ליגת האלופות 2004/5 - חצי הגמר

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י Alvaro Recoba, ‏17/4/05.

1. THE STRETFORD END Member

milanezi22
    "מישחק איטלקי בקצב אנגלי"

אתה יודע מה,מסכים.
    וזה בדיוק מוכיח את הטענה שכתבתי במחצית שאפשר לשחק כדורגל טאקטי בקצב שונה מזה של הליגה האיטלקית+תוספות נוספות.

לגבי מקאללה,שחקן ענק,כולם בריאל מדריד תולים את הירידה שלהם בבואו של בקהאם אבל הוא עד בואו של גראבסן היה חסר,
    לקח לו עונת התאקלמות באנגליה,עונה לא טובה במיוחד אבל העונה פשוט מצויין.

joe_cool
    אתה אוהד ביתר ירושלים אז אין ספק שאתה יודע חרא מהו!

נערך לאחרונה ב: ‏28/4/05
  2. Barcik Member

זה היתרון בכך שחצי-הגמר מפגיש שתי קבוצות אנגליות. קצב מטורף, אווירה מדהימה, משחק אגרסיבי ונהדר. תרבות הכדורגל של האנגלים, המפותחת ביותר בעולם, נזלה אל כר הדשא. ובאנפילד, מול הקופ, זה יהיה רק חזק יותר.
    משחק נפלא של שתי הקבוצות, 0-0 מהסוג שהכי כיף לראות. אמנם הן לא הגיעו להרבה מאוד הזדמנויות, אבל היה כל כך הרבה מה לראות. מגיע כל הכבוד נוסף לליברפול, ובמיוחד לרפה בניטז, ווינר ברמות מדהימות. הוא בונה משהו יפה מאוד בליברפול, ואם רכש איכותי בקיץ ופתיחה טובה, האדומים ממרסי סייד הולכים להלחם על האליפות בעונה הבאה. משחק לחימה נפלא, מכל השחקנים. גם צ'לסי הייתה טובה, ונתנה את חלקה למשחק היום.
    אני מסכים עם גל בקשר לשני הכוכבים הגדולים של הקבוצות. למפארד וג'רארד אכן נתנו משחק בינוני למדי, ולא מתאים ליכולות שלהם. גם משאבי אלונסו ציפיתי ליותר. מקאללה מנגד היה נפלא, ועשה את זה בדרך הרגילה והשקטה שלו. לפעמים צריך לחפש אותו כדי לשים אליו לב, אבל הוא עדיין עושה את תפקידו על הצד הטוב ביותר. איגור בישקאן בהחלט הפתיע לטובה.
    הטובים ביותר בליברפול היו כל שחקני ההגנה. קרארגר נתן משחק הירואי, כאשר לצידו הופייה משחק טוב מאוד גם כן. מאוד הופתעתי מג'ימי טראורה, מגן בינוני ומוטה בפעמים המעטות שראיתי אותו, אבל ענק היום. ראויים לציון גם ריסה ולואיס גרסיה. ריסה נראה לי תשוש כבר בדקה ה- 60, אבל הביא עוד ועוד ספרינטים לאורך כל הקו. הסגירה שלו על גלן ג'ונסון (המצויין היום) הייתה נפלאה, הוא עשה פריצות יפות וחילק כמה מסירות קטנות ונבונות. באשר ללוסו, אני שמח לראות כמה הוא התפתח כשחקן. היום, הוא רץ לכל אורך ורוחב המגרש, תיקל, נלחם, חסם קוי מסירה, בנה התקפות, ופרץ באגף. בברצלונה, הוא היה ג'יולי, רק יותר איטי וטכני (לא שזה רע). הוא לא יכל להתפתח כך בבארסה. גם כי רפה בניטז מאמן טוב בהרבה מפרנקי רייקארד, וגם כי הוא מעולם לא היה מקבל את אותה הדומיננטיות לצידם של רונאלדיניו, אטו ודקו (שלא לדבר על המספר 10).
    בארוש המשיך להראות כמו ילד עיוור בחושך בלי מפה, אבל היום יש לו נסיבות מקלות. המשחק של ליברפול ממש לא הקל עליו, ואם הם הלכו על כל כך הרבה מסירות ארוכות, היה אולי עדיף מראש ללכת על סיסה. הבלונדיני (עם שורשים כהים http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/biggrin.Xxx ) אמנם הראה סממנים של אגואיזים מתקדם, אבל גם הפגין הרבה יותר נוכחות מאשר בארוש.

ולאחר כל כך הרבה שבחים, צריך גם קצת ביקורת. לא מלמדים אנגלים לטפל בכדור (פרט לג'ו קול, וגם עליו יש שחקן עדיף בכל קבוצה בפרימרה). במצב אחד היום, נגיעה ראשונה טובה של ג'רארד בכדור הייתה מעמידה אותו בתנופה לבדו מול צ'ך (ענק!), אבל במקום זה הוא איבד את הכדור לגמרי.

אחת השאלות הבולטות בסיכומי העונה שעברה הייתה האם הצלחתן של הקבוצות הקטנות תשפיע כל הכדורגל. כעת, לאחר שני משחקי חצי גמר, ניתן לאמר בבטחון שכן. לא במובן שהאנדרדוגים יגיעו תמיד לשלבים הגבוהים (ובכלל ליברפול ופ.ס.וו נהנו מהגרלות קלות יותר מאשר מילאן ובטח שצ'לסי), אלא ביכולת. גם ליברפול וגם פ.ס.וו לא באו מול מילאן וצ'לסי עם רעד ביצים, כפי שהתרגלנו לראות מקבוצות קטנות. הן לא הסתגרו וקיוו להבקיע בפוקס. הן ניסו לשחק כשוות, ולמרות התוצאה במשחק של אתמול גם הצליחו. הידינק ובניטז לא חששו מחילופים התקפיים, דבר שקשה לעלות על הדעת כאשר מדובר בפערי רמות כאלה בשנים קודמות. אמנם מדובר בשני מאמנים מנוסים, מצויינים ושועליים מאוד, אבל אין ספק שהעונה שעברה השפיעה.

Can't wait for more!

3. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

פאק אם עוד אחד מעיר לי על המעטה מערכה של מילאן אני לא יודע מה אני עושה לו, נדב, תעשה טובה, אם אתה לא קורא הודעות עד הסוף אל תגיב, איפה ראית שהורדתי מערכה של מילאן? כשאמרתי "אני תופס ממילאן וחושב שהיא הקבוצה הטובה בעולם"?

4. שבצ'נקו Member

לגבי הדרך תאמין לי שגם לי היא חשובה,אבל הכי חשוב זאת התוצאה(אין וויכוח).
    תראה למשל את יובנטוס,הקבוצה פשוט כבר כמה חודשים לא מצליחה לתפקד כמו שצריך אם זה בליגה ואם זה בליגת האלופות.
    המשחק שלה מול ליברפול לא הייתה הסתגרות אלא כי יובה פשוט לא יכלה לשחק כמו שצריך,וכך היא נראת גם בליגה יובה לא נראת ממש טוב.
    אבל אם תסתכל לא משנה אם זה ליברפול או יובנטוס(רק לביסוס) שאם נגיד אחת הקבוצות משחקת בליגה היא משחקת הרבה יותר יפה ויותר מרשים,אך בחצי גמר התוצאות הן החשובות ביותר,ולכן גם הקבוצות נזהרות שלא לעשות טעויות בכלל שיגרמו לאיזה פיפס לצאת.

5. אלי מתחן Member

מסכים איתך, אחרי כל החרא שאני רואה במשך השנה בטדי אני בא לראות קצת כדורגל אירופאי ומצויין ומגלה שאני מקבל את אותו דבר רק באריזה מהודרת יותר.

6. THE STRETFORD END Member

לגבי יובנטוס עם חומר השחקנים שיש לה האשמה היא כולה של המאמן כי בניטז עם ליברפול עם סגל הרבה פחות טוב באירופה מניב תוצאות טובות יותר ובדרך מהנה יותר(נגד לברקוזן למשל,יובנטוס באנפילד ואפילו היום).

משחק באירופה ובוודאי בשלבים של החל משמינית הגמר שונים בתכלית מאלו של הליגה וזו אחת הטענות שלי כנגד הליגה האיטלקית שהמשחקים שם סגורים יותר מבכל ליגה גדולה אחרת באירופה,
    עדיין אפשר לשחק כדורגל התקפי ופחות זהיר ולהגיע לתוצאות גם באירופה--צ'לסי היא הדוגמא הטובה ביותר לכך העונה,
    נתנה בכיף רבעייה לברצלונה ולבאיירן והיא חזק חזק בתמונת הגמר.

7. תמיד דל-פיירו Member

היה משחק נחמד היום,קצב טוב ובלי הרבה מצבים-בכלל טוב בשביל לסתום לאנגלים את הפה שרק האיטלקים משחקים טקטי ומבוקר,ראינו פה שתי קבוצות ששיחקו טוב מאד וחשבו על המשחק הבא ולכן התוצאה היא 0-0...

צ'לסי הפתיעו אותי קצת לרעה,ציפיתי מהם אחרי ההצגות מהרבע והשמינית גמר למשחק קצת יותר התקפי(למה רובן לא פתח?) אבל בכל אופן הם עדיין הפייבוריטים כי אני מאמין שהם יגנבו גול...

הימור שלי משחק הבא 1-1...

ליברפול כבר לא מפתיעים וזוהי מחמאה,כלומר אחרי שני משחקים טובים מאד מול יובה כבר אפשר לראות שהקבוצה רוצה היא יכולה להיות גדולה ויש לה את זה-ריסה שחקן נהדר,באמת היה מצויין..

גרארד ובארוש היו קצת חלשים אבל אני מאין שישתפרו בגומלין..
    אלונסו שגם היה קצת חלש היום ייעדר בגומלין וזוהי העדרות רצינית ביותר,ראינו איך הוא החזיק את המרכז מול יובה...

אובפמי-מה יש לך ממקאללה? שחקן ענק....... איך לעזעזל ריאל וויתרה עליו? בין הקשרים האחוריים הטובים בעולם-ביחד עם ויירה...
    אני עוד זוכר אותו משחק עם רביבו וסלגדו בסלטה,רק חבל שרביבו לא הגיע למעמדים האלה כמוהם..

והויכוח על מילאן כל כך מיותר,פשוט מגיע לה-לפני שנתיים שהיא זכתה,אז לא הגיע לה..
    אז היא הייתה אפורה ומשעממת אבל היום באמת יש לה במה להתאפר בחלק ההתקפי והיו לה כמה התקפות מדהימות אתמול,ואובפמי אני מתחיל להחזיק ממך פחות ופחות את קוטל פה אנשים ואומר שהם לא מבינים מזה אטרקטיבי ומזה אנטי כדורגל ולדעתי אתה לא מבין...
    אם המשחק אתמול היה אנטי כדורגל אז רק משחקים גדולים כמו צלסי-בארסה הם טובים בשבילך??

לגבי שגיא כהן-הבנאדם באמת אידיוט מושלם,כבר נמאס ממנו...
    אני זוכר יובה-אינטר בתחילת השנה,יובה הייתה בכושר מדהים,הטוב באירופה,לא הפסיקה לנצח,הבנאדם שיבח את ההגנה של יובה בצורה מדהימה,יובה הובילה 2-0 ופתאום ספגה פעמיים בטעויות גדולות של ההגנה,פשוט סתם לו את הפה וההילולים שלו...
    האהבה שלו לנדבד היא פשוט חולנית,לא משנה כמה גרוע הוא יהיה הוא תמיד יהלל אותו.

8. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא המשחק אנטי כדורגל, אלא צורת המשחק של מילאן, יש הבדל גדול בין קבוצה כמו ליברפול שמגיעה להתגונן בדלה אלפי, וקבוצה כמו מילאן בבית פתאום הולכת לבונקר מול PSV, אני מבין שהם משחקים על התוצאה, אבל קשה לשבח קבוצה על פחדנות כזאת. לא אכפת לי כשקבוצה קטנה מגיעה להתגונן, אכפת לי כשקבוצה גדולה פתאום בורחת להרחבה שלה.

אמרתי לשבצ'נקו שהוא לא מבין מה זה אטרקטיבי כי הוא אמר "נתנו 3 גולים לאינטר בשתי משחקים אז זה מספיק אטרקטיבי בשבילי" ולדעתי בשביל שתי גולים לא צריך לתת משחק פתוח והתקפי, ראה סאן סירו 26.4.

9. שבצ'נקו Member

עוד אף אחד לא ענה לי על השאלה שלי לגבי הצהובים...

10. Dennis Bergkamp משתמשים של כבוד היכל התהילה

איזו שאלה?

11. Alvaro Recoba משתמשים של כבוד היכל התהילה

משועמם לעת ליל, חיפשתי באתר של אופ"א. בדרך מצאתי בסטטיסטיקה שלרוד ואן ניסטלרוי יש 10 בעיטות למסגרת, 4 החוצה ו-8 גולים. מדהים.

ארטיום, ממה שראיתי ביומיים האחרונים, אוייר מ-PSV וצ'אבי אלונסו לא ישחקו בגומלין.
    מי שצריך להזהר ממקרה נדבד, הם:
    מילאן: אמברוסיני.
    פ.ס.וו- ווגל, ואן בומל, גומס (שלא יעז לבזבז זמן כשיובילו 0-3).
    ליברפול- קראגר, פינאן, וורנוק, המאן, ג'רארד (יש לו לפי הסטטיסטיקה 2 צהובים, אבל האתר לא שם אותו ברשימה).
    צ'לסי- גלאס, סמרטין, ג'ונסון, קרבאליו.

12. John Barnes Member

ממש התאכזבתי מאלונסו היום, במיוחד במחצית השנייה כאשר איבד כמה כדורים שהפכו להתקפות מסוכנות. בישקאן וטראורה בכושר השיא בקריירה שלהם, עד כדי כך שחשבתי שהם שחקנים אחרים. השניים התקדמו בצורה דרסטית, וכל הקרדיט על כך הוא לבניטז. בארוש עדיין אוברייטד, הגיע למצב משמעותי אחד ב60 דקות ששיחק. סיסה, לעומתו, הראה הרבה יותר נוכחות ממנו ועשה התאוששות מדהימה מהפציעה הקשה. לדעתי הוא חייב לפתוח בגומלין.

13. Obafemi משתמשים של כבוד היכל התהילה

כן את בארוש כנראה היה צריך למכור כל עוד הוא היה חם ולהביא מישהו ישר יותר

14. city Member

אני היחיד שמעריך את בניטז בגלל האומץ שלו ? בדקה ה-85 להוציא את בישקאן המצוין ולהכניס את קיוול במטרה לגנוב גול זה מהלך שהרבה מאמנים לא היו עושים. ההימור של בניטז לא הצליח, בגלל שכמה דקות אחרי החילוף צ'אבי אלונסו נאלץ לבצא עבירה בגלל שבישקאן היה חסר במרכז המגרש, קיבל צהוב ויחמיץ את הגומלין. אבל בכל מקרה אני מעריך את הכוונה של בניטז. חבל שליברפול לא גנבה גול ובניטז היה יוצא מלך...

ואיך לג'רארד יש 2 צהובים אם הוא החמיץ את המשחק שעבר נגד יובה בגלל צהובים ?

15. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

או, מחצית שנייה כבר ראינו כדורגל, היא היתה בעיני הרבה יותר טובה מהמחצית הראשונה "רבת האירועים והאיכותית" של ארבל ושגיא, שכנראה לא ראו כדורגל אנגלי מימיהם אם הם התלהבו מכזו מחצית לא מדויקת. אם צ'לסי עפים, שיבואו בתלונות למוריניו, כפי שכבר אמרתי במחצית. הפחדנות הזו מספיגה שגרמה לו לפתוח עם טיאגו במקום רובן והקלה מאוד על ליברפול בהתגוננות (2 מצבים טובים לצ'לסי בכל המשחק) עוד עשויה לעלות ביוקר באנפילד, ששם אומנם צ'לסי עשויה לגנוב גול במתפרצת, לסגור את המשחק ולעלות לגמר, אבל מצד שני ליברפול עם הקהל המשוגע יכולה להגיע לגבהים שלא ייאמנו.

הדבר החיובי שיצא מהמשחק אתמול הוא הגומלין שאנחנו הולכים לקבל, שהולך להיות אחד מהמשחקים הגדולים של הצ'מפיונס ליג העונה. גם צ'לסי וגם ליברפול יבואו לחפש שער כבר בפתיחה, הקצב יהיה מהיר,הקופ בפעולה, יהיה מטורף...