ניצחון גדול של ליברפול. אבל למרות מה שיורם ארבל אמר ("ליברפול עשתה 50% מהדרך לסנסציה"), הניצחון הזה, ואולי ההדחה של ברסה, הוא ממש לא סנסציה. ליברפול פגשה אץ ברצלונה בתקופה הכי קשה שלה בשנתיים וחצי האחרונות כנראה. הקבוצה לא מנצחת, וגם שהיא כן, היא לא מזכירה את ברסה הזוהרת. פציעות, בעיות משמעת בקבוצה, וכו'. לעומתה ליברפול, למרות התיקו מול אברטון וההפסד מול ניוקאסל, הגיע שהיא בקו עליה. עוד נקודה שפעלה לטובת ליברפול, זה שלמרות ש-2 הקבוצות הגיעו אחרי בעיות משמעת, ליברפול ידעה לסגור את זה יפה מאחורי הקלעים. לעומת ברצלונה שאצלה הפרשה התפוצצה בתקשורת, והבעיות לא נפתרו, והעונש הגיע על חשבון הקבוצה. פה אני לא מסכים עם אבי מלר. נכון, צריך לדעת לחנך שחקנים, אבל על חשבון משחק כל כך קריטי? רייקארד היה צריך לנהוד כבניטז, ולסגור את מחוץ למגרש. נכון. ולנסיה בהחלט גנבה פה תיקו. אבל אתה יודע מה הקלישאה אומרת:" אם לא כובשים אז..." א. מול ברמן זה היה בבית. וגם הבית של ברמן זה לא בדיוק המבצר באנפילד. ב. ברמן לא הגיע לרמות הגבוהות באמת. ליברפול כן.
הקטע של הקלישאה היא, לדעתי, שאחרי שאתה מגיע לפול מצבים, אבל נהיה שאנן אז אתה סופג. זה לא קשור לאיכות ההגנה של היריבה. בגלל זה ההיפוך לא מתאים.
אוי כמה התיסוכל מדבר פה, אנילא שוכח כמה ירדת על ויאריאל שהודחתם להם בעונה שעברה. הכדורגל הספרדי הוא כמו האיטלקי רק עם הנגה חלשה, ולמה הגעת למסקנה הזאת? עוד שאלה, למה ולנסיה תופעה חולפת? אתה משווה את ולנסיה לויאריאל. אוי ואבוי. ולנסיה קבוצה עם תקציב גדול פי 3 על של ויאריאל, עם קהל אוהדים רחב בהרבה משל ויאריאל, עם 6 אליפויות ספרד(2 בעשור האחרון), קבוצה שהגיעה שנתיים ברצף לגמר ליגת האלופות, שזכתה בגביע אופ''א לפני 3 שנים. מישא, בבקשה מימך די לפלוט להוציא תיסכול ולדבר שטויות.
איזה כיף זה לראות קבוצה אנגלית עושה קרקס לקבוצה ספרדית ועוד בחוץ בספרד . ועוד יותר כיף זה כשהשידור נשמע כאילו זה שידור מקטלוניה ולא מישראל . מה אני אשם לעזעזל שערוץ הספורט החליטו שברצלונה זאתי קבוצת הבית של הערוץ ? למה אני צריך לשמוע כל השידור התבכיינויות של שני העלובי נפש כהן את ארבל על כמה שליברפול "לא שווה" , "גונבת גולים" וכמה שברסה אהובתם משחקת יפהפה ופשוט אין לה מזל ? חשבתי שאני גר בישראל ולא בקטלוניה . למה הצופים הבניטרליים צריכים לסבול תליקוקים של כל החבר'ה מערוץ הספורט לברצלונה אהובתם ? אפילו אבי מלר מקשקש פתאום כאילו הוא אוהד תכדורגל הספרדי . מה לעשות כנראה שככה זה כשהמטרה ( לנסות לעשות כאילו הליגה הספרדית היא ה - ליגה והאנגלית היא זבל בזמן שזה בדיוק ההיפך , בגלל שהם משדרים תליגה הספרדית העלובה וצ'רלטון המתחרים שלהם את האנגלית ) מקדשת את האמצעים . ולכל אלה שמדברים על בונקר -ליברפול הם בסך הכל לא קבוצת בדיחה ספרדית - לא נופלים כל רגע , לא רוקדים כמו מפגרים במקום לשחק כדורגל נורמלי , לא עושים כידרורים מצחיקים וכל מיני שטויות שאלה בערוץ הספורט מתלהבים מהן אבל לא מביאות שום תועלת , אלא משחקים בצורה חכמה והם הגיעו למלא מצבים במשחק . הם פשוט עשו מברצלונה אהובת הקהל צחוק . שגיא כהן ויורם ארבל כמעט התחילו לבכות בשידור שברסה אהובתם מפסידה . ועוד לקבוצה מהליגה שהמתחרים שלהם משדרים אז זה בכלל עלבוןם כפול כנראה . כזה שידור לא אובייקטיבי לא ראיתי בחיים שלי . בא לי להקיא לאיזה רמת שפל ירדו החבר'ה בערוץ הספורט . או שמה צריך להיקרא ערוץ הברספורט ?
תוציא הכל חמודי, הכל... זה בריא לקנא... ככה לא מדחיקים http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/tongue.Xxx ארתור, ביומיים הכי טובים שלו בחיים. להתראות באתונה.
מיכאל, אתה פולט שטויות מרוב כעס. אתה מודע לעובדה שלולנסיה יש כרגע 6 אליפויות, 6 גביעים והיא הגיעה לשני גמרים בליגת האלופות, כן? שלא נזכיר את זה שהם גם זכו בגביע אופ"א. אין לי מושג איך הגעת אליו, אבל תצא מהסרט הזה שולנסיה זו עוד קבוצה ספרדית קטנה. זה אמנם דומה לתסריט ויאריאל לפי התנהלות המשחק היום, אבל אתה לא יכול להאשים את ולנסיה ולקרוא לה קבוצה קטנה בגלל הנאיביות של ההתקפה של אינטר...
מה שמאכזב שזה בא ממישא, אחד שמבין כדורגל. כנראה שהתיסכול גדול מדי. ולנסיה עם ויסנטה ובארחה\אדו הית מנצחת תמשחק היופ.
יחסית לבארסה וריאל זה לא הסטוריה. מה גם שרק אחוז קטן מאוד מהתארים הגיע בתקופה המודרנית. עם גמרי צ'מפיונס קונים בסופר רק אם אתה קבוצה קטנה ואני חושב שולנסיה בכל זאת לא קבוצה קטנה, פשוט לא גדולה. נכון, ירדתי על ויאריאל, ולא בצדק? הם היו קבוצה אטרקטיבית? הם באו לשחק כדורגל? הם הראו משהו חוץ מהברקות פה ושם של ריקלמה? ולנסיה יותר קרובה לויאריאל מאשר לריאל ובארסה (לא מבחינת יכולת השנה אני מדבר פה על הטווח הארוך). למה ולנסיה תופעה חולפת? בוא נראה, איזה ספרדית שלא ריאל ולא ברצלונה לא הייתה תופעה חולפת בשנים האחרונות. אני יוצא מנקודת ההנחה שהמקרה של ולנסיה יהיה אותו דבר, אולי אני טועה. קח בחשבון שמבחינתי ולנסיה של קופר ובניטז וולנסיה של היום זה ולנסיות שונות, לפחות בגלל העובדה שהייתה הפסקה באמצע. למה הכדורגל הספרדי זה כמו איטלקי רק בלי הגנה טובה? כי גם שם שחקנים גורמים לי להקיא ולרצות להעביר ערוץ גם במשחק שאני מחכה אליו שנים. אני לא מצדיק את אינטר וצוללניה לרגע, אבל גם מה שולנסיה עושה פשוט דוחה אותי. כמעט כל כניסה שלהם לרחבה לוותה עם הרמות ידיים ומבטים לכוון. סילבה מכל היתקלות עם מאיקון עשה מטעמים. אז במה הם באמת שונים מהמגף? פחות בונקרים. זה אגב תופס לגבי כל כדורגל כמעט ולצערי מתפשט גם למקלט האחרון, הממלכה. בכל מקרה, בחרתם להתייחס בכל הדברים הפחות חשובים במה שכתבתי, אין לי בעיה שיחשבו שזה מתסכול (מה גם שאולי במבט לאחור אני אסכים איתכם), זה פשוט באמת לא חשוב.
תיהיה בטוח שאתה תסכים איתנו בטווח הארוך, כי הטענות שלך מגוכחות ובאים מתיסכול. נכון, ולנסיה בשנתיים האחרונות(הרבה בגלל מאמן איטלקי עלוב- ראנירי, ושחקנים איטלקים כושליים) לא היית בליגת האלופות וקצת הית בירידה, קורה לכל קבוצה גדולה אפילו מילאן(ההפסד להפועל), באיירן מינכן, ואפילו ברצלונה ש-6 שנים לא לקחה תואר, ולנסיה כבר שנים קבוצה גדולה, עם זה 2 גמרי ליגת האלופות, 2 זכיות באליפות ספרד, גביע אופ''א וכו', ועם אתה מסתכל על הטווח הארוך אז בבקשה: ב2009 יושלם בניתו של איצטדיון החדש של ולנסיה, ה'ארינה' של ולנסיה שאמור להיות אחד האיצטדיונים המפוארים באירופה, סולר הנשיא הגדיר אותו כמשובח ביותר באירופה. רכישתו של חואקין ב24 מיליון דולר, ולנסיה העונה מתמודדת גם בליגה וגם בליגת האלופות בצורה טובה(4 נקודות מבארסה, 2-2 מול אינטר פיבורטית לעלות- בקיצר איצטדיון חדש, שאיפות בלי סוף, העתיד נראה ורוד. אגב, הכדורגל שהציגה היום ולנסיה, לא אומר מאומה על הכדורגל הספרדי שהוא שונה בהרבה מהכדורגל האיטלקי(תשאל את קאפלו).
אני שונא לדבר על משחק שלא ראיתי במלואו, אבל מהתקציר וממה שקראתי התוצאה בסאן סירו משקרת, למרות שזה לא משנה את העובדה שאינטר בכל זאת לא גדולה על אירופה. הגיע לה לנצח, אבל אנחנו חוזרים לעשרות הפאשלות שלה בעבר ולשורה התחתונה: אני לא רואה אותה עוברת. נתחיל מזה שקישור בלי קמביאסו (במיוחד) ו-ווירה הוא לא קישור לרמות האלה, לא יעזור כלום. שנית מזה שעם כל הכבוד לבורדיסו (והוא אחד שעושה הרבה בנבחרת ארגנטינה), מגן שמאלי הוא לא, והעובדה שהוא יכול לשחק בכל עמדה בהגנה רק מורידה את היכולת שלו מכל עמדה אחרת. מילה אחת על ולנסיה, דויד וייה פשוט תענוג של שחקן. אם הפציעה של קמביאסו רצינית, אינטר בצרות. קוארסמה נהפך לשחקן ענק בערך בשנה האחרונה, הוא מאין שיבוט מדויק ביותר של כריסטיאנו רונאלדו בכל מה שקשור לסגנון משחק (אפשרות לשחק בשני האגפים ללא הבדל, יכולת דריבל מדהימה) רק לדעתי בגרסה המשופרת. חבל שהוא לא בברצלונה של היום, כמה שהוא יכל לתרום שם...
למרות הכל, ולנסיה עדיין לא פייבוריטית ואתה שומע את זה מהפסימי שבפסימיים. הסיכוי עכשיו הוא 50-50. אינטר תגיע למצבים - זה בטוח, אני גם מבטיח לך שיהיו מספיק מצבים בשביל לכבוש שני שערים ולבטל את יתרון שערי החוץ הזה, השאלה אם היא תנצל אותם. מן העבר השני ההגנה תצטרך לתת משחק טוב יותר מהיום, אבל לא בהרבה האמת, אי אפשר לעשות הרבה מול שער כמו הראשון אבל לכן גם לא נכנסים כאלה בכל משחק. השער השני נוצר בין השאר ממיקום מאוד גרוע של רוב הקבוצה (אפשר לראות שכשהכדור הולך בדרך לפינה יש משהו כמו 4-5 שחקני אינטר עומדים על נקודה אחת בלי אף שחקן של ולנסיה באיזור) אבל גם פה יש אלמנט של חוסר מזל, בשורה התחתונה יכולת התקפית טובה יותר בגומלין צריכה להספיק. אני לא עוקב אחרי ולנסיה אז אני לא יודע אם היום היא מיצתה את עצמה הגנתית (התקפית בטח שלא) או לא, אבל אם זלאטן ואדריאנו ייראו כמו שהם נראים בליגה בזמן האחרון, זה אמור להספיק. ולא, אני עדיין לא מקבל את הטיעון שאנחנו חכמים על חלשים, שוב פעם - דוגמאות של סלטיק, אולימפיאקוס, ורבות אחרות. אני הנייטרלי היחידי שמשום מה מרגיש ממש כיף עם זה שברצלונה בדרך החוצה? http://www.asoccer.co.il/forum/html/emoticons/smile.Xxx
:aaa021: אינטר נכון לעכשיו ממשיך עם הלוזריות. אני מאמין שרומא תעבור את ליון עדיין... רק תידעו שברסה שווה שער חוץ בכל מגרש בעולם, אני חושב שהם יבקיעו אבל גם ליברפול תבקיע... תיקו 1:1 או2:2 אפשרי כאן.
הימור שלי: ברצלונה עוברת. גם כי מגרשים גדולים לא עושים עליהם רושם (בעונה שעברה הם ניצחו בסטמפורד ברידג' ובסאן סירו), גם כי הם יותר טובים מליברפול (בכמה וכמה דרגות), וגם כי יש להם עכשיו שבועיים לעשות ניקוי ראש, ואני מניח שאט'ו ושאר הבעייתיים יבינו את המצב הקשה וישימו הכל בצד. ברצלונה תעבור.
מיכאל, חלאס לדבר שטויות, לא מתאים לך. ולניסה תופעה חולפת? על סמך מה אתה אומר את זה? הקבוצה נמצאת בצמרת של הליגה הספרדית כבר הרבה שנים, בין היתר זכתה בשתי אליפויות בחמש השנים אחרונות, הייתה פעמיים מרחק נגיעה מגביע האלופות, זכתה בגביע אופ"א, ומציגה כדורגל שפשוט כיף לראות. לדעתי אם רפא לא היה עוזב אותה לפני שלוש שנים, ולנסיה כיום הייתה שולטת ללא עוררין הן בכדורגל האירופי והן בליגה הספרדית. במקומו בא איזה איטלקי עלוב, שהביא איתו איטלקים עלובים, שעם כל הכבוד לא מתאים לרמות האלה. לולנסיה יש את אחד הסגלים הטובים באירופה (שוב בניגוד לויאריאל, שחוץ מריקלמה לא היה לה מה להציע), היא לא תלויה בשום שחקן מסוים, אין לה בעיות תקציב (ההיפך הוא הנכון), אין לה בעיה לשפוך מזומנים על שחקן מסוים (שוב, בניגוד לויאריאל), ובעוד מספר שנים הקבוצה תעבור לאצטדיון חדש שאמור להיות אחד הטובים באירופה. אז למה לעזאזל תופעה חולפת?! על סמך מה אתה אומר את זה?! וואו, אין לה את כמות התארים שיש לברסה וריאל... ולכמה קבוצות בכלל יש כמות כזו?! אם כבר מדברים על תופעות חולפות, אז עד לפני כמה זמן אינטר הייה תופעה חולפת, אבל אז באה פרשת השחיטות שהעניקה לאינטר שתי אליפויות במתנה.