לא, נו, אתה לא הבנת. אם מסי נמצא על המגרש ולברצלונה יש 2 מצבים ולליברפול יש 10 מצבים, אז מן ההיגיון שזה ייגמר 3:0. בסה"כ לא היה שום דבר פריקי במשחק הראשון כמו שלא היה שום דבר פריקי במשחק השני.
מחצית ראשונה המחצית הכי טובה בשנים האחרונות, כדורגל פשוט מדהים, הזכיר לי את באיירן - דורטמונד בשנים של קלופ וברצלונה - ריאל בשנים של גוורדיולה. פשוט כדורגל אדיר. בארסה לדעתי באו בגישה נכונה מאוד למשחק ובמחצית הראשונה לא נפלה מליברפול ואולי אפילו הייתה יותר מסוכנת, רק שהפעם היא סבלה מחוסר דיוק מול השער ( לא היה לי כוח להגיב אפילו לקלישאות המטומטמות שנזרקו פה על יכולת הסיום של סוארס ובלה בלה). אבל במחצית השנייה בארסה כאילו אמרה אוקי יש עוד רק 45 דקות בואו נתרכז בהגנה ונעבור אותן בשלום. עכשיו אני לא חושב שזו הייתה הוראה של ולווארדה, אלא פשוט משהו מנטלי כי התוצאה בסופו של דבר תמיד יושבת לשחקנים בראש לא משנה מה המאמן יגיד. כך או כך ברצלונה לא עלתה למחצית השנייה.
ועדיין מסי השאיר שלושה שחקנים במצע של גול ובעצמו החטיא שתי הזדמנויות קורצות. השחקנים עלו בגישה שב3-0 אפשר לטעות ולזלזל וזה בכלל לא מובן במיוחד אחרי רומא. המאמן הוא הראשון שאשם אבל השחקנים אחריו גם
לברסה היו החמצות של זלזול. הכנה מנטלית נוראית, שום הפקת לקחים, שום הבנה לאן הם מגיעים. Sent from my SM-G930F using Tapatalk
נכון, כי מהפך של 4-0 אחרי 3-0 הוא דבר יומיומי לגמרי ולא הזוי בכלל. אני עדיין חושב שליברפול קבוצה מאומנת וטובה יותר מברצלונה והפער העיקרי ביכולת הוא נטו מסי. במשחק הראשון מסי שיחק כמו מסי ובמשחק השני הוא נעלם. לא שמתי לב להוראה הגנתית מיוחדת של קלופ שהיתה אמורה לנטרל את מסי, אלא פשוט למשחק שבו לא הלך לו. מותר לו שיהיה לו כמה כאלה בשנה, משעשע-מעניין שזה קורה יותר מפעם אחת במאני-טיים (ומי שמעוניין להכניס את רונאלדו להשוואה - אצלו זה הפוך). הדבר הפריקי הוא העובדה שברצלונה קונה שחקני התקפה ב400 מיליון דולר ועדיין אין שום תוכנית גיבוי למקרה שהתכונית המקורית ('תמסרו למסי והוא יבשל או יכבוש') לא עובדת, וזה הרבה יותר גישה מאשר כישרון כי ככל הזכור לי קוטיניו ודמבלה היו שחקני כדורגל לא רעים לא מזמן. (ואם כבר טרולינג של לצטט תגובות ישנות אחרי התוצאה הכי מפתיעה בשנה, אז אתה כתבת שהפער הוא באיכות שחקני ההתקפה, וליברפול לא כבשה עם סלאח ופירמינו אבל כן עם ווינאלדום ואוריגי. זה אומר שהאחרונים שחקני התקפה טובים יותר, או פשוט שאתמול היה משחק שלא הוכרע על איכות אלא על גישה מנטלית?)
לא היה פה ניטרול יוצא מן הכלל של קלופ וליברפול אלא באמת נטו יום רגיל (ועדין טוב) של מסי על המגרש. הוא שם את סוארז ואלבה לבד מול שוער, מצבים קלאסיים של שער. מה שכן, מצבים מסויימים שמסי היה גומר בבעיטה בנגיעה לפינה גרמו לו פתאום לעצור, להסתובב שוב על המקום, ושוב על המקום, ושוב ושוב ושוב, ואז יצאה הבעיטה הערמומית שהלכה דווקא לרשת החיצונית. אין צופה או אוהד אחד של ברצלונה שלא יודה שבלי מסי על המגרש, או לחילופין, יום שבו מסי לא טוב, ברצלונה לא יכולה למכור הרבה. קוטיניו, דמבלה, רקיטיץ' עדין צריכים אותו כדי לייצר הזדמנויות או סתם לקבל רוח גבית בהתקפה. בקשר לליברפול, פאק מי. כשאתה מוציא מקבוצה 2 אנגלית חוליות סופר התקפיות וטובות (פירמינו וסלאח) אתה תקבל עדין אותה אנרגיה, רק שכל שחקן יצטרך ללת מעצמו יותר.
איך אפשר להגיד שמסי נעלם? הוא השאיר מצבים לאחרים שפשוט בעטו בדלי. בגלל שזה מסי מצפים לשלושער כל משחק.
אני באמת לא זוכר מי אלה היו מרוב האופוריה והלחץ, אבל מסי הכניס שני כדורים שהעמידו את סוארז(?) ועוד מישהו בתוך הרחבה בשני מצבים שליטרלי הפילו את הלב שלי לתחתונים, מבלי לדבר על שתי בעיטות מסוכנות שלו לשער של אליסון וכדור של רב-אמן לג'ורדי אלבה שסחט הצלה פשוט לא נורמלית מאליסון שלא יכולתי להזכיר אתמול כי פשוט הייתי באופוריה. מסי היה מצוין אתמול ואני חייב לומר שאני לא מעדת מעריציו למרות שהוא שחקן שגורם לך לשלשל מפחד בכל נגיעה שלו בכדור, אבל כמו שנאמר אפילו אחרי המשחק בקאמפ נואו הוא פשוט מוקף בחבורה בינונית שלא יכלה לליברפול. הוא לא האחרון שמגיעה לו ביקורת על צמד המפגשים האלה, הוא היחיד בבארסה שפשוט אי אפשר לבוא אליו בטענות.
אני חושב שאין קשר ל-1:6 של ברצלונה שהיה טמון בו גם שיפוט קטסטרופה, אחרת קבוצות עוד היו הופכות פיגור 0:3 במחצית כי "הכל אפשרי" אם ליברפול עשתה את זה בגמר כשהיא נחותה משמעותית ממילאן. לטעמי זו עונה מוזרה וענקית של ליגת האלופות והבלוף של ברצלונה התגלה לאלה שבחרו לעצום עיניים. הגבול בין ביטחון עצמי מופרז לבין חוסר ביטחון הוא דק מאוד גם לגדולים ביותר. מניח שבארסה נרדמה והרגישה בטוחה כשליברפול בלי סלאח ופירמינו. ואלוורדה ניסה למנוע דז'ה-וו אבל כשל בענק וגם החילופים היו פח, בעיקר סמדו. מסי כבר רשם הופעות חלשות לעתים בנוקאאוט, מול פאריס, יובה ורומא. אתמול הוא החמיץ ברחבה מצב מצויין כשניסה לכדרר במקום לבעוט ישר אבל שיחק בסדר גמור וחילק כמה מסירות אומן. קוטיניו ודמבלה עלו הון ואחד פצוע והשני לא התחבר. משהו שהיו צריכים לעשות אבל לא ממש הצליח. נראה מה יהיה ביום שמסי יפרוש ומעניין שהברז לא נסגר והכסף לא נגמר.