ב-2002 באיירן הגיעה לרבע הגמר, שם הודחה על ידי ריאל מדריד (המרפק של ראול בפנים של לינקה ב2-0 בברנבאו למי שזוכר) מתחילה להדאיג אותי תופעה שאני רואה מאז שהתחילו לשדר בונדסליגה בארץ בשידורים ישירים. אני נתקל ביותר ויותר "אוהדי" באיירן בסגנון "אוהדי" מנצ'סטר שהופיעו פעם כשהתחילו לשדר את הפרמיירשיפ. סוג אוהדים שצץ כמו פטריות אחרי הגשם (ואני מדבר כאן על אדמה משובחת http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/wink.Xxx ), ומתחיל לצרוח שהקבוצה שלו היא מספר אחת בכל הזמנים, ותקרע לכולם את התחת, ובכלל מי אלה הקבוצות האחרות? אתם סתם זבל! אנחנו מספר אחת! חבר'ס, בתור הכרות אישית כמעט עם כל אוהדי באיירן בארץ, ועם לא מעט אוהדי באיירן בווארים ומינכנאים, זה לא עובד ככה! זה פחות או יותר נגד כל מה שאוהדי באיירן והקבוצה מאמינים בו. ההפך, בבאיירן בדרך כלל מנמיכים פרופיל, שומרים על שקט תעשייתי, ואז באים לשחק עם כל הלב, להלחם, לתת את המקסימום. דבר שמספיק בדרך כלל לאליפות בבונדסליגה (עם האמצעים שיש לבאיירן לעומת הקבוצות האחרות בליגה) ולכמה שיותר בצ'מפיונס ליג - ככה טוב. לא צריך להיות חזירים. הכי חשוב שהם נתנו כל מה שהיה להם, והביאו הרבה כבוד לסמל ולשם "באיירן מינכן" אז בחייאת, לפני שאתם מדברים עם אנשים (או צועקים דברים כאלה בפורום) ואומרים להם שאתם אוהדי באיירן, תודיעו להם שהתחלתם לעקוב אחרי באיירן מתחילת עונת 2004/05, או שאתם בני 14 או משהו כזה. הרבה אנשים מכירים אותי בארץ בתור אוהד באיירן, לא צריך בושות http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue.Xxx וזאת בדיוק הסיבה. כבר הרבה פעמים אמרו לי "אתם חבורה של בונקריסטים/משחקים מגעיל/נאצים", אבל תמיד לאנשים היה כבוד לבאיירן. וכשאני אומר באיירן אני מתכוון לשחקנים, לצוות המקצועי, להנהלה (מי לא עובר למצב של "לכבד", ואני גם לא אגזים אם אני אגיד "לפחד", כשהוא שומע את השמות מתיאוס, אפנברג, רומיניגה, אולי האנס, פרנץ בקנבאואר), אבל גם לאוהדים שלה, שתמיד היו אנשים שאפשר לדבר איתם, ביחס לאוהדים של קבוצות שקיבלו אהדה מאלפי ילדים קטנים. רמי, הקול השפוי של אוהדי באיירן, מנסה לחנך.
תחזור תחזור הבית אם אתה אומר שצ'ך יותר טוב מבופון אז באמת אל תגיב פה יותר!! אומנם צ'ך שוער נהדר והוא הוכיח את זה אבל בופון כבר מוכיח לכם המון זמן שהוא מספר 1 בלי וויכוח מיותר ורק אנשים חסרי הבנה כמוך אומרים אחרת. אני רוצה להגיד משהו לאוהדי ארסנל המתוסכלים = עבאס סואן אמר "מי שלא טוב לו שיכבה את הטלוויזיה וישן" ואני אומר את זה אחריו מי שלא טוב לו שיכבה תטלויזיה וישן ובינתיים האיטלקיות עושות בית ספר לכל האנגליות לכל הספרדיות ולכל מי שיבוא האיטלקיות הן הטובות ביותר הכדורגל המודרני הוא כדורגל איטלקי קלאסי וישנן עובדות בשטח (3 איטלקיות ברבע או לא? ומי רוצה להתערב שגם תהיה לפחות איטלקית אחת?). לסיכום קצר לאוהדי אנגליה אלה שעפו ארסנל ומנצ'סטר תעשו מה שעשו הספרדים הקודמים לכם שגם הם עשו הרבה רעש ותעופו מפה או שתתחילו לדבר בקצת יותר אובייקטיביות!! באשר לוויכוח על צ'לסי. אני לא חושב שמישהו כבר מזלזל בצ'לסי, מלבד אנשים חסרי הבנה בסיסית בכדורגל. צ'לסי הוכיחה לנו שהיא קבוצה ראוייה לגמר ליגת האלופות ולזכייה בו וזוהי שנה נהדרת בשבילה לעשות זאת. צ'לסי קיבלה את ההגרלה הכי קשה לשנת 2004\2005 בליגת האלופות. לקבל את בארסה בשמינית, באיירן ברבע ויובנטוס\ליברפול בחצי זאת הגרלה סופר קשה וגם אם צ'לסי לא תגיע לגמר הגדול אני אישית עדיין יודע להעריך את הקבוצה הזו שהוכיחה השנה כי היא אחת מבין 4 הקבוצות הטובות והחזקות באירופה. היא פייבוריטית ברורה לקראת באיירן והיא גם תעבור את באיירן ! מבחינת שחקן שחקן אין לי אפילו כוח להשוות בין הקבוצות כי צ'לסי תנצח בהפרש גדול יש לה שחקנים הרבה יותר מוכשרים מבאיירן מינכן.
ואיי איזה מעצבן זה שקוראים לי נאצי בגלל שאני אוהד באיירן ואוהב את הבונדסליגה ואייייייייייייייי עכשיו אתה מזכיר לי כמה זה מעצבן אותי.... http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/let_it_all_out.Xxx עריכה קטנה- אובפמי !!!!!!!! למה החלפת את התמונה הקטנה?????????????????????????? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/let_it_all_out.Xxx עכשיו אני מתבלבל... תמיד הייתי מסתכל על החולצה ההיא... http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/dry.Xxx
תקשיב חתיכת פישר קטן אל תדבר אליי ככה, אני לא זילזלתי בך אל תזלזל בי מובן? יופי. קודם תגיע לציפורן שלי מבחינת הבנה בכדורגל אחר כך נתייחס אליך. לא אמרתי שבופון פחות טוב. לדעתי הם שווים. טמבל קטן וחצוף.
אני יהודי, וההערה שלי לא כוונה להעליב יהודים באשר הם. בסה"כ קונטרה ל"כושון" וניסיון להעביר את המסר שלקרוא למישהו כושון זה לא פחות גרוע מלקרוא למישהו 'יהודון מסריח'. אין לדברים כאלה מקום, בטח לא כאן. אמרת שבשנים האחרונות באיירן הצליחה באירופה, ואני פשוט הצגתי עובדות שגורסות אחרת. אני לא יודע אם באמת בופון יותר טוב, או שזה סתם סוג של קונצנזוס. אין ספק שבופון שוער נהדר, אבל צ'ך עשה התקדמות מדהימה העונה, נבחר לשוער השני בטיבו (אחרי בופון) ע"י וופ"א וסטטיסטית, סופג הכי פחות באירופה (ואתם הרי טוענים שההגנה של יובה טובה מזו של צ'לסי, או לפחות שווה לה). לא רחוק היום שצ'ך יבסס את מעמדו כאחד מהשוערים הטובים בעולם (ואולי זה כבר קרה?), ובעין הסובייקטיבית שלי אני רואה אותו מגיע לדרגות הגבוהות ביותר, משמע - פיטר שמייכל. בכל אופן, בופון או צ'ך - זה לא יהיה המצ' - אפ שיכריע את המאבק האפשרי בין צ'לסי ליובה בחצי הגמר.
חבריי היקרים, אתם ממש מהלכים על הגבול! אנא, דברו על כדורגל נטו, לא על כושונים, לא על נאצים, כ-ד-ו-ר-ג-ל. ובנימה קצת יותר תקיפה- אל תאלצו אותי לנקוט בצעדים דרסטיים נגד מי שבא לכתוב בפורום כדורגל ולא מסוגל לשלוט בעצמו.
כמה שיכתבו פה יותר השוואות בין יובה לצ'לסי בשלושה וחצי השבועות הקרובים, ככה יעלה לי החשק שבאיירן תנסע לבקר באנפילד. אני מבין שהייתם מדברים על חצי גמר בין צ'לסי ליובה אם צ'לסי הייתה משחקת נגד ווסט ברומיץ' ויובנטוס נגד אנקונה, אבל אתם כל כך לא בכיוון. כמה שאנשים יזלזלו יותר, ככה פוטנציאלית השוק שלהם יהיה יותר גדול. להזכירכם חברים, המשחק השני במינכן, פעם קודמת שבאיירן שיחקה משחק נוק-אאוט כשהשני היה בבית, היה בעונת 2000/01. באיירן לא הייתה פייבוריטית אז נגד ברבע הגמר מנצ'סטר, והיא ניצחה אותה פעמיים (אחרי הגנה חזקה במשחק הראשון וגניבת שער של פאולו סרג'יו בדקה 87). בחצי הגמר נגד ריאל מדריד, שוב הגנה צפופה מאוד במשחק הראשון, אלבר גנב גול מ-35 מטר, ושוב ניצחון כפול, בדרך לגמר במילאנו. מקאיי חוזר מפציעה מחר (שבת), יש לו 3 מחזורים לתפוס כושר הבקעה. בקשר ליובנטוס - ליברפול. אני רק רוצה להזכיר בקטנה, שכל הקבוצות שהגיעו לבאיי-ארינה לפני ליברפול במסגרת ליגת האלופות השנה, יצאו עם שלישיות. ולא מדובר על קבוצות זוטרות, אלא על ריאל מדריד, רומא ודינמו קייב. ליברפול במקום לקבל שלישיה, נתנה שלישיה. אז בנתיים אתם יכולים להמשיך לנתח את חצי הגמר בין יובנטוס לצ'לסי. אני לקוות שאוליבר קאן יקח את החברה הברמנית שלו לראות מאיפה יצאה הטיטאניק. לא כי אני אתאבל במקרה שבאיירן תעוף ברבע הגמר, אלא כדי להראות פעם אחת ולתמיד, שלא עושים חישובים ל"שלב הבא" כשבשלב הנוכחי יש לך את באיירן.
יובנטינים יקרים: אמנם הקבוצה שלכם טובה וחזקה, אבל זה לא אומר שאתם פייבוריטים ברורים נגדנו. לרפא יכולים להיות כמה טריקים בשרוול, סטיבי יכול לשחק כפי שהוא לא שיחק מעולם ופתאום בארוש יראה"קשה לעצירה". ראו הוזרהתם. מעכשיו אני בדום שתיקה עד אחריי המשחק הראשון.
hartkh, אני לא תופס ממנצ'סטר יונייטד ואני חושב שהם קבוצה מסכנה שבדרך להיות ליברפול ב' אם פרגי ישאר עוד כמה שנים בקצב הזה. אני גם לא צורח שאינטר הקבוצה הכי טובה ושמילאן יעופו ברבע. ואני כן תופס מבאיירן לדעתי הם מס' 5 באירופה אחרי מילאן יובה בארסה וצ'לסי, אבל הזלזול שלך בצ'לסי מראה על סובייקטיביות שלא ראיתי כבר הרבה זמן. פחחח לא היה לי מושג.. רציתי לחדש קצת מה יש, עוד מעט גם תחתימה אני אעיף, נראה מי יזכור אותי אז. כנ"ל.
אני תומך בדעתו של רמי. קבעתם כבר שחצי הגמר יהיה יובה-צ'לסי. אני יכול להבין אותכם בחלק של יובנטוס, שכן זה לא כל כך כוחות. אבל תתעוררו, צ'לסי-באיירן. צ'לסי עולה בטוח? אילו שטויות. קבוצות לדעתי שוות, אפילו באיירן אני חושב בכושר טוב יותר, ולדעתי היא דווקא הפייבוריטית.
אתם רק מגבירים לי את החשק לנסוע ב12 לאולימפיש עם חולצה של 1860. חבורה של בורים וקופים, תראו איך אתם מנהלים דיון? הוא פישר, הוא כושון, הוא יהודון, הוא מרוקאי והוא צהובון. שמתם כבר את צ'לסי באיסטנבול, את באיירן השארתם בבית, את ליברפול שלחתם חזרה לבריטניה ואת יובנטוס שמתם באיירבאס ישר לגשר. צ'ך יותר טוב מבופון, זו אולי שטות, אבל הוא המועמד מס'1 להחליף את האיטלקי כמספר 1. אוהדי יובנטוס עדיין לא מעריכים את ההגנה של צ'לסי, הגנה שספגה 9 (!!!) שערים בליגה, תשעה ב29 משחקים. הגנה שמורכבת מג'ון טרי (לדעת רבים, אחד הטובים בעולם), והבלם שקיבל את פאקינג תואר בלם השנה, ריקארדו קרבליו. באיירן או באיירן, פרגנתי לקבוצה הזאת כאשר היה פירקה את אייאקס, מכבי ת"א וארסנל, אבל זהו, הקבוצה הכי יהירה בגרמניה, ואינשאללה, ש"נול פיר", ייקחו את האליפות. אם באיירן הייתה ממשיכה נגד אחת האיטלקיות, גם אז הייתי איתה, אבל עכשיו היא נגד צ'לסי, אהובתי. עד כאן. לגבי ההשוואה של "ירוק בנשמה", קצת שעורי בית לא יזיקו לך. פריירה הוא מגן ימני, מגן ימני ששיתק את רונאלדיניו, גיגס, פיגו והרשימה עוד ארוכה. השחקן שמשחק בצד שמאל, הוא וויליאם גאלאס, שאולי הוא לא טוב כמו ג'יאנלוקה, אבל בדיחה, הוא בטוח לא. ברידג' הוא מגן שמאלי, הוא נפצע נגד ניוקאסל, ואין שום סיפור בו הוא משחק כמגן ימני, מהסיבה הפשוטה, שרגל הימין שלו, היא כמו רגל עץ. כלומר, אין לו מושג מה לעשות איתה, ולמה היא שם בכלל. הלאה, צ'לסי משחקת עם שלושה שחקנים באמצע, לאמפרד-מקה+טיאגו. טיאגו הוא אולי הקרציה הכי גדולה שנוצרה אי פעם, והוא אחד הגורמים שצ'לסי נמצאת איפה שהיא נמצאת. קשר שמאלי, היה לנו כבר את רונאלדיניו מולנו, קיבל ישר שני קרציות פורטגזיות בדמותם של טיאגו ופריירה, אם נדבד יכול עליהם, אדרבה. אני מפרגן, הוא באמת ענק. לגבי האגפים, אגב, אני לא רואה שום קבוצה באירופה עם יתרון על צ'לסי שם, רק בגלל הכימיה שיש לדאפי ורובן. אם אחד המגנים של יובה ייקח שמירה אישית על אחד מהם, סופו מר. הם פשוט כל הזמן מחליפים צדדים. בהקשר של החלוצים, אני אולי מסכים איתך, אבל ליובה יש שני פרימדונות. דל פיירו וזלאטאן. קז'מן, עם כל זה שהוא לא מצליח לסיים מול שער ריק, נותן כל משחק 150%, הוא פשוט מדהים הבחור הזה, הוא אובר מוטיבייטד יותר מכל שחקן אחר בצ'לסי, אולי למעט ג'וני טי. טרזגה אכן יותר טוב מדרוגבה, ולדעתי טרזגה הוא אחד החלוצים הטובים באירופה, אבל מולו יעמוד ג'ון טרי, או ריקארדו קראבליו. אותו דבר בצד השני, לדרוגבה תיהיה את אותה הבעיה. עכשיו למאמנים. קאפלו הוא מאמן עצום, אבל אתה ממשיך לדבר על הבטחון העצמי שלו, כשממולך עומד האיש עם הבטחון העצמי הכי גבוהה בפלנטה. קאפלו הוא כרגע המאמן הטוב בעולם, אבל מולו, עומד מאמן שהוא גרסא יותר צעירה ו"חדשנית" שלו. גמרנו עם ההשוואות, וישלנו עכשיו רק לחכות. שיהיה לכולנו רבע גמר מדהים.
לעולם לא אמרתי שצ'לסי לא קבוצה חזקה, לעולם לא זלזלתי בצ'לסי ואמרתי עשרות פעמים שהם יכולים לעשות את זה השנה כי יש להם קבוצה מיוחדת מאוד קבוצה מאוד מאוד חזקה וטובה. אבל מפה ועד להראות כל כך אי אובייקטיביות בהשוואות בין בופון לבין פטר צ'ך? עם כל הכבוד לצ'ך הוא נכנס לרשימת הטובים בעולם אבל מעל לרשימה הזו יש את בופון שהוא מעל כולם אז מספיק כבר תהיו אובייקטיבים קצתתתת?.
אני לא מאמין איזה טיפשות יש בדיון הזה ב 2 העמודים האחרונים לפחות! אתם מדברים על כך כאילו יובה וצ'לסי כבר בחצי הגמר על בטוח ושליברפול ובאיירן הן כמו אוויר לנשימה בלבד. ההשוואה של הרבה אנשים פה היא די מטופשת ולא קשורה בכלל,משווים שחקן לשחקן לפי עמדה ולפי חשיבה מוטעת שלהם ולא על עובדות מוצקות שכבר היוו מבחן. יש כאלה גם שבגלל שיש להם קוץ בתחת או ששתו אלכוהול לפני שהם התחילו לרשום את ההודעה והתחילו בקללות מסוגיות שונות,אז אנא דברו על רבע הגמר כי החצי יהיה רק אחרי זה. בקשר להשוואות כאלה ואחרות בין שחקנים אולי מישהו יפתח דיון על השוואת שחקנים בעמדות וכו',דיון אחד ולא תצטרכו לרשום הכל בדיונים שונים.
לפי דעתי המרוויחה הגדולה היא ליון מכל ההגרלה הזאת יש לה יריבה שהיא יכולה לעבור אותה. וליון בכלל קבוצה מעולה היא היתה הימור שלי כקבוצה הקטנה שתעשה הפעם אתה צורות לכולם וככה זה ניראה כרגע. קבוצה מעולה שיכולה בשקט בשקט להיות בחצי גמר ולייצג שמה את צרפת בכבוד.. הדרבי של מילאן... לא משהו בשביל משחק ליגת האלופות.. אבל זה מה שיש נקווה שניראה פה איזה מאצ' טוב מהיר ומעניין ולא משחק איטלקי משעמם