אתה קונה עוד קמפיין כזה מבחינה כספית כן? כי אני לא מבין מה יש לרצות קמפיין שאין לך שום דבר לזכור ממנו.
70 מיליון שקל או היום אפילו יותר זה כסף מטורף. ודאי שאני קונה מבחינה כספית כדי שידעו לנצל את זה לפיתוח המועדון.
יש גם שאלה של מאמן. אני חייב להגיד שאני רואה גם מה רושמים פה גם מה אני שומע מחברים אוהדי חיפה אני חייב להגיד שרוב אוהדי מכבי חיפה חיים בסרט. כמו שגם מישהו רשם פה שהוא חושב שיש רק 4 שחקנים שיכולים לפתוח (סטויקו, ואלנטייה, טאלב והזר החדש בקישור. רציני?) מאמן טוב, שבא חתם על חוזה לX (איקס גדול מ1) עונות צריך להתחיל לבנות. יש למכבי חיפה שלד מדהים, רק לעקוב אחרי השחקנים הישראלים הבכירים בשוק/הליגיונרים ולעקוב אחרי זרים עונה שלמה. מכבי חיפה בין הבודדות שיש להם תקציב לזה. אני מאמין אם ירוצו עם ההרכב הישראלי אפשר יהיה להרוויח את מס' שחקנים לכמה עונות, ומי שלא יתאים יענקל'ה כבר מומחה בהשאלות. זה משהו אחר
מגוחך לדבר על בניית שלד ישראלים או בכלל שלד של קבוצה מ - 3 סיבות 1) אין דמות שתדע לנהל את העניין המקצועי וגם מבחינת מעבר מעונה לעונה. לשחר שמתיימר להיות כזה, אין מושג בכדורגל. הוא גם פועל לפי שיקולים זרים של אנשים זרים. 2) אין למאמן מכבי חיפה שליטה אמיתית על הרכש. אם שחר החליט להתקמצן על ישראלים או זרים בעיתוי שצריך להביא אותם לא יעזור בית דין ולא יעזור כלום למאמן. הוא יהיה מוכן לשלם פיצויי פיטורים לאותו מאמן אבל לא להביא את הרכש הדרוש בזמן הדרוש 3) המאמנים הישראלים דואגים קודם כל לתקשורת
ראיתי את כליבאת מספיק, לא לרמה של חיפה. הוא לא שחקן רע, אבל לא מספיק טוב. והעניין היה לא ברכישה שלו אלא שהוא נרכש כחיזוק והוא היה ילד. אשכרה הוא היה חילוף ראשון שלנו במשחק על האליפות נגד הפועל. לחיפה יש שלד מדהים? איזה בלם יש לנו? איזה קשר אחורי יש לנו? יש לנו 4 שחקנים שהם בשורה הראשונה בארץ - סטויקוביץ', טאווטחה (עם כל הביקורת, אין מגן שמאלי טוב ממנו), עזרא ועטר. כל השאר נעים בין "סבירים" ל"בדיחה עצובה". בקשר לזרים החדשים עוד צריך לראות, בינתיים למעט הקשר ההתקפי זה נראה רחוק מלהיות מבטיח.
איעד חבשי יכול לפתוח במכבי חיפה. איך אתה חושב עומר דנינו נהיה בלם מספר אחד בארץ ? ביד המקרה ? או שפשוט האמינו בו והוא החזיר פי מאה ? חבשי (כנ'ל עטאא) בסכנין נתן חצי עונה בהחלט מכובדת, הגיע הזמן לקפוץ למים העמוקים. אוראל דגני מגן ימני יותר טוב מדסה אני לא מבין על איזה דסה אתם מסתכלים אבל בתור מי שראה את בית"ר עונות כבר, מדובר בשחקן סופר לא יציב. אני לא יודע מה עובר לו בראש אבל יש משחקים שהוא משחק רק הגנה או רק התקפה (ולא יורד בכלל), יש משחקים שהוא ממש מפחד לעבור את החצי כאילו זה גזרה משמיים. קשר אחורי ? יש לך את ג'אבר עטאא. יש לך את איסמעיל ריאן שיכול לשחק בהרכב. אלירן עטר וחן עזרא מצויינים כפי שצויין. שובל גוזלן בהחלט יכול וצריך להיות חילוף ראשון או שני. להנחית איתם את כל הצעירים המבטיחים כמו עדן שמיר, עומר דנינו. זאת הדרך היחידה לתת פייט למכבי כי לג'ורדי אין ביצים לשתף שנתונים 94-95-96 (חוץ מדור פרץ). הפסדתם את אבו עביד בטיפשות גמורה, שחקן נהדר. הוא, דנינו וחבשי בהחלט יהיו שחקני נבחרת בוגרת. זה מה שנקרא בנייה לטווח ארוך, ואולי עוד שנה-שנתיים תהיה קבוצה שתוכל להתחרות במכבי ת"א. והנה הגענו כמעט להרכב מלא. ---------סטויקו--------- דגני-חבשי-דנינו-טאלב ----ואלנטייה/פירס---- ---שמיר----עטאא---- -ריאן-----------עטר-- --------9-------------- תן להרכב הזה לרוץ עונה-עונה וחצי, אני לא בטוח שכולם פה יצליחו, אבל במידה ונשארתם עם 7-8 שחקנים טובים שיהוו שלד זה מספיק. יש פה מקום לעוד 2-3 זרים.
חבשי פוטנציאל טוב. מפה ועד להגיד שהוא בלם ששווה הרכב במועדון שרוצה אליפות? אני אישית בעד שישחק אבל לא צריך להגזים. עטא? מבחינתי הוא שווה הרכב בכל קבוצה בליגה חוץ מב"ש ומכבי ת"א כבר היום. מאוד מחזיק ממנו. אבל גם כאן מדובר בשחקן צעיר ולגמרי לא מוכח. אי אפשר לתת אותו כדוגמה לשחקן הרכב של קבוצת צמרת. דגני סביר. ריאן פוטנציאל טוב. אבל אלה לא שחקנים שאפשר להגיד עליהם שלד לאליפות, ממש ממש לא.
מכבי קיבלה 18 מיליון אירו סה"כ מכל המוקדמות והעפלה לליגת האלופות שזה בין 75-80 מיליון שקל. אל תשכח שלפני 3 שנים שער האירו היה 5, אילו זה היה השער המטבע היום אז זה היה 90 מיליון שקל. לא שזה משנה למכבי או גולדהר בסכומים כאלה, אבל עדיין. מה שכן, אני לא קונה בשום קונסטלציה קמפיין כמו של מכבי חיפה של 0-0-0-0-0-0-0 בעד שום דבר שבעולם, גם לא בשביל כסף. עדיף זיכרונות, אפילו של גול קטן אחד, מאשר כלום ושום דבר. אפילו הקמפיין של באטה בוריסוב עם שלל התבוסות בשנה שעברה אבל עם 2 שערים לחיוב היה טוב מזה של מכבי חיפה. האם יכול להיות שנשחזר את ההישג של חיפה? בהחלט כן. בכלל כולם חיו פה באשליות על סנסציה או על אי הפסד כאילו ההפרשי רמות הם בעלי גישור, כאילו למכבי יש 5 זרים ברמת פרמייר ליג מובהקת, כאילו צ'לסי זה צ'רלטון אתלטיק. התקשורת פמפמה את זה כמו מים. בתאכלס כולנו ידענו מה תהיה התוצאה ועדיין יש קבוצות ברמה של מכבי או גדולות ממנה שאכלו יותר, כמו שכתבתי, גנק לפני 3 שנים אחרי שהדיחה את חיפה אכלה שם 5 מבלי שעברה את החצי. מכבי עוד הגיעה פה ושם למצבים וההגנה שלה גם עמדה די בסדר. מכבי לא שיחקה בליגת האלופות 11 שנה וזה ניכר במשחק הזה, בכל ההיבטים שלו. כשמכבי תשחק 4-5 פעמים ברצף, וכלכלית תוכל למשוך שחקנים זרים רציניים, יהיה באמת על מה לדבר בכל הקשור להתחרות ואולי לסמן את המקום ה-3 כריאלי, אני אפילו לא מדבר על עלייה. כיום זה חלומות אספמיה וכל נקודה תהיה הצלחה כבירה.
בטח שאתה לא קונה, אין בכלל משמעות להכנסות מבחינתכם. אתה בעצמך רשמת פה שזה לא משנה לכם. אני מעדיף קמפיין כמו שעשינו על פני קמפיין שסופרים 0 נקודות, 6 תבוסות עם יחס שערים של 25- אבל עם 2 כדורים ברשת. אתם תבקיעו ותעשו נקודות, יש לכם איצטדיון ביתי והגרלה סבירה עד כמה שאפשר לקוות בליגת האלופות.
מי קבע שזה הגרלה סבירה? דינאמו קייב אלופת אוקראינה, פורטו סגנית אלופת פורטוגל, ומבחינתי היא לא פחות טובה מבנפיקה אם לא יותר טובה וחברה קבועה בשלבי הנוק אאוט באלופות, וצ'לסי. איזה הגרלה סבירה בראש שלך? שום הגרלה ששום קבוצה ישראלית קיבלה עד היום בליגת האלופות, לא יכולה להיות הגרלה סבירה. מנצ'סטר יונייטד, לברקוזן, אולימפיאקוס באיירן מינכן, יובנטוס, אייאקס באיירן מינכן, יובנטוס, בורדו ליון, שאלקה, בנפיקה צ'לסי, פורטו, דינאמו קייב מי מהקבוצות הללו בדיוק זו הגרלה סבירה? איזה הגרלה סבירה יש בליגת האלופות מול קבוצות שהתקציב שלהן הוא פי 3 במינימום מהתקציב שלך, אם לא פי 250!
תאמין לי שהמועדון חושב אחר מעומר, משתמש ותיק בפורום אייסוקר ואוהד. יש לי הרגשה שידברו אחרת על הקמפיין בעוד חודשיים. וההגרלה הזו סבירה וטובה יחסית למכבי, אבל היא לא ממש שונה מאלה שקיבלו הישראליות בשני הביקורים האחרונים (בעיקר הפועל). זו לא השוואה רלוונטית כל כך.