקווה שנגלה הרבה שחקנים צעירים בקבוצות. הגיע זמן שהגדורגל יתעורר.
עם שתי מגנים עלובים כמו קלמי סבן(פשוט ליצן מבינת הגניתית וחלש להחריד מבחינת התקפית), ויואב זיו שהוא חור אחד גדול מבחינת הגנתית, מכבי לא תגיע רחוק, אני לא מבין איך החתימו את צמד המגנים החלש הזה, פשוט לא יאמן כמה חורים הם עושים. מכבי לא מחוברת, אבל יש בעיה עם המאמן, לא יודע עם זה מזרחי או נימני אבל החילופים שלו היה פזיזיים ולא נכונים.
הבעיה היא לא ההפסד כי מותר להפסיד וכולם מפסידים, גם הפועל אתמול הפסידה וזה לא אומר שום דבר על העונה שלה אבל יותר חשוב זו הפציעה של יצחקי שככל הנראה גמר את העונה... עד שהוא יצא, מכבי עשתה בית ספר לחיפה, יצחקי עשה צחוק מהקישור וההגנה של חיפה אל אז שהוא נפצע, כנראה שהשחקנים ראו את הפציעה שלו וזה השפיע עליהם. יש להם סף שבירה נמוך מאוד, מאותו רגע מכבי הפסיקה לשחק וחיפה ניצחה את זה בחוכמה, ניצהח והבקיעה, ולולא שטראובר, התוצאה הייתה יכולה להיות יותר גבוהה. סטרול ממשיך להיות ליצן, יואב זיו במשחק חלש מאוד בעיקר בצד ההגנתי, אין למכבי אמצע, אבידור ועטר היו כמו הצרות שלי(לא משנה מי נכנס במקום יצחקי, שניהם היו פח) ורק שטראובר שכל כך יורדים עליו, הציל אותנו היום.
הזרים של מכבי....משהו לא יאומן,כזה בזבוז כסף. שבוע הבא בהחלט בית"ר יכולה לעשות משהו נגד מכבי,כי מכבי בדיוק באותו מצב של בית"ר ואם לא שטראובר היום זה נגמר ברביעייה לחיפה.
אני הייתי אומר יותר: גאדיר הציל אתכם. ארבע פעמים מול שוער עם הרגל החזקה שלו והוא בועט כמו קובי מויאל, ודווקא את הכדור הכי קשה להבקיע הוא הצליח לשים, שטראובר נתן כמה הצלות לא רעות זה נכון אבל תחליף את גאדיר בארבייטמן במצבים האלו וארבייטמן מסיים עם רביעיה. מה שכן המהירות של גאדיר זה דבר לא נורמאלי.
נכון אבל לעומת גאדיר (שלזכותו יש לאמר שהוא עדיין ילד) ארבייטמן כבר הפציץ רשתות בכל מגרש בליגה ומול כל קבוצה, גאדיר עדיין לא ואצל ארבייטמן לא קורים 2 משחקים רצופים נגד אותה קבוצה עם כ"כ הרבה החמצות.
טוב, יצחקי הוא זה ששלט בקישור ובהתקפה שלכם, להזכירך הוא חלוץ. היציאה שלו פשוט גרמה לשאר הקבוצה לשחק קצת לחוץ יותר, ולא היה חלוץ שיהיה ניתן לסמוך עליו. וגם כשהוא היה, לא הייתה שליטה כמו שאתה מתאר. מכבי חיפה היו טובים יותר, הגיעו ליותר מצבים. חיפה צריכים עוד גולר, דבאשווילי הוא יותר חלוץ שני למרות שאין לו טכניקה ומסירה - הוא בורח למטה הרבה ולצדדים בכלל.
שגיא, למרות ההחמצות אני לא חושב שאפשר לומר שלגאדיר היה משחק גרוע. הוא עשה הרבה מאוד בשביל להגיע אל המצבים האלה. זה שהוא פשוט לא יודע לנצל אותם זה מרגיז, אבל אני חושב שצריך להסתכל על התמונה בכללי. שחקנים אחרים פשוט לא היו מגיעים למצבים האלה. לדעתי, הוא היה הטוב ביותר אצלנו ולא סתם הוא נבחר לאיש המשחק (אם דני נוימן בוחר את איש המשחק אז תתעלמו מהמשפט הזה...). לידו, לעומת זאת, גם למצבים לא כל-כך הגיע. בלי קשר, היה רגע שפשוט לא ידעתי את נפשי מרוב עצבנות - כשהוא בעט בערך מ-40 מטר. לגבי אלישע לוי, פחדן מארץ הפחדנים.
ושכחתי להוסיף, החלמה מהירה ליצחקי ולאללא (למרות שאני יודע שמהיר זה לא יהיה, אבל לפחות שיחזרו בזמן). מחזור ראשון ככה להיפצע, מכה.
כשאלירן עטר נכנס, יובל אבידור כבר היה במשחק והכניסה של הראשון הייתה על חשבון אחד מהקשרים האחוריים, מה שכפה צורת משחק אחרת לגמרי, הגדילה את המרחקים בין השחקנים של מכבי תל אביב וגרמה לשליטה ירוקה. חוץ מזה, שזה לא נכון להציג את זה כאילו אלירן עטר החריב כל התקפה של מכבי תל אביב, כי הוא היה היחידי שניסה לקחת יוזמה.
מהאגף הוא בחיים לא יגיע למספרים כאלה. אפילו קרוב. מה שכן, הוא חייב לגדל שכל ולדעת גם לבשל ולהיות יותר מרוכז מול השער.
הוא לא החריב כלום אבל גם לא תרם כלום וזה לא משנה במקום מי הוא נכנס, הוא היה אמור לסכן את שער חיפה והוא ממש לא עשה את זה. אה וארבייטמן לא שיחק 3 שנים אצל רוני לוי כקשר שמאלי? אפילו לא חלוץ שני: פשוט מאוד קשר שמאלי אבל ידעתם לרדת לו על החיים טוב מאוד. בכל מקרה אני לא נכנס כאן להשוואות בין שלומי לגאדיר כי הם לא בדיוק אותה עצמדה ולכל אחד יש אספקטים שונים אבל אין ספק שגאדיר עשה החמצות מסמרות שיער.