ליגת האלופות חוזרת: ליברפול מנצחת בקאמפ-נואו!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל עולמי' פורסם ע"י Obafemi, ‏18/2/07.

1. uri מנהלים

רציתי לכתוב הודעה עניינית, אבל נראה שהיא לא תתאים לרוח הטופיק. בחיאת, דברו כדורגל.

ובכל אופן, ארשה לעצמי לא להתייחס לשטויות.

מתוך שלל המאמנים הבכירים בכדורגל האירופי כיום ניתן לשלוף כמה בכדי לחלק אותם לשני סוגים. האחד בונה את השיטה שתתאים לניצול המירבי של כשרון שחקניו, השני בוחר את השחקנים שיתאימו לניצול המירבי של השיטה. נכון שכמו רוב הדברים בעולם הכדורגל גם כאן קשה יהיה למצוא דוגמאות של שחור מול לבן, אבל אתמול במשחק של ברצלונה מול ליברפול ניתן היה לזהות שני מאמנים הכי קרובים לטיפוס הטהור של הסיווג. בפינה האדומה: בניטז. מאמן שמלביש את הקבוצה על השיטה שלו, טקטיקן בחסד עליון. בניטז בונה את הקבוצה בצילו ולכן ליברפול הופכת לקבוצת גביע מבריקה ומנגד קבוצת ליגה מביכה. זה בלתי אפשרי לשחק משחק אחרי משחק בצורה כו מבוקרת, מתוכננת מראש ומחושבת כפי שבניטז היה רוצה ולכן בליגה כל עניין הטקטי הזה לא בא ליידי ביטוי, לעומת זאת בגביע האלופות, אין טבעי מלרכז את מלאו תשומת הלב של השחקנים למטרה הזו. בפינה הכחולה: ראייקרד. הטפוס השני, המאמן שמלביש את הטקטיקה שלו לפי מידת השחקנים. הכל נבנה אצלו כך שהשחקנים יהיו במיטבם והכשרון שלהם יהיה בקידמת הבמה. הוא מנגד לוקח צעד אחורה ובעצם אולי בכך מסתיר ע"י כשרון של שחקניו את חוסר התחכום שלו. כתוצאה מכך, במצב של חוסר הצלחה האצבע תלך לשחקנים בדיוק כפי שבמצב ההפוך אותם רגלי הזהב של שחקניו יקחו ממנו את הקרדיט וזה בדיוק המצב ההפוך למקרה של בניטז בו הוא זה שנמצא במרכז הכותרות. חוסר ההצלחה בליגה וגם בפורום הזה ניתן לזהות לא מעט סימנים של שנאה כלפיו, לעומת זאת ההצלחה מיד מפנה את את אור הזרקורים אליו.

אתמול יצא לנו לראות מצב בו סוג מאמן אחד מנצח, הפעם הטקטיקן גבר על ההרפתקן. בניטז שבשבילו השחקנים הם כמו כלי שחמט חסרי זהות ורק בעלי תכונות אותם הוא מסדר לפי יכולתם, ניצח. ראייקרד שתלוי בשחקניו יותר מאשר ביכולתיו לעשות משהו, הפסיד. אין זה אומר על מגמה כי כפי שראינו לפני שנתיים הדוגמא של בניטז עובדת נהדר, אבל באותה המידה ועם הכשרון המתאים אפשר גם לבנות על השחקנים כפי שאותו ראייקרד עשה בעונה שעברה.

משחק נוסף שראיתי (היום) היה בין אינטר לולנסיה. עם נסווג את מנצ'יני אז בוודאי שמתאים לקטגוריה בא יושב ראייקרד. ראיתי את מנצ'יני מאמן את פיורנטינה, לאציו וגם אינטר, כדורגל נהדר, אבל יכולות טקטיות ופתרונות למצבים אין לו בכיס. ועם זאת מנצ'יני בנה השנה קבוצת ליגה נהדרת, באמת הקבוצה שבנויה על יכולת שחקניה בחסד עליון. שלא תתטעו, לבנות על יכולת של שחקניך זה לא רק הדוגמא של רונאלדיניו ומסי, מדובר גם לבנות מערך שינצל את הדינמיות של זאנטי, את המגוונות של קאמביאסו ואת הנוחכות של ויירה לדוגמא. ומנצ'יני בעל הכלים בהחלט עשה עבודה נפלאה ובלי ויכוחי ליגות, בנה כנראה את קבוצת הליגה הטובה באירופה, אבל כפי שעניתי לאחד הפורמיסטים בפורום האיטלקי, אין ניתן למדוד את כוחה של אינטר כקבוצת ליגה במשחק או שניים מול ולניסה או כל קבוצה אחרת. וכפי שכבר אמרתי מנצ'יני הוא לא מאמן גביע כדוגמת בניטז וגם אתמול הוא עלה למשחק כעוד משחק ליגה. נכון שכל המסביב היה אחרת, אבל לו לא היו תוכניות מיוחדות ובזכות אותם השחקנים הנהדרים בסגל שלו אינטר היתה טובה יותר, אבל בגלל שלו לא היו פתרונות לבעיות הספציפיות שנוצרו במהלך המשחק ידה של ולנסיה היתה על העליונה בכל הקשור לתוצאה. גם חוסר מזל לאבד את ויירה ואת קמביאסו לא עזר למאמן האיטלקי ואכן במחצית השניה שחקני ולניסה קיבלו יותר מדי שטח למימוש יכותם האישית במרכז המגרש, לא פלא שדוויד ויאה עשה את כל הפעולות הטובות שלו כאשר הלך 30-40 מטר מהשער של חוליו סזאר.
    בגומלין אולי ויירה וקמביאו יחזרו, וכנראה זה יעזור למנצ'יני שוב לבנות על יכולתם בכדי לשלוט במשחק, אבל לצערו זה אלול לא להספיק. ועם זאת בדיוק כפי שראייקרד גם מנצ'יני יתפלל שהשיטה שלו שוב תוציא את המיטב של שחקניו וזלאטן, אדריאנו, סטאנקוביץ' או פיגו יתנו לו את הנצחון.

משחק (שעדיין) לא ראיתי בין רומא לליון. אני משער שכפי שחשבתי עוד לפני המשחק. החוסר נסיון של רומא בשלבי הנוק אאוט לעומת הנסיון העצמום של ליון וכמו כן האפס נסיון של ספאלטי ברמות הללו מול הידע של הוליי היבו את הבסיס למשחק ועם זאת התוצאה הזו לא לגמרי רעה ואפשר לקוות.

2. villa Member

http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/peace.Xxx

3. mr.shmactics Member

ולנסיה קבוצה פנטסטית אני אמרתי לפני כמה חודשים שאני רואה אותם הולכים רחוק מאוד בליגת האלופות
    וכן אני מאמין שיעברו את אינטר..

לגבי ליברפול אני פשוט לא יכול לראות קבוצות כאלו טקטיות שכל ה-10 עושים הגנה פשוט לא יכול זה עושה לי רע לכן אני מעדיף את בארסה על פניהים למרות שיהיה קשה אבל משום מה אני מאמין שבארסה יכולה לתת 2 שערים באנפילד.

תחילת שנה לא יודע מה חשבתי לעצמי ואמרתי שהגמר יהיה ולנסיה - ארסנל אם הם לא יפגשו בדרך..לצערי כנראה שזה לא יקרה קשה לי להאמין ששני הקבוצות יעברו שלב.

4. Maayan#19 Member

גם אני..

5. Hala Madrid! Member

השער לא נרשם על זלאטן, אלא על קמביאסו.
    אם השופט היה שורק לנבדל השער של קמביאסו היה נפסל ולא היה שום דבר, כי השופט לא הורה שהכדור עבר את הקו, עובדה שהשער נרשם על שמו של קמבאיסו.

6. villa Member

כל הוויכוח הזה לא משנה את העובדה שולנסיה גנבה תיקו(או ניצחון לפי מה שאתם אומרים),לאינטר היה חסר רק קצת ניצול מצבים ומזל. אינטר היתה אמורה לנצח גם אם זה היה נבדל...

נערך לאחרונה ב: ‏22/2/07
  7. Gravesen Member

הטענה של אינטר היא שבדיוק כמו שהשופט טעה כשאישר את השער של קמביאסו מנבדל, הוא גם טעה כשפסל את השער של זלאטן כשהטלוויזיה הראתה שהכדור עבר את השער במלוא היקפו כך שלונסיה אין מה לפנות לשופט בטענות.

8. Jose Mourinho Member

לא. קרספו היה טוב באנגליה(לא בשיאו אבל טוב), הוא פשוט לא רצה להישאר שם בגלל שהוא לא התאקלם במדינה עצמה, ללא קשר לכדורגל. כשחקן ספסל הוא כבש 12 שערים בעונתו הראשונה אצל הכחולים, וברוטצייה קבועה עם דרוגבה בעונתו השנייה הוא שוב פעם סיים עם 12 שערים.

9. Mamadu משתמשים של כבוד היכל התהילה

כן, עד עכשיו דל הורנו שחקן בינוני הוא עוד לא עשה משהו מיוחד בכדורגל, הוא נתן עונה או שתי עונות טובות באתלטיק בלבאו ואחרי זה נעלם בצ'לסי והוא עכשיו פצוע.

10. Dimitar Berbatov Member

צפיתי שתהיה הפתעה גם לפני המשחק. כל הכבוד לליברפול שנתנו משחק מצוין ומאוד חכם, רפא בניטז כמו בכל משחק חשוב עם ניהול משחק יוצא מן הכלל. אני לא רואה איך ליברפול לא עולה לרבע הגמר למרות שהכל אפשרי. ליברפול לא שיחקה כדורגל גדול, אבל לה בניגוד לבארסה מספיקות 5 הזדמנויות כדי לכבוש שני שערי חוץ סופר חשובים. ליברפול ניצלה את ההגנה הרעועה מאוד של בארסה וכבשה פעמיים, אני לא יכול לציין אף אחד בליברפול לטובה כי הם לא עשו יות מדי, אולי בלאמי שאחרי התקרית עם ריסה כבש ובישל ותנחשו למי, כן אותו ריסה.
    בארסה אתמול עפה כנראה מליגת האלופות, ההפסד היום מחייב את בארסה לנצח באנפילד בהפרש של שני שערים או לנצח 2-1 ואז להגיע להארכה, כמובן שגם 3-2 מעלה את בארסה אבל אני בטוח שהקטאלונים לא יכבשו שלושה שערים באנפילד. בארסה פתחה את המשחק מצוין, שער נהדר של דקו העלה את בארסה ליתרון, גם המשך בארסה היתה יותר טובה אבל לא יעילה, בארסה היתה צריכה לגמור את המחצית לפחות עם שני שערים. אבל אז הגיע השער של באלמי שהוא כולו של ואלדז שאם מיקום גרוע פשוט הכניס את הכדור פנימה, אבל גם להגנה יש חלק בשער, איפה היה בלטי שפשוט נתן לבלאמי לנגוח בקלות. ואם השער הראשון של ליברפול היה שטותי מה נגיד על השער השני? מארקז פשוט בושה וחרפה במקום להרחיק את הכדור לקרן הוא מרחיק את הכדור ישר למרכז הרחבה שם מחכה בלאמי שמוסר לריסה שכובש בקלות, גם כאן איפה היה בלאטי? במקום לעמוד על הקו הוא היה חייב לשמור את ריסה.
    אבל לא רק להגנה יש חלק בהפסד הזה של בארסה, איפה היה רונאלדיניו כל המחצית השנייה, איפה דקו שהיה מצוין במחצית הראשונה היה בשנייה וכמובן סביולה שמקבל צ'אנס גדול מרייקארד ומחמיץ בלי סוף.
    בקיצור, כמו שחשבתי לפני המשחק ליברפול שיחקה חכם מאוד בדומה מאוד לולנסיה ונצחה גם כמו ולנסיה 2-1, בארסה במקום להניע את הכדור לרוחב היתה צריכה לחפש את השער השני שיגמור את המשחק, עכשיו יהיה לבארסה מאוד קשה לעבור לרבע הגמר על גבול הבלתי אפשרי בליגה מחכה לה סיביליה שלושה ימים לפני המשחק ובאנפילד זה יהיה מאוד קשה...

טוב, אני מודה זלזלתי מאוד בפורטו לפני המשחק מול צ'לסי. הייתי בטוח שזה באנקר ושצ'לסי לא תתקשה יותר מדיי מול האלופה הפורטוגזית. פורטו נתנה משחק גדול, קווארסמה היה מצוין איזה יופי של שחקן. פורטו שיחקה כדורגל גדול והיתה ראויה לנצחון לפחות על המחצית הראשונה המצוינת שלה. למרות הכל התוצאה טובה לצ'לסי והם מגיעים לגומלין בסטמפורד ברידג' כשהם יודעים ש 0-0 מעלה אותם, אבל אני בטוח שצ'לסי לא תשחק על 0-0.
    במחצית השנייה ראינו כמה חשוב הכושר הגופני, פורטו נחלשה בצורה משמעותית וצל'סי הגיע להרבה מאוד מצבים מסוכנים. שבצ'נקו מתן אחלה משחק, כבש שער יפה מאוד אחרי מסירה נהדרת של ארייאן רובן ההולנדי וגם מסר כמה כדורים לדרוגבה שהחמיץ.
    איזה ביש מזל יש לג'ון טרי, רק חזר מפציעה לפני שבועים בערך וכבר נפצע שוב. כמו שמודי אמר אתה מקבל שחקן אחד ומאבד שחקן אחר.

משחק ענק היה אתמול בסאן סירו. שליטה מוחלטת של אינטר במחצית הראשונה שהיתה צריכה להגמר הלפחות שלושה כדורים ברשת של קאניזרס, כמה אפשר להחמיץ? אבל כשמחמיצים כל-כך הרבה גם חוטפים, שער ענק של דויד וייה החלוץ הספרדי הפנסטסטי של ולנסיה שכובש שער חוץ סופר חשוב לעטלפים, שער גדול של וייה בכדור חופשי פנסטסטי. אינטר שיחקה את המשחק אולי הכי טוב של העונה בליגת האלופות אבל לא הפסיקה להחמיץ וספגה שערים גדולים מולנסיה.
    ולנסיה מגיע לגומלין כשהיא פייבוריטית, אם הקהל במסטאייה ו2 שערי החוץ שכבשו העטלפים בסאן סירו הם מגיעים פיבורטים אבל הכל פתוח ויהיה משחק מרתק זה בטוח.
    המשחק בין רומא לליון היה משעמם ומשחק בעיקר לטובת ליון שתעביר את ההכרעה הביתה אבל הכל פתוח לקראת הגומלין.

11. zivmay Member

אוי אוי אוי...
    אין זה כבר נמאס הכדורגל המגעיל והאפור והבונקרסטי!
    כן כן ואני מדבר על אינדהובן ועל ליברפול.
    זה פשוט מחליא ומשמים, זה מוציא את החשק לאהוב כדורגל.
    ליברפול משחקת מול בארסה כאילו היא מכבי חיפה, מילא אם היא הייתה עושה בונקר בדקות הסיום אבל זה פשוט נמשך לאורך כל המשחק! סיסוקו שהוא באמת אחלה קשר אחורי, אבל לא מספיק לשבור רגליים, וזה התפקיד שייעדו לו בליברפול.
    אני מאוד מקווה שאחרי שאטו יחזור וג'יו יחזור למקומו בצד שמאל וזמברוטה לימין, אני מאמין שלא אמורה להיות בעיה באנפילד!

בקשר לאינדהובן, בדיוק אותה סיבה! ארסנל שוטפת את המגרש מחמיצה ומחמיצה, ופשוט כיף לראות את הקבוצה הנהדרת הזאת!
    ואידהובן עוד במגרש הביתי שלה, נשארת בהגנה באדיבותו של קומאן.

בנוסף לצורת המשחק המגעילה, (שבאמת אני מאוד מצטער בשביל אוהדי ליברפול שצריכים לסבול מאמן כמו ראפא. ואני יודע שהם מסתירים את מה שהם מרגישים) הקלות הבלתי ניסבלת שגולים נכבשים השנה לחובת ברצלונה וארסנל! זה פשוט מעיק.
    אני מקווה מאוד שבגומלין נוכל לראות את הכדורגל היפהיפה של שתי הקבוצות האלה לראות גם בכבישת שערים!

12. Jose Mourinho Member

http://www.channel4.com/sport/football_italia/feb22d.html
    מסתבר שאדריאנו בכל זאת לא היה יכול לשחק, ולא בגלל שמנצ'יני לא רצה לשתף אותו. מתברר שהברזילאי לא היה כשיר לשחק. אז ככה שהטיעון שלך תופס רק לגבי עמדת המגן השמאלי, והטיעון שלי -
    רק נעשה יותר נכון.

13. riquelme1 Member

נגיד. למרות שהצורת משחק באנגליה לא התאימה לקרספו וזה לא קשור רק לאי ההתאקלמות שלו במדינה עצמה. בכל מקרה, יש עוד דוגמאות: שבצ'נקו, ורון, בקיצר לא חסר זה לא הופך אותם לבינוניים.

דל הורנו היה אחד המגנים הטובים ביבשת, אבל מדובר שלא התאים לכדורגל האנגלי, זה לא אומר שהוא בינוני. כרגע הוא חוזר מפציעה ארוכה, עם יחזור לכושר שהיה בבילבאו הוא יהיה אחד הטובים בעולם בעמדתו.

14. Tony Adams Member

סיסוקו היה השחקן המצטיין על המגרש, על מה אתה מדבר? משחק ענק שלו.
    קווארסמה נתן מחצית ראשונה פנטסטית, אבל במחצית השניה ניסה יותר מדי לבד. יש לו מסירות נפלאות, וחבל.
    לא אמורה להיות בעיה באנפילד?! תביא את כל הכוכבים בעולם ועדין תהיה לך בעיה באנפילד.

15. Engel Del Madrid Member

אני עם סילבה. אנפילד הוא אחד המבצרים, אני עדיין זוכר את הניצחון בחוואה על צ'לסי ברבע הגמר.