הגרלה טובה לאינטר. במיוחד כשהמשחק יהיה בעוד חודשיים ולדעתי בניטז אפילו לא יגיע לינואר. יכלנו לקבל את ריאל, ברצלונה, יונייטד, צ'לסי...נכון לא קיבלנו את שאלקה או שאחטר אבל באיירן עם כל הכבוד, לא יותר טובה מאינטר גם כשאינטר בכושר זוועתי כמו זה, בטח כשבאירן בעצמה לא מרשימה. אני לא יכול להגיד שנעבור, אבל ההגרלה הזאת טובה כי היא נותנת לנו סיכוי למרות בניטז, וזה לדעתי 50/50, מה שממש לא היה נכון אם היינו מקבלים את 1 מ-4 הקשות.
הגרלה לא רעה. המפגש המעניין הוא בין מילאן לטוטנהאם. אני מהמר על טוטנהאם במפגש הזה... באיירן - אינטר אני חושב שזה 2, ריאל יתפרו את ליון, יונייטד יתקשו אבל יעברו את מארסיי, רומא תעשה בושות נגד האוקראינים כרגיל, ולנסיה יעיפו את שאלקה, ברצלונה-ארסנל? נננננקסט.
אני קניתי. הם אמינים בהחלט, אבל הכרטיס שלי חיכה לי במלון בהולנד ולא נשלח לישראל בשביל לחסוך במאמצים. לדעתי טוטנהאם השנה הולכת להגיע לפחות לחצי הגמר. גם אתם חושבים ששחטיור פייבוריטית על רומא?
+1 אם לא העניין הזה של הפגרה אז הייתי אומר ששחטיור פייבוריטים, אבל זה ממש לא פשוט לשחק נגד יריבה שאמורה להיות בשיא העונה והכושר שלה ואתה רק מתחיל את העונה.
אבל יש אפשרות שישלחו לי את זה גם לישראל נכון? כי אני רוצה לטוס לאחד מהמשחקים של השמינית, כאילו לעלות למטוס להגיע למשחק.. ללכת לשתות כמה בירות אחרי המשחק ולחזור חזרה למטוס לארץ...
זה לא הפריע לאותה שחטאר, זניט וצסק"א לקחת את הגביע בעונות הקודמות. וגם בעונה שעברה להדיח את סביליה... עם כל הכבוד, הקבוצות האלה הן ברמה הכי גבוהה ויודעות לשמור מצוין על כושר משחק גם לאחר חודשיים של פגרה.
השאלה היא מה אתה מצפה מהם? זכיה? זה כרגע רחוק, אלא אם כמו ב 2004 כל הגדולות יודחו והמזל יהיה איתך לכל אורך הדרך. מה לעשות שגם אם תציע להם עשרות מיליונים בשנה, מסי, רונאלדו וסופרסטארים אחרים בחיים לא יבואו לרוסיה וישדרגו את הקבוצות לרמה הכי גבוהה שיש.
לא מצפה מהם לזכיה, אבל רואים שבליגה אירופית הם מגיעים רחוק בדרך כלל בשנים האחרונות ואף זוכות ובליגת האלופות זה בדרך כלל כישלון גדול. שחטאר עלו העונה הרבה בגלל בית קל. כן מגיע להם שאפו על המקום הראשון. אבל אם תסתכל בעשור שמסתיים, אז מבין הקבוצות ה"סובייטיות" רק צסק"א ולוקומוטיב הצליחו לעלות לנוק אאוט, כאשר רק צסק"א מגיע לרבע הגמר וזהו. שזה הבדל עצום מהישגים במפעל השני בחשיבותו בתקופה המקבילה. שחטאר בכלל הודחה במוקדמות הצ'מפיונס חודשים ספורים אחרי הזכיה, זניט שתקציבה עומד בשורה אחת עם קבוצות טובות ממערב אירופה, הודחה גם היא העונה נגד אחת הקבוצות הפחות טובות של המפעל.
דינמ קייב בסוף שנות ה90 היתה מהקבוצות הטובות באירופה ואיימה על התואר הגדול מכולם לפחות 2 עונות אם אני זוכר נכון. אבל מאז לא גדל שם דור כזה מוכשר והקבוצות הסובייטיות המצליחות של העשור האחרון, אפשר להשוות אותן לקבוצות דרג שני של מערב אירופה. בדיוק כמו סביליה, אתלטיקו, ויאריאל, רומא, פיורנטינה, טוטנהאם, מנצ'סטר סיטי וכל השאר. קבוצות ללא ספק חזקות שמצליחות בגביע אופא\ליגה אירופית אבל לא באמת מאיימות על הגדולות באמת בליגת האלופות ובליגה. וכמו עם דינמו קייב, מקרה אחד של לברקוזן שהגיעה לגמר ב2002 בזכות קבוצה מוכשרת בצורה יוצאת דופן באותה שנה. טוב אולי גם ויאריאל עם החצי גמר ב2006..
שחטאר עלו בגלל שהם קבוצה טובה יותר ועם הישגים טובים יותר מהקבוצות אותם היא פגשה (חוץ מארסנל). מאז השיטה של פלאטיני אין יותר בתים קשים ומקומות 1/2 ידועים מראש. היא הייתה עולה מכל בית, פרט לבית של אינטר וטוטנהאם. נכון, ההישגים בעשור הקודם הם יחסית לא גדולים, אבל עכשיו המפה השתנתה. אם בעשור הקודם הקבוצות הסובייטיות היו בדירוג האחרון בהגרלה, בשנים הבאות צסק"א, זניט ושחטאר יהיו בקבוצת הדירוג השני ויקבלו בתים הרבה יותר נוחים כמובן (בזכות ההישגים באופ"א). משם רוב הסיכוים שהם ימשיכו לנוקאוט ושם כבר הכל תלוי בהרבה מזל והגרלה. לדעתי זניט, צסק"א, שחטאר ואולי גם דינמו קייב ידברו חזק מאד במפעל הבכיר בשנים הקרובות.