אני מתחיל לחשוש פחות מעזיבה אפשרית של ברוכיאן - ועידן ורד הוא סיבה מספיק מוצדקת לכך. הילד מקצוען אמיתי, בלי פוזה מיותרת(מימדי הגוף שלו צנועים, אבל זה לאו דווקא מונע ממנו להזכיר לנו גרזן אמיתי שלא מפחד מכניסות חזקות ולא נשכב לנוח 40 דקות אחרי תקל כזה כמו רוב שחקני הליגה שלנו) ועם לחימה יוצא דופן והפגנת נייסיון של שחקן בן 30, ללא ספק אחד הדברים היותר טובים שקרו בבית"ר ירושלים בשנים האחרונות, נכס. צפיתי למשחק טוב ולא התאכזבתי, מלבד התוצאה כמובן. הקצב היה נפלאה עם שליטה ברורה של בית"ר, תענוג לראות את כמות שחקני הבית מתרוצצים על הדשא ומציגים יופי של הנעת כדור, ראוי לציין את אבי ריקן בין היתר. המינוס בכל הדבר הוא האנמיות מול השער של שחקני בית"ר, וגם של הפועל ת"א שהצליחה ליצור מספר מצבים מצוינים ממתפרצות. אבל באופן כללי היה נדמה שאדומים הגיעו די עייפים, ללא היכולת של ורמוט היא נראתה מאוד רדומה, מה גם שנאתכו לא לוקח על עצמו כפי שמצפים ממנו ושכטר לא יוזם מספיק, שלא לדבר על יבואה, אני לפעמים שואל את עצמי מה בדיוק עובר עליו, הרי האו הוכיח את היותו חלוץ נפלא..?! מאז תקרית ההיעלמות משהו רציני השתבש ביכולת שלו. בגזרה של בית"ר, חלק ירימו גבה אך אציין לטובה את ויסה. למרות שהוא איבד כמה כדורים והיה רע בקבלת ההחלטות, אני מרוצה מהתפקוד שלו ומהמאמץ שהוא משקיע. חלק מהמסירות השגויות שלו נבעו מחוסר תנועה של השאר. בסה"כ עשה עבודה מספקת ויש למה לצפות ממנו; ברוכיאן כבדרך כלל נעלם לפרקים גדולים וחבל. יש תחושת פספוס מסויימת, שיחקנו הרבה יותר טוב לדעתי רק חבל מאוד כפי שאמרתי שהשחקנים לא היו מספיק מרוכזים כשזה הגיע לפס האחרון, וזה לא דבר חדש דרך אגב.
שחם, זה לא היה פנדל כי המקרה היה מחוץ לרחבה, וחוץ מזה לקבוצה שלא משחקת כדורגל לא מגיע עזרות משום מקום. מסכים עם כמעט כל מילה של AronB אבל עוד כמה דברים: משחק נהדר שלנו, הנעת כדור מצוינת, בניגוד לחברה באדום באנו לשחק כדורגל, כמה מצבים אבל חוסר מזל טיפוסי מול הפועל מנע מאיתנו כמות נכבדת של שערים. 8 שחקני בית פתחו היום, יש עתיד ענק לקבוצה הזאת, היום הוכחנו שאנחנו לא פחות טובים מאף קבוצה, מאיר לוי גזל מאיתנו אולי ניצחון אבל אני ממש לא מאוכזב. אווירה מדהימה בטדי, השחקנים הצדיקו את המנויים והכרטיסים שרכשנו, אנחנו בדרך לעונה של כדורגל יפה, רק ש8+9 ישארו. ציונים בדיון של בית"ר.
דני נוימן גולש בפורום? איזה חוסר אובייקטיביות. כן, בית"ר הייתה היום יותר טובה, אבל לא ברמות שאפשר להגיד ש"הפועל לא שיחקה כדורגל", תעשה לי טובה. היה פנדל, קנדה נפל בתוך הרחבה, לא משנה איפה גרשון תפס לו בחולצה. בכל מקרה, זה לא משנה. גם אם זה רק בעיטה חופשית, בסופו של דבר הגיע לנו פאול לא פחות ממה שהגיע לכם. וגם זה לא משנה, להגיד שבגלל שהפועל לא משחקת כדורגל(בדיחה בפני עצמה) הגיע לה עבירה פחות מאשר לבית"ר זה עלוב.
אחת הבדיחות. דבר ראשון זה היה באופן ברור מחוץ לרחבה, דבר שני איך שקנדה תפס את הפנים טוב שלא נתנו לו להנות מהשריקה, גועל נפש. שחם, "קנדה נפל ברחבה אז זה פנדל ולא משנה איפה הייתה התפיסה...?" אתה בטוח? אני מקווה מאוד בשבילך שלא התכוונת למשפט העלוב הזה.
1.זה לא משנה איך הייתה הנפילה, 90% מהעבירות שאתה רואה ושחקנים נופלים זה צלילות, כשעליך יורדים לתיקול בשכונה אתה נופל ככה? לא, השחקנים כמעט תמיד מוסיפים נפילה. זה שהיה צלילה לא פוסל את הפנדל. 2.גרשון תפס את קנדה, קנדה המשיך לכדרר, משך את עצמו לרחבה וכשהוא היה שם גרשון נתן משיכונת קטנה ונפל. זה פנדל, וכמו שאמרתי, גם אם לא, אין מה להגדיל את העבירה שלא ניתנה לבית"ר יותר מאשר העבירה שלא ניתנה להפועל.
אין לי עניין להיכנס לויכוח את מי מאיר לוי קיפח יותר, קטנוני ומיותר. אבל אני רק מעיר על עיוותי המציאות, זה לא פנדל בשום סרט, גם לא בסרט שאתה חי בו, גרשון בקושי תפס לו בחולצה וזה היה באופן ברור מחוץ לרחבה, קנדה ניסה לרמות את השופט אז זרם לרחבה ושם נפל, כשלא היה כבר שום מגע ששווה פנדל. אין פה שום מחלוקת אפילו, זה לא פנדל.
אני ראיתי קבוצה אחת שיוזמת ועוד אחת שמעבירה את הזמן כדי לעקוץ לקראת הסיום. באתם כדי לעקוץ, זאת לא הפועל שאני התכוננתי אליה, פשוט משעממת מאוד ובנוייה על ההברקות של ורמוט והליידיבוי, שנה שעברה זה עבד לכם השנה כמעט, מזל שיש מאיר לוי. קנדה נפל בתוך הרחבה אחרי שהוא זרק את עצמו לשם, הוא הוכשל 5 מטר מחוץ לרחבה אני ראיתי ממקום מושבי שהתפיסות היו הדדיות. אגב, גם שכטר וורמוט צללו לא פעם היום, ממש גועל נפש.
אבי ריקן הפתיע אותי, בכלל חשבתי שהוא קשר התקפי. הוא נתן משחק מצויין, רק חבל שהוא לא עוזר לפתוח את המשחק ועולה יותר. נכון שיש חור בצד כי ברוכיאן תמיד עולה אבל יוצא מצב שבהתקפות מסודרות בית"ר נתקעת באמצע. ג'וניור ויזה אולי לא נתן את מה שהתרגלנו לראות ממנו בפ"ת, אבל השליטה שלו בכדור והבנת המשחק פלוס האהבה שלו למשחק פשוט נותנים לבית"ר נטולת הקישור האחורי קצת סדר במשחק, ומול קבוצה כמו הפועל זה שווה הרבה.
אפשר היה לצפות ליותר http://www.sport5.co.il/SIP_STORAGE/FILES/3/138193.Xxx חזרתי עכשיו מהמשחק בטדי. לרוע מזלתי, 'נפלתי' דווקא על אחד המשחקים היותר חלשים בין שתי הקבוצות בשנים האחרונות. האווירה הייתה מדהימה, טדי איצטדיון מאוד יפה ובטח שארצה להגיע לשם שוב(ואני אחזור), בניגוד לקריית-אליעזר למשל. אבל הכדור היה חלש מאוד, כמעט בלי הזדמנויות. בית"ר הייתה טובה יותר, אבל רוב ההזדמנויות שלה היו מקריות, מטעויות מטופשות של ההגנה שלנו, ששיחקה בצורה נאיבית למדיי.לפתוח את העונה עם תיקו בטדי זה לא רע. אי-אפשר שלא לפרגן לבית"ר. הקבוצה הצליחה להסתדר מעולה ללא שני הקשרים האחוריים שלה(למרות שלנו יש חלק בזה). ג'וניור ויסה היה לא רע בכלל ושרף שטחים וגם עידן ורד אותו דבר. ורד היה יכול לכבוש בבעיטות מרחוק אבל נכשל במשימה. יצחקי היה צריךלבעוט לשער ולא להעביר כל הזמן שחקנים ברחבה. בכלל, שתי הקבוצות ניסו לשחק יותר מידי אלגנטי בשלבים מסויימים של המשחק. תראו, להגיד שאני מאוכזב מתיקו בטדי זה לא מדויק, זו חזירות. אבל בהחלט היה צריך לנצל את החסרונות של בית"ר והפועל לא עשתה זאת. אני מקווה לא לראות את הפועל בעוד תצוגה כזאת במשחקים הבאים. במחצית השנייה בכלל לאף אחד לא היה חשק לנצח. אגף שמאל היה מת(בן-דיין מעצבן אותי, הוא חוזר לאט מידי להגנה, וכשהוא תוקף הוא לא מקבל החלטות נכונות). אולי זו העייפות שהשפיעה, או לא יודע מה, אבל באמת הקבוצה ניסתה להעביר את הזמן. ורמוט למשל נגע הרבה בכדור אבל היה מאוד לא מסוכן. יבואה המשיך להיות חלש, שכטר פראייר וזנדברג פשוט היה ביזיון. החילופים של גוטמן היו נכונים ונבונים. אני חייב לומר ששני שחקנים נוספים מאוד הרגיזו אותי - עומרי קנדה שכל הרמה שלו הולכת ליציע(נמאס כבר 1) וביבראס נאתכו שפעמיים פחד לבעוט לשער וביזבז צ'אנסים אדירים! שחקן כל-כך פחדן!(נמאס כבר 2). חבל שדגלאס לא ניסה לעשות הכל לבד בספרינט שלו בדקה האחרונה. וחבל שמאיר לוי שרק לסיום ולא נתן לנו להמשיך. בכל מקרה - הלאה לטפליצה ואז מכבי פ"ת, רק ששם לא נאבד נקודות. לילה טוב חבר'ה!
פנדל על קנדה? חוץ לא הייתי מביא לגועל נפש הזה. גרשון תופס לו קצת את החולצה וקנדה תופס את הפנים כאילו נתנו לו נגיחה באף. וחוץ מזה שגם בלי ההצגה המיותרת לא קרה שם כלום. אם על זה ישרקו פנדל אז כל משחק יהיו 5 פנדלים לפחות. הפועל ת"א יצאה פראיירית. עם הקישור שיש לה היא הייתה חייבת לנצל את הקישור האחורי הרך והחלש של בית"ר. אם היא הייתה מעיזה כמו בית"ר היא הייתה יכולה לשים 3 חתיכות. אני לא יודע מה יהיה הסיפור עם יצחקי... שחקן כל כך מוכשר אבל מה זה ההחמצות האלה? אירופה הוא רוצה? איך הוא רוצה לשחק בליגה ספרדית אם הוא לא יודע לתת גול ממטר וחצי? באמת שאני אוהב את השחקן הזה אבל הוא חייב להיות יותר חד. ויסה חתיכת שחקן... רק שיש לי הרגשה שהוא לא יכול להיות הפליימייקר של הקבוצה מרוב שיש יותר מדי שחקנים שרוצים את הכדור. וזה לא טוב כי או שויסה הוא הבעל בית וההתקפה מתחילה דרכו או שהוא סתם לא יעיל בגרוש. בין המגנים הגרועים בארץ בלי ספק. שחקן טיפש שלא יודע לסגור שחקן כמו שצריך ומבחינה התקפית לא עושה כלום חוץ מלאבד כל כדור שמגיע אליו. איך שום לא חושב על מגן שמאלי אלוהים יודע. זו העמדה הכי חלשה בבית"ר ביי פאר.
אם כבר מדברים על הפנדל שהיה או לא היה (לא היה) על קנדה, שווה להזכיר בנושא גם את שכטר. הבחור פשוט בושה לכדורגל. במצב שלו היום, גם אם שחקן הגנה יקטע לו את הרגל עם מסור חשמלי באמצע הרחבה הוא לא יקבל פנדל, השופטים בארץ כבר מכירים את כל השטיקים המטומטמים שלו וזה רק יפגע בו בעתיד. כששחקן הגנה של בית"ר טיפה נגע לו בחולצה הוא נפל ותפס את הפנים כאילו נשכו לו את האף, כל משב רוח באזור גרם לו לצאת למסע ליקוט פטריות בדשא של טדי. במזל הוא לא קיבל אתמול כרטיס על צלילה אחת, והיה צריך לקבל גם על יותר. אמנם זה לא חדש, והוא עושה את זה מאז ומתמיד, אבל עכשיו הוא במועדון שנמצא באור הזרקורים ויקבל הרבה יותר שידורים ישירים במשחק המרכזי. גוטמן חייב לנער ממנו את ההרגל המגונה הזה. אם הוא רק ינסה להגיע לכדורים במקום לצלול כל פעם שנוגעים בו, אולי הוא גם יכבוש יותר. פנדלים הוא בטוח לא הולך לקבל.
כיום הוא בינוני מאוד, אבל אני לא יודע אם אתה זוכר אותו בתחילת דרכו, אז, לפחות אני, התרשמתי ממנו. כנראה הישיבה הממושכת על הספל במקום ללכת לקבוצה אחרת ולהשתפשף, גרמה לו להיראות כמו שהוא נראה היום.
"אחד המגנים הגרועים בארץ" הוא לא מגן גדול ואת זה כולנו יודעים, אבל אפשר לחשוב שגדל כאן פטריס אברה כל יום, היחידים שאני יכול לציין כמגנים סבירים הם דגני, ריקן, בונדר, גפני, שפונגין ואולי גם אנטבי, דדי בן דיין כל-כך אוברייטד, כמה חורים הוא עושה! דנין מגן בינוני אבל אני לא רואה עוד מגנים שמאליים מבחוץ שיחליפו אותו, בהנחה שריקן ממשיך כמגן ימני אין לנו ברירה אלא להישאר עם דנין.
כל מגן אחר בארץ יותר מועיל ממנו. השחקן הזה הוא ביזיון. אני מציע שתשים לב אליו באחד המשחקים ותתמקד עליו, ואז תראה כמה שהוא גרוע.