http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3765984,00.html שמתי את הלינק כאן ,כי לONE נוטים לא להאמין ,אם מחר לא יהיה משחק זה עצוב מאוד ,עצוב מאוד שהכבאים שולטים ויכולים לפגוע בקבוצות הישראליות גם בחו"ל.
אני פשוט לא מאמין שזה יכול לקרות. ישלמו את הכסף הדרוש ויביאו כבאית. אם הכדורגל נעצר בגלל דבר כזה מדובר בבזיון.
תיקו שני העונה, חלוקת נקודות בין בני יהודה ואשדוד, 1:1. מקרייב כבש ראשון לאורחים בדקה ה-69, ג'ורג' אמסיס הישווה דקה לסיום. טוב שבני יהודה לא הפסידה, אני מניח שהעומס שיחק תפקיד וימשיך לשחק תפקיד עד שאירופה תתפנה ועדיין בני יהודה יכלה לנצח עם 2 החמצות של עטר.
http://images.one.co.il/images/teams/Logos_111x111/2.Xxx בית"ר ירושלים - הפועל ת"א http://images.one.co.il/images/teams/Logos_111x111/5.Xxx מועד המשחק: יום שני, 24 באוגוסט; שעת המשחק: , 20:50. שידור ישיר בערוץ 11; יישפוט: מאיר לוי; בית"ר ירושלים נגד הפועל ת"א - היש דרך טובה מזו לפתוח את הליגה? תתעלמו ממה שהיה עד עכשיו. שערי הניצחון בדקה התשעים, הקבוצות מהלאומית שחזרו והביאו קהל נאה למגרשים וגם שערוריית מכבי נגד סכנין. זה עוד כלום לעומת מה שיקרה מחר בטדי. אין צורך להסביר מדוע. ושלא תטעו - בית"ר ממש לא אנדרדוג למרות הסגל החסר. אין ספק שבבית"ר ירושלים לא רגילים להיות במצב הזה בשנים האחרונות. שום רכש גלאקטי(בלי לזלזל כמובן בג'וניור ויסה שחזר מהשאלה), תקציב מוגבל, שחקנים עוזבים וכתוצאה מכך סגל קצר. אבל חייבים להודות שבשלבים מסויימים התחושה הייתה שיהיה גרוע יותר. המועדון היה במאבק על הישארותו בצמרת הכדורגל הישראלי. בואו אל של אגייאר תיקן הכל, ובית"ר לא התפרקה, אלא רק נחלשה(דאריו פרננדז וכריסטיאן אלבארז הם השחקנים מהם הקהל התקשה להיפרד, ולעומת זאת עזיבתם של זנדברג וקאלה לא השאירה יותר מידי אנשים עצובים). אבל הקבוצה הפסידה זמן יקר. כשכל הקבוצות כבר סיימו את מחנה האימונים, בית"ר רק המריאה. היא הספיקה לשחק שני משחקי ידידות בלבד באותו מחנה אימון. יצחק שום לא הביא את הרכש שרצה. במשחקי גביע הטוטו הקבוצה סבלה מכושר גופני וזו אחת הסיבות שבגללן הפסידה להפועל ת"א בבלומפילד. נגד מכבי נתניה(המשחק השני שלהן בגביע הטוטו, זו נגד זו), הגנת הקבוצה הייתה זו שקירטעה. אבל החלודה ביחס לשאר הקבוצות זו לא הבעייה היחידה של בית"ר. יצחק שום שבר את הראש השבוע, כיצד הקבוצה שלו תוכל לתפקד ללא קובי מויאל ועידן טל, שיעדרו מהמשחק מחר עקב השעייה בשל כרטיסים צהובים ממשחקי גביע הטוטו בכלל. קוזוקין בסופו של דבר ישחק כקשר אחורי ובן-יוסף יפתח כמגן ימני, ולא אבי ריקן שבמקור בכלל מגן שמאלי. שום ניסה את האופצייה אבל ראה שאין טעם להמשיך. אלבארז שהיה נפלא, עזב ממש בימים האחרונים, אם אתם שואלים. טוטו תמוז כבר ממש לא מעניין הרבה אנשים, אבל גם הוא ייעדר מהמשחק(בגלל פציעה, והוא אמור לשוב בשבועות הקרובים). שאלת נוספת שמטרידה לא מעט מאוהדי בית"ר, היא האם מחר זו הפעם האחרונה בה יוכל הקהל ליהנות מהביצועים של ברק יצחקי ואבירם ברוכיאן, או שהתוכנית שלהם להשתדרג ולעבור לאירופה, לא תתממש? ברוכיאן הדגיש שהסיכויים שיישאר קלושים, ואילו יצחקי מתחמק מהשאלה וטוען שאנשים מתעסקים בזה יותר מידי. לגבי המשחק הקרוב, הוא בכלל לא חושש, למרות הסגל החסר:"נבוא לעשות את העבודה שלנו למרות כל החסרונות העיכובים בפתיחת האימונים והשחקנים שנעדרים. הפועל קבוצה טובה, ראינו את זה בגביע הטוטו וגם במשחקים שלהם באירופה, אבל מולם תעמוד קבוצה לא פחות טובה. כשבית"ר משחקת בטדי אנחנו צריכים לנצח בכל משחק ולא משנה מה הסגל". עידן גומא אגיאר יוצא רישמית לדרך. הערב הוא צפוי לתקוע בשופר לפני המשחק וגם להקרין קליפ. http://www.ynet.co.il/PicServer2/02022009/2122108/GP5L6749_gd.Xxx יצחק שום זועם על השחקנים באימון. בעיות בקישור האחורי בית"ר ירושלים - הרכב משוער: אריאל הרוש; תומר בן-יוסף, שמעון גרשון, אריק בנאדו, אלירן דנין; שמואל קוזוקין, עידן ורד, ג'וניור ויסה, אבירם ברוכיאן; עמית בן שושן וברק יצחקי אפילו אלי גוטמן, רגוע בדרך-כלל, לא יכל היה להישאר אדיש לשער הניצחון המתוחכם של ורמוט בדקה האחרונה במשחק החוץ בצ'כיה נגד טלפיצה. המאמן רץ וקפץ לאורך הקווים, ואפילו בלי להגיד במילים, הוא הבין מה שאנחנו מבינים אם לא יהיו הפתעות, הקבוצה שלו תיהיה בשלב הבתים(של הליגה האירופית). מה שכן, בהפועל יודעים שעם יכולת כזאת(דווקא ברוב משחקי העונה עד עכשיו, הפועל היטיבה לשחק וגם משחקי ההכנה היו מוצלחים), אין טעם להגיע לטדי, הרי זה לא יספיק אפילו לא לתיקו. האדומים התקשו לחבר יותר משתי מסירות במהלך המשחק בצ'כיה וכמעט לא איימו על השער. וכמובן שהמאמן לא שכח להגיד להם את זה לקראת המשחק בטדי. לאחר המשחק אמר גוטמן:"אני מרוצה מהתוצאה, אבל לא מהדרך בה שיחקנו, לא הבנתי מה ניסינו לעשות". באימון המסכם אמר גוטמן לשחקנים "אתם חייבים להישאר מאורגנים, לשמור על המסגרת ולשחק את המשחק הרגיל שלנו. זה המפתח לקראת המשחק". כדי לעלות את המוטיבצייה לקראת המשחק, תלו בהפועל את הציטוטים של ברק יצחקי וגומא אגייאר לקראת המשחק, כשהאחרון אמר לתקשורת השבוע:"נכתוש את הפועל ת"א בטדי". אחד השחקנים אמר בתגובה:"היריבה שממול זו בית"ר ירושלים ואנחנו לא צריכים שום דירבון נוסף, בטח כשזו פתיחת הליגה שלנו ואנחנו רוצים להתחיל ברגל ימין. בית"ר ידברו ואנחנו נשתדל לדבר על הדשא". הפועל לא הצליחה לנצח במחזור הראשון בליגה בשלוש השנים האחרונות. אולי העובדה שגוטמן ממשיך עם אותו הרכב בידיוק כמו במשחקים האחרונים, תעזור לקבוצה להשיג שלוש נקודות כבר אחרי מחזור אחד. סמואל יבואה שלא בשיאו מאז המשחק נגד גטבורג בחוץ(או אם תרצו לדייק - לא בשיאו מאז הסיבוב השלישי מאשתקד), ספג ביקורת בעקיפין מהמועדון, אבל למרות זאת גוטמן לא יוותר עליו. השוער וינסנט אניימה עומד להיות אבא טרי והוא ישחק בכל-זאת. אישתו כורעת ללדת ומסיבה משמחת זו הוא נעדר היום מהאימון המסכם. בשלבים מסויימים גוטמן חשב על עומרי קנדה כאופצייה להרכב, אבל היכולת ההגנתית הטובה יותר של בונדר, הועדפה. בהפועל אומרים בינתיים שקנדה משקיע, משחק טוב והוא יקבל צ'אנס בקרוב. http://www.ynet.co.il/PicServer2/02022009/1834601/44_gd.Xxx וינסנט אניימה. הוא לא יפסיד משחק שכזה הפועל ת"א - הרכב משוער: וינסנט אניימה; דני בונדר, דגלאס דה סילבה, וואליד באדיר, דדי בן-דיין; אביחי ידין, ביבראס נאתכו, גילי וורמוט, מיכאל זנדברג; איתי שכטר וסמואל יבואה
ואחרי המשחק הזה עדיין אנחנו עומדים בסטטיסטיקה המפתיעה שאומרת שכל הקבוצות כבשו לפחות שער אחד במחזור הפתיחה. אני לא יודע אם אי פעם היה דבר כזה. רק נקווה שהסטטיסטיקה הזו תישמר גם לאחר המשחק מחר
אתה צודק-אפעם לא היה דבר כזה, רק נקווה שהפועל ובית"ר יספקו לנו את זה מחר. משחק לא כזה גרוע בין בני יהודה לאשדוד, בני יהודה היו צריכים לנצח. זה מה שקורה שאלירן עטר לא בכושר.
צר לי אבל בנושא הכבאית אין ספק שהם צודקים, עם כל הכבוד לכדורגל הישראלי יש דברים שהם קצת יותר חשובים כמו חיי אדם וזה לא רק בכבאית, בתרופות ובסל מקצצים, במשטרה מקצצים, ברפואה מקצצים, ברווחה מקצצים, אבל מה? העיקר שלשרים נותנים. איכסה.
ארבייטמן לא תוצר מחלקת הנוער של פ"ת. הוא גדל בטוברוק, והוא עצמו נתנייתי (גר בנורדיה למען האמת, אבל משייכים את זה לנתניה).
שים לב לציטוט שרשמתי, "היו לא מעט שחקנים לאורך השנים שגם אם הגיעו ממחלוקות נוער אחרות, בפתח תקווה נתנו להם את הסבלנות כדי לפרוח ברמה של הבוגרים" גם רפי כהן, לצורך העניין, הגיע ממחלקת הנוער של אילת.
ממש לא אהבתי את ההרכב של בית"ר למחר. בן יוסף עם כל הכבוד הוא לא מגן ימני,קוזוקין אם כבר הוא נותן לו לשחק שישחק מגן ימני שמה הוא עושה הכי פחות טעויות. אין לי מושג את מי שום יכול להכניס בעמדת הקשר האחורי. דרך אגב שאלה לאוהדי בית"ר,שום בונה על קובי מויאל להרכב ראשון?אם לא טעות גדולה של הקשר שחזר לקבוצה.
ארבייטמן את ההזדמנות והפריצה הגדולה שלו עשה בבית"ר ירושלים ואם לא פניג'ל הוא היה מזמן באירופה ולא עולה לחצי שעה במכבי חיפה, אחד השחקנים הכי מבוזבזים שיש לנו בכדורגל וחבל. בנוגע לשאלה של אוהד ב"ש, רק יצחק שום יודע מה עובר בראש שלו, אנחנו האוהדים הפסקנו להבין אותו עוד חודש מלפניי קראקוב, שיעשה מה שבא לו, גם ככה אנחנו לא מצפים ליותר מדיי מהעונה הזאת.
1. דיפדפתי אחורה בדפים וקראתי על תקריות השיפוט במשחק של מכבי ת"א. אחרי שראיתי את המקרה בחדשות הספורט, ואחרי שגם במשחק של באר שבע סבלנו משיפוט חלש, לצערי אין מנוס מלהגיד שאחת מהסיבות שהכדורגל שלנו אינו מתקדם הוא בגלל רמת השיפוט. המשכורת העלובה שמרוויחים השופטים גורמת לרוב השופטים, אפילו הבכירים בינהם כמו מאיר לוי, לעסוק בשיפוט כעבודה צדדית ולא כמקור הכנסה ראשי. הדבר בולט מידי שבת אצל כל השופטים בארץ, גם הבכירים מבינהם. פעמים רבות השופטים בארץ עוצרים את המשחק ומעקבים אותו בגלל כושר ירוד. פעמים רבות השופט שורק או אינו מעניק את חוק היתרון בגלל כושר גופני לקוי. למעט השופט משיח, שנמצא בכושר גופני מעולה (אבל נופל בכל האספקטים האחרים של השיפוט) רוב השופטים בארץ הם בעלי כושר ירוד. במשחק הבא שאתם רואים בכדורגל הישראלי, וחושבים על הקצב הנמוך של המשחק, שימו לב כמה פעמים המשחק נעצר בגלל השופט והיכן ממוקם השופט ביחס לאירועים במגרש. טעויות שיפוט מתרחשות בכל מדינה בעולם, אבל אצלנו הם מלוות בכושר גופני ירוד ולא מקצועי של השופטים. 2. המשחק של אשדוד ובני יהודה הוכיח שוב שרמת הזרים בירידה גדולה מאוד בשנים האחרונות. העובדה שעל זרים יש 50% פחות מבחינת המס, גורמת לזר שמקבל משכורת של 140 אלף דולר, לעלות לקבוצות בישראל כמו ישראלי שדורש 70 אלף דולר. הפיתוי אצל הקבוצות הישראליות גדול, ואנו רואים אצל מרבית הקבוצות בארץ 5 זרים בקבוצה, כשלפי דעתי, אין קבוצה אחת בישראל שברשותה 5 זרים איכותים. אני גם מחזיק בדעה שהחתמת 3 זרים איכותים עדיפה על 5 זרים בינונים. אנחנו רק במחזור הראשון, וכבר הפועל באר שבע למשל מתכננת לשחרר 2 זרים מהקבוצה. אנו רואים את הפגיעה של ריבוי הזרים בשנים האחרונות כבר עכשיו בעובדה ששוערי העתיד של ישראל הם חלשים מאוד, בטח לעומת הדמויות שהיו כאן בעשורים האחרונים כמו אבי רן, בוני גינזבורג, איציק קורנפיין, שביט אלימלך, אסי רחמים, דודו אואט ניר דוידוביץ' ואחרים. גם הישראלים האיכותים שהיו כאן פעם ומילאו את הליגה כמו אייל ברקוביץ', אבי נמני, ראובן עטר, חיים רביבו, אלון חזן ואחרים אינם גודלים עוד במחלקות הנוער בכמויות של שנים עברו. שחקנים כמו טמוז וארבייטמן שעשו את הפריצה לפני מס' שנים עדיין נחשבים לצעירים הבולטים בכדורגל שלנו. גם כאן, הרבה קשור ל5 זרים בהרכב שבאים על חשבון שחקנים ישראלים, ועל כך שאם פעם שחקן כמו ברקוביץ' שיחק במכבי חיפה כבר בגיל 17, היום השחקנים הצעירים עושים את הבכורה בגיל מאוחר יותר, ואפילו הומצאו חוקים כדי ששחקנים בגילאים מתקדמים יותר יוכלו להמשיך לשחק בנוער. הפיתרון היחיד לדעתי הוא הורדת מס' הזרים שלכל קבוצה מותר להחתים ל3 זרים בלבד. אולי אז הקבוצות יהיו חייבות להתעמק יותר ברכישת הזרים, ולא יובאו זרים בינונים כדי לסתום חורים, אלא זרים איכותים שישדרגו את הקבוצות.
החשש שהמשחק הגדול היום יתבטל קצת מורידה לי את המצב-רוח, אבל אני מקווה שהכל יהיה בסדר ואני אסע לטדי כמתוכנן. זו פעם ראשונה שלי במגרש הזה ואני מאוד מתרגש, גם משום שמדובר כמובן במחזור פתיחת עונה, וכפי שרשמתי בפריוואי - לנצח במחזור הפתיחה זה לא דבר שיגרתי עבור הפועל. אני לא אגזים ואומר שאנחנו פייבוריטים - הרי המשחק בכל-זאת בטדי, לבית"ר יש התקפה חזקה מאוד והפועל לא שמרה על רשת נקייה עד עכשיו בשום משחק, אבל כן - בית"ר מגיעה בלי קישור אחורי למעשה וזה מה שגרם לה לקבל בראש בבלומפילד בפברואר אשתקד, במשחק שלא אשכח לכולם, כך שאם נפסיד אני אהיה מאוד עצבני. תיקו יהיה בסדר(רק בתנאי ששתי הקבוצות יבקיעו ואז יהיה שיא חדש בליגת הראשונה מאז ומעולם - כל הקבוצות מוצאות את הרשת במחזור הפתיחה). ברוכיאן ויצחקי כל הזמן רומזים על כך שהם לא ישארו בבית"ר השנה, אז למשחק הנוכחי הם מגיעים עם עודף מוטיבצייה, מלבד ההתלהבות הרגילה שלהם, גם כי מדובר בהפועל ת"א. אין ספק שהם השחקנים המרכזיים בבית"ר. הייתי רוצה לראות את הפועל משחקת בשקט ומניעה את הכדור, בידיוק כמו שגוטמן רוצה. אם נשחק כמו בסיבוב הראשון אשתקד, אין סיכוי שננצח, נס כזה לא יקרה פעמיים. מעניין האם זנדברג ייתן משחק גדול נגד האקסית בטדי, אני בטוח שהוא כן רוצה 'להוכיח'. אבל השחקן ממנו אני מצפה יותר מכל זהו גילי ורמוט. אם בדקה תשעים הוא לוקח כדור ומבקיע, זה אומר משהו. רק שלא יעלם היום. והשחקן השני הכי חשוב זה דגלאס דה סילבה. שימנע מבית"ר להגיע בכלל לאניימה. קל כמו בגביע הטוטו זה בטח לא יהיה, אבל אני מאמין חלקית בהפועל ומקווה שיהיה בסדר. רק לא להפסיד. * אתמול נערך משחק לא רע בכלל בין אשדוד לבני-יהודה. וכמה מתאים לקבוצה של יוסי מזרחי לקבל שער שטותי שכזה בדקה האחרונה ולאבד שתי נקודות, זה דבר קבוע אצל אשדוד. השוער השמיט כדור לא במקום ובני-יהודה עקצה עם שער נהדר מהאוויר אחרי כדור קרן, ועוד בהופעת הבכורה שלו ג'ורג' אמסיס כובש. נקודה לכל צד זה בהחלט משקף את מה שהיה במגרש אתמול, אבל כשאתה מוביל עד לדקה האחרונה, זה מתסכל לאבד שתי נקודות. לכל קבוצה היו עוד שני חצאי מצבים, ואיינוגבה הדף כדור יפה מאוד של מקרייב. אגב, מתברר שישראל ראש מאשדוד שיחק למרות שלחובתו חמישה כרטיסים צהובים. נו באמת...