ליגת העל חוזרת! - בית"ר והפועל נפרדות בתיקו מאופס

Discussion in 'פורום כדורגל ישראלי' started by rainman, Aug 21, 2009.

1. henry1 Member

אותן בעיות שהיו לפני לפני המשחק נמשכו גם היום. עזריה חייב להביא בלם בדחיפות במקום סמיה ויחד עם הבלם גם שוער חדש. אם בלם לא יבוא, הדבר הכי טוב שעזריה יוכל לעשות, זה להציב את אנטבי בשמאל ודגני כבלם יחד עם פרנסמן. אבל על שוער אסור להתפשר. הטיילת שהייתה היום בהגנה שלנו כמובן תשתפר בהמשך יחד עם אנטבי והחיבור שיווצר בין השחקנים, אבל אסור לסמוך על זה, ובלם או שוער (אם אפשר שניהם, מה טוב), חייבים לבוא. בחלק ההתקפי אני מאמין שנתי ישחק עם 2 חלוצים ברגע שאוקצ'ה ומוגרבי יחזור. אני מעדיף את האחרון עד סוף העונה יחד עם סבע (לא רע. הוא עוד ייתן את שלו), ואוקוצ'ה כגיבוי (זאת בהנחה שלחמן לא יגאל אותנו מאוק'צה).

עזריה היום שגה עם החילוף של טגה. הבחור לא היה שחקן לפני הפציעה והוא בטח לא יהיה אחרי. אנמי, חלש, איטי, שחקן באמת באמת בינוני ומטה. במקום טגה היה צריך להכניס את גואטה שיוסיף מחץ לקישור שתפקד טוב ברוב שלבי המשחק. רואים שזאת קבוצה צעירה, אבל בכל הנוגע לחלק הזה אנחנו די מסודרים במגבלות של התקציב. יחד עם זאת, רביד גזל שאמור להיות "הבוס" בקישור, כבר מתחילת העונה לא פוגע, וכדאי שבשבילו ובשביל נתניה שיתעורר מהר. מקסימום, שיישב על הספסל קצת.

שאפו לקהל של הפועל חיפה. הגיעו כ-1400 אוהדים ונתנו אווירה טובה, ויחד עם אוהדי נתניה (שמילאו עד אפס מקום את שני היציעים) יצרו אווירה טובה של כדורגל. בסה"כ היו כ-5500-6000. ככה צריכים לפתוח עונה.

Last edited: Aug 23, 2009
  2. de Middenweg משתמשים של כבוד היכל התהילה

גל, אתה לא נסחף ובטח לא מקשקש. מבחינתי ארבייטמן חוזר לספסל ומיד. הוא הוכיח היום שהוא פשוט חלוץ מאד בינוני שכנראה רק יכול להיות חד מתי שהוא באמת רוצה להוכיח את עצמו. הוא הכעס על אלישע לוי הוא הסיבה לשערים שלו כמחליף, אבל מה שראיתי באותה ההתקפה שכבר ציינת ארבייטמן פשוט הוכיח שמקומו על הספסל!

3. G.B7 ירוק עולה

תחשוב על זה שאתה שחקן ואתה פותח את העונה טוב מאוד שם גולים וכל פעם נכנס כמחליף זה יכול לתסכל מאוד.
    אבל בסופו שלומי שם את השער וחלוץ טוב יכול לשחק כל המשחק גרוע ואז שם גול בדקה 90 והוא יצא כוכב.

4. kfiros Member

מתוך ענייני היום, אחד העניינים שהכי שמחו אותי היה לראות תמונות מהקופסא היום.
    באמת כל הכבוד לקהלים של מכבי נתניה והפועל חיפה.. אוהדי נתניה באו בהמוניהם למרות שאין מהקבוצה שלהם שום ציפיות העונה ולמרות הירידה במוטיבציה בתקופה האחרונה. הפועל חיפה כקבוצה מתארחת מביאה 1,500 אוהדים שזה מספר שלא יבייש אף קבוצה במשחקי חוץ. הלוואי וזה ימשך.

5. roeiuzan Member

משחק חלש של עכו ולא שציפיתי ליותר מזה, הרכש שהקבוצה עשתה השנה הוא מתחת לכל ביקורת אלא אם כן יגיעו 2-3 שחקנים שישדרגו אותנו משמעותית. בנוסף למכת פציעות קטלנית, אדום, ושחקן שיצא בסוף המשחק ושהיינו עם 9 שחקנים.... לא יכולנו לצפות ליותר מזה, אולי בעצם כן כי ספגנו רק בדקה ה-89. בסה"כ אני מרוצה מהמלחמה של השחקנים, אבל חייב לעשות משהו עם האין התקפה של הקבוצה הזאת.... התקפה שבעונה שעברה היתה מקום 2 בלאומית.

ומי שפה הזכיר את גורש עוד יאכל הרבה כובעים. שוער ענק, ענק! הצלחתם לראות בהמשך כמה מההצלות הגדולות שלו ואתם עוד תראו המון כאלה במהלך העונה. משחק גדול גם לבן נחום.

6. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

אוקיי חזרתי מבלומפילד והסיכום שלי:

אז ככה קודם כל כל הכבוד לקהל של מכבי שהביא כמעט 9,000 צופים. זה מאוד יפה, אין לי ספק שאם הקבוצה היתה בנויה יותר טוב ולא היה את כל העברות בעלות ושטויות למיניהם, היו למעלה מרבבת אוהדים מגיעים, ועדיין כל ה-9000 שבאו נתנו הצגת עידוד נהדרת ותמכו בצורה נפלאה בקבוצה.

בקשר למשחק, מחצית ראשונה בשליטה ברורה של מכבי, רק במזל סכנין ירדה בשיוויון למחצית, כשבדרך קינן לא נותן לנו פנדל ברור, פוסל שער של שיבחון, אבידור במצע קבוצתי נהדר מחמיץ ממש בקצת ושבחון מול השוער, שוב הוכיח שלא מגיע לו ללבוש את החולצה ב-11.

מחצית שניה נפתחה נהדר, חילוף טוב מאוד של אבי, שלמרות שלמאיוקה אין סיומת והוא חייב לעבוד עליה, אני חושב שהוא היה מאוד פעלתן בצד שמאל, ולראיה הדאבל פס המצוין שלו עם יבוריאן והרבה עבודה שהוא עשה באגף. שבחון לא הגיע למחצית השניה, תאכלס גם לרוב המשחק חוץ מנגיעות קטנות במשחק שציינתי וחייבים למצוא לו מחליף.

שירן ייני היה היום מצוין, יופי של כדורים הוא מחלק, ואין ספק שכשהוא משחק בתפקיד שלו הוא הרבה יותר טוב מאשר כל מיני דברים אחרים שנותנים לו לשחק. אני חייב לציין את רוני גפני שהיה מצוין, שפונגין לדעתי לוקה טיפה בחסר, ושטראובר היה חייב לצאת בגול של קסום.

יבוריאן מאוד שימח אותי שהוא כבש היום, הוא כבר כבש 2 פחות ממה שכבש בשנה שעברה בליגה, אני רק מקווה שזה לא יהיו ה-2 האחרונים שלו. אבידור היה בסדר גמור למרות שהוחלף באמצע המחצית השניה.

מעל כולם אני חייב לציין את גיז'רמו היה נהדר היום, בכל מקום על המגרש.

ועכשיו לביזיון של השיפוט:

אם אסף קינן לא מורחק עד דצמבר לפחות זה בושה וחרפה זה מה שיש לי להגיד, לא ייתכן שהשופטים קודם כל עולים למשחק מבלי אביזרי שמע שזה חובה השנה, זה ביזיון של איגוד השופטים וההתאחדות, פשוט בושה שבליגה השישית בטבעה עולים ככה לשחק. דבר שני כל המשחק הוא היה גרוע, נכנס לפרובוקציות של סכנין ונתן להם לכסח, התעלם מפנדל ברור ופסל שער חוקי ובכלל אני לא מבין, למה כל פעם שקוון מניף את הדגל השופט ישר פוסק כמוהו, קוון הוא רק עוזר, הוא לא קובע כלום זה כבר נהיה בזיוני. בנוגע למחצית השניה ולמה שהיה שם, אין מילים, פשוט אין מילים. מה זה הביזיון הזה, כן שער, לא שער, כן שער, לא שער, ובכלל סכנין עם הביזיון הזה של לרדת מהמגרש, מה אתם אום אל פאחם? מה זה הבושה הזאת, איפה הכוד למקצוע ולאוהדים שבאו, מה זה השטויות האלו? צריכים להתבייש בעצמם, גם אם קיבלו גול לרעתם זה בושה וחרפה.

ועדיין יש לי משהו רע לומר על מכבי:

1. יש בעיה בין ליאור ז'אן וטומאסיץ', מכבי חייבת בלם, ליאור סביר אבל הוא עשה היום הרבה שטויות.

2. היתה נפילת מתח במשחק של מכבי במחצית השניה אחרי הגול וזה אסור שזה יקרה, חייבים להמשיך להכות בברזל, וזה דבר שאולי יתפתח, אני מקווה מאוד שכן יתפתח בהמשך העונה.

אתם מוזמנים להגיב לדבריי, אשמח.

7. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

אל תשכח שיאמר הוריד את מחירי הכרטיסים ל 20 שקלים בלבד, מה שסביר להניח גרם לאוהדים הצהובים להגיע בהמוניהם. ספקשאם הכרטיסים היו במחירים הרגילים, כמה צופים היו מגיעים למשחק.

אולי זה רק אני, אבל רק לי יש את התחושה שאם המצב היה דומה רק עם דבלאשווילי, שהיה כובש שער ניצחון לאחר שנעלם לאורך כל המשחק, היו אומרים כי זוהי הגדולה של חלוץ, הנה רכשנו חלוץ רכש שגם אם נעלם לאורך משחק שלם הוא עדיין נשאר חד מול השער ויודע להכריע משחקים?
    צריך לשים דברים בפופורציות הנכונות. לארבייטמן היה משחק לא גדול, אך הוא בכל זאת מסר כדור-שניים לא רעים בכלל ליתר שחקני ההתקפה, ובסופו של דבר, אם תרצו או לא, הוא זה שהכריע את המשחק.

אגב, אני לא יודע אם כיאל ידע קודם לכן שישחק רק מחצית אחת או לא, אך ב 45 הדקות הראשונות בהן שיחק הוא נתן את אחת התצוגות היותר טובות שראיתי ממנו העונה. פשוט ראשון לכל כדור, לא מאבד אף כדור, מחצית מושלמת עבורו.

8. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

הבעיה שאצל דוולאשווילי זה לא יקרה כי הוא תמיד נייד (למרות שגם ארבייטמן), יודע למשוך אליו את בלמי היריבה והכי חשוב - חושב התקפה.
    ארבייטמן מסר הערב המון מסירות לא יעילות אחורה, הוא לא מעיז מספיק וכשישנם מצבים שכל חלוץ חולם עליהם בלילה - הוא מפשל.

שלא תבינו לא נכון, אני מאוד רוצה שהשחקן יצליח, אחרי הכל הצלחה שלו היא הצלחה של הקבוצה, אבל על אף השערים המכריעים שהוא מבקיע - הוא לא מצליח לשכנע אותי אחרת.

9. Nave ורק מי שאוהב אותך באמת מבין היכל התהילה

משחק טוב בבאר שבע. במחצית השנייה באר שבע הורידה את הרגל מהדוושה והתבנקרה מול הפועל רעננה, שזה חבל, ברור שבמשחק הבית הבא (הפועל ת"א) זה לא יעזור.

חלוץ אחד, בעיקר שהחלוץ הוא אסולין, זה לא יעבוד ורק בגלל ההגנה החלשלשה של רעננה אסולין נשאר פעמיים ככה מול סמדג'ה.

10. Igi Member

לא, לא לכל תגובה נגד חיפה, רק לתגובות נגד חיפה שמוכתבות על פי שנאה, תאווה וחוסר אובייקטיביות ואלה גורמים לאנשים לרדת על הקבוצה ועל השחקנים שלא בצדק. התגובה של דור למשל, הייתה תגובה לגיטימית לגמרי, פשוט לא הסכמתי כ"כ עם דבריו. התגובה שלך לעומת זאת, הייתה דמגוגיה זולה ותו לא. "האלופה הגאה", "חזרה לטיבה"...תעשה לי טובה.

בכלל לא דיברתי על המשחק בגביע הטוטו ותודה שהזכרת לי עוד משחק לאוסף, אבל דיברתי בכלל על ההכנה והחשיבה שחיפה צריכה לעשות בהרכב שלה לקראת יום שלישי וזה בא על חשבון המשחק מול עכו,ככה שזה יוצא 3 משחקים ב-7 ימים(זלצבורג,עכו,זלצבורג)...ובאמת ניסית להשוות בין ה-3 משחקים ב-7 ימים ששיחקה חיפה לבין אלה של עכו? אם זה מבחינת שינוי המעמד שחיפה באה אליו בכל משחק-אנדרדוגית,פייבוריטית,אנדרדוגית , אם זה ברמת מפלס המתח-ליגת האלופות, משחק בית נגד העולה החדשה, ליגת האלופות... ואם זה מבחינת העייפות שהשחקנים צוברים ממשחקים כ"כ אינטנסיביים כמו אלה בליגת האלופות.

ואני לא מבין את הטענות לשלומי. נכון, הביא החמצה מהסרטים, אבל בסה"כ הוא נתן משחק טוב יחסית והביא לחיפה 6 נק' רצופות וסיים היום מבוכה לא קטנה.

ד"א, רק אני חושב שדודו גורש אשם גם בשער ה-2 במיקום שלו?

11. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

הפסדנו את המשחק בצדק גמור. אחרי השער הראשון, במקום להבקיע את השני ולהשיג מקדמה טובה יותר, נבהלנו אחרי כמה התקפות שהסתיימו בהחמצה והלכנו אחורה. הפועל חיפה השתלטו על המשחק במחצית השנייה וזה היה עניין של זמן עד שההגנה שלנו תטעה.

רביד גזל הציג משחק רע, לעומת אלמוג כהן וחן עזרא שהיו בכל מקום על המגרש. לחן עזרא היה מהלך שהזכיר מאוד את כריסטיאנו רונאלדו. עבר שחקן, חתך עם חצי עקב שמאלה ומסר עם החיצון למגן שעשה לו עקיפה. זאת הולכת להיות העונה שלו. גם אחמד סבע היה טוב והוא יתן את שלו.

בשורה התחתונה, אם יש משהו חיובי לקחת מהערב, זה שמכבי נתניה והפועל חיפה הביאו קרוב ל-6,000 צופים הערב, שזה דבר יפה מאוד. הפועל חיפה הביאה קרוב ל-1,500 אוהדים, סכום שגם הקבוצות הגדולות לכאורה שיש לנו בישראל לא מצליחות להביא מולנו בקופסא.
    בסוף המשחק שמעתי הרבה פרגון בין הקהלים. ראיתי הרבה לחיצות ידיים, דיונים תרבותיים ואיחולי הצלחה. תמיד הייתה לי חיבה להפועל חיפה ואחרי המשחק הזה היא גדלה.

12. אלי מתחן Member

הקהל של נתניה התבאס על ההפסד או שקיבל את זה יפה?

13. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אלישע לוי יכל לעלות עם ההרכב השני, אם הוא עלה עם ההרכב הראשון זה סימן לכך שהוא חשב שההרכב שהוא עלה איתו מסוגל לתת את הטון גם מול עכו וגם ביום שלישי מול זלצבורג.
    בגלל השינוי חשיבה כמו שאתה מגדיר את זה מכבי חיפה צריכה סגל רחב אם אין לה אז יש אשמה לאיש על הקווים.

ואל תגיד שמכבי חיפה של היום לא הזכירה לך לא מעט משחקים מהעונה הקודמת - משחק חלש והכרעה לקראת הסיום.

14. Igi Member

מצטער, אבל אין היגיון בטענות שלך לאלישע. במצב הנוכחי של הסגל, הוא העלה את הקבוצה הטובה ביותר שיש לו. אתה לא יכול להאשים אותו בזה שלשחקני כדורגל ובמיוחד לשחקנים ישראלים יש בעיה לשמור על אותו מפלס מתח ומוטיבציה בין שני משחקים כל כך שונים עם הפרשי זמן כה קצרים. זו עובדה מוצקת שאף מאמן עד כה לא הצליח לשנות בקבוצות ישראליות ששיחקו בשתי מסגרות גדולות(אירופה וליגה). אלישע לא עלה היום עם ההרכב הכי חזק שיש לו, הצליח לצאת עם 3 נק' במשחק כל כך מוקש עבור מכבי חיפה בתקופה הנוכחית....אם חושבים על זה קצת מעבר לנתונים היבשים של "מכבי חיפה שיחקה רע" ומסתכלים על התמונה הכוללת, באמת שאני לא מבין על מה בדיוק אתם באים בטענות.

ובעונה שעברה באמת היו משחקים כאלה, זו הליגה הישראלית למה יש כבר לצפות... אבל לפחות הפעם הייתה סיבה ואחת מוצדקת.

15. Mr.Eko Member

עומר,

בכלליות אני מסכים איתך בנוגע לשבחון,גם אני חושב שלא מגיע לו ללבוש את חולצת ההרכב הראשון,מחליף ולא יותר אבל דווקא היום היה לו אחלה משחק במחצית הראשונה לעומת השנייה שבה רוב שחקני ההתקפה היו די חלשים. הוא הבקיע גול נהדר שנפסל לא בצדק,היה אחראי לבעיטה חופשית מסוכנת והיה מעורב בעוד שני מהלכים מסוכנים. לטעמי,היה בין הטובים. אבל מחצית שנייה כמו שציינתי הוא חזר לעצמו והיה שוב חלש.

דווקא לא מסכים איתך בנוגע לליאור,אני חושב שהיה לו משחק טוב מאוד,אישית לא ראיתי ממנו שטות אחת רצינית או קרובה להיות רצינית והיה בהחלט יציב. ודווקא התיאום בין ליאור לטומאסיץ' היה גם בסדר גמור.

גם בעונה הקודמת זה לא היה שונה,מכבי מבקיע גול שניים וזהו,סוגרים את הבאסטה ונותנים לקבוצה השנייה את החופש ליזום. מסכים שאסור שזה יקרה ונימני צריך להכניס לשחקנים טוב טוב לראש להמשיך להחזיק בכדור ולטעמי נימני עדיין צריך קילר במרכז השדה שגם יודע להחזיק כדור. האם קומאץ' הוא איש? נחיה ונראה.

בנוגע לשאר,מסכים בנוגע לייני שהיה טוב מאוד היום,עשה את העבודה על הצד הטוב ביותר,גפני גם היה שקט בהגנה,תמך כמו שצריך בהתקפה לעומת הגולם שטרית. אבידור היה לא רע,חסרה לי החדות אצלו ואני מקווה שנימני יבין ומהר שבאגף זאת פשוט לא העמדה שלו. יבוריאן עשה את שלו ונתן שני גולים נהדרים של חלוץ(אישית אני שמח מאוד שהוא נשאר,מעריך מאוד את החלוץ הזה למרות ההחמצות). ריף פרץ דווקא היה מאוד נחמד היום,לא התרגש יותר מדי ומצד שני גם לא העז יותר מדי אבל זה גם בסדר. וכמובן מעל כולם גיז'רמו האנרג'ייזר הקטן שהיה מספר אחת היום,מחלץ,מריץ מהר את הקבוצה מהחלק האחורי לקידמה,נייד,לוחמני ולא מתפשר,היה נהדר כששיחק כ-50-50 ולטעמי תרם יותר מאשר בהתחלת המשחק כשהוצב בחלק ההתקפי יותר,אני מאוד אוהב את השחקן הזה.