ליגת האלופות 2004/5 - שמינית הגמר

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י Barcik, ‏20/2/05.

1. KirkH Member

אני חושב שאתה טועה, שוב כמו שכבר אמרתי, אף אחד לא יכול לדעת מה בדיוק קרה ומה גרם למה ולכן מיותר לדבר על זה כל כך הרבה.

אבל ברמת העיקרון, לדעתי הרחקה יכולה בהחלט לגרום לקבוצה שנשארת עם 11 שחקנים לשנות את סגנון המשחק שלה. בטח ובטח כאשר אנחנו מדברים על חזרה לבסיס ולמקורות של שיטת המשחק של אותה קבוצה. סך הכל גם לפני ההרחקה של דידי בארסה הייתה עדיפה על צ'לסי, אבל אפשר היה בהחלט לראות שהשחקנים של בארסה מתחילים להתייאש, ההגנה של צ'לסי תיסכלה את בארסה - ההרחקה, הכניסה את בארסה למומנטום פסיכולוגי אדיר.

2. Yeste Member

אני ראיתי עכשיו את השידור החוזר של המחצית הראשונה ולמעט השער הלא חוקי של צ'לסי,אלופי אנגליה בקושי עברו את החצי ושיחקו בונקר שמסוגל לבייש גם את אוטו ריהגל,המשחק התנהל בחצי המגרש של צ'לסי לפני ואחרי ההרחקה של דרוגבה,תוך כדי שההתקפות של צ'לסי מתנהלות בצורה של לבעוט את הכדור מההגנה לחוץ שקרוב לשער של בארסה.לאחר ההרחקה שלו המשחק עבר מהחצי של צ'לסי לרחבת ה-16 של צ'ך ואז זה בכלל היה מביך מבחינתה של צ'לסי. לא ברור לי איך קבוצה כזאת זכתה באליפות אנגליה בחודש פאברואר, או שבעצם כן ברור...

נערך לאחרונה ב: ‏25/2/05
  3. yakirmaimon Member

נתחיל בזה שבבקשה תפסיק להכליל כל דבר לליגות. כל פעם אתה בא ומנסה שוב לפתוח ויכוח על הליגות מי הטובה ביותר מספיק עם זה בבקשה.
    באשר למשחק עצמו. עצם זה שצ'לסי הצליחה לעצור את בארסה ולמנוע מבארסה לבעוט לשער, זהו הישג גדול. להזכירך, בארסה כמעט ולא הגיעה להזדמנויות במחצית הראשונה. בעצם ההזדמנות האמיתית היחידה הייתה דווקא בשער הקטאלונים (אף לב הפלא?) כשדרוגבה (הדמות ההרסנית של המשחק) החמיץ כשהיה ממש לבדו מול ואלדז, בצורה רשלנית הייתי אומר..!!!!
    במחצית השניה שוב המשכנו באותה מגמה, בארסה מתעצבנת, לא מצליחה לבעוט לשער, שחקנים מתוסכלים, עד לאותו אדום.. ומשם ההמשך כבר ידוע...

4. לירן מנהל כללי מנהל כללי

יסטה... סתם לפרוטוקול כי פשוט שכחת את זה, 2 דקות אחרי הגדול דרוגבה החמיץ את ההחמצה הגדולה של המשחק. 1 על 1 עם ואלדז, גול של 100 אחוז.

5. Yeste Member

נכון,אחרי מסירה מדהימה של מקללה.
    ממש מרשים...אז למעט השער שהיה בנבדל ברור של דאף,צ'לסי הגיעה להזדמנות ממשית אחת בכול המשחק.
    אגב,מישהו נתן פה סטטיסטיקה שגוייה אחרי המשחק.
    37 (17) (למסגרת )בעיטות לשער של ברצלונה ,לעומת 2 (0)( השער לא נחשב לבעיטה) של צ'לסי.
    החזקה בכדור: 70 % ,לעומת -30 % של צ'לסקי.
    בושה!

זה רק אני או שהתרשמות שלך מהמשחק מסתכמת מההערות האבציונליות של שגיא כהן אחרי השער הלא חוקי של דאף?!

נערך לאחרונה ב: ‏25/2/05
  6. Waters Member

ארסנל לא תעבור את ביירן. אין לה יכולת בליגת האלופות משום מה והם צריכים להשלים עם זה.
    באשר למשחק של בארסה.
    מחצית ראשונה שקולה ביותר, מחצית שנייה של ברסה ללא צל של ספק.

7. לירן מנהל כללי מנהל כללי

כן אה... אני פשוט מתבייש.

8. Yeste Member

אני לא יודע מה איתך. אבל האוהדים האנגלופילים השרופים של צ'לסי שישבו באולפן בערוץ -5 התביישו שהקבוצה שלהם שיחקה בנוקר רצחני.

9. לירן מנהל כללי מנהל כללי

לא לא אני לא מתבייש. אבל זה לא סוד שלא ככה אני רוצה לראות את צ'לסי. בונקרים לעולם לא ינצחו. ברצלונה ניצחה את צ'לסי וניצחה במשחק דומה את מילאן. בונקרים תמיד יפלו כי זה פשוט לא כדורגל.

10. Barcik Member

למה לא? אני אישית אמרתי לגיא ולעוד כמה אנשים שראו איתי את המשחק בהפסקה שצריך להכניס את אינייסטה במקום אלברטיני. אני לא חושב שזה חילוף מופרך כל כך. במשך רוב הזמן הוא התרוצץ בחוסר מעש. למפארד לא יזם, ועל דרוגבה שמרו פויול ומארקז (שאגב, מגיע לו ח"ח גדול על האופן שבו הוא חימם את החלוץ האפריקני, בדיוק על סף הלגיטימיות). אלברטיני לא היה נחוץ. ובאשר לחילוף השני, זה ממש לא היה צעד התקפי. אין בבארסה קשר התקפיים, וגם לא חלוצים. בבארסה יש שלושה שחקני התקפה - או באנגלית צחה, Forwards. רייקארד ויתר על המהירות של ג'יולי באגף עבור העוצמה של מקסי בתוך הרחבה, וצדק. אבל זה לא היה חילוף התקפי.

אני יכול לתת לך את אותו הטיעון בדיוק, ורק להחליף את "ההרחקה של דרוגבה" ב"כניסה של אינייסטה".

איני טוען אחרת. בארסה לא שיחקה רע, אבל צ'לסי שיחקה מצויין. כל פרצה שנפערה לאחר קומבינציית מסירות נסגרה באופן מיידי.

אבל...
    אל תזלזל. ברצלונה וצ'לסי הן קבוצות שקולות. גם עם רובן, לא תראה שום קונצרט. עם או בלי ההרחקה, ברצלונה יכלה לכבוש (נותרו עוד 35 דקות, להזכירך). לא מגיעים להרבה מצבים מול קבוצות הגנתיות מצויינות, מה לעשות. גם מול מילאן בארסה לא ראתה הרבה את דידה, אבל כבשה פעמיים. מה עוד שהבונקר שבארסה כן פרצה היה אף יותר מעובה מאשר לפני הדקה ה- 55. להיות במצב שבו חייבים גם לכבוש וגם לא לספוג מול בארסה זה מאוד, מאוד לא נעים. צ'לסי לא תוכל להסתגר באותו האופן, ובארסה יכולה להחזיר ללונדונים בסגנונם שלהם - עם חוליית התקפה זריזה ותכליתית. ואל תשכחו את המאצ'-אפ המלבב גודיונסן/קזמן מול פויול.
    יהיה מעניין בסטמפורד ברידג'. התוצאה הזו, לפי דעתי, משאירה את הכל פתוח, 50-50 של ממש. יהא אשר יהא, העלייה לרבע הגמר תושג בשיניים.

11. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

שמסטה, כמובן שבכל הדיבורים על הבונקר של צ'לסי פרחה מזכרונך העובדה שהם שיחקו בעשרה שחקנים (מה ציפית? שהם יתקפו בחוץ נגד בארסה ב-10 שחקנים או שינסו לשמור על תוצאה סבירה לקראת המשחק בבית שבו הם ישחקו עם אחד עשר שחקנים? לא מבין אותך לפעמים, או יותר נכון אף פעם).

אתה לא מפסיק לרדת על צ'לסי לפי משחק אחד בו היתה בנחיתות מספרית ושיחקה נגד יריבה חזקה בחוץ - בבקשה תענה לי - האם בארסה בעשרה שחקנים בסטמפורד ברידג' תצא להתקפה בידיעה שיש משחק גומלין בקאמפ נואו שבו הם יוכלו להשיג את התוצאה שהם צריכים?

12. Yeste Member

שער חוץ של ברצלונה יגמור את הסיפור.
    אני לא רואה סרט שבו צ'לסי (בטוח שבהרכב חסר) תצליח לשחק משחק התקפי נטו,ובאותו זמן לשמור על הגנת ברזל מול התקפת האיימים של ברצלונה.
    לדעתי זה ממש לא -50 -50 למרות שער החוץ הפוקסיונרי של האנגלים. יותר קרוב ל-70 -30.

דברתי עד להרחקה של דרוגבה. וגם ב-10 שחקנים,קבוצה שזכתה בחודש פאברואר באליפות אנגליה לא אמורה לשחק על תיבת ה-16 של צ'ך במשך כמעט חצי משחק. או שכן...

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏25/2/05
  13. ChelseaPensioner משתמשים של כבוד היכל התהילה

תן לי לשאול אותך שאלה אחרת - אם הליגה האנגלית כל כך גרועה, והאלופה שבדרך כל כך גרועה, כל כך גרועה שאין לה מה למכור נגד בארסה (שזכתה באליפות הליגה הטובה בעולם, גם כן בפברואר), אז איך זה שבארסה לא הגיעה לשום מצב עד ההרחקה של דורגבה/הכניסה של אינייסטה?
    הרי צ'לסי כל כך נחותה. היא באה מליגה שמשתווה ברמתה לליגה הישראלית.
    בארסה הולכת לזכות באליפות הליגה הטובה בעולם.
    איך זה לא נגמר ב-7:0?

14. yakirmaimon Member

אם יש מישהו שלא סובל את שגיא כהן וחושב שקשר בינו לבין כדורגל הוא מאוד מקרי, אני הבנאדם הראשון. אבל לא צריך להתווכח עם עובדות. והעובדות הם שבארסה כבר התחילה להיות מתוסכלת מההגנה הפשוט מושלמת של הכחולים של מוריניו. הם ביטלו את רונאלדיניו בצורה אבסולוטית (גם על זה נתווכח?) וגם את אטו, שהוא עוד ניסה לעשות משהו מדי פעם. לא נדבר על ג'ולי שמאז פתיחת העונה הטובה שלו לא חוזר לעצמו. היחיד שאפשר לומר עליו שהיה סביר הוא דקו, וכמובן מקסי לופז שנכנס וסוף סוף הראה מה זה שחקן גדול (למרות שזה רק משחק ראשון, אבל רואים שיש משהו ברגליים של הבנאדם, אם הוא מסוגל לשנוות ככה קבוצה) בכסף קטן..!!!
    צ'לסי יכלו להמשיך לשחק ולסגור את בארסה עוד יומיים, ובארסה לא היו מסכנים תשער בכלל, אבל אז הגיע אותו אדום מדובר, שלא נרחיב עליו יותר מדי..!! מאותו רגע של האדום הכול היה שונה, לפתע ראינו את בארסה המוכרת לנו, בארסה השוטפת, הטובה..! אבל כל זה התאפשר רק בגלל שרייקארד עשה צעד נבון והוציא את הקשר האחורי שלו והכניס קשר תוקף כמו שצריך לעשות כשהקבוצה השנייה מתגוננת עם כל 10 השחקנים..!!

15. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם כבר הזכירו פה את שגיא כהן אז היה ממש מחריד לשמוע אותו מפרשן במשחקי שלישי ורביעי.
    בשלישי,הוא עשה את זידאן שחקן מעולם אחר ליקק יותר מדי כאילו זידאן משלם לו על זה
    וברביעי,ליקק למוריניו על החילוף אגפים בין דאף לקול בדקה ה30.