ליגת האלופות 2004/5 - מהמוקדמות עד למחזור הראשון

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י Juda, ‏12/7/04.

1. tomkaner Member

קודם כל, אם כבר אתה משווה את זלאטן למישהו תשווה אותו להנרי, כי שניהם יוצרים לעצמם את המצבים וואן-ניסטלרוי לא. הוא רק בזמן הנכון במקום הנכון, שזה דבר מצויין לכשעצמו, אבל זה לא אומר שצריך להעלות אותו לדרגת לחלוץ הכי טוב באירופה או משהו בסגנון.
    ובקשר לאדריאנו אני לא יודע לא יצא לי לראות אותו ממש.

2. Barcik Member

חזיתי אתמול במשחק בין שני קבוצות מחורבנות. באיירן, מה לעשות, לא תעבור העונה את שמינית הגמר, אם היא בכלל תגיע לשם. צריך היה רק לראות את ההתנהלות של באלאק אתמול. פרט לשני ספרינטים ב- 20 דקות הראשונות ואחד בתוספת הזמן, באלאק (אגב, הוא במימדים של שור. הייתי בשוק) לא הגביר את הקצב שלו מעל להליכה. זה עניין של הרבה יותר משמירת כוחות - ידועות הבעיות בין השחקנים, ובראשם באלאק המפונק קצת לרס"ר מאגאת. גם שאר השחקנים, כמו זה-רוברטו למשל, שיחקו באדישות מופגנת. קל לאמר שהם פשוט חיכו לטעות של מכבי, אבל נראה לי שמבט חודר יותר יגלה בעיות יסודיות במועדון הבווארי. מההתרשמות הקצרה שלי, נראה לי שפרנץ בקבאור צריך לעשות אחד מהשניים: לתת למאגאת קרדיט מלא בדרך למהפכה והחלפת חצי קבוצה, או פיטורו ומציאת מאמן מתאים לסגל. לפי דעתי, אם הוא כל כך רוצה לחקות את לברקוזן (באלאק, זה-רוברטו, לוסיו), אז חסר לו רק דבר אחד - טופמולר.
    וכמה מילים לגבי שווינשטייגר. הייתה לי אתמול הזדמנות טובה לעקוב אחר השחקן הגרמני הצעיר, ואני די מאוכזב. נכון, הוא עובד קשה ורב-גווני, אבל אין לו את הערך המוסף שיש לצעירים אחרים כמו אנדראס אינייסטה, קסאנו, רייס ואפילו כרסיטיאנו רונאלדו. אין לשווינשטייגר שום יכולות מיוחדות, ראיית משחק יוצאת מגדר הרגיל או לחימה בלתי-מתפשרת. אין לו אפילו את הנוכחות של באלאק במרכז המגרש. במקום זה, הוא מאגד את כל התכונות האלה יחד. אז נכון, הוא יכול להיות ככה שחקן גרמני טוב מאוד, מצויין אפילו, אבל מתי בפעם האחרונה נחשב שחקן גרמני לטוב בעולם? הוא יכול להיות בורג חשוב ומרכזי בהצלחת נבחרת גרמניה במונדיאל 2006, אבל הוא לא יכול להוביל אותה.

ניר קלינגר עובד על מודל יוון. יש לו שחקנים מחורבנים והוא מודע לכך. במקום יכולת, הוא מקנה להם שיטה ונחישות. לצערו, השחקנים שלו עלובים מכדי שזה יספיק. אז מכבי אתמול רצתה, אבל פשוט לא יכלה, גם לא מול באיירן בחצי הילוך. אדו רץ אבל מול טיטאנים גרמנים לא הצליח לעשות כלום, רייס איבד כל כדור, ומסיקה פשוט לא טוב מספיק. דווקא מההגנה הורשמתי למדי, ובעיקר משוקי נגר שהצליח פעמים רבות לעצור את דייסלר. כמו כן, כל השבחים שבעולם לתיקול המדהים של אבי סטרול על מקאיי, אחד מהמוצלחים שראיתי.
    לקראת שאר 5 המשחקים, כדי למכבי להמשיך כמו אתמול - להציג יכולת מכובדת ולהמלט עם הפסדים מכובדים. הם לא מספיק טובים כדי לעשות משהו מעבר לכך.

לצערי, עוד לא יצא לי לראות את התקצירים, אז אני אגיב רק בקצרה בינתיים.
    בקשר לרומא, אני בספק גדול שהם יוצאו מהתחרות - זו תהייה החלטה מאוד לא כלכלית, וכולנו יודעים מה עומד בראש מעייניה של אופ"א. בכל זאת, צפויים להטיל על רומא הפסד טכני וקנסות מפה ועד להודעה חדשה. אל תתפלאו אם רומא הם הקבוצה הבאה שיביאו צ'מפיונס לקפריסין.
    או, כמה כיף לראות את ריאל מדריד. בדיוק כמו שאמרתי, פרז חזר בקיץ על בדיוק אותן הטעויות הבסיסיות, למרות הציפוי ההגנתי-מדרילני.

3. Fernando Cavenaghi Member

היה תענוג לראות שתי קבוצות הפוכות, ריאל מול לברקוזן, ריאל שמחכה שקבוצות יפתחו שחקנים ואז קונה אותם בהרבה מאוד כסף, מול לברקוזן שבנויה על מציאת שחקנים צעירים ושחקנים מקומיים ומכירה שלהם למועדונים כמו ריאל.

מאמן שלא עשה הרבה בקריירה וככה הקבוצה שלו נראית מול עוד מאמן בלי השגים, אבל עם כורגל כל כך יפה.

נשארתי לראות את המשחק עד ארבע בבוקר, וזה היה שווה כל רגע, כדורגל נפלא של לברקוזן, ועם כדורגל כזה אני מעז לחלום על תואר (לא איכפת לי ממש איזה, העיקר שיהיה עם גביע) http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue3.Xxx

4. Magnificent7 Member

איאקס-יובנטוס 1:0

כל מי,שראה אמש את המשחק של ה"גברת הזקנה"
    ב"אמסטרדאם ארנה" מול איאקס,ראה את הקבוצה,
    שלפי המחזור הראשון של "ליגת האלופות",תיהיה
    הקבוצה הפייבוריטית מספר אחת לזכות בגביע הנכסף.
    זה היה פשוט תאווה לעיניים לראות איך נדבד בטא'ץ
    של אמן שם את הכדור בחיבורים,וברשת לאחר מהלך
    קבוצתי נפלא.אחרי מספר שנים שבהן יובה מפסידה בגמר
    (3 פעמים)זאת בהחלט יכולה להיות השנה שלה.

http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Photo/competitions/UCL/229458_MEDIUMLANDSCAPE.Xxx
    נדבד.איש המשחק.

נערך לאחרונה ב: ‏16/9/04
  5. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

בקשר ליובה - איאקס(ותודה לספורט 5+ שהקרין את המשחק אתמול לאחר הסיכומים):
    יש הרבה סיבות להיות אופטימיים, אם אתם אוהדי יובה.
    עונה שעברה יובנטוס היו יוצאים מהארנה עם לפחות 3 ספיגות, אתמול, הם יצאו עם אפס.
    ישנו שיפור רציני מאד בדרך בה יובה מתגוננת - קנבארו וטוראם מתואמים להפליא, בירינדלי היה ראשון כמעט לכל כדור, וזמברוטה כרגיל היה טוב.

בלאסי לא בלט בחלק ההתקפי אבל חיפה מעולה עם אמרסון על החלק האחורי, ובאופן כללי נראה שהקו האחורי של יובה נראה כמו אבן העונה, ויהיה קשה מאד להבקיע מולם שערים.

עם זאת, הנעת הכדור, כמו נגד ברשיה, לקתה בחסר.
    דל פיירו וזלאטן שיחקו רחוק מדי אחד מהשני ונדבד קיבל יותר מדי מכות כדי להצליח לחבר בין השניים.

אמרסון ובלאסי היו עסוקים מדי בלחפות על ההגנה בשביל לארגן משחק התקפה נורמלי, אולי בבית יובנטוס ישחקו יותר נחושים בחלק הקדמי, עם יותר מסירות קצרות ויותר השתתפות של זלאטן במשחק.

דווקא דל פיירו נתן משחק יפה מאד. המסירה הנהדרת לקמוראנסי התחילה את המהלך לשער ובכלל נראה שהוא היה מאד עירני עם הכדור, והצליח לשגר מסירות עומק יפות לזמברוטה וקמוראנסי שעשו תנועה ללא כדור.

עדיין, דל פיירו לא יכול להיות במיטבו בתנאים כאלו, בהם יובה לא מניעה כדור מספיק והקבוצה לא חושבת התקפה.

קמוראנסי, במפתיע, היה גם הוא מצוין. הרבה ריכוז ומסירות חכמות, ומיעט לאבד כדורים. אם כי אני עדיין לא בטוח שהוא זה שצריך לפתוח ולא אוליברה.

מעניין מה טרזגה חושב על כך שהוא לא שיחק אתמול?

ואיאקס?
    מחצית ראשונה מאוד מאוד חלשה שהיא בכללה לא הייתה במגרש.
    מחצית שנייה משופרת, אבל עדיין, למרות שני משקופים, יכולת מאוד לא משכנעת.

ובני, אם כל הכבוד, ארסנל שיחקו בבית מול קבוצה בינונית (פ.ס.ו), שב7 שנים האחרונות, לא הצליחה לעבור שלב בליגת האלופות.
    קבוצה שאיבדה בקיץ את שני הכוכבים הגדולים שלה, שניים שהיא לא מצאה להם תחליף.
    מנצ'סטר יצאו למשחק חוץ קשה מאוד מול ליון, שהיא יריבה טובה וקשה, לארסנל אין אף יריבה בבית שבאמת יכולה לסכן אותה, ליוניטד כן.
    והיוניטד, עדיין בהרכב מאוד חסר, במשחק חוץ, כשהיא מפגרת 2-0, הצליחה לחזור ולהשוות.

לא מבין למה אתה מתעקש לא לקבל ביקורת?
    להמן לא עשה שום הצלה לאורך כל המשחק, ההזדמנויות שהגדולות של פ.ס.ו או נבלמו ברגע האחרון על ידיה ההגנה של ארסנל, או שחלפו ליד או מעל העמוד.
    שני המצבים המסוכנים של פ.ס.ו ,הבעיטה ש ואן הלסינק שלח מתוך הרחבה (אחרי הטעות של סיגאן), במקום כדור מדויק פצצה החוצה.
    ובמקרה השני, להמן גנב כמה מטרים, ואן בומל ראה זאת, בעט כדור, שלמזלה של ארסנל חלף מעל המשקוף.

סיגאן אתמול פתח בהרכב, זאת נקודת המוצא שלי..
    תרצה או לא, העובדה היא שאפסון היה אמור לפתוח היום בהרכב, בלי המכירה הטיפשית שלו.
    ולכן, לא חשוב בעיני כמה זמן יעבור, בכל פעם שסיגאן יפתח בהרכב, אני אציין שבלי טעות טיפשית של ונגר, היה לכם את אפסון בהרכב, ולא את סיגאן.

ולסיום, ארסנל שיחקו מאוד בינוני מול קבוצה בינונית.
    בליגה ארסנל משחקת עד כה ברמה הרבה יותר גבוהה.
    ולכן אני טוען שארסנל, בניגוד ליוניטד, לא מביאה לאירופה את הערך המוסף.

6. Fernando Cavenaghi Member

מישהו יכול בבקשה להעלות את הגולים מהמשחק של ריאל מול לברקוזן?

7. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אוי אוי אוי איזה כיף לראות את ריאל מדריד חוטפת בראש... אני מאוד מקווה שהיא תמשיך ככה ואם היא תמשיך ככה היא לא תעבור לשלב הבא, אבל קשה לי להאמין שזה יקרה. בכל מקרה, ריאל מדריד היא קבוצה עם שמות וזהו, אין לאף קבוצה ממה לחשוש ממנה פשוט אין לה את המחץ והרעב. הסיפור שלה גמור ובהחלט אפשר כבר להספיד אותה. גם העונה היא תסיים בלי כלום.

באיירן מינכן נראית זוועה, כמו שזה נראה אייאקס תעלה עם יובה אבל פה הכל שביר ואני צופה שהגרמנים עוד ישתפרו ותראה לנו מה היא מסוגלת. מכבי יכולה להיות מעודדת אבל גם מאוד מאוד מאכזבת, שוב קבוצה ישראלית מוכיחה שאצלנו בבית אנחנו לא נופלים מאף קבוצה ומסוגלים לתת פייט שווה בשווה לכל קבוצה חזקה שתהיה. רק צריך לראות מה מכבי תהיה מסוגלת לעשות עוד שבועיים במקום כמו הדלה אלפי.

ומנצ'סטר... ואן ניסטלרוי. החלוץ הזה שוב מוכיח שהוא בעל הסיומת הכי טובה בעולם. ראיתם את השער הראשון שלו? תענוג. חלוץ ענק תגידו מה שתגידו מבקיע רק מתיבת החמש ובלה בלה בלההשורה התחתונה- את העבודה שלו הוא עושה ובגדול- מבקיע שערים.

וליברפול... נראית אחלה... נראה אותה בהמשך לעלות שלב היא בטוח תעלה היא הכי טובה בבית עכשיו לטעמי ונראה מה היא מסוגלת הלאה.

8. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

איאקס 0 - יובנטוס 1
    פאבל נדבד

פנרבחצ'ה 1 - ספרטה פראג 0
    פייר ואן הוידונק

לברקוזן 3 - ריאל מדריד 0
    קרישטובק
    פראנסה
    ברבאטוב

ליברפול 2 - מונאקו 0
    ג'יבריל סיסה
    מילאן בארוש

ליון 2 - מנצ'סטר יונייטד 2
    כריס 1-0 ליון
    פראו 2-0 ליון
    ואן ניסטלרוי 2-1
    ואן ניסטלרוי 2-2

מכבי תל אביב 0 - באיירן מינכן 1
    רוי מקאיי

רומא 0 - דינאמו קייב 1 (המשחק הופסק במחצית)
    גאבראנצ'יץ'

דפורטיבו לה קורוניה 0 - אולימפיאקוס 0 (מה שלא הראו לכם בערוץ הספורט)
    ריבאלדו עם בעיטה חופשית,השוער משמיט וכמעט שער ליוונים
    המספרת של ריבאלדו

נערך לאחרונה ב: ‏16/9/04
  9. לירן מנהל כללי מנהל כללי

וד"א ראה שואן הויידנק בגיל 35 פשוט פורח...

בעוה שעברה הביא אליפות לפנרבחצ'ה לפני שבוע כבש צמד בניצחון הולנד על צ'כיה ואתמול הביא ניצחון חשוב לפנר. כל הכבוד לו.

10. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

הרבה בזכות אלכס.
    בכלל אלכס מפנר נראה הקופי של דאלכסנד'רו(סליחה על הטעות באיות), גם הוא שחקן גדול, שבחר מועדון שקטן עליו בכמה מידות.
    לזכותו ניתן לומר שהשיתוף פעולה בינו לבין ואן הוידינק הוא פשוט מושלם.
    בגול הראשון של פנר ברגע שאלכס החל את התנועה באגף, ואן הוידינק כבר החל את התנועה בתוך הרחבה, כאילו הם עושים זאת שנים.

והגולים של לברקוזן, כל אחד יותר יפה מהשני...

11. Fernando Cavenaghi Member

יש לי בעיה משום מה עם הגולים http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/sad.Xxx

12. Fernando Cavenaghi Member

ויש לי שאלה, מאיפה אתה תמיד מביא את הגולים?

13. rivaldo משתמשים של כבוד היכל התהילה

איזה בעיה ? תעשה לחצן ימני ושמירת יעד בשם .

הגולים אני מביא מאיזה אתר של ערבים.

14. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

ארסנל ניצחה, יונייטד לא - איך יונייטד בדיוק הביאה את הערך המוסף וארסנל לא אם ארסנל לקחה 3 נקודות ויונייטד לא? מה זה משנה מי הקבוצות - איך אתה יכול להגיד על קבוצה שמנצחת שהיא לא הביאה את הערך המוסף לעומת קבוצה שלא ניצחה?

יונייטד היתה בהרכב "מאד" חסר (מי היה חסר בדיוק? פרדיננד, את רוני אני לא מחשיב כי לפי מה שהבנתי יונייטד לא רשמו אותו עדיין לצ'מפיונז ליג, יכול להיות שאני טועה)? אשמח לדעת מהי רשימת הפצועים הכל כך ארוכה. עצם העובדה שיונייטד חטפה שני שערים והגיעה למצב שהיא צריכה להשוות אומרת שהיא לא הביאה את "הערך המוסף" הזה.

להמן עצר כמה כדורים מסוכנים, אין לי מושג על מה אתה מדבר במקרה של ואן-בומל, ואיך אתה יכול בדיוק להאשים אותו במצב של ואן-הלסינק (או איך שקוראים לו) הזה? הוא לא עשה שום חור, הוא יצא לעברו, חסם לו את הדרך, הכדור יצא החוצה. מה הבעיה שלך? ראית את טים האווארד חוטף בפעם המליון גול כמו ילד קטן ואתה מוציא את זה על להמן?

סיגאן אתמול פתח בהרכב. סול קמפבל אמור לפתוח בהרכב. זה הגיבוי של ונגר, הוא חשב שאפסון לא טוב מספיק לעמדה הזאת או לא יודע מה, הוא עשה טעות מבחינה מקצועית (יכול להיות שהמהלך היה לא בגלל סיבות מקצועיות, בגלל החיים הספורטיבים או ההתנהגות של אפסון - ונגר הוא זה שמאמן את ארסנל, לא אתה), זה היה לפני שנים, אני מבין שללכלך על ונגר שעושה בית ספר לפרגוסון כבר שנים נהיה קשה אבל צריך להמשיך הלאה, משה.

אגב, בבקשה תענה לי הפעם - סיגאן הוא סה"כ הגיבוי של ונגר. מה, להעביר את רוי קין ופיל נוויל להגנה זה טוב יותר? על כל מהלך רע של ונגר תמצא שניים איומים של פרגוסון. בסופו של דבר קמפבל יחזור ולא נראה את סיגאן יותר. לא נורא.

"ארסנל שיחקו מאד בינוני" - מכך אני מסיק ש:

1) לא ראית את המשחק
    2) אתה זקוק לבדיקת עיניים דחופה

ארסנל שלטה טוטאלית במגרש, פ.ס.וו במחצית הראשונה לא הגיעה אפילו למצב אחד מתוך הרחבה אלא סתם בעיטות פאתטיות מרחוק. במחצית השניה ארסנל המשיכה לשחק טוב מאד עד הדקה ה-75 בערך שפ.ס.וו נתנו את כל מה שיש להם, ארסנל התגוננה כדי לשמור על היתרון והצליחה. ארסנל לא שיחקה בינוני, ארסנל כן הביאה את הערך המוסף.

"בליגה ארסנל משחקת ברמה יותר גבוהה" - כי בליגה קבוצות אנגליות באות לשחק כדי לנצח, כדי לכבוש, פ.ס.וו באה כדי להשיג 0:0. זה הלך יותר קשה, אבל ניצחנו ושיחקנו טוב מאד, חלק מהביקורת שלך מוצדקת אבל כשאתה אומר שכל זה "בניגוד ליונייטד" שאתמול סיימה בתיקו בגלל שני הליצנים סילבסטרה והאווארד - זה פשוט שטויות.

15. The Gunners Member

אין ליגת האלופות השבוע נכון?
    המשחקים יהיו בעוד שבועיים ? אני יודע רק שארסנל משחקת נגד רוזמבורג בחוץ :\