אינטר לא תופעה חולפת ולא ולנסיה. אלו קבוצות שמתברגות בצמרת של הליגה הקשה שלהן שנה אחרי שנה. אל תשכחו גם שאינטר הייתה צריכה לסבול בצמרת קבוצות כמו יובה ומילאן. בשנים האחרונות ולנסיה טובה יותר מאינטר אבל ולנסיה הייתה בליגה פחות קשה בכמה רמות...אני מאוד רוצה שאינטר תעבור, וגם מאוד מאמין...אם אני לא טועה אינטר ניצחו במאסטייה לפני שנתיים 5:1 לא?
אכן לברצלונה יש את כל הכלים הדרושים לנצח את ליברפול בכל יום נתון בכל מגרש, אך אי אפשר לעצום עיניים ולומר שתוך שבועיים המשבר העמוק שיש בקבוצה יעלם כלא היה.
איזה הפתעה של ליברפול. לא יאומן. היא קיבלה צ'אנס גדול לעבור לשלב הבא, למרות שגם באנפילד יהיה לה קשה מאוד. ברצלונה פשוט לוזרים שהם הפסידו את המשחק הזה. ליברפול פשוט גדולים ווינרים. אבל ללא ספק, המשחק שהכי נהנתי לראות זה את המשחק של אינטר-ולנסיה [לפי התקציר], פשוט משחק נהדר. 2-2 שכל גול הוא גול ללקק את האצבעות, שתי קבוצות כמו שאמרו עם התקפות קטלניות, שחקנים נהדרים. רומא עשתה שטות שלא הבקיעה לפחות שער אחד נגד ליון, כי המשחק בחוץ יהיה לה בהרבה יותר קשה וכולנו יודעים למה ליון מסוגלת במשחקי הבית שלה העונה.
לא, אתה לא לבד מישה. התחלתי אתמול את הערב עם העדפה קלה לליברפול, וככל שהוא התקדם התווסף להעדפה הזו גם כעס על יורם ארבל, שפשוט הוציא אותי מכלי אתמול עם שידור סובייקטיבי א-לה רמי וייץ ושאר הצוות של ערוץ 5 בגמר הצ'מפיונס של 99 (אין דבר יותר כיפי מלראות גרמנים בוכים ושאר פנינים). אז באמת שהיה כיף לראות את ליברפול דוחפת את הקבוצה של הערוץ עמוק לתוך הרקטום של יורם. אולי זה מה שיפסיק את הבארסה-מאניה ששוטפת משום מה את ערוץ 5 בשנתיים האחרונות... הלוואי. ליברפול הוכיחו שעם קצת כוח ונוקשות אפשר להפריע גם לשטף המשחק של הקבוצה הכי טכנית בתבל. רונאלדיניו ומסי כנראה כבר שכחו איך זה לשחק מול הגנה שמנסה להפריע כי הם התרגלו למגנים שמוחאים כפיים בכל פעם שהם רוקדים לידם. ההתמודדות רחוקה מלהיות גמורה בגלל שברצלונה עדיפה על הסקאוזרס ויכולה ביום טוב לנצח אותה גם באנפילד, אבל זה נראה מבטיח עבור בניטז. מבטיח מאוד אפילו. אם ליברפול הצליחה לנצח בקאמפ נואו מבלי להזדקק ליום גדול במיוחד של שחקני מפתח כמו צ'אבי אלונסו, דירק קויט או סטיבי ג'י, שהיו כולם סבירים+ אמש, זה אומר שיש עוצמה בקבוצה הזו. הערה: אני אגב ממש לא שונא את בארסה, מעדיף אותה על ריאל בספרד וכו', אבל ההייפ סביבם וסביב כל נגיעה של רונאלדיניו (שגם אותו די סימפטתי בעבר) גרם לי למיאוס הולך וגובר. לא עוד!
ציינתי את המשחק הבינוני בסה"כ של הכוכבים הגדולים של ליברפול, ג'רארד, אלונסו וקויט, אבל שכחתי לציין משחק ענק של מומו סיסוקו, איש המשחק שלי אמש. כמה שטח שהג'לוב ממאלי שרף, איזו עבודה הגנתית יציבה מול הקישור הכי כשרוני בעולם, מ-ד-ה-י-ם. ניקה התקפות של בארסה כמו שואב אבק, כך שלקראגר ואגר לא היתה יותר מדי עבודה, עלה לתמוך בהתקפה כשניתנה לו ההזדמנות, פשוט גדול.
גם אנחנו אוהדי באיירן ואוהדי הכדורגל האיכותי בכלל סובלים כל השנים מהטלויזיה בארץ. אתה מרגיש מה שאני כבר שנים סובל. צריך לקחת את הארבל הזה ולצלוף בו ובכל הערוץ הצועני\ספרדי המסריח והרקוב שלו.
אני דווקא רוצה להיתייחיס למשחק של רומא-ליון... ליון פשוט הרסו את המשחק,הם באו לשחק על תוצאה,והם גררו את המשחק לקרב איגרוף,כל 2 דק' היה תיקול על שחקן של רומא. מתחילת המשחק הם סימנו את טוטי ולא הפסיקו לעשות עליו עבירות. גם רומא לא יצאו נקיים,עם לא מעט עבירות על שחקני ליון,אבל ביגלל שליון גררו את המשחק לכזה גועל נפש. הכול פתוח במשחק הבא,מבחינת התוצאה ליון עשו את שלהם ואצלם בבית הם פייבוריטים,אבל אני מקווה שרומא תוכל להוציא בוולודרום תוצאה טובה (גם תיקו עם שערים מעלה אותה). עתצה שלי לספאלטי,במשחק בוולודרום עוד שבועים תשחק עם ווצ'יניץ בחוד ואת טוטי תוריד אחורה. לי פשוט נימאס ליראות את פרוטה מבזבז החיזדמנויות טובות ! שיהיה בהצלחה :aaa021:
לא ייאמן איך ליברפול גנבה שם ניצחון, בהחלט כך, אבל ברצלונה יכולה להאשים רק את עצמה, אני טוען שאין את המוטיבציה והלחימה של שנה שעברה, ברצלונה חושבת שהיא יכולה לנצח בהילוך נמוך כל קבוצה בעולם, זה לא מתאים, הם לא נותנים כמה דקות טובות, הם מתקיפים פעם בכמה דקות, ההגנה לא באותה רמה של אשתקד וכבר אמרתי את דעתי על מארקז של העונה. רונאלדיניו נעצר טוב מאוד היום. ג'רראד עשה רק פעולה אחת טובה במשחק והיה מעורב חשוב בגול. זאמברוטה דיי נחלש במחצית השנייה, סביולה היה היחיד ששמר על הקצב, גם מסי איבד כיווין במחצית השנייה וג'ולי לא עשה שום דבר. אינייסטה שהיה אמור לספק כדורים חכמים לא עשה את זה. ליברפול חוזרת הביתה עם תוצאה נפלאה ואני לא בטוח שברצלונה הנוכחית יכולה להבקיע שני שערים באנפילד, שם ליברפול תסתגר ותתן את האמא של הבונקר. תוצאה מאכזבת מאוד לאינטר נגד וולנסיה, אינטר היו הרבה יותר טובים והציגו משחק נהדר לעיני הקהל הביתי, הם שיחקו בהחלט יותר טוב מהמשחקים שהם ניצחו ועשו בהם רצף גדול באיטליה. טעות של מנצ'יני לא לעלות עם אדריאנו, חבל, קרספו ניסה אבל לא היה כל-כך מדוייק, גם הפציעה של קמביאסו פגעה בהם מאוד. הגול השני של אינטר היה אחלה גול, וולנסיה בהחלט גנבה תיקו(איזה בעיטה חופשית מהממת של ויאה ואיזה גול של סילבה מהריבאונד בקרן), ואני לא חושב שאינטר יכולה לנצח במאסטייה, או להבקיע שני שערים לפחות. יש הרבה מזל בגולים של וולנסיה, בהחלט. אינטר החמיצה יותר מדיי ושילמה על כך ביוקר, זו תיהיה אכזבה אדירה אם היא תודח בשלב הזה. לאינטר הייתה נגיחה לקורה, אבל גם היא כבשה שער מאופסייד אולי, אבל יכול להיות שהכדור של זלאטן כבר עבר את הקו. מנצ'יני חייב לעלות עם מערך התקפי מאוד לקראת הגומלין, אך מצד שני ייחסרו לו במרכז השדה ווירה וקמביאסו(?) המשחק בין רומא לליון לא היה מעניין, מצבים נייחים פחות או יותר, שתי הקבוצות לא הצליחו לייצר משהו מאורגן. אני חושב שליון השיגו תוצאה טובה ובבית הם יישחקו יותר טוב ויעפילו לשלב הבא, אבל לא פוסל שער של רומא בפאריז בהתחלה שילחיץ מאוד את הצרפתים. חבל שהכדורגל שראינו משתי הקבוצות האלה לא היה ברמה גבוה, בכלל לא.
גם לדעתי הכל פתוח, ותיקו 1-1 או ש2-2 בהחלט אפשריים. אני מאמין ברומא. אגב המגרש הביתי של ליון הוא סטאד דה ז'רלאן. וולודרום זה של מרסיי.
ברסה תמיד היתה אצלי מס' 2 אחרי ארסנל. בהפרש עצום, אבל עדין מספר 2. אבל אחרי הגמר זה השתנה. לא חשבתי זה ישתנה, אבל פתאום המשחק מול ריאל, שהיה המשחק הראשון של ברסה ששודר בליגה הספרדית, מצאתי את עצמי רוצה שריאל תנצח. אתמול היתה לי כבר העדפה מראש, ואני שמח שגם הפעם הקבוצה שלי ניצחה. בקשר לגומלין, מי שהוא אמר פה שברצלונה רגילה למגרשים קשים. אולי. אבל אנפילד הוא יותר ממגרש קשה. האוהדים שם יושבים לך על הוריד. האוירה מחשמלת, והיא נותנת דחיפה מדהימה לשחקנים. בעולם שבו המגרש הביתי מהווה פקטור פחות מהאשר שנים עברו, אנפילד הוא נקודת אור. ליברפול הפסידה שם רק פעמיים מאס ההפסד לבפיקה בשנה שעברה. אני לא רואה את ברסה אפילו מנצחת. יודעים מה? אני חושב שאולי אפילו ליברפול תשיג ניצחון כפול.
א') ברצלונה מסוגלת להבקיע 2 שערים גם אם היריבה פותחת עם 7 בלמים ו-4 שוערים. הכל תלוי מצב רוח. ב') ליברפול תסתגר בבית ותיתן בונקר? שטויות. יש הבדל גדול מאוד בין ליברפול של אנפילד לבין ליברפול של מחוצה לו. מדובר באחת הקבוצות היותר ביתיות בעולם, עם פער גדול מאוד באיכות המשחק ובתוצאות בין הבית לחוץ. בבית הסקאוזרס כעיקרון משחקים הרבה יותר התקפי, ואיך אפשר שלא לנסות ולתקוף כשהקהל המדהים הזה מאחוריך, דוחף ומגבה. בניטז אולי לא ישלח את המגנים שלו קדימה בכל התקפה, אבל בונקר גם לא יהיה, הקופ לא ייתן לזה לקרות.
בקשר לבונקר אני דוקא די מסכים. למשל המשחק מול צ'לסי ב-2005. ליברפול עלתה מהר מאוד ל-1:0, טעד סוף המשחק פחות או יותר הסתגרה חזק חזק בהגנה. מה שגם במעט עלה לה בהדחה, כשגודיונסן החמיץ ממצב של 100% שערץ
ישחקו זהיר, כמו אתמול בערך... אבל לא בונקר. בונקר זה מה שבלקבורן עשתה מולנו בשבת, או מה שליברפול, אם אתה רוצה לחזור לעונת הזכייה שלהם, עשתה בדלה-אלפי מול יובה בדקות האחרונות. אי אפשר בכלל להחזיק בונקר של 90 דקות מול בארסה וגם ליברפול יודעים את זה, יהיה משחק משחק אני בטוח.
תענוג. כיף לראות את ברצלונה מפסידה 2-1, ועוד בקאמפ נואו. בגלל המשבר הגדול שיש בקבוצה קשה לי לראות אותם עוברים, אבל כמו שכולם יודעים שבועיים בספרד זה זמן מאוד נזיל. עד אז הרבה דברים יכולים להשתנות, אולי אטו יחזור לסגל. ובכלל, מי יודע. הטעות הכי גדולה של רייקארד שהוא פתח עם מוטה מהתחלה, מתי הוא יבין שהשחקן הזוועתי והאפור הזה לא מתאים להרכב? יש לו את אינייסטה, יש לו את אדמילסון, אבל משום מה לא פעם ולא פעמיים הוא מעדיף את האפסון הזה. מסי היה חלש, אבל הוא רק חזר מהפציעה ככה שלא ניתן להסיק מסקנות לגביו כל כך מהר. בכל מקרה, אני חושב שליברפול עברה כבר. אם כל הכבוד לברצלונה, קשה לי לראות אותה מצליחה להבקיע באנפילד 2 שערים. מרקז הופך להיות לליצן ממשחק למשחק, יחסית לשנה שעברה הוא לא מציג אפילו 50% מהיכולת שלו, אין ספק שטוראם שעדיף על פניו.