ודבר נוסף שאברם עשה שבהחלט חשוב לציון הוא שסוף סוף בן חיים ירד אל הספסל וצמד הבלמים היו קרבליו וטרי. עד כה בן חיים היה החוליה החלשה בהגנה של צ'לסי, אך למרות זאת מאז מינויו גרנט נתן לו לשחק פעם אחר פעם בהרכב הראשון. הערב, סוף סוף הוא נתן לצמד הבלמים הטובים יותר לשחק.
מחזור לא צפוי בליגת האלופות, אתמול הייתי בטוח שרומא יבוא לאולד-טראפורד כדי להביס את מנצ'סטר אבל בסוף יונייטד ניצחה 0-1 והשאירה את הכבוד אצלם. עוד אתמול ליון הפסידו בביתה 3-0 לריינג'רס, האמת ידעתי שרינג'רס ינצחו אבל 0-3 זה לא היגיוני. היום סלטיק ניצחו בביתה את מילאן, ליברפול הפסידה בביתה למרסיי, צ'לסי וגרנט שלא מצליחים לכבוש נגד פולהאם ניצחה בחוץ את ולנסיה, לאציו החלשה שיחקה יותר טוב מריאל ועשו תיקו נגדה באולימפיקו. לסיכום אני לא זוכר כזה מחזור בליגת האלופות http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/bduh.Xxx
ולנסיה יוצאת הפראיירית הגדולה של הערב הזה. אחרי שבמחצית הראשונה הם עולים ליתרון ומשחקים כדורגל טוב, אסור היה להם בשום פנים ואופן לאבד את השליטה על המתרחש במשחק. צ'לסי ניצלו את המתנות שקיבלו כמו גדולים. דידייה דרוגבה פשוט מדהים. לשחק איתו על כדורים ארוכים זה כמו לשחק באימון על פסים קצרים.
מסכים לגמרי. אני לא יכול להגיד כלום על המשחק של לאציו נגד ריאל כי ראיתי רק תקציר. אבל בולנסיה- צ'לסי היה פשוט ביזיון. ולנסיה שיחקו פי 3 יותר טוב מצ'לסי. כדורגל קלאסי ומהיר, בדיוק הסגנון שאני אוהב. והפעם זה לא כמו אתמול שהיה חסר סיומת. גם ההתקפות היו למסגרת אבל צ'ך הדף ויצא כשהיה צריך. בהחלט צריך לתת לו ח"ח. ולנסיה לא ניצלו טוב את האחד על אחד שלהם. למרות שצ'ך הוא לדעתי השוער הכי טוב בעולם באחד על אחד היו להם כמה כאלה והם היו צריכים לפחות למצוא בעוד אחד חוץ משל וייה ברשת. משהו שם לב למהלך של וייה ומוריאנטס? וייה פשוט הרס גול של 99%.
לדעתי רשמתי כבר בתחילת העונה הזאת שמחינתי השנה הזו זה הקרדיט האחרון שאני נותן לקיקה, וכמו שזה נראה הקרדיט יגמר השנה.
דידה נהיה מטרה סדרתית עבור שחקני היריבה אתה מתכוון, כרגע עמדת השוער זו נקודת התורפה הכי בולטת אצלנו (יחד עם ההתקפה). אמרתי כבר את דעתי בקצרה פחות או יותר בפורום האיטלקי, מילאן נראתה גרוע היום, ממש כמו קבוצה מהדרג השלישי\רביעי באירופה. אבל לא מפתיע, ככה זה שאין לך שוער נורמלי בשער, שהקישור כבוי לחלוטין בשני המשחקים האחרונים ושאין לך התקפה בכלל. בד"כ הבנוקר של אנצ'לוטי עובד במשחקי החוץ ומילאן מצליחה לחזור עם איזה 0-0 אנמי, הפעם גם זה לא הצליח ועבד. מה שכן, אני מאושרת - מילאן הוכיחה לפחות שאירופה באמת לא המטרה העיקרית שלה (בנתיים)! הרי גם באירופה מסתבר, אנחנו מציגים יכולת כ"כ עלובה, אז עכשיו לפחות אני רגועה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/dry.Xxx
ערב משחקים נהדרים, כדורגל יפה והמון לחץ בכל האצטדיונים כמו כן הפתעות גדולות. ברמן - אולימפיאקוס: פשוט שוק גדול קיבלתי שראיתי את תוצאת הסיום, לא יודע מה עובר על חניכיו של שאף מתבוסה גדולה על בילפלד חוזרים להפסיד, איפה הדרך, איפה הרצון של הבחורים בירוק. מגיע המון כבוד לחבר'ה שהגיעו מאתונה והראו שהם לא נשברים אחרי שהם בפיגור באצטדיון קשה מאוד למשחק. הקישור של אולימפיאקוס היה חזק מאוד ובנה להתקפה יופי של מצבים. לברמן הולכת להיות דרך קשה מאוד במידה והם רוצים ללכת לשלב הבא של הצ'מפיונס, מה שנראה לי כחלום בלבד. רוזנבורג - שאלקה: סוף סוף ניצחון מכובד של קבוצה גרמנית, רוזנבורג בסה''כ קבוצה נחמדה ומאוד ביתית. היום שאלקה סיימה את משבר הגרמניות בטרונדהיים וניצחה בכבוד רב. שאלקה חייבת להמשיך ככה המטרה ברורה, להמשיך לשחק בצ'מפיונס. מחזור הבא יגיעו אברם גרנט וצ'לסי למשחק מאוד מותח. מקווה שיהיה שידור אבל אני לא רואה את צ'לסי יוצאת בזול בולטינס ארנה. לאציו - ריאל מדריד: פעמיים לחזור מפיגור, מוכיח על אופי ועל מוטיבציה של הרומואים. ריאל נראית לי בתקופת נסיגה, מדריסה במשחק מול ויאריאל לרמה בינונית מאוד במשחקי הליגה וכמו כן גם בצ'מפיונס. לאציו הראתה היום שהשד של חניכי שוסטר לא מדאיג כל כך ואפשר לשבור אותו. מגיע כל הכבוד ללאציו שחזרו פעמיים מפיגור ועשו זאת בצורה יפה מאוד. הגול השני של רוד היה פשוט מדהים, הקפצה אלגנטית מעל השוער, גול קלאסי מאוד. ולנסיה - צ'לסי: מחצית ראשונה פנטסטית של חניכי קיקה, כדורגל יפה בחסותו של חואקין שפשוט הרשים אותי מנגיעה לנגיעה. ולנסיה היתה חייבת לגמור את הסיפור כבר במחצית הראשונה כשאר היא שיחקה בצורה מאוד מרשימה, לעומתה צ'לסי פשוט נראתה מפורקת מתחילת המשחק, אך כנראה שבאמת גרנט עשה שיעורי בית והכניס בשחקניו מוטיבציה ועל כך הגיעה להם לנצח. מחצית שנייה נהדרת כאשר בדקות הסיום היה לחץ אטומי מצידה של ולנסיה שעמדה לצ'ך ליד השער אך לא הצליחה לגמור עם שער ברשת שלו. ליברפול - מארסיי: מאכזבת מאוד התוצאה, שער נהדר של מארסיי. הרבה על המשחק אין לי מה להגיד לא ראיתי אותו.
מה אתם רוצים מקיקה, פשוט לא מובן. ולנסיה עד המשחק היום הית עם 6 ניצחונות רצופים, 5 בליגה וניצחון חוץ קשה בולנטין-ארנה של שאלקה04. ולנסיה הית היום יותר טובה מצ'לסי והתוצאה די משקרת, במחצית הראשונה התוצאה הית צריכה להיות 3-0 לולנסיה לפחות, במחצית השנייה המשחק היה די שקול, ולנסיה החזיקה יותר בכדור בעטה 18 בעיטות לעומת רק 7 של צ'לסי, אבל התחת של גרנט ניצח את המשחק. מגיע לצ'לסי כל הכבוד על הנחישות והלחימה, מבחינת כדורגל ולנסיה עלתה על צ'לסי היום והגיעה לה לפחות נקודה עם לא ניצחון. לולנסיה היה חסר היום את מנואל פרננדש, שחקן שהיה נותן לולנסיה מיימד נוסף, שחקן שיודע לבעוט מרחוק, כי לולנסיה לא היה שום יצרתיות מהאמצע עם מרצ'נה ובארחה היעיליים, מנואל פרננדש היה חסר היום מאוד, היה פצוע דרך אגב, שלא נדבר על שחקן כמו רפאל ואן דר וארט שולנסיה כמעט החתימה אותו הקיץ ורצה מאוד לשחק בה, רק בגלל התאקשות של המברוג הוא נשאר בגרמניה, בעונה הבאה הוא כבר יהיה במדי הצ'ה, אני כמעט בטוח.
שתי דברים אני לא מבין איך לא מדברים על החטיפה והמסירה של ראול שניה כזאת בתוך שבוע, דבר שני -איך איציק זוהר חושב שבן חיים יחזור להרכב שטרי וקראבליו כשירים צ'לסי ניצחה בלי לאמפרד פעם ראשונה העונה!! אבל עדין חסרנו מורגש כאשר אין קשר התקפי ואין מי שייאים מרחוק ,אבל ביחוד לא קורה כלום מכדורים חופשים וקרנות וזה שהוא לא בכושר מעולה ,שהוא יחזור צ'לסי כבר תראה יותר טוב והיא תחזור למקום הטבעי שלה התגעגעתי . ובההחלק התקפי עשה את שלו מלודה בישול ג'ו קול גול ובישול אדיר ודרוגבה מעורב בראשון וכובש את השני ושאלה לסיום- כמה פעמים אפשר להתבלבל בין השחקנים של צ'לסי שגיא כהן
טוב לראות את סלטיק בתצוגה ביתית אירופאית. זה היה הערב שלנו, וגם ה"פנדל" ושאר ההצגות של שחקני מילאן לא עזרו. שינוי מרענן אחרי התצוגה האיומה מול שחטאר דונייצק, המשכיות לעובדה שסלטיק מצויינת בבית ורעה מאוד בחוץ. מה שכן יכול להרוס הכל, זה אותו אוהד מטומטם שהיה חייב להיכנס למגרש ולגעת בכתף/צוואר של דידה. השוער התחיל לרדוף אחרי האוהד, אבל אז החליט שהוא צולל ונתן הצגה שמתאימה יותר לאולם אופרה במילאנו. אני בטוח שיש לאבי רצון איזה משפט מתאים עם מילים באיטלקית. כבר יש תקדים. אני לא זוכר בדיוק, אבל במשחק בין שתי נבחרות סקנדינביות פרץ אוהד למגרש ותקף שופט או שחקן. לא זוכר בדיוק. אני כן זוכר שהנבחרת שלו קיבלה הפסד טכני, ואני מקווה שאופ"א תתחשב בעובדה שמדובר בהצגה שמטרתה לגנוב ניצחון טכני.
מילאן כבר הודיעה שהיא לא מתכוונת להתלונן או להגיש איזשהי בקשה לאופ"א בעקבות המקרה. אם תהיה פסיקה של אופ"א זה לא יהיה בגלל דידה או מילאן, זה יהיה אך ורק אשמתו של אותו אוהד מטומטם.
היכולת שלנו ממשיכה לאכזב ואכזבתי מהיכולת הרבה יותר גבוהה מאשר האכזבה מהתוצאה. כמעט ולא איימנו על השער במשחק. הכל הראשון הגיע בהרבה מזל. אומנם הגול השני היה קלאסה, אבל הניסיונות שלנו פה ושם היו ממש עלובים. כבר חשבתי שנציג משחק הגנה טובה אחרי שחצי שעה לאציו לא הגיעה לכלום והיינצה וקנבארו ניקו הכל, אבל טעיתי. פאנדב עשה צדק שהשווה פעמיים והגול הראשון - וואו! אני ממש לא מבין איך אנחנו נראים כה גרוע נגד קבוצה בינונית מהסרייה א'. הגעתי למסקנה שהצבתם של גוטי וסניידר תוקעת את המשחק. סניידר לא קשר אגף והוא הובא כדי להיות אלטרנטיבה לגוטי, כאשר השניים משחקים ביחד הם דורכים אחד על השני. זה התחיל נהדר אולי, אבל זה נמשך גרוע מאוד השילוב ביניהם. אין לנו קשר התקפי נוסף בהרכב וזו טעות של שוסטר והאמצע דיי פרוץ. למרות יום מעולה של דיארה אתמול, לאציו הייתה מסוכנת אתמול והגיעה לאיזורים מול ההגנה שלנו בפעמים רבות מדיי. החילופים של שוסטר היו מאוד מאוחרים, היה צריך לבוא שינוי בדקה -70 גג. אני לא מבין בשביל מה רכשנו את דרנתה אם שוסטר לא מאמין בו? למה רובן שהיה גרוע כל המשחק והצליח לעבור את המגן שלו אולי פעמיים מתוך 20 פעמים לא הוחלף קודם? או למה לא היה לו 'ביצים' להוציא את גוטי או סניידר ולהכניס את היגואין? היכולת ממשיכה לאכזב ובקצב הזה אנחנו לא נגיע רחוק, את המקום הראשון בליגה נאבד ובאלופות לא נעבור את שמינית הגמר. נקודות אור? -ראול עם בישול מצויין, הוא לא שכח למסור. פעם הוא היה משתמש במסירות האדירות שלו יותר ובראיית המשחק, אבל בשנים האחרונות הוא פחות מבריק בקטעים האלה. רוד עם צמד ואני מקווה שהוא נכנס לעונה הזו מעכשיו. http://images.one.co.il/images/d/400_221/gg774449.Xxx מה היינו עושים בלעדיו? לא האמנתי שראיתי את אולימפיאקוס חוגגת אצל וורדר ברמן, זה היה פשוט לא יאומן. שבוע אחרי שנתנה שמיניה בראש בבונדסליגה, ברמן מקבלת בראש מקבוצה בינונית מאוד כמו אולימפיאקוס. ברמן פתחה את המשחק מצויין, הוליכה בהיתרון והיה נראה שהשערים הבאים זה עניין של זמן, אבל החמיצה והחמיצה. השוער שלה שהחליף את ויזה אשם בשניים מתוך שלושת הגולים, אבל ברמן שוב הראתה שיש לה הגנה שלא מתאימה למפעל. אם קבוצה כמו אולימפיאקוס מבקיעה לה שלישייה, מה יהיה בשלב הבא? אני זוכר שאחד הגולים של אולימפיאקוס היה מדהים, בעיטה אדירה לחיבורים או משהו. וולנסיה פשוט לוזרים. הם קיבלו את צ'לסי במצב-רוח שפוך, היא הייתה בתקופה נהדרת בליגה הספרדית ובכלל, היא כבר הוליכה מגול ענק של ויאה שהראה שבריצה אף אחד לא משיגה אותו, לא טרי ולא קרבאליו. ויאה היה נהדר אבל החמיץ מצב מצויין בהמשך. חואקין היה מאוד פעלתן ואשלי קול לא הסתדר איתו, מקווה לראות עוד דקות כאלו מחואקין. בכל מקרה, הספרדי הראה שסקורר הוא לה היה ולא יהיה מעולם ומהבחינה הזו הוא קשר שלא כובש מספיק. היה לו מצב מצויין מול צ'ך והוא בעט גרוע מאוד. צ'לסי בארבע פעמים שעברה את החצי נתנה שני גולים (המסירה של ג'ו קול לדרוגבה - אומנות!) ונראה שהרוח של מוריניו נשארה לה. וולנסיה יוצאת מאוד מאוכזבת וחבל! בראחה החמיץ בשנייה האחרונה הזדמנות נהדרת. גרנט עשה נכון שהחזיר את המערך של צ'לסי ל4-3-3 עם חלוץ שפיץ, שני קשרים התקפיים בצד וקישור מעובה וגם לו מגיע קרדיט. http://www.marca.com/elementosPortada/fotosPortada/2007/10/03/villa310x100.Xxx ברח להם מהידיים! ליברפול הפסידה בבית משער ענק של מארסיי שהפתיעה בגדול. היא הייתה בתקופה לא טובה בליגה הצרפתית, החליפה מאמן והיא שיחקה טוב מאוד נגד ליברפול, שפרט למצב או שניים הייתה שוב אנמית בהתקפה. אני מאוד אוהב את יוסי בניון, אבל היה צריך לבוא חיזוק אחר לקישור של ליברפול, את בניון היו צריכים להביא כגיבוי ולא לחשוב עליו כשחקן הרכב, הוא לא מספיק טוב. לליברפול היה קצת חוסר מזל בהתקפה שטורס בעט לקורה אחרי עירבובייה ברחבה. מילאן נראתה חלש מאוד והיא ממשיכה את המומנטום השלילי שלה.
אחלה תוצאות אתמול בליגת האלופות. אני שמח שהצלחתי לנחס את ליברפול עם כל המחמאות להגנה והסטטיסטיקות היפות שלהם. איזו בכורה של אריק גרטס, לא יאומן. ומי כובש? מכל השחקנים, דווקא ולבואנה. באמת תוצאה נדירה. מארסיי הגיעה ל'אנפילד' כקבוצה הצרפתית היחידה שלא נוצחה שם, ויצאה מ'אנפילד' כצרפתית הראשונה שחוזרת משם הביתה עם ניצחון. אני ראיתי את המשחק של צ'לסי מול ולנסיה וזה היה משחק משעמם להחריד, עם כל הכבוד, במיוחד בהשוואה לבארסה ביום שלישי. העיקר שאברם ניצח והעלה את מפלס העצבים של התקשורת הבריטית (וגם שלנו, חייבים לציין). אוהדי צ'לסי יכולים להיות מבסוטים: יש לכם את המאמן הכי מצליח בתולדות ליגת האלופות - 100% הצלחה. http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx ברכות גם לשחטיור, שנראה כאילו הפעם באמת יכולים לעשות משהו (נראה איך הם ישרדו את פגרת החורף), ולאולימפיאקוס, שסוף סוף, אחרי 31 משחקי חוץ, השיגה ניצחון ראשון. הפעם הראשונה היא הכי מתוקה, במיוחד כשזה מול קבוצה בפורמה כמו ברמן. התקצירים בהחלט פיצו על המשחק המעייף של ולנסיה וצ'לסי, אבל גולת הכותרת של הערב הייתה ההופעה של אפרת גוש האלוהית.