ליגת העל חוזרת! - בית"ר והפועל נפרדות בתיקו מאופס

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י rainman, ‏21/8/09.

1. Bluekipper Nil Satis Nisi Optimum

אולי הם התכוונו ל3,500 אוהדי נתניה? בלי להכליל את הפועל חיפה ואת הסכום הכולל בכל היציעים.

2. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אין סרט כזה שבווסרמיל היו פחות מ- 5,500, אני לא מבין מי עושה לחובבנים האלה את הספירה, ואני לא מבין למה לא לוקחים מספרים רשמיים מהמשטרה, אם בכלל המשטרה מבצעת ספירה מדוייקת, אם לא זה דבר שחובה לעשות.

3. henry1 Member

לא, הם ממש לא התכוונו רק לאוהדי נתניה, מה גם שהיו יותר מ-3500 רק מאיתנו. האתר הזה רושם מספרים הזויים שנה אחר שנה, וחבל שיש הרבה שמתייחסים לממוצע הסופי מהאתר הזה, ולא ממקומות יותר רישמיים ויותר אמינים. גם בעיתון שוגים ורושמים לפעמים מספרים לא מדוייקים (כמו למשל, בוסרמיל שלירן אומר שאין מצב שהיו מתחת ל-5500, ומעריב רשום 5000 ואני מאמין שהוא צודק כאחד שמכיר את התכולה של היציעים), אבל זה קורה לעיתים רחוקות, ופה מדובר בסטייה קטנה שאפילו לא משמעותית, אלא ששם טועים הרבה פחות ממה שמפורסם באתר של שק תפוחי האדמה הזאת.

נערך לאחרונה ב: ‏23/8/09
  4. שגיא Guest

טוב, שבת ראשונה של כדורגל עברה.

למען האמת, גילוי נאות - לא ראיתי את המשחקים אתמול בשידור ישיר. לא את של חיפה ולא את של מכבי תל אביב וסכנין. כשחזרתי הבייתה בלילה חיפשתי כמובן תקצירים, וכשלא מצאתי הדלקתי טלוויזיה, ספורט 2, וראיתי את המחצית השניה של המשחק של מכבי תל אביב וסכנין ולאחר מכן את כל המשחק של חיפה בעכו, עד ארבע בבוקר.

ראשית אתייחס לבזיון שנקרא אסף קינן ועוזריו. לא זכור לי כזה מקרה של אישור שער, פסילתו, אישורו בשנית ופסילתו בשנית. זה היה בזיון שלא היה כאן מעולם, גם לאסף קינן וגם לקוון ולשופט הרביעי שהיו שותפים לזה. לא ברור לי איך בכלל זה יכול לקרות. המזל הוא שזה לא קבע את תוצאת המשחק וגם שבסופו של דבר היה מן הצדק בהחלטה, אבל עדיין כל המקרה הזה הוא פשוט הזוי.

בנוגע למשחק חיפה. למכבי חיפה יש נטייה לשחק לפי רמת היריבה. אם מדובר בליגת האלופות אנחנו רואים הנעת כדור מצויינת והגעה למצבים, אבל כשמגיעה יריבה מסדר גודל של עכו אז פתאום יש איבודי כדור, איום וחצי על השער וטעות תורנית של דוידוביץ' שכנראה לא היה נעים לו מדודו גורש אז החליט להצטרף לחגיגה. התוצאה הסופית לפחות הייתה נצחון וכך לפחות נגיע עם מורל שמח למשחק ביום שלישי.

5. COYS Member

למי ששאל איך האוהדים של נתניה קיבלו את ההפסד:
    מסביבי לפחות וישבתי ביציע 1 שזה היציע המרכזי,אחרי הגול ה2 מלא אוהדים התחילו ללכת,שמעתי אחד לידי אומר אפילו בחינם לא הייתי בא למשחק או,תחזירו את ה20 שקל.
    כמעט הבאתי לאחד מהם סטירה,זה היה מבחן לאוהדים שלנו והם כשלו בו,מבחינת עידוד הפועל חיפה אכלו אותנו,בחצי השני בקושי היה עידוד ביציע המרכזי ובשער 5 לא שמעו אותם בכלל,הפועל חיפה בתצוגת עידוד גדולה.
    הפועל חיפה גם הביאו מלא אוהדים,נסעתי מחיפה עם שני אוהדי הפועל ולידנו עברו מלא מכוניות עם צעיפים,הם אמרו לי שכמות כזאת לא הייתה הרבה זמן ושצריך עכשיו להגיע למשחק בית.
    על המשחק אפרט יותר מאוחר.

6. oFiRzZz Member

זה גנון , זה מה שזה .
    היו 2 ארגונים , הם לא ממש הסתדרו בינהם ותמיד היו מריבות בגלל שהם ישבו על אותו יציע .
    בסופו של דבר הם התאחדו , אבל היו כאלה שהאיחוד לא התאים להם , אז הם הקימו
    ארגון משלהם (הרבה יותר טוב מבחינת עידוד אבל בכמות קטן) שיושב בשער 4 או 5 (תלוי אם 4 פנוי) .
    בקיצור מה שקרה זה שבשער 5 ישבו כל הצעירים עם האטרף שרק רוצים לעודד , אבל לא שמעו
    אותם כי הם היו מעט וגם די רחוק , ובשער 1 נשאר עידוד לא משהו בכלל .

גנון פשוט ..
    ארגונים .. כאילו אנחנו אינטר ..

7. Raulito Madridista

עיתון ידיעות אחרונות מספק נתונים מעניינים על מחזור הפתיחה:
    *הכי הרבה שערים במחזור אתמול, נפלו ברבע השעה האחרונה(שמונה). ארבעה שערים בלבד נכבשו בחצי הראשון.
    * הצמד של יבוריאן אתמול הוא הראשון של שחקן ממכבי ת"א במחזור הפתיחה, מאז עונת 93\1992, באותה שנה כבש איציק זוהר צמד במחזור הפתיחה, בו ניצחה מכבי 3:2 את הפועל פ"ת.
    * כל הקבוצות ששיחקו אתמול הצליחו להבקיע. במידה וגם ארבע הנותרות יעשו זאת(בני-יהודה ואשדוד היום ובית"ר והפועל ת"א מחר), זו תיהיה הפעם הראשונה אי-פעם בליגה הבכירה שכל הקבוצות כובשות לפחות שער אחד במחזור הפתיחה.

והיום, משחק לא רע בין אשדוד לבני יהודה, משחק שצפויים ליפול בו שערים והכדורגל גם אמור להיות לא רע, מדובר בקבוצות סימפטיות(אם כי יש כאלו שכבר מפתחים סלידה באשדוד, בגלל חוסר ההתקדמות והבעיות החוזרות שלה בכל שנה ושנה, 'קבוצה סתמית'). אני חושב שלמארחת יש הזדמנות טובה לפתוח את העונה עם ניצחון, ולשים את כל הבעיות בצד. לא בטוח שבני-יהודה תדע לעשות את הסוויץ מאירופה לליגה, מה גם שלקבוצה של לוזון היו רק שני ימי מנוחה, ואני סבור שזה גם ישפיע. יוסי מזרחי בוכה על הסגל הדל שלו, ובאמת יש חיסרון בקישור האחורי(שחקנים מאוד צעירים ומעניין איך ישתלבו), אבל לפחות שאשדוד תבקיע. כשדוד רביבו איננו, המשמעות מאוד פשוטה - אוחיון ודגו צריכים לקחת על עצמם יותר. אוזן בטח יספק את הסחורה בצד ימין למרות שצפוי לו מאבק מרתק מול גלבאן(אסור לאוזן לתת לו לחתוך לאמצע), השאלה היא כיצד יראה הבלם החדש ישראל רואש. אצל בני-יהודה מנגד, אלירן עטר חוזר להרכב והוא יקשה מאוד על הגנת אשדוד. ברור שהוא היה חסר נגד איינדהובן.

8. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

שניהם קבוצות לא הגנתיות(אשדוד ובני יהודה) ככה שיש מה לצפות לשערים.
    כמובן שבני יהודה פייבורטית למשחק,אבל סך הכל לשני הקבוצות יש התקפה חזקה,לבני יהודה יש את גלאבן ועטר ולאשדוד את מקרייב ושריקי.

9. לירן מנהל כללי מנהל כללי

בני יהודה נמצאים במין HIGH מסויים אחרי הפתיחה האירופית המצויינת שלהם, אירופה עד עכשיו חייכה אליהם ונתנה לכתומים הרבה מאוד ביטחון לקראת הליגה. צריך לראות איך זה ישפיע על בני יהודה, לא מן הנמנע שזה יגרום לבוא בתחושת עודף ביטחון עצמי, לאשדוד עדיין יש קבוצה טובה, שכמובן אם תנצח את בני יהודה זה לא יחשב הפתעה.
    בני יהודה קבוצה טובה יותר, פייבוריטים לנצח, אבל צריך לראות איך גיא לוזון גורם לשחקנים שלו לעבור חלק מאירופה לליגה.

10. Maccabi Diamond משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא הפתיע אותי הנצחון של מכבי תל אביב. אני משוכנע שהשנה הם הולכים לרוץ חזק מאוד בצמרת ולהיות קרובים לאליפות הרבה יותר מכפי שהרוב מתארים. ברור שהם לא צריכים לדבר על אליפות בשלב הזה של העונה, כי עוד חודש או אפילו שבוע הכל יכול להתהפך, אבל באמת שאני לא ארים גבה אם בסופו של דבר אבי נימני ירביץ למצלמה עוד חיוך זדוני מבית היוצר שלו.

שמחתי לשמוע שאלנתן סלמי הבקיע שוב עבור הפועל פתח תקווה. אני חושב שהוא עשה צעד גדול כשהחליט לחזור לקבוצת האם שלו, אבל רק עוד כמה חודשים יהיה ניתן לראות באמת האם הוא קיבל החלטה נכונה. בינתיים זה נראה טוב מאוד מבחינתו. הוא לא מפסיק להבקיע.

11. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

עד עכשיו סלמי מפציץ,יש לו 2 בגביע הטוטו ואחד בליגה ואני זוכר שגם במשחקי אימון הוא היה לא רע.
    מי יודע,אולי שנה הבאה הוא ישתף פעולה עם אבו-חצירא בחוד של לאריסה :)

12. איגור .פ. Member

הפועל פ"ת חזרה להביא כשרונות לכדורגל ,מישהו זוכר שזנדברג התחיל את הקריירה שם?

13. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

רק זנדברג? היו לא מעט שחקנים לאורך השנים שגם אם הגיעו ממחלוקות נוער אחרות, בפתח תקווה נתנו להם את הסבלנות כדי לפרוח ברמה של הבוגרים. רובם הגיעו בסופו של דבר למכבי חיפה. שחקנים כמו תמוז, קייסי, באדיר, רפי כהן, ארבייטמן, חסן, קופל וחזן.

קודם כל מילה טובה, גם לקהל של נתניה שבא לתמוך בקבוצה הצעירה, וגם לקהל של הפועל חיפה שהביא מספרים יפים ולפי התקציר יש לו קשר מאוד עמוק לשחקני הבית שכבשו לפי החגיגה לאחר השערים.
    כיף לראות את שחקני הבית שך הפועל חיפה כובשים, כשהגול של אמיר אבו ניל היה גול נדיר מבחינת טכניקה.
    אני אשמח גם לדעת כיצד היה חן עזרא שלטעמי הוא כישרון אדיר שהולך להתפוצץ השנה.
    בנוסף, אני חייב להגיד שעוד במשחק מול גאלאטאסריי ראיתי שלליפשיץ חסרים דברים בסיסים של שוער. מיקום נכון, איך ללכת לכדור, לצערי לא מדובר באלמנטים שדורשים ניסיון אלא עבודת שוערות גרועה.
    דיברתי על זה ארוכות עם אבירם בטורניר של אייסוקר, הבנתי שיש שוער קמרוני בדרך לנתניה. אני אישית חושב שנתניה יעשו בשכל אם ילכו על שוער כמו סולומון שנמצא בספסל של מכבי והוא לטעמי שוער ליגה טוב שמבוזבז בספסל של מכבי.

נ.ב
    התוצאות אתמול היו המשך ישיר להרגשה שלי לאורך השבת. זה התחיל עם שער הניצחון בפתח תקווה שההרגשה אמרה לי סלמי אחרי הפתיחה הנפלאה שלו העונה בגביע הטוטו. וזה המשיך עם השער ניצחון של ארבייטמן והצמד של יבוריאן, שגם במקרים האלה, מדובר על 2 שחקנים שבאר שבע רצו הקיץ אבל הם לא הגיעו בסופו של דבר עקב בעיות כאלה ואחרות.
    ב2 המקרים ידעתי שמדובר בפספוס שכן היה ברור לי שמדובר ב2 שחקנים טובים שברגע שיקבלו דקות יוכיחו את עצמם ויבלטו בליגה. זה קרה כבר אתמול.

14. COYS Member

יש כזה שלט של הפועל פתח תקווה:
    "בנים גידלתי ורוממתי,ומכרתי למכבי חיפה"
    שלט גדול.
    אני דווקא הבנתי מחברים שלי אוהדי הפועל שישבו ביציע והיה להם זווית מצוינת לשער שאבו ניל דווקא כבש בחאווה כי התבלבלו לו הרגליים ולאו דווקא בגלל הטכניקה,למרות שבמשחק עצמו הוא היה מצוין.
    חן עזרא היה מצוין,כל הזמן ביקש כדור ושרף קילמוטרים על האגף,נתן כדור גאוני אחד שפשוט חתך את ההגנה והציב את ימפלוסקי מול שוער,יש עתיד גדול.

15. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

כמה דברים:

1. ליגת העל השנה יותר מתמיד מוכיחה את הסלוגן "להיות שם כשזה קורה".
    בלי תוכנית סיכום מחזור ועם משחקים מסוימים (כמו המשחק אתמול בין הפועל באר שבע להפועל רעננה) שבכלל לא משודרים בטלויזיה.
    אם אתה לא שם, רוב הסיכוים שתפספס את הקבוצה שלך.
    ואם כל הכבוד לחדשות הספורט, שהראו היום בשעה 19:30 את הגולים מאתמול, תקציר של דקה וחצי שכולל רק את הגולים מהמשחק זה באמת לא זה.
    מי יודע, אולי דווקא זה יחזיר את הקהל למגרשים.

2. 5967, זה מספר הצופים הרשמי שהיה אתמול בוסרמיל. האיצטדיון אושר ל6 אלף איש, ולכן לדעתי מדובר במספר מכובד לכל הדעות.
    הגרלה אטרקטיבית יותר, יכולת גבוהה יותר במשחקי גביע הטוטו, וכמובן החתמה של שחקן כמו רביבו כמה ימים לפני, והיו גם אוהדים שהיו נשארים בחוץ בגלל חוסר במקום.
    בכל מקרה, מילה טובה לקהל של באר שבע. עידוד אדיר במחצית הראשונה, אומנם העידוד קצת נחלש במחצית השנייה, אבל עדיין כמות גדולה של אנשים שהמשיכו לעודד לאורך 90 הדקות, ובאמת שהיה לי כיף לחזור הביתה כשאני לא היחיד שחוזר צרוד מהמשחק.
    עוד שבועיים הפועל ת"א מגיעה לבאר שבע והטירוף התחיל. הצפי הוא למגרש מלא (12,500) כשצפוים להישאר אוהדים בחוץ. כל המנוים לשער 5 נמכרו, וגם המנוים לשער 2 צפוים להיגמר בשבוע הקרוב.

3. קשה לי לשפוט את הפועל באר שבע לפי המחזור הראשון, אבל אין ספק שיהיה מסקרן השנה יותר מתמיד לעקוב אחרי הקבוצה.
    כרגע הסגל רחב מידי (בשבוע הקרוב צפוים להשתחרר ככל הנראה 2 זרים ו2 ישראלים, כשלפחות שחקן אחד, אדלי, צפוי להצטרף), אבל כבר עכשיו ברור שקבוצה עם שחקנים כמו יוסי אלקיים, דנדי אוקוגו, כבדה ואוהד קדוסי על הספסל (המצטינים שנה שעברה בהפועל באר שבע) היא קבוצה עם עומק ואיכויות.
    השאלה היא כמובן עד כמה הקבוצה, שרכשה כמות שחקנים גדולה הקיץ, תתחבר.
    קשה מאוד לשפוט לפי מחזור ראשון, אבל כבר עכשיו ברור שהכיוון של באר שבע לא יהיה התחתית.
    מחצית ראשונה שבאר שבע הייתה צריכה ויכולה לפרק את רעננה, אבל שאול סמדג'ה הוותיק עם המון ניסיון היה מעולה.
    מחצית שנייה שבה לאסולין, רביבו ואופיר נגמר האוויר וראו את זה היטב, שרעננה בפיגור יזמה יותר, ועדיין, השער של רעננה נכבש במצב נייח, שהיה המצב היחיד של רעננה במחצית השנייה.
    סך הכל בכלל לא רע, אבל ככל שהזמן יעבור, הדברים יראו הרבה יותר טוב.

ועכשיו? עכשיו הפנים קדימה לוינטר למשחק מול הפועל רמת גן במחזור הקרוב. איך אוהד של הקבוצה הציג את זה, לוח המשחקים שלנו הוא מהקל לכבד, בשבוע הבא משוכה יותר קשה מרעננה בבית בדמות הפועל רמת גן, ולאחר מכן המשוכה הקשה ביותר של פתיחת העונה, הפועל ת"א בוסרמיל.