גם מכבי נראתה בסדר גמור. מקרה קלאסי של הסתנוורות מהתוצאה. יותר מזה, מבט קצר בסטטיסטיקות מאז לעומת היום מראה שמצבה של מכבי טוב יחסית. מכבי נגד צ'לסי בחוץ: 15-7 לצ'לסי במצבים, 5-1 למסגרת. נחיתות בפוזשן (60-40), וגם במסירות מוצלחות (536-305, גם אחוז דיוק פחות טוב), אבל קירבה במסירות מפתח (7-6), מה שמעיד על הסגירה הטובה בהגנה. הפועל נגד בנפיקה בחוץ: 21-8 לבנפיקה במצבים, 10-2 למסגרת. הפועל הרשימה בהחזקת הכדור עם יותר החזקה ויותר מסירות (57%, 369-307, אותו אחוז דיוק), אבל עם פער משמעותי במסירות מפתח (13-5). הפועל נגד ליון בבית: 20-9 לליון במצבים, 7-7 למסגרת. 55-45 בפוזשן, 437-363 במסירות לליון באחוז טוב יותר, 15-8 במסירות מפתח. הפועל נגד שאלקה בחוץ: 21-7 לשאלקה במצבים, 10-2 למסגרת. 51-49 בפוזשן, שוב הפועל עם יותר מסירות אבל נחיתות משמעותית במסירות מפתח (15-5). במשחק הזה גם היה פער משמעותי באיבודי פוזשן, 19 של הפועל לעומת 4 של שאלקה (במכבי צ'לסי מכבי איבדו 7 פוזשנים, צ'לסי 8. זה עובד לרעת מכבי כמובן כי הם החזיקו בכדור פחות וזה אומר שאיבדו באחוזים גבוהים יותר). הפועל נגד שאלקה בבית: 11-8 לשאלקה, 5-3 למסגרת. 50-50 בפוזשן, אותו מספר מסירות (שאלקה אחוז טוב יותר), אבל שוב נחיתות במסירות מפתח (9-6). גם שוב המון איבודי פוזשן (17 להפועל לעומת 8). הפועל נגד בנפיקה בבית: הפועל עקצו לחלוטין, למרות התוצאה - 25-10 לבנפיקה במצבים, 5-5 למסגרת. 64-36 לבנפיקה בפוזשן, 286-218 במסירות (נתון מדהים, אגב) כאשר לבנפיקה היו 18 מסירות מפתח לעומת 9 של הפועל. הפועל נגד ליון בחוץ: 31-12 לליון במצבים, 11-8 למסגרת. 70-30 בפוזשן, 491-158 לליון במסירות מוצלחות (באחוזים הרבה יותר גבוהים, 83-65), 24-10 לצרפתים במסירות מפתח. הפועל פגשה יריבות פחות חזקות, לא הצליחה לפתח משחק ברוב הזמן, הייתה חדירה יותר (המספרים האלה של מסירות מפתח מולה מעידים המון על ההגנה) ולא ממש הייתה מאיימת. ההבדל העיקרי בין הרושם מהמשחק של מכבי לאלה של הפועל הוא התוצאה (שבמקרה של המשחק ברביעי די מטעה), לכן טוענים שהפועל נראתה "בסדר גמור" - הם נראו בערך אותו דבר, אם לא גרוע מכך, ופשוט ספגו פחות. כמעט כל הקבוצות בליגת האלופות ישלטו במשחקים נגד קבוצות ישראליות בצורה אבסולטית. הן יכתיבו את הקצב והן ישפיעו המון גם על המשחק של היריבה, וכקבוצה הנחותה צריך להקשות עליהם.
orimor לא שיש לי איזושהי בעיה עם הטענה שלך מול הפועל, אבל סתם נקודה חשובה לדעתי שהתעלמת ממנה- צ'לסי הובילה 3-0 כבר בדקה 58, האם אתה חושב שגם בדקה הזו הפוזשן למשל היה 60-40? אתה מבין בוודאי לאן אני חותר.
היופי באתר whoscored, ממנו אני לקחתי את הנתונים, הוא שאפשר לבדוק גם את זה (בערך, הם חושפים פוזשן לדקה כל פעם חוץ מהמאזן הכללי. למשל הפוזשן בדקה הרביעית ספציפית. חישבתי ממוצע אחרי שחיברתי את המספרים מכל דקה ודקה). הנה התשובה לשאלה שלך - בדקה ה-58, הפוזשן הכללי היה 59-41 לצ'לסי. זה היה, דרך אגב, אחרי שהפוזשן עלה לטובת צ'לסי במחצית השנייה.
עוד פעם הנתונים הלא מעניינים האלה? בארסה נגד רומא ביום רביעי החזיקה בכדור איזה 70% מהזמן ובעטה משהו כמו 20 בעיטות לשער כשרומא כמעט לא בועטת לשער ועדיין אני יכול להגיד שהם לא היו כאלה מסוכנים למרות שלפי הנתונים האלה היה צריך להיגמר גם שם 4-0.
עזבו סטטיסטיקות נו, מכבי עלתה לליגת האלופות עם סטטיסטיקה דומה למשחק אתמול! יש משהו שאף סטטיסטיקה לא תמחק וזה זכרון קצר. המשחק מרביעי מרגיש לאנשים בזיון כי הוא היה לפני יומיים והמשחק של חיפה באולד טראפורד מרגיש לאנשים הירואי ומרגש. ויש אנשים ריאליזם ששני המשחקים הנ״ל מתקבלים בהבנה.
אני לא מתייחס למי היה מסוכן יותר (גם צ'לסי לא היו מסוכנים יותר מידי, למרות התוצאה), אלא לטענה שמכבי נראתה "לא בסדר" מול צ'לסי, והפועל נראתה "בסדר" בכל משחקיה בצ'מפיונס. אפשר בהחלט לבחון הופעה של קבוצה בכל הנוגע לעמידה מול יריבה באמצעות סטטיסטיקות. כשיריבה עדיפה בקושי מחלקת מסירות מפתח (שזה בעיקר מסירות לרחבה, או שמותירות באחד על אחד וכד') למשל זה אומר המון על הסגירה. כשהיריבה העדיפה לא מגיעה למספר יוצא דופן של מצבים (וההיפך), זה גם אומר המון. מכבי נראו בסדר גמור, ובמקביל ספגו ארבעה שערים - זה קורה לקבוצות טובות ממנה. את הפועל זוכרים אחרת, אבל לא זוכרים איך המשחקים נראו. אני באמצעות הסטטיסטיקות מנסה להזכיר - היא נראתה נחותה בערך בכל פרמטר ברובם, וממש לא עמדה "שווה בשווה" או אפילו קרוב לכך. אין הבדל בינה לבין מכבי ברביעי, ואם קיים, אז הוא אפילו לטובת מכבי בכל מה שקשור למשחק שוטף.
מכבי באמת נראו בסדר גמור - כקבוצת דרג רביעי קלאסית, שחלשה משמעותית מהיריבה שלה וגם נראית ככה במגרש. זה מה שהיא וזה בסדר. אם מישהו מנסה לחפש בסטטיסטיקות משהו שמוציא אותה יותר מהנמושה שהיא בהשוואה לצ'לסי, אולי כדאי להרים את הראש מהדף ולראות את המשחק.
רק שהסטטיסטיקות האלה לא מייצגות אם קבוצה נראתה בסדר או לא. אני בטוח שאם תסתכל על הסטטיסטיקה מהמשחק של רומא-ברצלונה תגיד שרומא נראתה נוראי למרות שכל מי שראה את המשחק יגיד שהייתה תצוגה הגנתית מעולה של רומא ושברצלונה לא הגיעו ליותר מדי מצבים מסוכנים. לגבי הפועל, בלי שום קשר לנתונים אני יכול להגיד שהיינו טובים בסטנדרטים שלי בכל המשחקים חוץ מנגד בנפיקה בבית כשהם טווחו את השער שלנו, ועדיין הצלחנו לצאת למתפרצות טובות שזאת מעלה גדולה בפני עצמה, ובתכלס הרבה יותר חשוב מאשר אם היו להם עוד 5 מסירות מפתח, 10% החזקה בכדור או כל סטטיסטיקה לא מעניינת אחרת שתביא.
ברצלונה בעטו 3 פעמים למסגרת (כמו רומא), המון מצבים שלה (5 מתוך 16) נחסמו בכלל וכמות מסירות המפתח שלה הייתה נמוכה ביחס לכלל המסירות. הסטטיסטיקה דווקא כן מלמדת על הופעה הגנתית טובה של רומא. אבל לא זו הנקודה שלי ואני לא מתעלם מהמשחק עצמו ומה שרואות העיניים, סטטיסטיקה שמה דברים בפרופורציות.
ריאל מדריד בעטה 24 פעמים לשער במשחק הפתיחה של הליגה נגד גיחון אבל נגמר 0:0 ומי שראה את המשחק יודע עד כמה ריאל כלל לא הייתה מסוכנת. אז הסטט' כן משקרת מן הסתם, לפעמים, וצ'לסי לא קבוצה שמניעה כדור אלא יוצאת למתפרצות. זו לא הייתה צ'לסי האמיתית לא מבחינת הרכב השחקנים וכמובן שהיא הייתה בכושר מחורבן. את הקמפיין של מכבי בליגת האלופות נשפוט בסיום, לטוב ולרע, לא אחרי המשחק הכי קשה שלה על הנייר. כן, מודע לעובדה שגם הפועל פתחה חלש את הקמפיין בליגת האלופות - וגם על הפועל הייתה לי ביקורת בזמנו שהם לא הביאו אף חיזוק אמיתי לליגת האלופות. רומיין רוקי היה פלופ, בן-סהר נניח שבסדר אבל הוא לא שחקן שמשדרג קבוצה ברמה ניכרת, וטועמה ושיבחון היו שחקני ספסל ולא יותר. הפועל אגב פתחה את המשחקים עם הפסד 2:0 בבנפיקה שם היא שיחקה די טוב והגיע לה פנדל של 200%. מכבי לא עברה את החצי בכלל במחצית הראשונה וחוץ מאיגיבור בגארבץ'-טיים לא יצרה כלום. זהבי נגח החוצה ממצב שלא עושים ממנו גול בכל יום, תסלחו לי, גם לא החלוצים הטובים בעולם כרגע. והרבה איבודי כדור נבעו סתם מהתרגשות או מחשבה איטית, צ'לסי לא לחצה את מכבי כמו מטורפת בכל דקות המשחק, זה היה בהבזקים. איגבור ומיטרוביץ' היו גרועים, בקיצור. זה גם לא היה רחוק מ-5:0 או 6:0 אגב. אגב אני זוכר כל משחק ומשחק של הפועל באירופה, במשחק בארץ שכבנו על השער של שאלקה והם לא עשו שום דבר. וליון הפעילה לחץ כבד על השער רק בעשר הדקות האחרונות כאשר גוטמן טעה כשהכניס בלם. מכבי חיפה באולד-טראפורד>>>>מכבי בסטמפורד ברידג'. אתה משווה את ואן-ניסטלרוי בשיאו, בקהאם, גיגס ושות' לעדן האזר החיוור ולויק רמי?
עוד פעם ההשוואות המטומטמות האלה? בקהאם גיגס ושות סיימו עונה קודם במקום השלישי. צ'לסי לקחה אליפות בינואר.