ההגנה של בארסה אמנם חלשה ביחס לשאר המועמדות, אבל החסרון הזה מאבד מחשיבותו בגלל: 1) פויול (ואולי גם מארקז שיחזור להגנה עד אז). 2) ויקטור ואלדז. 3) ואלדז הוא השוער עם הכי קצת עבודה בפרימרה ליגה. מה לעשות, לא צ'לסי, לא יובה, ולא באיירן לא מסוגלות להבקיע גול בלי כדור ברגל. ובשביל זה קיימים דקו ושאבי, שככל הנראה יחזיקו בכדור הרבה יותר זמן, מול כל יריבה - וקשר אחורי מטאטא. זה לא ימנע מצ'לסי להגיע להזדמנויות, אבל זה בהחלט יצמצם את כמותן. ופה נכנסים לפעולה השניים הראשונים ברשימה.
נו באמת, אני מקווה שאתה לא בונה על זה שבארסה תשלוט באופו טוטאלי בכל משחק ומשחק מעכשיו. צ'בי ודקו היו בסביבה גם נגד מילאן (ובארסה חטפה) וגם נגד סלטיק (ובארסה חטפה). אין דבר כזה סגירה הרמטית, בטח לא כשהרמה של השחקנים גבוהה מאוד גם אצל היריבות. לפחות מול צ'לסי הקרבות האמיתיים שצפויים להגנה של בארסה יהיו באגף מול דאף ורובן ולא במרכז שם מאקה ולמפארד לא נופלים מהצמד של בארסה.
זה לא מה שאמרתי. אמרתי שהעובדה שבארסה שולטת יותר בכדור, ובהרבה (וגם מול צ'לסי זה יהיה כך) מפחיתה בחשיבות היכולות ההגנתיות המפוקפקות של ג'יו ובלטי. מילאן אולי כבשה, אבל תסכים איתי שהיה רע הרבה יותר אם הם גם היו מחזיקים בכדור ותוקפים הרבה - יש סבירות גבוהה שההגנה תקרוס תחת הלחץ הזה. בגלל שברצלונה מחזיקה בכדור מרבית הזמן, זה בדרך כלל מוריד את כמות ההזדמנויות של היריבה לבודדות בלבד. ולראייה, מאזן ההגנה הטוב ביותר בליגה הספרדית (יחד עם אספניול). ולמפארד ומקללה אולי לא נופלים (ואולי כן. מה שבטוח, זה יהיה מאצ'-אפ ענק), אבל הם מחזיקים בכדור פחות - בגלל אופי המשחק של צ'לסי.
צ'לסי מחזיקה בכדור מאחורי מקה ולמפארד. מוריניו מאוד אוהב להוריד לחץ ולמשוך קדימה את הקבוצות היריבות על ידי מסירות קצרות בין רביעיית ההגנה שלו. זה גם די הוכיח את עצמו. אני בכלל לא בטוח שבארסה תוכל לשלוט בכדור, קשה מאוד לשלוט במרכז המגרש כשמאקללה רודף אחריך לכל חור. ועדיין, שליטה במגרש היא לא תרופה להגנה מחוררת. יהיו משחקים גדולים בכל מקרה.
לא תרופה, אבל בהחלט מסייעת להמנע מלגלות את זה כל פעם מחדש. ואל תעשה מההגנה של בארסה כזו בדיחה - אנחנו עדיין לא מדריד.
מדריד או לא, חלק גדול מאוד במאבק של בארסה יקום ויפול על היכולת של ההגנה של בארסה להתמודד מול קיצוניים כמו דאף ורובן.
הרבה דברים לא הוכיחו את עצמם. אבל כמגמה, החזקת כדור בסביבות ה- 65% זה נתון טוב - הקבוצה השנייה לא תכבוש בלי הכדור, ובארסה צריכה אותו ברגל.
עכשיו ראיתי ב- 5+ שוב את המחצית השנייה המדהימה של בארסה נגד מילאן וזה פשוט תענוג מחדש.. ללקק את האצבעות מה שבארסה עשתה שם למילאן. מה אני יגיד לכם... בתור אוהד צ'לסי... אני מפחד.
בקשר לסוגיית הקשר האחורי בברסה אני לא מבין מה הבעיה?,יש את גרארד!! חלאס כבר אם חוסר ההארכה לשחקן שלהזכיר לכם היחידי בברסה שהיה בגמר ליגת האלופות.
:aaarofl: השחקן הכי בינוני בעולם - לא עושה פעולה אחת, חיובית או שלילית, בכל המשחק. בעל יכולת מדהימה להתחמק מקלוז-אפים בטלויזיה. ונראה לי ששכחת אחד, דקו.