ליגת העל- המחזור השלישי

הנושא בפורום 'פורום כדורגל ישראלי' פורסם ע"י ג'רי בית הלוי, ‏30/9/03.

1. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

ב"ידיעות" היה כתוב שיש שידור בערוץ 10..אבל יש את המשחק של טורקיה אז נראה ..

2. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

קשה להאמין כמה שטויות אתה יכול לרשום בתגובה אחת..
    נימני לא שחקו תותח???טוב...נכון..
    אברמוביץ בשיאו היה יותר טוב מקייסי..עוד שטות..
    ואתה כן אמרת שנימני יהיה טוב לביית"ר כי יש לביית"ר הרבה צעירים והוא יכול להוביל אותם..הפעם אתה לא יכול להתחמק מהשטויות שאתה אומר..
    וזה היה קירק..

3. Reyes Member

נמני טוב, על זה אין ויכוח, אבל אני לא בטוח שהוא טוב לבית"ר.
    אני מעדיף את עזו הרבה יותר. גם עוד צעיר וגם בלי אגו יותר מדי גדול.

בקשר לאברומביץ'-קייסי, אני מסכים עם בני. שאברומוביץ' היה בשיאו הוא היה הבלם מס' אחת בארץ. באמת שאתה לא זוכר איזו יכולת הוא היה מציג?

4. לירן מנהל כללי מנהל כללי

איי איי איי איזה היסחפות. הבלם הכי טוב בארץ- לא.... אתם לא יכולים להגיד כזה דבר על שחקן ששיחק אולי 2 עונות וחצי בקושי. מה שכן יש לו פוטנציאל להיות כזה, אבל הוא לא היה הבלם הכי טוב בארץ.

5. Reyes Member

אומנם הוא שיחק תקופה די קצרה, אבל בה הוא היה הבלם מספר אחת בארץ, ככה אני חושב. לפעמים הייתי בטוח שבית"ר הולכת לחטוף על הראש במשחק זה או אחר והוא היה פשוט חומה. חומה.

6. לירן מנהל כללי מנהל כללי

מסכים איתך שהוא בלם מצויין, אני לא מתווכח איתך על זה. אבל אז היה לך את גרשון שהיה בשיאו וגם בנאדו. הוא לא היה הכי טוב בארץ, אבל עזוב את זה זאת דעתך.

אני לא מבין אם הוא כשיר למה הוא לא משחק, זה ממש בדיחה.

7. Reyes Member

אני לא ראיתי אותו משחק לאחרונה, אולי הוא כשיר אבל לא מגיע לו כיום מקום בהרכב.

8. לירן מנהל כללי מנהל כללי

סליחה... כדי להיות טוב ולחזור לעצמו הוא חייב לשחק, אימונים זה ממש לר כמו הדבר האמיתי. ואינדיו הוא בדיחה מהלכת, גם צ'מפארה לא ממש מציאה. בטח שיש מקום לתת צ'אנס לאברמוביץ'.

9. rainman משתמשים של כבוד היכל התהילה

עם כל הכבוד..ביום שפרגסון יזמין את אברמוביץ לשחק ליד זידאן בנבחרת כוכבי העולם אז אברמבויץ יתקרב לרמה שבנאדו הציג בשיאו..

10. AFC Member

אם אתה מחשיב את הקריאות "סרטן בראש של נמני" לקריאות אהדה והילולי שמו, אז אתה כנראה צודק לירן. בחיאת, לא עדיף שקודם תבדוק לפני שאתה אומר? שני הקהלים לא רוצים אותו חוץ מאנשים תמימים ונאיבים כמו ריינמן שעדיין חיים בעולם בו בנאדו וקייסי הם סופרסטארים.

נמני שחקן מעולה כשהוא בכושר שיא, משקיע ומנסה לא להיות אגואיסט. במשחקים האחרונים של מכבי הוא כבש ובישל בלי סוף כי הוא מסר ורץ ללא הפסקה. בשלושה משחקים לאחר מנוחה של כמעט עונה שלמה לא היו לו בעיות לרוץ. בבית"ר במשך עונה שלמה הוא לא יעשה זאת, הוא יותר יעמוד על המגרש וינסה לבעוט מכל פינה או פשוט לאבד את הכדור בכדרור טפשי. כשנמני נכנס למצבי הרוח הקיצוניים שלו הוא פשוט הורס את כל המערכת, כפי שעשה במכבי כמה פעמים.

תבין ריינמן, אין אף אחד יותר ממני שרוצה בכך שנמני יתחיל להזיע ולמסור, אבל פשוט חייבים להבין שכל הכסף עליו והסיכון הענק הזה לא שווה את זה. אני לא רוצה שששון, מליחי או היידמן יוצאו מההרכב בשביל נמני, כשאין לי שום סיבה להאמין שהוא יוביל את בית"ר לרגעים מדהימים.

זה היה קירק? מה יהיה ריינמן? מתי תתחיל לבדוק עובדות לפני שאתה מקשקש?
    תראה בעצמך

אברמוביץ' בשיאו היה שחקן ההגנה הטוב בארץ. אף אחד לא השפיע על המשחק של קבוצתו יותר ממנו. בחצי גמר הגביע מול מכבי חיפה באותה עונה אברמוביץ' ניטרל לחלוטין את יעקובו. כמה שחקני הגנה ישראלים עשו זאת לפניו או אחריו? גרשון הצליח לעשות זאת? בן-חיים? מישהו?
    לאברמוביץ' היה פוטנציאל להיות הטרטיאק הבא, ואולי יותר מזה, אבל כאמור, איזה הולנדי מניאק החליט לעצור את זה.

אברמוביץ' שיחק עונה אחת. בחצי הראשון של העונה הוא שיחק כמגן ימני והיה כישלון מוחלט, מעין רענן דרעי של אז, אבל בחצי העונה השני כשתופקד כבלם הוא פשוט היה חומת ברזל. גרשון ובנאדו? בנאדו לא עשה כלום באותה עונה (ועד היום הוא ממשיך לא לעשות כלום), בעוד נקודת השיא של גרשון היתה שער עצמי בסן-סירו. אברמוביץ' וחסן היו אלה שהצילו את בית"ר מירידה למרות סגל מגוחך ופיגור מדהים (וגם איציק זוהר וקורנפיין, אבל התפקידים שלהם היו פחות משמעותיים).

באמת שאף אחד לא מבין את זה. הבחור כשיר לחלוטין ובמצב של ההגנה שלנו זאת פשוט שערוריה לא להרכיב אותו. אפילו שקלו להשאיל אותו לקבוצה אחרת שם יתאושש מהפציעה. אני מאמין שבמהלך העונה הוא יחזיר את עצמו להרכב, אחרת זה יחשב כאחד הפספוסים הגדולים בתולדות הקבוצה.

פחחחחחחחחחחח... נאיבי, אמרתי כבר?

11. לירן מנהל כללי מנהל כללי

בני תעשה לי טובה ותיבדוק אתה. אוהדי בית"ר שרים על שמו של אבי נימני, הם רוצים אותו. אתה יכול להתכחש לזה כמה שאתה רוצה, מה לעשות אם אתה רוצה או לא זאת עובדה. רוב אוהדי בית"ר רוצים את אבי נימני.

12. Nesta Warden of Milano היכל התהילה

בני גם בנאדו בשיאו היה פחות טוב מאברמוביץ'?

13. AFC Member

אתה לא יכול לקבוע את זה. יש כחצי מליון אוהדי בית"ר במדינה הזאת (כמובן שזה בכלל לא בטוח אבל זו הערכה), ואתה לא יכול לקבוע את דעתם של הרוב כאן. מה שכן, במגרש וגם באינטרנט יש התנגדות גדולה לבואו של נמני.

וכן, אוהדי בית"ר שרים את שמו - "סרטן בראש של נמני" וכו'. אז דוד בן-שימול כתב בעיתון שאוהדי בית"ר קוראים בשמו של אבי נמני, אז מה? הבחור מאז הפסקת ההדלפות בבית"ר מגרד מכל מקום איזשהו קמצוץ מידע כדי לסיים את הפינה הקטנה שלו בעיתון וברור שהוא ינסה למצוא משהו כזה.

אכן.

14. ג'רי בית הלוי Member

בני, אתה לא מבין דבר אחד מאוד בסיסי בקשר לנמני.

מתי הוא משקיע? כשיש לו מה להוכיח. מתי הוא נתן את השנים היפות שלו? משהוא עלה לבוגרים ועד עונת הדאבל החלומית. הוא היה אז שחקן צעיר שצריך להוכיח לגרנט וקשטן שהוא שווה משהו, ושהוא יכול להיות שחקן מוביל, והוא בעיקר היה בצל של קלינגר ודריקס. ואז באו השש וכמעט חצי שנים שאח"כ, נמני היה מלך, נמני היה אלוהים, למה לו לעשות משהו על המגרש? גם בעונה שעברה, עד המחזור ה-13 לא היה אדם ביקום הזה שהיה לו אומץ לצייץ כלפי נמני, עד שבא קלינגר והוריד אותו לספסל. נמני לא קלט את הרמז, וגם כשקלינגר נתן לו לשחק הוא עשה טובה שהוא מסכים לעלות מהספסל, ומתי הוא נתן את משחקי השיא שלו? בשלושה מחזורים האחרונים, כשהוא יכל להביא אליפות למכבי שתירשם כמעט בלעדית על שמו, כשהוא היה צריך להוכיח לכל העולם שהוא שווה משהו, שהוא באמת כזה מנהיג. ואני מאמין שאתה ראית את שלושת המשחקים המדהימים האלה, ומה הוא עשה בהם.
    אז עכשיו, בבית"ר, אחרי שלא-ניראה-לי(נסו להגיד לוני, ניר, אלי ברצף ותבינו) צחקו עליו בפנים, וכל התשקורת מתייחסת אליו כאל סוס מת, הוא צריך להוכיח שהוא עדיין שווה משהו, ושסתם זרקו אותו ממכבי, ואני מאמין שהוא יתן את אחת מעונות השיא שלו בקריירה, דווקא עכשיו.

15. לירן מנהל כללי מנהל כללי

בני... במשחק נגד מכבי חיפה. אוהדי חיפה קיללו אותו בעוד שאוהדי בית"ר שרו לו- "נימני להיות איתך...." אין לך מה להתווכח איתי... אני מציב לך עובדות. ברור לי שיש לא מעט אוהדים כמוך שלא רוצים את נימני בבית"ר אבל ה"גוש" ששר ומעודד את בית"ר כן רוצה אותו.